Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע - יונדאי I10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב - יונדאי I10 , כ9 חודשים על הכביש. נותרו לי עוד כ-3000 ק"מ עד הטיפול, או 3 חודשים, מה שיגיע קודם :wink:

בבדיקת שמן שיגרתית הבחנתי כי אני טיפה מעל קו המינימום. מאחר ואני לא רוצה להגיע למצב שאני נוסע בחוסר שמן - אני מעדיף לרכוש ולהוסיף .

איזה שמן מומלץ לרכב הנ"ל ? באתר של יונדאי מופיע 15W40, מפאת חוסר זמן עצרתי באוטו-דיפו כדי לרכוש שמן והמוכרן הפציר בי כי אין לו שום שמן שמתאים לרכבי וכי אני צריך שמן בצמיגות 5W40, סינטטי מלא.

באתר של יונדאי מופיע "דלקול SJ 15W40" (ועוד מס' יצרנים שאני כנראה לא אצליח להשיג באיזור מגוריי) . האם השמן הנ"ל יתאים: http://www.deleklubes.com/popwin.asp?item=174 , זה היחידי של דלקול שראיתי באוטו-דיפו. מה ההבדל בין תקן sj/sl?

המלצות ליצרנים אחרים של שמן שגם יתאימו בוודאות ולא יפגעו באחריות\וואטאבר?

שאלת תם: האם אני יכול לגשת למוסך יבואן והם ישלימו לי את החוסר? שירות כזה מכוסה באחריות ?

פורסם

אני זוכר שירשורים כאלה ולא לקחו כסף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ערן המסוקס, לא אתה ולא אני קובעים מהי צמיגות השמן הדרושה למנוע כזה או אחר. בשביל זה יש את היבואן שעובד בצמוד ליצרן.

לפותח השרשור, פנה לאחד ממוסכי השירות אפילו טלפונית ושאל לגבי הצמיגות הדרושה למנוע שלך (עד כמה שאני מכיר בסדרה החדשה של יונדאי בארץ משתמשים ב-5W30 אך אל תסמוך על זה). את השמן תוכל לרכוש אצלם או מומלץ יותר באחד מחנויות החלפים (לא אוטו-דיפו סתם יקרנים).

פורסם

שמן 15W40 בתקן SJ זה שמן עתיק שהגיע זמנו לחלוף מהעולם. אני משער שכוונת המשורר (להלן היבואן) הייתה שזהו השמן בעל האיכות המינימלית שניתן לשים במנוע, אני בטוח שהמנוע ישמח לקבל שמנים מתקדמים יותר כמו 10W40, 10W30, 5W30 ו 5W40.

פתח את ספר היצרן באנגלית וראה אילו צמיגויות הוא ממליץ או מאשר. אני הייתי שם את הצמיגות המינימלית האפשרית. כל זמן שמדובר בשמן שעומד במפרט היצרן הוא יבטיח הגנה מספקת למנוע מצד אחד ומקסימום זרימת שמן, ביצועים וחיסכון בדלק מצד שני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התמונות, איפה הקשר בין המסמך הזה להמלצת היבואן לא ברור לי :roll:

זה רק מחזק את טענתי שהיבואנים והמחלקות הטכניות שלהם ממליצים על שטויות ויש בורות רבה \ שיקולים אינטרסנטיים מסחריים בענייני שמני המנוע.

בכל מקרה, אני הייתי משתמש ב 5W30, לא 10W30. למרות שיונדאי מאשרים 5W20 לא הייתי משתמש בו בשל הספק הקל שבקלים שאולי הוא יהיה קצת דליל מדי בימים חמים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה רק מחזק את טענתי שהיבואנים והמחלקות הטכניות שלהם ממליצים על שטויות ויש בורות רבה \ שיקולים אינטרסנטיים מסחריים בענייני שמני המנוע.

בכל מקרה, אני הייתי משתמש ב 5W30, לא 10W30. למרות שיונדאי מאשרים 5W20 לא הייתי משתמש בו בשל הספק הקל שבקלים שאולי הוא יהיה קצת דליל מדי בימים חמים.

