Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש לי ברכב מערכת BOSE (כן הסאונד לא ממש איכותי כמו שאני רגיל, אבל כרגע אני לא רואה את עצמי מרכיב מערכת "רצינית" ברכב שלי).

ברכב קיים וופר 8 איננטצ' של 1 אום (מוצהר) וכאשר מדדתי עם רב מודד יצא 1.5 אום, אין על הוופר שום חיתוך, הוא מקבל FULL RANGE.

בנוסף אליו מחובר מיד (BOSE קוראים לו טוויטר... לכו תבינו) 3.5 אינטצ' בעל התנגדות של 3.6 אום (גם מוצהר וגם מדוד), הוא חתוך באמצעות קבל של 100 מיקרו פאראד שע"י חישוב שלי מדובר על חיתוב מסדר ראשון ב450 HZ.

ע"י מדידות של TRTA כמובן שאין לי ברכב שום סאונד בתדר שהוא מעל 10KHZ ויש דעיכה מטורפת הרבה לפני.

חשבתי על 2 שיפורים עיקריים למערכת שלי:

1. חיתוך הוופר בתדר כלשהו (המלצות??) כדי להמנע מעיוותים בתחום המיד+

2. החלפת זו ה"טווטרים" המקוריים ברמקולים קואוקסיאלים 3.5 אינטצ' 2WAY שיתנו לי צליל יותר איכותי מהמקוריים וכמובן שיגרום לכל התדרים הגבוהים ברכב להתעורר בזכות היותם 2WAY בעלי טוויטר.

אז, יש המלצות לרמקולים 3.5 אינטצ' באיכות טובה(אני לא מעוניין להכנס להוצאות מטורפות) ואחרי שיבחרו רמקולים , יש המלצות לחיתוכים של כל ה"סלט":-D שאני יוצר?

תודה!

פורסם

יש די הרבה כיוונים שניתן ללכת לכיוונם, אבל לפני כן חשוב לדעת:

באיזה רכב מדובר?

איזו יחידת ראש?

מה התקציב הכולל שיש בכוונתך להשקיע?

אחרי כל זה, האם יש לך נסיון חיובי עם מוצרים מסויימים (רמקולים בעיקר)?

מה סגנונות המוזיקה שאתה נוהג להאזין להם?

אחרי שתענה על השאלות הללו, יהיה קל יותר להכווין אותך :-D

מתחדשת*

פורסם

וואו הלכת קצת רחוק לדעתי, הייתי מאד ספציפי בדרישות שלי (פרט לסגנון המוזיקה וסוגי רמקולים אחרים שאהבתי).

הHU מובנה וזה לא ישתנה.

לנושא אופי הצליל לא נכנסתי כ"כ מפני שיש לי מגבלה מאד קריטית ששחכתי לציין, המקום של הרמקול מוגבל ולכן העדיפות הראשונה שלי היא רמקול בעל מגנט/ עומק כמה שיותר קטנים! התאמת אופי הצליל לטעם שלי די נמצאת כרגע בסוף סדר העדיפויות מפני שכל רמקול שאשים ישפר פלאים את האיכות, בוודאות.

תקציב, אין, אבל אני רוצה שהוא יהיה כמה שיותר נמוך, אם הייתי רוצה להכנס להוצאות, פשוט הייתי מרכיב את המערכת מהרכב הקודם ומחליף את הריכיבים שאינם מתאימים לי.

דגמי הרמקולים של רכב שיצא לי לשמוע הם: הרץ היי אנרג'י, מורל דוטק (לדעתי אוביישן), JBL GTO6507, רוקפורד P162( יש מצב שאני טועה בדגם).

דירוג: 1.הרץ/מורל 2. ג'יביאל (הטוויטרים היו מאד מסורסים שם (LPAD) ולכן הסאונד היה לא רע בכלל!), ואחרונים הרוקפורד..

החיתוכים שדיברתי עליהם הם כמובן פסיביים.

ואחרון חביב אני מאזין למוזיקה אלקטרונית בעיקר.

שוב אני אומר, אל תלך רחוק, ברגע שאשים 3.5 נורמאלים, אני מטפל בכל בתדרי המיד הנמוך ומעלה ואז רק נשאר לי לשפר את הנמוכים, שלדעתי LPF פשוט, יגרום לשיפור אדיר.

פורסם

הוופר 8: קיים אחד או אחד בכל דלת?

יש לך תקציב עבור מיד 3"+טויטר+ קרוס פאסיבי קאסטום+ מגבר 2 ערוצים סביר?

אחרת אני לא כל כך מכיר רכיבים ששווה להוציא עליהם כסף.

מתחדשת*

פורסם

אני מבין שהרמז בשורת הנושא מייועד אליי?

:-D

לא הייתי משתגע כאן והשדרוג שהייתי עושה הוא מאוד קטן.

