Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182000,00.html

פתאום יש כסף לשפוך ? כמו זבל ? פי 2.5 ?

אין כסף לרופאים , לחינוך, לתרבות, לתחבורה, לביטחון חסר ....אבל לרבנים יש הון.

הם אומנם עושים עבודה חשובה ונדרשת ומגיע להם שכר הגון, אך זה כבר לא שכר הגון !

17500 לרב של ישוב קטן ?

הייתי צריך ללכת להיות רב ולא ללמוד מקצוע !

תאבת בצע ! :evil:

זהו פרקתי את העצבים שלי.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182000,00.html

פתאום יש כסף לשפוך ? כמו זבל ? פי 2.5 ?

אין כסף לרופאים , לחינוך, לתרבות, לתחבורה, לביטחון חסר ....אבל לרבנים יש הון.

הם אומנם עושים עבודה חשובה ונדרשת ומגיע להם שכר הגון, אך זה כבר לא שכר הגון !

17500 לרב של ישוב קטן ?

הייתי צריך ללכת להיות רב ולא ללמוד מקצוע !

תאבת בצע ! :evil:

זהו פרקתי את העצבים שלי.

:|:| :|

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

זה בשביל שהרבנים לא יהיו במצוקה, ויצטרכו לבקש כסף בלוויות, אזכרות, חתונות, התקנת מזוזות.

אהה, הם לא יפסיקו? אבל אסור לקבל על דברים כאלה כסף. אהה. מזומן במעטפה בכיס זה לא נחשב.

צדק חברתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני סקרן אם דורשים מהם לדפוק שעון נוכחות, כמו שמתחילים לדרוש מהמורים ומהרופאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרי זה ידוע מכבר ומזמן שהמדינה שלנו פשוט מגוכחת. האבסורד חוגג ברמות קשות. לי אישית, כבר יש חמרמורת מהחגיגה הזאת.

מבחינת הממשלה יש צדק חברתי - מה שהם חושבים שצודק בשביל החברה.

מה שיוחלל שינוי זו אך ורק מהפכה ולא מחאה.

פורסם

יש לי הרבה מה להגיד, אבל אני לא בטוח מה חוקי ומה לא ע"פ חוקי הפורום, לכן אמנע.

בקיצור,אלה הפנים של מדינת ישראל. עד מתי?.

פורסם

מציע לכולם להירגע.

היום בבוקר גבי גזית פתח את תוכנית הרדיו שלו שהוא מתבטא נגד ההעלאה של שכר הרבנים בצורה חריפה.

מיד אחר כך עלה בן מרגי מש"ס לשידור (השר לשירותי דת) והסביר שלא מעלים לכל ה 120 רבני ערים את המשכורת אלא ההעלאה הזאת מתיחסת רק ל 6 רבנים שנבחרו לאחרונה ובגלל איזה שינוי בחוק השכר שלהם היה נמוך משמעותית משל שאר הרבנים. כעת משווים את השכר שלהם לשכר של האחרים. הוא גם הסביר שמשכורת של רב של עיר שווה וצמודה למשכורת של מנכ"ל ראשות אזורית.

גבי גזית הודה שהוא קרא על כך בעיתונים ושם רשמו דברים אחרים לגמרי.

בקיצור, הפעם התקשורת לא ממש בודקת עובדות ומפרסמת מה שנוח לה בשביל ליצור סיפור.

אסף

נ.ב. יכול להיות שיצאו עכשיו נגד הרבנות עצמה או ישאלו למה צריך בכלל רבני ערים וכו' אבל זה כבר נושא אחר :roll:

פורסם

אה, אז לא מעלים משמעותית את השכר של הרבנים באופן כללי, אלא מעלים את השכר הנמוך של הרבנים החדשים, כדי להתאים אותו לרמת השכר הגבוהה מאוד של שאר ה-120 רבנים? הבנתי נכון? ואם כן - איך בדיוק זה בסדר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני סקרן אם דורשים מהם לדפוק שעון נוכחות, כמו שמתחילים לדרוש מהמורים ומהרופאים.

לא, רק נדרש מהם לדפוק את האזרחים הנורמטיבים. כאלה שמשרתים ועובדים.

"רבנים הגיעו לפת-לחם".

כאילו, וואו.