איתמר.

לפי הנחיות הייצרן בתמונה המצורפת לא מומלץ להשתמש בשמן 5W20 באיזור שלנו.

5W30 או 5W40 מצויין לרכב הזה.

איזה כייף לי :)

פורסם
תודה על התמונות, איפה הקשר בין המסמך הזה להמלצת היבואן לא ברור לי
צמיגות 15W40 כתובה שם במפורש. נכון שלא על כל טווח הטמפ' אך בהחלט נראה מתאים לארצנו. יכול להיות ששימוש בצמיגות הזו יפגע בצריכת הדלק אך לא נראה שכלמוביל טועים בעניין.
פורסם

מרק, למה לא? כי רשום מידל איסט?

גיאוגרפית ישראל אכן נמצאת במידל איסט. אקלימית אנחנו איזור בעל אקלים ים תיכוני ברוב חלקי הארץ, זה לא האקלים ששורר במדינות המפרץ.

עדיין, בגלל שידידנו גר בבאר שבע (ככל הזכור לי) ולמרות האקלים ששורר ברוב חלקי המדינה לא הייתי ממליץ על שמן בצמיגות כזו, בטח כשמופיעה הסתייגות מצד היצרן. 5W30 הוא כבר שמן הרבה יותר "בטוח" לשימוש בשילוב תנאים כמו אצלנו ועדיין מספק הגנה מקסימלית על המנוע כשקר.

איתמר.

עריכה: iDaNm, זו לא רק הצמיגות אלא שים לב לתקן, היצרן דורש SL ומעלה והיבואן SJ עתיק. זו בורות לשמה.

פורסם

איתמר.

ליבואן אולי יש שיקולים מסחריים אבל בורות? .אם כך אולי עדיפה בורות מאשר הטעיות כמו המאמר של בובספוג עליו אתה מסתמך לאחרונה כתנך של השמנים.

עריכה---נראה שאתה קצת מסתייג מתורתו של בובספוג לאחרונה, לאור תגובותיך האחרונות.

פורסם

אני ממש לא נשען רק על בובספוג וכמו שכתבתי אפילו במעמד הפרסום של המאמר שלו - יש שם עקרונות נכונים ודברים פחות נכונים. כמו שאתה בטח כבר מכיר אותי ויודע אפילו כמה כפיות סוכר אני אוהב בתה שלי בסיום ארוחה (...), נושא שמעניין אותי אני חוקר לעומק ומכמה זוויות, אפילו אם מדובר בקרמיקה.

במקרה הספציפי כאן ההמלצה של היבואן פשוט שגוייה, בין אם בגלל טעות של מחלקת השיווק, אינטרס מסחרי או שפשוט אנשי המחלקה הטכנית לא יודעים מימינם ומשמאלם בכל הקשור לשמני מנוע, ואין לי שום בעייה לעמוד מאחורי ההצהרה הזו (ושלא יובן לא נכון, אני לא דוקטור ולא מתיימר להיות אחד כזה בנושא שמני מנוע, אבל אני חושב שהידע שלי בתחום הזה הוא די נרחב ואני לא רואה שום סיבה בעולם להמליץ על שמן בצמיגות כזו, בטח לאחר שרואים את טבלת הצמיגויות המומלצת ע"י היצרן).

איתמר.

פורסם

בנוגע לנושא שבאתר של יונדאי מצוין שמן בתקן SJ וצמיגות 15W40 אז סביר להניח כי זה לא מעודכן ואף מוזכר שם כי יש להתעדכן במוסכי השירות ולא להסתמך על האתר.

בפעמים האחרונות שביקרתי במוסכי השירות של יונדאי כל השמנים שהסתובבו שם היו בתקן SL לפחות ואף ראיתי אקסנטים משנת 2007 שזוכים לקבל את הצמיגות 5W30. לכן אמרתי לבחור כבר בהתחלה תרים טלפון למרכז השירות הקרוב ושאל איזה שמן את צריך.

פורסם

זה כבר נשמע הרבה יותר טוב :wink:

איתמר.

• תוכן חדש...