Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לא צריך להיות קטנוני מצד שני. אם זה עצירה לשניה לצורך הורדה קצרה וכשיש לך אפשרות לעקוף, זה לא נורא, אפילו שזה לא חוקי.

צודק, אני ממש לא בעד להיות קטנוני, אבל ראבק, עשרה מטרים אחרי היתה לו צומת בה הוא יכל לעמוד בלי לחסום את הנתיב.

יודע מה, מילא אם הוא היה מפעיל 4 וינקרים אבל גם זה לא, סתם עצר באמצע הנתיב.

לקח לי אפילו כמה שניות בהן אני עומד מאחוריו עד שהבנתי שהוא בכלל עצר ולא מתכוון להמשיך...

מרתיח אותי הזלזול הזה בנהגים אחרים והחוצפה לעשות בכביש מה שבא לך.

פורסם
צודק, אני ממש לא בעד להיות קטנוני, אבל ראבק, עשרה מטרים אחרי היתה לו צומת בה הוא יכל לעמוד בלי לחסום את הנתיב.

יודע מה, מילא אם הוא היה מפעיל 4 וינקרים אבל גם זה לא, סתם עצר באמצע הנתיב.

לקח לי אפילו כמה שניות בהן אני עומד מאחוריו עד שהבנתי שהוא בכלל עצר ולא מתכוון להמשיך...

מרתיח אותי הזלזול הזה בנהגים אחרים והחוצפה לעשות בכביש מה שבא לך.

שוב, הכל שאלה של מידה לכאן ולכאן. חוקית זה לא מתקבל על הדעת, כי זו הפרעה לתנועה פר אקסלנס ויודע מה - הייתי שמח אם היו אוכפים את זה רבות ולו כדי לעקור את ה"לגיטימיות" שהמנהג אימץ לאורך השנים. נראה לי שישנם גם נהגים שבטוחים שזה גם חוקי.

מצד שני - הכל שאלה של משקל. זה כמו שבפקק זה מאוד מרגיז שמכוניות עוקפות את כולם על השוליים, ומצד שני, זה פחות מרגיז כשרכב שעומד לפנות ולצאת מהכביש יורד לשוליים מעט לפני הפניה כדי לחסוך ובכך חוסך את עצמו מהפקק ותורם במידת מה לשחרורו מוקדם יותר. חוקית - זו בדיוק אותה עבירה.

אם יש לי צורך כלשהו לעצור ואין לי מקום בסביבה חוץ מהנתיב ואין מאחורי איש, אני יכול לעצור לזמן קצר ומצד שני אם יש מאחורי טור של מכוניות שאם אעצור יצטרכו להתחיל לעקוף אותי ויווצר בלגאן - אז ברור שאני לא אעצור - אין מה לעשות - צריך להפעיל שיקול דעת חכם.

זה שהמתנת כמה שניות זה מצוין, כי מרבית הנהגים שיצא לי לראות עוקפים מיד ולא נותנים את ה-5 שניות להבין מה קרה ומה הנהג לפניו עומד לעשות - האם נעצר כי הוא לא סופר אף אחד ממטר ואולי יש מכשול על הכביש ?

פורסם
גם אני לא חושב שצריך להגזים. הבעיה כאן היא בעיה תרבותית, אבל העצבים שאנו מפתחים עקב כך מהווים בעיה דומה וחמורה לא פחות. ובכלל, מזמן הגעתי למסקנה שכל אותן מנהגים ישראליים כמו עצירה על נתיב הנסיעה, צפירות, חיתוכים ועוד מנהגים, שיוצא עליהם כל כך הרבה קצף בפורום, גורמים אולי להרבה כעס, אבל לעיכוב קטן יחסית בפועל וגם לסכנה בטיחותית יחסית קטנה.

לא זו הבעיה של נהיגה בארצנו. הבעיה האמתית היא בסכנות הבטיחותיות הגדולות של צמתים מסוכנים, ריבוי הולכי רגל בכרך, מרווחים לא מספקים בין רכבים בנסיעה ועוד בעיות שהן אולי פחות צורמות, אך הרבה יותר מסוכנות. לא אכפת לי שהנהיגה תהיה מאתגרת או מסתכלת, ובלבד שתהיה בטוחה!

בדיוק כך.

אם רכב נדחף לי איפשהו וזה לא במהירות גבוהה, בתוך תנועה שממילא איטית וצפופה ויש אפשרות שיידחף, אני תמיד מוותר על הכבוד שלי. מצד שני, רכב שמתפרץ לצומת שהתנועה בה נעה במהירות וגורם לתנועה להאט פתאום, זה בבחינת יהרג ובל יעבור, כי כאן יכולה להיגרם תאונת דרכים ומשום מה ישנם כאלה שמבחינתם זה נראה סביר, מה שדי עצוב.

• תוכן חדש...