מביא טוויטר של ויפה XT25 שעולים משהו כמו 30 דולר ליחידה במדיסאונד וחותך אותו איפשהו באזור ה8K הרץ בעזרת קרוס אובר מסדר שני והופך לטוויטר את הפאזה (קוטביות של החוטים). את הטוויטרים האלה הייתי מביא בהתנגדות 8 אוהם ביחד עם LPAD שהוא ראוסטט (הנחתה שניתנת לכוון) וכמובן מחשב את רכיבי הקרוס שלו לפי התנגדות 8 אוהם.

למידריינג' שלך ולמידבאס - היות והם חתוכים בסלופ 6 פשוט אשאיר את המצב ככה אבל לכל אחד מהם הייתי מוסיף סליל מיד אחרי הקבל בטור בכדי לעשות קרוס בנד פאס

את המידריינג' הייתי מוסיף לו סליל AIR CORE שיחתוך אותו באזור ה8K הרץ גם כן

את הוופר הייתי חותך עם סליל איפשהו באזור ה300 הרץ גם כן.

האם יש לך גישה למגבר? האם המגבר יכול לחתוך את כל הסט מלמטה בHPF בכדי למנוע עיוותים מהוופרים?

פרוייקט שהוא יחסית זול מאוד ויכול להגמר בכמה מאות שקלים בודדים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז כנראה שאני הבנתי לא נכון.

כמה רכיבים סה"כ כרגע יש ברכב, ומה הנתונים לגביהם?

מתחדשת*

פורסם

כמובן שיש זוג של 8"

אתחיל מהסוף, אין במגבר המובנה אופציית HPF אבל אני יכול להוסיף קבל בהתחלה שיתן את הHPF לוופר, כרגע הוא מקבל FULL RANGE, באיזה תדר אתה ממליץ לחתוך את הוופר מלמטה?

בנוגע לשאר,

אין לי איפה למקם את הטוויטר (אני יכול לזרוק אותו על הדשבורד בקצוות אבל לא ממש בא לי) ולכן שאלתי בהתחלה על זוג רמקולים קואוקסיאליים, וככה בעצם אני גם אשפר את הMID המאפן המקורי, אתה לא חושב שזה עדיף?

נ.ב

עשיתי ניסוי לפני כמה ימים, חיברתי את הטוויטרים של הJBL GTO בנוסף לכל מה שקיים כרגע ברכב, והשיפור מאד מורגש, אבל זה היה עם הקרוס המקורי ואני מניח שהוא חותך אותם הרבה יותר נמוך.

פורסם

אתה מבין נכון, בדלתות.

עכשיו אתה בטח אומר לעצמך "מה אני הייתי עושה אם היה לי 8" בדלתות:evil:"

פורסם

אז הייתי צריך לשפוך ים כסף על בידודו, לא כזה כיף.

אתה רוצה להחליף את המידים שלך בפול ריינג'ים, או להוסיף להם טויטר במקום קרוב?

מתחדשת*

פורסם

רוב הקואקסיאליים הפשוטים נשמעים זוועה בגלל טוויטר מתכתי.

המידריינג' שלך כנראה יהיה לא רע אם תחסום אותו איפשהו בין 4 ל 6K ומשם ימשיך הטוויטר של ויפה שהוא מאוד זול אבל מאוד מפורט וברור.

הייתי אומר לך לשים שם מוראל אינטגרה במקום אבל עומק ההתקנה של אינטגרות יהיה מאתגר מאוד וגם הם יקרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי, אתחיל בלהזמין את רכיבי הקרוסו ואז אני אעשה ניסוי עם הטוויטרי GTO ואח"כ אחליט אם לשדרג אותם.

אגב מה לגבי זה:

כמובן שיש זוג של 8"

אתחיל מהסוף, אין במגבר המובנה אופציית HPF אבל אני יכול להוסיף קבל בהתחלה שיתן את הHPF לוופר, כרגע הוא מקבל FULL RANGE, באיזה תדר אתה ממליץ לחתוך את הוופר מלמטה?

תודה :)

עריכה:

כרגע המיד חתוך ב450HZ ואת הוופר אמרת לחתוך מלמעלה ב300, זה בכוונה או טעות?

פורסם

אם אתה חותך את הוופר מלמטה בסלופ 6 שבעיניי זה נהדר לוופרים - תחתוך אותו מ80 (זה 8 אינטש בכל זאת) לפחות (קרוס פסיבי מאוד לא מדוייק) ותדאג להביא קבל שיכול לעמוד במתח של לפחות 250V DC כבר ראיתי מה קורה עם קבלים של 100 ו150.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,הוא גם יכול לקנות מיד/טוויטר 3.5/3 אינצ' ולמקם אותו במקום המקורי.

לא חסר מידים כאלה במחיר נמוך.

בשיפוצים...

• תוכן חדש...