Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והם עוצרים

אם אתה רוצה לשים מקורי שים

המוסכניק ימות על הכסף שלך

באמת ? אף אחד לא אמר או טען שבלמים חליפיים לא עוצרים.

מנסיוני, לאורך זמן רב החליפיים שורקים במוקדם או מאוחר.

מעניין לראות מבחני בלימה של סוגי דיסקיות שונים.

פורסם

הי,

הייתי במוסך בראשון לציון. ישבתי עם המוסכניק שהראה לי את הדיסקיות והרפידות (מול החלקים החדשים)

ונראה שאכן הרפידות היו שחוקות לעייפה.

בכל מקרה הנזק הסופי הוא כך: (הכל לא כולל מעמ)

עבודה - 500

חלקים -

- רפידות - 600

- דיסקיות - 1200

הטיעון של המוסכניק היה שהרפידות עשויות מחומר יותר ירוק (ללא אסבסט) ולכן הן נשחקות בקצב גבוהה יותר.

את הדיסקיות הוא הסביר לי לא ניתן לחרוט כי המצב היה גרוע מידי.

פורסם

גם אני לא מבין, זה כנראה בגלל שאין לנו טיפת מושג בעסקים ובתמחור, חלילה לא ביבואן מונופוליסט.

איתמר (שמשתדל להזמין חלפים מחו"ל ועל אף משלוח, מכס ומיסים חסך עד כה אלפי שקלים בהשוואה לרכישת אותם החלפים בארץ).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
גם אני לא מבין, זה כנראה בגלל שאין לנו טיפת מושג בעסקים ובתמחור, חלילה לא ביבואן מונופוליסט.

איתמר (שמשתדל להזמין חלפים מחו"ל ועל אף משלוח, מכס ומיסים חסך עד כה אלפי שקלים בהשוואה לרכישת אותם החלפים בארץ).

הי איתמר,

זה די מובן שבמחיר של החלפים המוסך מוסיפים כמה אחוזי( לרוב עשרות) כדי להגדיל את הרווח.

השאלה היא האם זה מקובל לבוא למוסך עם ערמת חלפים מוכנה (שהבאת מהבית)?

או שאתה מכיר מוסכניק חבר שמוכן לעשות לך את זה במחיר שעות עבודה בלבד?

פורסם

בסוד בסוד אני אגלה לך שלפחות בכל הקשור ביוניון מוטורס רווחי המוסך מהחלפים נמוכים יחסית (ברור שיש למוסך קופון, אבל את המחיר הגבוה מלכתחילה מכתיב היבואן).

לא מקובל לבוא למוסך עם חלפים ורוב המוסכים גם לא מסכימים לטפל ברכב עם חלפים שהבאת מנימוקי "לא רוצה לקחת את האחריות". את רוב הטיפולים ברכבים שלי לאורך השנים עשיתי לבד, עם חוש טכני טוב וספרות יצרן הנגישה לכל דיכפין באינטרנט זה פשוט ביותר. רק טיפולים גדולים \ בטיחותיים \ שמצריכים מכשור מיוחד אני ניגש לבעלי מקצוע, וכאלה טובים לא חסר בפורום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...