Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עושים ?

עשיתי כבר נסיעה אחת עם הרכב הבייתה

הבחור מילא לי את כל המיכל - 5 ליטר לתוך המנוע, הרכב זקוק רק ל 3.7 ליטר לפי מה שידוע לי.

רק כשהגעתי הבייתה שמתי לב.

מה עושים עכשיו ? אפשר לעשות עוד נסיעה למוסך במצב כזה ?

פורסם

האם אתה מסתמך רק על הכמות של השמן או שהאוטו לא צובר תאוצה (שזהו סימן לעודף שמן)?

בעלי פעם מילא יותר מדי שמן בבאלנו שלנו ואני גיליתי את זה רק למחרת כשנהגתי באוטו ומייד טיפלתי בבעיה. האוטו נסע עם עודף שמן 3-5 נסיעות לא ארוכות מאוד ולא היו בעיות, אבל זה יותר מזל שבמקרה שלנו לא נפרצו האטמים.

ליהי

פורסם
הבחור מילא לי את כל המיכל - 5 ליטר לתוך המנוע, הרכב זקוק רק ל 3.7 ליטר לפי מה שידוע לי.
עצה ראשונה, הפסק לחלוטין לטפל אצל אותו "שוחט".

עצה שנייה, במקרה של עודף שמן אסור בתכלית האיסור להניע את המנוע עד שמפלס השמן תקין (קרי: לא עובר את סימון ה-FULL על מדיד השמן).

ישנה שיטה מוכחת כאן אצל חברי הפורום הוותיקים בכל הנוגע לניקוז שמן מנוע, משאבה של סבון נוזלי+צינור אוויר של אקווריום. השחלה של אותה צינורית לתוך פתח המדיד ושאיבת השמן המיותר החוצה.

פורסם
עצה ראשונה, הפסק לחלוטין לטפל אצל אותו "שוחט".

עצה שנייה, במקרה של עודף שמן אסור בתכלית האיסור להניע את המנוע עד שמפלס השמן תקין (קרי: לא עובר את סימון ה-FULL על מדיד השמן).

ישנה שיטה מוכחת כאן אצל חברי הפורום הוותיקים בכל הנוגע לניקוז שמן מנוע, משאבה של סבון נוזלי+צינור אוויר של אקווריום. השחלה של אותה צינורית לתוך פתח המדיד ושאיבת השמן המיותר החוצה.

רעיון מעולה !, לא מבין איך לא חשבתי עליו קודם. תודה !

איזה עוד דברים יכולים לשמש כמשאבה ? אין לי כרגע משאבה של סבון נוזלי ולא אכפת לי להוציא קצת כסף אם צריך ...

פורסם
מה מראה מדיד השמן כשהמנוע קר?

אם אפשר העלה צילום.

זה עוד דבר, קשה לראות על המדיד כמה שמן יש, כי הוא יוצא מרוח לארכו בשמן ולא ברור איפה באמת קו השמן במנוע.

מה שהקפיץ אותי זה ששמתי לב פתאום שהמיכל של השמן מכיל 5 ליטר, ונזכרתי שהבחור שפך כמעט את כולו לתוך המנוע. המיכל נשאר אצלי והכמות שנשארה בתוכו הייתה מזערית. בספר הרכב כתוב שצריך למלא 3.3 ליטר שמן מנוע כולל מסנן.

כרגע רוקנתי ליטר אחד בדיוק, עדיין נראה על המדיד ששני החורים מכוסים שמן. אני אמתין קצת ואבדוק שוב. אני אנסה לצלם כמובן.

פורסם

אז אין מה לבדוק יותר, יש לך שמן מעל המותר.

לדעתי? אל תרוקן קצת קצת, רוקן הכל ותמלא מחדש בכמות המדוייקת והדרושה.

במקום לעשות פעמים עבודה.

פורסם

הבחור הזה יכל להרוס לך את המנוע.

תיגש למוסך תגיד למנהל שהוא מעסיק אנשים שלא יודעים לעבוד, ותגיש לו שזאת הפעם האחרונה שאתה נופל אצלו.

(פעם אחת מנהל המוסך הבריג את הפלאג בכוח והרס לאבא שלי ראש מנוע בקוואליר, אבא שלי לא טבע אותו בגלל שחבל על הימי עבודה.)

פורסם
רוקן הכל ושים לב - שמן מנוע -3.3 ליטר . הפילטר 0.2 ליטר .

רוקנתי עוד חצי ליטר מדדתי היה חסר, הוספתי קצת חזרה, עכשיו המדיד מראה על קצת פחות מהחור העליון.

סה"כ רוקנתי ליטר וחצי. מפחיד אותי לחשוב שנגרם נזק ב 2 הנסיעות הקצרות שעשיתי מאז ...

לא ברור לי כמה באמת צריך לראות על המדיד ?

פורסם
תבדוק מחר על מנוע קר ואז תראה יותר טוב את השמן במדיד .

אמור להיות בין שתי הנקודות או שני הקווים .

בין min ל max .

בדקתי - באור יום רואים יותר טוב. כרגע השמן במדיד נצא טיפה מתחת לחור של המקסימום. אני מניח שזה בסדר,

עשיתי 2 נסיעות קצרות עם ליטר וחצי עודף שמן, עכשיו צריך לבדוק נזקים, יש משהו שאני יכול לבדוק לבד ?

אחרי מה אני צריך לעקוב בזמן הקרוב ?

פורסם

היה רגוע , בדוק שמן ומים פעם בשבוע .

אין חכם כבעל ניסיון - פעם הבאה שאתה מבצע טיפול במוסך , בדוק את גובה השמן במדיד ובנוסף העף מבט על התיקון שבוצע .

קורה לפעמים ששוכחים איזה צינור לא מחובר או איזה כלי שנשכח .

והעיקר , סע בזהירות .

• תוכן חדש...