Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסלח לי אבל שכר לרב ראשי של 29K ברוטו (כ 16K נטו) זה לא שכר לא ריאלי. האיש לא שונה ממנכ"ל עירייה מבחינת היקף אחריות או ממהנדס עיר אז למה שיקבל פחות?

נכון שקל לשנוא אותם (אישית לא שונא אותם אבל חושב שזה תפקיד מיותר שצריך בכלל להתבטל) אבל במקרה הזה לדעתי לא מדובר בהשתוללות או בעושק.

איך אתה יכול להגיד שזה ריאלי לשלם לרב ראשי 29 אלף שקלים בחודש, ובנשימה אחת לומר שזה תפקיד מיותר שצריך להתבטל? אתה לא רואה את האוקסימורון כאן?

בלי קשר, אני לא מבין למה צריך להזכיר את שכר הנטו.

ובנוגע ליאיר לפיד - אולי לא הבנתי נכון, אבל מה הבעיה עם כמה שהוא הרוויח עד עכשיו? הבנאדם בנה לעצמו שם והגיע למצב שהוא משתכר הרבה מאוד כסף. כל הכבוד לו. ככל הידוע לי, הוא לא מקבל את הכסף מהמדינה אלא מגופים פרטיים, ואם זה מה שהם משלמים לו, זה כנראה מה שהוא שווה. אם כבר, עוד יותר כל הכבוד לו שהוא מוכן לוותר על חלק גדול מהשכר הזה בשביל לשרת את האזרחים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תוספת:

מהו בעצם תפקידו של רב קהילתי?

הנה מקור אחד, בו נכתב:

חובתו של רב קהילה היא,ללמד תורה ולבנות את המוסר של בני קהילתו וכן לפסוק הלכה ולהיות מענה וכתובת לכל עניין ערכי משפחתי וקהילתי

מקור אחר מציין את זה:

תפקידו של הרב העירוני מגוון. הוא אחראי על כל נושא הכשרות בעיר, כמו גם על אישורי חתונות וקבורה. בין היתר, תושבים מהעיר פונים אליו לייעוץ בנושאים שונים, דתיים ואישיים והוא המתווה של כל דיני הדת וההלכה בעיר

באותו מקור, אגב, נכתבים דברים מעניינים אחרים. מדובר על הוספת רב אשכנזי לעיר נתניה, בנוסף לרב הספרדי שמכהן בה לבדו כבר עשרות שנים.

לסיום, מאמר על תפקידי הרב בישראל בימינו. ממנו עולה כי בעבר תפקידי הרב היו רבים ומגוונים, אבל עם המודרניזציה הם הופחתו משמעותית ובעצם נותרו לו רק תפקידי ההוראה (תזכירו לי, כמה מורים מרוויחים?) והתפקידים האישיים - יועץ, מפשר, מעודד. בקיצור - סוג של עובד סוציאלי (תזכירו לי שוב, כמה עובדים סוציאליים מרוויחים? אה, נכון, הם לא גדולים בתורה...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, גם תפקיד מנהל מחלקת החינוך בעירייה מיותר ובחלק מהעיריות כל העיריה מיותרת אז זה אומר שהם צריכים לעבוד בחינם?

את השכר נטו חשוב לציין כי רוב האנשים לא יודים מה ההבדל בין עלות שכר, שכר ברוטו ושכר מטו שלא לדבר על היחס ביניהם.

האנשים האלה עובדים ומגיע להם שכר כמו כל מנהל תחום אחר בשירות הציבורי. לא פחות אבל גם לא יותר. רב עירוני הוא לא מורה אלא מקביל יותר למנהל מחלקת חינוך אז אם להשוות אז לפחות להשוות בהגינות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
רוני, גם תפקיד מנהל מחלקת החינוך בעירייה מיותר ובחלק מהעיריות כל העיריה מיותרת אז זה אומר שהם צריכים לעבוד בחינם?

את השכר נטו חשוב לציין כי רוב האנשים לא יודים מה ההבדל בין עלות שכר, שכר ברוטו ושכר מטו שלא לדבר על היחס ביניהם.

האנשים האלה עובדים ומגיע להם שכר כמו כל מנהל תחום אחר בשירות הציבורי. לא פחות אבל גם לא יותר. רב עירוני הוא לא מורה אלא מקביל יותר למנהל מחלקת חינוך אז אם להשוות אז לפחות להשוות בהגינות.

אם יש תפקידים מיותרים אצל גורמים ציבוריים כאלו ואחרים, זו בעיה שצריכה להיפתר. אבל היא הרבה יותר גדולה מנושא הדיון הזה. אם ננסה לתמצת אותו טוב יותר, נגיע לשאלה:

האם רב קהילתי מרוויח כסף בהתאם להיקף המשרה שלו (מבחינת אחריות וזמן עבודה) ובהתאם ליכולותיו וכשרונו בביצוע עבודתו. בשביל לענות על השאלה, צריך לענות על הדברים הבאים:

1. מהם תחומי האחריות של רב קהילתי?

2. מהו היקף המשרה מבחינת זמן, של רב קהילתי?

3. כיצד בוחנים את איכות עבודתו של רב קהילתי?

על השאלה הראשונה אני מניח שאפשר לענות די בקלות (ניסיתי לתת קישורים בהודעה הקודמת).

על השאלה השנייה צריך לענות מי שאחראי על הרב הקהילתי.

על השאלה השלישית כנראה שקשה לענות. למשל, האם הרב של נתניה, שהוא בן 91, עדיין מסוגל לעבוד באותה איכות כמו בעבר? (אני בספק). מי ידע להגיד עד כמה הוא טוב בעבודתו? ראה את הלינק האחרון שהבאתי, שמתייחס לסוגיה הבעייתית הזאת.

חוצמזה, אם רב עירוני הוא מקביל למנהל מחלקת חינוך, למה צריך גם אותו וגם את מנהל מחלקת החינוך? כאן אנחנו זולגים לתחומים של הפרדה בין דת ומדינה...

בנוגע לשכר - אני חושב שהנתון הרלוונטי הוא השכר ברוטו. אי אפשר להתחיל לשוות בין נטו לברוטו בכל מצב. ברור שמי שמרוויח 10000 שקלים בחודש רואה בפועל נניח 8000 נטו, ומי שמרוויח 20000 לא רואה 16000 אלא יותר קרוב ל-13000, אבל זה עניין של מיסוי ולא רלוונטי לדיון (תיכף תכניס למשוואה קרן פנסיה, ביטוח מנהלים, קרן השתלמות, סיבוס והחזרי נסיעות...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...