Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עם מה אנחנו מתמודדים:

בשנתיים וחצי האחרונות, אני נוהג ב-306 XSI דור שני (98). אני לא צריך להסביר את היתרונות של הרכב,

בוודאי שלא לקוראי הפורום, אבל מספיק לציין שאני מאוד מרוצה מההתנהגות, מההגה ומעלויות התחזוקה הסבירות.

עד עכשיו, חיי היו טובים - היות ואשתי לעתיד אמריקאית, ורישיון לרכב ידני אין, השיקולים בקניית רכב היו שלי בלבד.

כידוע לכל מי שעבר את האירוע ה"טראומטי" של חתונה, פתאום ישנם שיקולים אחרים במערכת, ובמקרה שלי - הצורך

לעבור לרכב אוטומט שישרת את שנינו (וכבר ניסיתי לפתות אותה בשיעורי נהיגה על גיר ידני. כנראה שהשרשור הזה

מהווה את ה"דגל הלבן" בעניין זה...)

כאן אתם נכנסים - המחליפה צריכה לשמור על אותם קווים של הנוכחית. בגדול, אני יודע שאין סיכוי (בתקציב של 50K)

למצוא תחליף אמיתי לחווייה שהרכב מספק, אבל אני (סליחה, אנחנו...) מחפשים רכב ספורטיבי (או לפחות משהו שיעשה

קולות של), שבגדול אומר שנדרשת התנהגות שובבה, מנוע שיודע לספק את הנדרש ואינו חלש מהנוכחי (דווקא אין לי תלונות

רבות באגף הכוח, שכן אני עדיין לרוב מוצא את עצמי מקדים את שאר התנועה בכביש, אבל האופי, נאמר, קצת פרווה) ועלויות

תחזוקה שלא יבהילו את מנהלת הכספים (באופן כללי, אין בעיה עם הוצאה ממוצעת של כמה מאות שקלים יותר בחודש מרכב

ממוצע). בנוסף, הרכב לא יכול להיות לפני שנת 04 (אולי אצליח להחמיק רכב משנת 03, במידה ויהיה שמור כמו הרכב שלי,

מתחת לרדאר).

יש מתחרה אחת או שתיים (ורמז, אני בהחלט עומד בתנאי הפרסומת "רק אם אתה מתאים לה"), אבל מישהי חושבת שאני

סתם עקשן ולא מספיק פתוח לאופציות אחרות, או כהגדרתה - "יש מיליון רכבים בשוק, תמצא עוד משהו!".

כפתרון אמרתי לה שאני אפתח שרשור ואתן לקהל להחליט במקומי (אז כן,היא תקרא כאן, So Behave...)

במסגרת זאת, מה דעתכם?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ב.מ.וו 320 או 318 משנת 2002 נכנסת בתקציב.

לא תהיה יותר מדי חזקה, אבל בטוחני שתעקוף את ה-306 בלי מאמץ.

תשתדל לקרוץ לכיוון הסדאן, שכן מחירי הקופה יקרים בהרבה. וחוץ מזה, לך תדע מה ישתנה בשנים הקרובות :lol:

פורסם

טל - כעקרון, אנחנו די גמישים עם גודל הרכב. אין בעיה עם רכב בגודל של ה-306,

ואין בעיה עם רכב קצת גדול יותר.

בנצי - לטעמי, הפוקוס קצת פרווה מדי. אם זה בכלל היה הכיוון, הנטייה הייתה מזדה3

(רחמנא ליצלן). אם כבר אנחנו בעניין זה, נהגתי כמה שנים על מזדה 3 1.6, הרכב

היה סביר, אבל לא קרוב בכלל ל-306. האם המצב משתפר ב2.0, או שהיא סתם עושה

קולות של "וורום וורום"? החשש העיקרי שלי היא שהרכב פשוט לא יספק את הסחורה.

