Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Royal Purple Vs Mobil 1 Vs Liqui Moly ועוד - השוואה מרוכזת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום!

באינטרנט ובפורום קיימים שרשורים רבים על השמנים הנ"ל אך לא מצאתי שרשור אחד שמרכז השוואות / ביקורות / התרשמויות והמלצות של חברי הפורום.

מבקש לא להתייחס לסוג רכב הספיציפי בהכרח אלא לפתוח דיון כללי על טיב השמנים הנ"ל (או שמות גדולים אחרים ששכחתי), עמידתם בתקנים (api, acea, תקנים של הקונצרן - 504, 507 וכד').

Royal Purple - מתייחס לדגם sae 5w30 שעומד בתקן API ולא לדגמי מירוצים XPR או HPS כי אני מבין שאינם מתאימים לשימוש יומימי, נכון?

Mobil 1 - מתייחס לדגם - Extended Performance שנחשב לדגם הבכיר שלהם.

Liqui Moly - מתייחס לדגם Top Tec שגם כן נחשב לדגם הבכיר שלהם.

Valvoline - מתייחס לדגם SYN Power שלמיטב הבנתי גם נחשב לדגם הבכיר שלהם (שוב, להוציא את ה- Vr1 שמיועד למירוצים).

כמובן שבמידה ושחכתי חברה מוכרת / שמן מומלץ - אפשר להוסיף.

התייחסות לתמורה למחיר חשובה - אך בעדיפות נמוכה יותר - אני מעוניין ליצור שרשור שירכז את הנושא עבור כל אלו שפחות מבינים בשמנים (כמוני) ולהקל עליהם בבחירת שמן איכותי בטיפול הבא.

אפשר להתבסס על ביקורות מחו"ל או מהארץ, התרשמויות אישיות של חברי הפורום וכדומה.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אחרי חפירות בנושא הגעתי למסקנה: כל דגמי הקצה של חברות מוכרות מעולים!

לא צריך לשבור את הראש מה לשים, זה לא משנה.

אישית עברתי מאגיפ 5W40 ל-וולווליין 5W30 XL-3 עם תקן 504.

גם לשלם מעל 50 ש"ח לליטר נראה לי מוגזם.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני מקבל את מה שאתה אומר, יחד עם זאת - ישנם הבדלי מחירים די גדולים בין שמן של חברה א' לשמן של חברה ב' - אז מה בכל זאת עדיף?

מעבר לזאת -

אז מהו השמן הבכיר ביותר של כל חברה?

לדוג' בוולווליין האם זה ה- SYN או ה-XL3?

גיא

פורסם

סליחה שאולי פספסתי, אבל מה בדיוק מטרת השרשור הזה?

דיונים על שמנים קיימים משחר ההיסטוריה האוטומוטיבית וכנראה שימשכו לעד. אין דבר כזה "השמן הכי טוב" כמו שאין דבר כזה "המכונית הכי טובה", "החולצה הכי טובה" או "הרמקול הכי טוב". ברמות ה HI END של המוצרים יש המון עניין של טעם אישי ונאמנות למותג.

אז איך בכל זאת בוחרים שמן טוב? פשוט מאוד: רוכשים שמן מחברה טובה ושעומד בתקנים הרלוונטיים. זו כל התורה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
סליחה שאולי פספסתי, אבל מה בדיוק מטרת השרשור הזה?

דיונים על שמנים קיימים משחר ההיסטוריה האוטומוטיבית וכנראה שימשכו לעד. אין דבר כזה "השמן הכי טוב" כמו שאין דבר כזה "המכונית הכי טובה", "החולצה הכי טובה" או "הרמקול הכי טוב". ברמות ה HI END של המוצרים יש המון עניין של טעם אישי ונאמנות למותג.

אז איך בכל זאת בוחרים שמן טוב? פשוט מאוד: רוכשים שמן מחברה טובה ושעומד בתקנים הרלוונטיים. זו כל התורה.

איתמר.

+1, חפירה מיותרת.

פורסם

מטרת השרשור הייתה ליצור ת'רד שמרכז את התרשמויות חברי הפורום מכל השמנים הנ"ל לכדי מקום אחד.

לא אהבתם? לא חובה :oops:

פורסם

מה זאת אומרת "התרשמויות" ? משמן מתרשמים לאחר בדיקה מעבדתית, אני לא כימאי או מהנדס שמנים ולכן לא יכול להתרשם מטיבו של שמן אלא רק להסתמך על קניית שמן מחברה מוכרת.

פורסם

ובדיוק בגלל זה אנחנו פשוט נאמנים למותג.

ליקווי מולי, קסטרול אדג', אגיפ, מוביל, ולוולין

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

איזה מותג ואיזה סתם דחף את עצמו פנימה לרשימה, כאילו הוא איכותי, רק בגלל פרסום אגרסיבי?

אני מכיר רכבים שנסעו רק על שמנים ישראליים כל חייהם ועשו גם 400 אלף ק"מ של עבודה קשה בלי בעיות.

פשוט לא לשים שמנים שידוע שהם זבל. השאר יהיו בסדר גמור. וכמובן בתנאי שהם בצמיגות ובתקן הרצוי לרכב.

פורסם

ערן, אין ספק שעולם השמנים הוא עולם שמלא בשמן נחשים (סטגדיש! :wink:).

לא חסרות דוגמאות לרכבים שטופלו ע"י שמנים זולים והמנוע שלהם הגיע לקילומטרז' מכובד. מצד שני אולי שימוש בשמנים ממותגים מוכרים יותר היה מאריך אף יותר את חייהם? משפר את צריכת הדלק והביצועים? אין לדעת.

בכל מקרה גם ככה מדובר בנושא לא רלוונטי כי רוב בעלי הרכבים מחזיקים את רכבם 3-5 שנים ומחליפים אותו, ומעבר לבורות של האנשים בנושאי שמנים סביר להניח שגם מנוע שיסע 3 שנים על השמן הכי זול שקיים ישרוד אותן ללא בעיות.

אנחנו כחובבי רכב מחפשים את הטוב ביותר לרכבנו ולא איכפת לנו לזרוק עוד כמה ג'ובות בעניין, ולו רק בשביל השקט הנפשי. בעל רכב שרכש שמן מחברה ממותגת, מוכרת ומוכחת בשוק ושעומד בתקן ובצמיגות שהיצרן דורש עשה את הטוב ביותר לרכבו.

מכאן ואילך זה באמת עניין של טעם אישי וחיבור למותג.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אישית בטיפול האחרון מילאתי LM toptec בצמיגות 5W40.

ברכבי הקודם היה לי את הרויאל פרפל גם בשמן מנוע וגשם בגיר ובדפרנציאל (WRX).

גם הקסטרול מגנטק ובטח שהאדג' מעולים.

• תוכן חדש...