תמצאו עבודה, פרזיטים...:arrow:

ועוד הם מצפים שהמדינה תציל אותם!

כאילו, וואו.

שהרי "אלוהים עוזר לאילו שעוזרים לעצמם" (עוד Fינג אוקסימורון, אלא אם כן עצמך הוא האלוהים).

מעניין מה השלב הבא.

"הוחלט להעניק לרבנים 170% הנחה על הדלק- מאחר והחרדים הם שכבה חלשה, המדינה צריכה לשלם להם כדי שיצרכו דלק, כדי לשמור על מחירו הגבוה לשאר האוכלוסייה" או שקר-כלשהו בסגנון.

אין כבר כח לשורשיט הזה. או אולי אומרים חראשור?

בכל מקרה, זה מסריח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אה, אז לא מעלים משמעותית את השכר של הרבנים באופן כללי, אלא מעלים את השכר הנמוך של הרבנים החדשים, כדי להתאים אותו לרמת השכר הגבוהה מאוד של שאר ה-120 רבנים? הבנתי נכון? ואם כן - איך בדיוק זה בסדר?

תסלח לי אבל שכר לרב ראשי של 29K ברוטו (כ 16K נטו) זה לא שכר לא ריאלי. האיש לא שונה ממנכ"ל עירייה מבחינת היקף אחריות או ממהנדס עיר אז למה שיקבל פחות?

נכון שקל לשנוא אותם (אישית לא שונא אותם אבל חושב שזה תפקיד מיותר שצריך בכלל להתבטל) אבל במקרה הזה לדעתי לא מדובר בהשתוללות או בעושק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

29 אלף שח או 17 אלף שח אכן יכול להיות שכר ברוטו הוגן.

השאלה היא, למה הם מקבלים שכר מהמדינה בכלל??

איזה תועלת אני כאזרח מקבל מ"העבודה" שלהם?

מדינה שמממנת מהמיסים השמנים שלי את הדת היא מדינת עולם שביעי.

בשנה האחרונה נאלצתי להגיע לבית דין מסיבות אלו ואחרות שלא מעניינות אף אחד, זה היה המפגש הראשון שלי בחיים ב4 עיניים עם הדבר הזה שנקרא - רב. בכל אופן החמוד הזה נחשב לרב מכובד ומקבל כסף מהמדינה או במילים אחרות מכל אחד מאיתנו שעובד ומשלם מס.

הבנאדם עובד פעמיים בשבוע, 4 שעות בכל אחד מהימים. מתוך 4 פגישות, ל2 הוא לא הגיע כי הוא היה "חולה".

כל העסק הזה הוא אבסורד ברמות הכי קשות שאין מספיק מילים לתאר :idea:

פורסם

יגאל, גם אני לא מקבל מהם שום שירות אבל מצד שני איזה שירות מקבל אדם דתי משידורי הרדיו והטלויזיה בשבת בבוקר?

אנחנו חיים בחברה מגוונת וככזו צריך לדאוג לשירותים גם עבור אוכלוסייה עם צרכים מיוחדים (לא במובן של מפגרים אלא במובן של צרכים שונים מהכלל).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתה צודק במאה אחוז. פעם ראשונה בחיים קיבלתי לפני שבועיים את הקנס הזה של רשות השידור!

מה זה השטויות האלה 370 שקל על ערוץ 1?? :roll:

מה לא מספיק 3000 שח לשנה ליס?

זה כמו אגרת נישואין זה, התחתנת -> בום שלם אגרת טלויזיה.

פורסם

לכל המתלהמים:

לא פי 2.5, אלא 2.5 %. (יחי ההבדל הקטן)

ולא רק לרבנים, גם לחילונים מגיע משהו:

ועדת הכנסת תכונס בשבוע הבא לאישור עדכון של 3.3% בשכרם של חברי הכנסת החל במשכורת פברואר 2012. גובה העדכון מגיע לכ-1,000 שקל בחודש. זאת בנוסף לעדכון של 1,329 שקל שאותו יקבלו במשכורת ינואר 2012.

השכר המעודכן של חבר כנסת במשכורת ינואר 2012 הוא 36,091 שקלים. עם קבלת העדכון הנוסף בפברואר יקבלו הח"כים תוספת של כ-1,078 שקל ושכרם יהיה כ-37,169 שקלים.

