Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר התלבטות ארוכה - החלטתי לוותר על רכב הליסינג -מאזדה 3 (פשוט לא משתלם לי כלכלית)

בהתחלה חשבתי לקנות את הפאביה או האיביזה עם מנוע ה1.4 שבמבצע, לאחר שראיתי את שתיהן, אין ספק שהפאביה עדיפה,

אבל העיצוב של פשוט מבאס, מבוגר מידי לטעמי.

"החלום" האמיתי שלי היה לקנות את הפולו החדשה, אבל לאחר ביקור גם בסוכנות שלהם, הבנתי שכרגע יש רק את המבצע של הפולו 3 דלתות עם המנוע 1.4, במחיר של K91 (!)

לאחר שהתייאשתי, החלטתי ללכת לכיוון של רכב משומש, כדי לקנות משהו שיותר יתאים לי ו"ידבר אלי", ולחסוך כמה אלפים בדרך.

הדרישות שלי, הם אלו:

תקציב - 50K, מוכן לעלות קצת למעלה (לכיוון ה60), אם יהיה שווה את זה.

חשוב - חסכוני באחזקה ודלק (רצוי ידני) בטיחות, עיצוב כמה שיותר צעיר, התנהגות כביש סבירה, אם ניתן בתקציב הנ"ל אז רצוי משהו כמה שיותר מהנה לנהיגה, נוחות ומרווח למושב הנהג (אני גבוה - 1.85)

לא חשוב - תא מטען, ומרווח במושב האחורי, מבחינתי שיהיה רק 2 מושבים קדמיים, 95 אחוז מהזמן אני נוסע לבד.

אופי הנסיעות שלי - 7 ק"מ לעבודה כל כיוון, ומידי פעם נסיעות ש 40 ק"מ בסוף שבוע.

רצוי רכב שנתון 2007-2008 ומעלה.

האם ישנן עוד אופציות חוץ מהפיאט גרנדה פונטו? יש לי ניסיון מאוד רע עם פונטו ספייס שהיתה להורים שלי פעם.

חשוב לציין שאינני מוכן לקנות רכב מהשכרה או מליסינג.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

יש קליאו ופורד פיאסטה ידניות, שתיהן בטיחותיות, וחסכוניות בדלק, הקליאו ב70K והפיאסטה ב75K. אם שקלת את האיביזה והפאביה אז תבדוק את שתי אלו.

במשומשות יש הונדה ג"אז ידני (נדיר אבל יש), פולו, פאביה ואיביזה (הרכבים שבדקת כחדשות), כולן 1.4 ונפוצות בידני.

פורסם

שקלת גם את המיקרה החדשה? יש עכשיו מבצע בסוכנות של ניסאן, מיקרה ידנית ב-70 וקצת אלף ש"ח. מדובר במכונית מאוד חסכונית בדלק, ידנית וצעירה.

באגף המשומשות אוכל להציע לך לבדוק גם את הפיג'ו 206. הדגמים האחרונים מ-2007 של נכנסים לך לתקציב וישאירו לך אפילו עודף. הדגמים הידניים מצוינים, חסכונים בדלק, לא יקרים לאחזקה וגם נראים מצוין.

יש גם אופציה לסוזוקי אלטו ידנית מהשכרה מודל 2011, אבל אני מבין שפסלת את זה על הסף.

פורסם

מעניין אותי לדעת למה שללת לגמרי את הפאביה...

רק בגלל העיצוב ? (שלפי דעתי הוא ממש לא מכוער, אבל על טעם ועל ריח...)

פורסם

הפיאסטה יפייפיה, ומשרה אווירה איכותית בפנים, לא נהגתי ב1.2 ידנית.

תנסה למצוא איביזה "ספורט" עם עיצוב ואיבזור עדיפים, אני מאמין שתוכל למצוא 2010 בתקציב שלך, אם תוכל עם מנוע 1.6 ולא 1.4 אשריך.