זיו - לב.מ.וו מספר חסרונות בולטים - לפחות ב-318, היא לא מהירה יותר מה-306,

עלויות התחזוקה יכולות להיות מבהילות, והשנתון יהיה ישן מדי, כך שסביר להניח שזכות

הווטו של זוגתי יופעל במהרה.

נ.ב - מספיק שינוי אחד לעכשיו, עדיף שלא לחשוב על אחרים :wink:

PUG-306 XSI MK2

פורסם

חפש אלפא 147 סלספיד.

כמו כן הפוקוס מנוע 2.0 מאוד מהנה לנהיגה.

אתה צריך להבין שלפי המצב והדרישות שלך "פרווה" זה לא מילה גסה, זה פשוט יחסי.

פורסם

מחזק את השניים שמעלי.

156 2.5 Qsystem אמורה להיות מדהימה (ידנית תהיה הרבה יותר, אבל בהתחשב בנסיבות...זה מה יש)

147 סלספיד תהיה גם היא ראויה.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אני חושב שאם הרצון לעלויות אחזקה שפויות חזק מאוד אז כדאי לך לנסות להשיג נסיעת מבחן במאזדה 3 2 ליטר, רצוי שתבחר האצ'בק שגם יותר נאה וגם מכויילת מעט שונה. הסייג היחיד בעלויות האחזקה של הרכב הזה הוא צמיגים גדולים ונמוכים שעולים לא מעט וצריכת דלק שמאוד מושפעת מסגנון הנהיגה.

נכון היא לא מהנה להיגה כמו האלפות אבל היא שלדעתי נוגעת ברוב הדרישות.

בהצלחה.

פורסם
או שהיא סתם עושה

קולות של "וורום וורום"?

ה MPS בחו"ל עושה "וורום וורום" ועוד דברים.

הישראלית בקושי מוציאה "זום זום" וגם זה פעם-פעמיים בשנה :lol:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• אחראי פורום
פורסם

ה-3 2 ליטר מפתיעה, גם כי ממש לא מצפים ממנה להיות כזו אבל גם כי היא בהחלט מהנה -

ההגה מצויין, אחיזה טובה והמנוע מושך היטב. גם העלויות, למעט הצמיגים כמו שצויין, ממש לא שונות מה-1.6.

לגבי ה-147, אמנם יש לי (ידנית) אבל אני לא משוחד. לפני זה חייבים לבדוק, בעיקר אשתך לעתיד, את החיבור עם הסלספיד.

לי הוא הציק והרגיש לא אינסטנקטיבי. בשביל 156 "בלי קלאץ'" תצטרך לרדת בשנה עבור ה-TS

(כי ה-JTS שבא מאוחר יותר עלול להיות מכה מס' 11) או להתאמץ בשביל ה-Qsystem.

עלויות התחזוקה גבוהות יותר מהממוצע (לא בגלל אמינות נמוכה אלא בגלל עלויות חלפים גבוהה לעיתים),

אבל שתיהן כיפיות ומחזירות טונות כיף.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מפתיעה זה טוב. כעקרון, אם אני הייתי מחליט לבד, האלפות היו המועמדות המובילות (והבודדות),

אבל עלויות התחזוקה מפחידות אותה. למיטב ידיעתי, לא מדובר על כזו מכה (למעט הדלק ב-2.5),

כל עוד רוכשים רכב ממישהו שגם טרח לטפל בו ולא רק לנהוג בו.

לעניין הסיאט לאון - האוטומטית היא 1.8 לא מוגדש, ככה שהרכב יהיה גם קצת חלש וגם לא ממש

מהנה לנהיגה (מילא, אם היה מדובר ב-FR אוטומטית, היה סיכוי).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ה306 מצטיינת בסעיף ההתנהגות ולכן האלפא ניא מחליפה טבעית בתקציב הנ"ל עם תיבה אוט'.

ניתן גם למצוא 156 עם מנוע 2.0 סלספיד.

אני אישית הייתי הולך על 147 2.0 ולא על ה156 2.5 בשל עלויות אחזקה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...