ועוד אחד חרדי עם זקן ארוך עד הריצפה שמתבטל כל היום ורק מפטפט ומפטפט למיקרופון (ולא משמין חלילה על חשבון העמלים והמדינה המסכנה):

שכרו של יאיר לפיד מ"ידיעות" וערוץ 2 - כ-150 א' ש' בחודש

לפיד הוא אחד מאנשי התקשורת המרוויחים ביותר בישראל ■ כמגיש "אולפן שישי" הוא זכה לאורך השנים לשכר של כ-120-100 א' ש' בחודש ■ כמו כן הוא מקבל 35 א' ש' בחודש עבור 4 טורים שבועיים ■ קמפיין בנה"פ הכניס לו 800 א' ש' בשנה

אם התחזיות יתבררו כנכונות ויאיר לפיד אכן ייבחר לכנסת ה-19, הוא ייאלץ להתרגל לתלוש שכר קטן בהרבה מזה שקיבל בעשור האחרון. שכרו של חבר כנסת הוא כ-35 אלף שקל ברוטו, בערך פי 4 מהשכר הממוצע במשק, ועדיין נמוך מאוד יחסית למה שלפיד קיבל בשנים האחרונות.

לפיד הוא אחד מאנשי התקשורת המרוויחים ביותר בישראל. כמגיש "אולפן שישי", לפי ההערכות, הוא זכה לאורך השנים לשכר של כ-120-100 אלף שקל בחודש. טורו השבועי של לפיד במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות" נחשב לאחד הטקסטים הנקראים ביותר בעיתונות. השכר כמובן בהתאם.

לפי הערכות, מקבל לפיד כ-35 אלף שקל בחודש עבור ארבעה טורים שבועיים. בסך הכל מקבל לפיד מ"ידיעות אחרונות" כ-420 אלף שקל עבור כתיבת 48 טורים בשנה. בנוסף, עד כניסתו ל"אולפן שישי", שימש לפיד גם פרזנטור של בנק הפועלים. שכרו השנתי של לפיד מהבנק מוערך בכ-800 אלף שקל לשנה, כ-4 מיליון עבור 5 שנים כפרזנטור.

כמו מגישים אחרים, לפיד מבוקש גם כמנחה אירועים וכמרצה. כמרצה לפיד משתכר כמה אלפי דולרים להרצאה. כמנחה אירועים התעריף של לפיד הוא מהגבוהים בתחום, והוא מקבל כ-12-10 אלף דולר לאירוע פרטי או מסחרי.

(גלובס)

אין לי שום דבר נגדו. מי שהצליח בחיים ומקבל משכורות גבוהות בשוק הפרטי, כל הכבוד.

אבל הוא עובד גם בשירות המדינה בערוצים שממומנים יפה מאוד מכספי הציבור כמו הרבנים השנואים, והוא מקבל משכרות של כמעט פי 10.

אז בבקשה בלי שנאה. לשום צד.

בעיקרון לא התכוונתי להגיב בת'רד הזה בכלל, אבל כמה תגובות הקפיצו אותי.

בפוליטיקה יש קשת, ויש בה את כל הגוונים. כל גוון דורש את שלו וראוי לכבד כל צד.

טוב, נמאס לי לבוסס בזה. תגידו מה שתירצו אני סיימתי.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

עובדים עליכם.

אני קורא את כל המשפטים האלו:

"מה שקורה במדינה בזמן האחרון זה פשוט בושה..."

ואז אני מבין שסטנלי גרינברג (יועץ פוליטי, מומחה תעמולה ותקשורת) הצליח.

מה שקורה פה זה בניית תשתית תעמולתית של נאחס, הרגשה רעה, אכזבה מהממשל כשבעצם אנחנו לא חיים בזבל (אם תפקחו את העיניים) ויש מדינות אירופאיות עם רבע מההוצאות הבטחוניות שלנו שקורסות לחלוטין.

כולם מצפים למישהו שבהינף יד יהפוך אותנו למדינה חסרת מיסים.

ברור שיש אינספור דברים לשפר, אבל פה ה"נאחס" שהעיתונות משדרת לא נובע מתמימות,הוא נובע מאקט פוליטי.