הפיז'ו 206 היא בהחלט מכונית עם איכויות מסויימות שלא פוגשים במכוניות מודרניות, אבל אם אתה לא חובב נהיגה ורק מחפש רכב מעוצב, איכותי ו"עשיר" אז אני לא חושב שהיא הפתרון בשבילך.

הפונטו דווקא יכולה להיות אופציה, היו להם בשנה-שנתיים האחרונות המון מבצעים על דגמים מאובזרים במחירים נמוכים, ותוסיף לזה את שוק יד השניה של פיאט מה שאומר שתוכל לקנות רכב חדש יחסית בתקציבך. אם אתה מוכן ידני עדיף בהרבה על הרובוטי.

אני מכיר המון אנשים עם פונטו (מקוריות וספייס) והם מרוצים.

אם אתאכזבת מהעיצוב של הפאביה, אין לך מה לחשוב להתקרב לסוכנות ניסן, המיקרה אולי מאובזרת וחסכונית אבל האינטיריור שלה מעליב, פלסטיק זול (הזכיר לי את שנות ה80), מושבים עלובים. זה רכב שהספיק לי להיות בו 5 שניות כדי להבין שזה רכב שאפילו שאני לעולם לא אסע בו לא משנה מה.

פורסם

גם אני באותה התלבטות.

כרגע מה שעומד על הפרק זה או יונדאי I10 או קיה פיקנטו.

אני בהתלבטות קשה!!! =)

פורסם

תודה רבה על התגובות.

הפאביה דווקא בסדר, העיצוב פנים מאוד נוח, אבל החלטתי שאם אני כבר משקיע סכום כסף רציני, אני רוצה רכב שתהיה לי "חיבה"

אליו. וכן חשובה לי חווית נהיגה מהנה.

בקשר ל206, נהגתי בדגם ישן יותר, וזכור לי שהיא מהנה, אבל שמעתי דברים רעים על האמינות שלה.

אני מעדיף להתמקד יותר ברכב יד שניה עד 55 K.

יש עוד הצעות חוץ מגרנדה פונטו, איביזה ספורט (האם היא חסכונית בדגם 1.6? האם יש סיכוי למצוא כאלו במחיר הזה?)

ו206?

דגש על חיסכון, חווית נהיגה, בטיחות כמה שיותר, ועיצוב.

תודה רבה!

פורסם

מציע לך קודם למצוא אחת שלא עברה בליסינג או השכרה. אתה תגלה שזה לא רחוק מבלתי אפשרי למצוא כאלה דברים בימינו.

חברות הליסינג חולשות על 80% מהשוק בנישה הזו, אתה מחפש את ה-20% שנמכרו לפרטיים...

פורסם

206 ממש לא רכב בעייתי, בטח לא בגירסא הידנית.

לי יש אחת כבר שנתיים (מודל 04' XS 1.6 ידנית כרגע עומדת על 150 א' ק"מ), מלכת האמינות היא לא, יצא לי להוציא עליה כ-3000 ש"ח על תיקונים שהם לא בלאי נורמלי (למרות שרדיאטור מזגן וצינור מים לרכב בן 8 זה לא רחוק משם...).

צריכת דלק, בעיר בנהיגה עצבנית ואגרסיבית במרכז ת"א באיזור 8 עם מזגן ו9-10 ללא. מחוץ לעיר במהיגה רגועה בסביבות ה15-16.

אם הרכב מוצא חן בעיניך אז אני בהחלט יכול להמליץ עליו בחום.

בקשר לצריכת הדלק, עם כמות נסועה כמו שלך ההבדל בין 1.4 ל1.6 או 1.2 לא יעלה על כמה עשרות שקלים בחודש בחשבון הדלק (לפי מה שכתבת אתה אפילו לא מגיע ל1000 ק"מ בחודש).

פורסם

אם אתה מוכן קצת לפתוח את הראש תוכל לשקול את האופציה של הונדה סיווק ידנית 2007 ואז תקבל 140 כ"ס ,רכב מפנק וחזק.

אין הרבה כאלה אבל זה רכב מצויין ואמין

• תוכן חדש...