Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היה רגוע , בדוק שמן ומים פעם בשבוע .

אין חכם כבעל ניסיון - פעם הבאה שאתה מבצע טיפול במוסך , בדוק את גובה השמן במדיד ובנוסף העף מבט על התיקון שבוצע .

קורה לפעמים ששוכחים איזה צינור לא מחובר או איזה כלי שנשכח .

והעיקר , סע בזהירות .

דיברתי עם המוסך, מסתבר שזו הייתה טעות תמימה. מיכלי השמן שהם מספקים לטיפול מכילים 3.7 ליטר והם שופכים כמעט את כל המיכל. בגלל שאני הבאתי את השמן במיכל של 5 ליטר, הבחור שמילא עשה מה שהוא רגיל לעשות ולא שם לב שזה מיכל גדול יותר ממה שהוא שופך בדרך כלל.

לא יאמן איך פעולה פשוטה יכולה להגמר בנזק גדול, וכל זה כאשר לאף אחד לא הייתה כוונה רעה.

בכל מקרה למדתי הרבה מהמקרה הזה.

והמון תודה לך ולכל מי שעזר ונתן עצות טובת !

פורסם

מקפיץ שרשור קיים, אין טעם לפתוח חדש - לפני שבוע ביצעתי טיפול לרכב, ומילאו לי 5 ליטר במנוע, למרות שעמדתי שם ושאלתי את המוסכניק אם זה תקין הוא אמר לי שהמנוע שלי צריך 5 ליטר. מדובר על פיג'ו 306 סופר סלון מנוע 1800

אשמח לתשובה.

ולפותח השרשור, שבודקים שמן מחזיקים את המדיד עם השפיץ כלפי מטה, ככה השמן שנוזל ממנו נוזל למטה ולא למעלה ומבלבל אותך בכמות.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

המדיד שלך מודד הכי טוב,

הוא מראה על כמות תקינה או על עודף בשמן?

ואם בעודף עסקינן,

איזה עודף שמן הוא זניח ולא יגרום נזק ?

חצי ליטר מיותר, צריך להתאמץ ולשאוב או שזה זניח ולא יגרום נזק?

פורסם

עודף של חצי ליטר כדאי לרוקן. אתה גם לא יכול לדעת בדיוק שמדובר בחצי ליטר.

יתכו ומעל קו המקסימום במדיד המדידה כבר לא ליניארית, ונניח סנטימטר אחד מעל המקסימום שווה ל 1.5 ליטר עודף.

פורסם
פועל מקצועי בודק את המדיד אחרי מילוי שמן .

הייתי משנה טיפה את הנוסח.

פועל מקצועי בודק את המדיד אחרי מילוי שמן, רואה ומוודא שהוא מבין מה מראה המדיד.

במקרה שלי הוא בדק :-) עשה את כל הפעולות נכון (לפחות כמו שאני מבין) אחרי שהפועל מילא שמן הוא (המכונאי) הניע את הרכב לדקה בסיבובי סרק, חיכה כמה דקות , בדק במדיד, ניגב החזיר הוציא ובדק שוב. איך הוא לא ראה שיש עודף ??? רק אלוהים יודע.

הייתה כתבה מעניינת בהארץ על הנושא :

http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1652736

מעניין אם דבר דומה התרחש במקרה שלי ...

פורסם

תודה בוקי.

שאבתי כמו ההמלצה כאן בפורום, משאבה של סבון נוזלי שנוקתה היטב ויובשה+חיבור של שני קשי שתייה, דרך מדיד השמן.

יצא בערך 3/4 ליטר עד שהגעתי לקו המקסימום.

הטיפול בוצע ביום שישי במוסך מורשה יבואן, מסתבר שגם אותם, שמתיימרים להיות מקצוענים, צריך לבדוק!

שבוע טוב לכולנו.

• תוכן חדש...