בשלהי שנת 99, עם עלייתו של אהוד ברק לכיסא ראש הממשלה, ערך ליבסקינד סדרת תחקירים בנושא עמותות הקש של ברק. "בדיקה קצרה של שיטות העבודה אז והיום מגלה ששום דבר לא השתנה. אותם אנשים, אותה שיטה, אותה אסטרטגיה. ב- 99' נחשפו רק לאחר הבחירות הקשרים בין גופים תמימים לכאורה שהצטיירו כמי שעסקו במצוקה החברתית, לבין קמפיין הבחירות של אהוד ברק. מבקר המדינה הנפיק אז דוח ביקורת חריף. ראש הממשלה הנבחר זומן למשטרה וטען שלא ידע כלום. יד ימינו, בוז'י הרצוג, שמר על זכות השתיקה", כתב ליבסקינד.

"סטנלי גרינברג של 2011 מבין היטב את מה שהבין סטנלי גרינברג של 1999. נוכח דעת הקהל הישראלית מול הטרור, מול ניסיון העבר העגום עם הפלסטינים ומול ההסכמים שנחתמו איתם, לשמאל הישראלי אין סיכוי גדול לשוב להנהגת המדינה על כנפי הנושא המדיני. הדרך היחידה אל המהפך עוברת בשדה החברתי. "השיטה הסטנלי גרינברגית", הסביר לי השבוע מי שצבר די שעות עם המומחה, "לא השתנתה. הוא מזהה מצוקות חברתיות אמיתיות, מתלבש עליהן ורוכב עליהן".

"מי שיבחן את התכנית, שטווה המומחה האמריקני, אל מול מה שמתרחש ברחובותינו בחודשיים האחרונים, יתקשה להשתחרר מהרושם שבניגוד לכל מה שניסו למכור לנו עד כה, יש מעט מאד ספונטניות בסרט שהחברה הישראלית מככבת בו בקיץ הזה. יתרה מכך, נדמה שבלי שמישהו טרח לספר להם, גויסו כמה עשרות אלפי אזרחים ישראלים אכפתניקים לאחת מתכניות הריאליטי הרחבות, המתוכננות והמוקפדות שראינו".

ליבסקינד מצטט ממסמך שסיכם את פגישת ארגוני השמאל, הקו המרכזי שהתווה גרינברג, ואשר מולא בהקפדה, הנחה שלא לרכז בשום אופן את הפעילות אצל גוף אחד, אלא לחלק אותה לכמה שיותר יוזמות ולכמה שיותר מקומות. יש להביא ל"ריבוי פעולות, מרובי קולות וגוונים", קבע גרינברג.

"החוליים, כאז כך היום, היו אמיתיים. המחאה – לא. המחאה של החיילים הפשוטים בעמותות של ברק, ממש כמו היום, הייתה אמיתית. אכן, הייתה מצוקה לסטודנטים, למובטלים ולזקנה במסדרון. אלא שמטה ברק ניצל אותה בציניות כדי לדהור עליה עד למשרד ראש הממשלה. יום למחרת הבחירות הפציע שחר של יום חדש וכל המצוקות נעלמו עד האחרונה. עמותת "סטודנטים רוצים שינוי" הפסיקה לרצות שינוי. עמותת "תנו לעבוד בכבוד" הפסיקה לחפש עבודה. חבורה גדולה של פעילים חברתיים גילו שמישהו עשה בהם שימוש, הפעיל אותם כמו מריונטות, וזרק".

"עוד לפני ההכרות הראשונה עם המחאה ה"עממית" של דפני ליף, כבר יצאה תכניתו של גרינברג אל הדרך. אלדד יניב ו"השמאל הלאומי" פרסמו בדף הפייסבוק שלהם כי "בקרוב אנו יוצאים בקמפיין למען הוזלת מחירי הדיור לצעירים". יניב חיפש מתנדבים שיפעילו את המחאה הזו. בראיון לאראל סג"ל, במוסף הזה, הודה כי ידע על הכוונה להקים את המאהל עוד בטרם הגיעה ליף לרוטשילד".

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%98%D7%A0%D7%9C%D7%99_%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%91%D7%A8%D7%92

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1167036

http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=14424

http://www.hakolhayehudi.co.il/?p=14095

• תוכן חדש...