Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בפענוח תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

רציתי שאנשים המבינים מבינכם אולי יסייעו לי להבין מה קרה לרכב שלנו יום שישי האחרון,

בקצרה, יום שישי אני אישתי והילד (שנה) נוסעים בכביש 6, דרומית לנחשונים, ליד המבנה של טבע (נסיעה לכיוון צפון)

גשם קל, כביש מאוד רטוב, שלוליות על הכביש ומשפצים שם את הכביש כרגע.

לפתע, אני מרגיש שההגה מושך חזק מאוד את הרכב (טיוטה קורולה 2002) ימינה,

אני לוחץ חזק על הברקס, מושך את האוטו חזרה לכביש, ולפתע אני מרגיש חזק שמאלה,

באותו רגע אני לא סגור מה קרה, אבל יחסית השתלטתי על הרכב אבל לא לגמרי עד שנכנסנו בבטונדות שחוסמות את הכביש משמאל.

הרכב, עף אחורה, זוג חמוד מאוד עצר וסייע לנו.

למזלנו, ברוך ה', לכל הנוסעים שלום.

יכלנו להמשיך עם הרכב, ועוד היום היה לנו אומץ ונסענו איתו עד באר שבע.

כריות האוויר לא נפתחו, הטמבון מקדימה נמעך כולו, הזיז את מכסה המנוע, ומעך קצת את צידי הרכב. הפנסים במקומם.

התחושה שלנו-נס.

בכל מקרה, למישהו יש רעיון למה זה קרה?

תנאי הכביש, תקלה ברכב בציריות או משהו בסגנון, אי תשומת לב שלי, החלקה, אולי יכלתי לצאת בלי נזק כלל..

תודה למסייעים.

שבוע טוב

פורסם

בשילוב עם שכבת מים עמוקה (למעלה מ-2 מ"מ) וייתכן צמיגים קצת שחוקים ואולי בולמים ישנים - נהיגה כזאת בהחלט יכולה להביא אותך לסף הציפה. פשוט נתקלת בקטע כביש שבו הייתה כמות גדולה של מים ועברת עליה בלי משים ובאופן כזה שבו עומק שכבת המים לא היה זהה בין שני צדי הרכב ולכן דחף אותך הצדה.

וכאן נמצאת הטעות ההיסטורית: אתה נלחמת ברכב במקום לזרום איתו. כאשר נכנסים לשלולית והרכב מתחיל "למשוך" הדעת נותנת שכוח ההתמד ישאיר אותך בערך באותו כיוון, ולכן עדיף לזרום עם זה ולא להיאבק ברכב. ברגע שעשית את זה, גרמת לרכב להחליק לצד השני כמו מטוטלת וכאן גם נהג מיומן מאוד יתקשה לשלוט במכונית.

למעשה, הטעות מתחילה עוד לפני כן בקריאת הכביש: נהג טוב תמיד משקיף הרחק קדימה לא רק בכל הקשור לניהול התנועה, אלא גם כדי "לקרוא" את פני השטח של הכביש ולזהות כל בעיה כמו שלולית ולעשות לה "סיכול ממוקד" מראש כך שיתאפשר לך להאט לפניה ככל הניתן או אף לעבור סביבה.

בשלב שבו כשלת למעשה הן בקריאת הכביש והן במעבר הנכון של השלולית, נקראו יכולותיך לשלוט ברכב בזמן החלקה אל הדגל, אלא שגם כאן פעולותיה לא היו מהוקצעות מספיק כדי למנוע את אבדן השליטה שנוצר עקב סבסוב המכונית ("היגוי יתר") ולכן לא החזרת את הרכב לסורו או לעוצרו בזמן.

בשלב הזה באו ההגנות הפסיביות של המכונית ומנעו נזק, ולמעשה אתה חב לאותו פגוש קדמי מעוך ומכסה מנוע מקומט את העובדה שהתאונה לא היתה חזקה מספיק כדי לגרום נזק לך ולנוסעיך, או כדי לפתוח את כריות האוויר. מובן שמכונית בעלת בקרת יציבות (ESP) היתה מועילה לך כדי להיחלץ מן המצב, אבל בערבון מוגבל.

בקורס נהיגה מתקדמת מעשית תוכל לצאת עם תובנות טובות יותר לגבי המצב שאליו נחלצת, כך שלהבא תדע להימנע ממנו ואם לא תוכל להימנע ממנו - תדע להיחלץ ממנו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה על ההסבר המקצועי והמפורט,

ככל הנראה באמת לא ידעתי לקרוא את הדרך נכון והלימנע מכניסה לשלולית במהירות כזו או בכלל שזה יצר מלכתחילה את כל הסיטואציה (מוסר השכל- סע לאט בכביש רטוב גם אם אתה חושב שאתה שולט ברכב).

לגבי השליטה ברכב לאחר תחילת "ההחלקה", הרכב משך כל כך חזק ימינה, שאם הייתי זורם עם הרכב, הייתי מוצא את עצמי בתעלה בצד, או מרוח על המחסומים בצדדים. דווקא אז הרגשתי ששלטתי ברכב, כך שהחזרתי אותו למסלול והצלחתי להאט את מהירותו עד כדי מכה קלה יחסית, כמו כן לא משכתי את ההגה חזק שמאלה, אלא בעדינות יחסית, אך בשלב כלשהו הרגשתי שוב שההגה נמשך שמאלה בלי יכולת שליטה ממשית על הרכב. אם הייתי מושך חזק שמאלה אני חושב שממש הייתי מתהפך.

מכיוון שאני מטפל ברכב במוסך של טויטה בזמן תמיד, החלפתי צמיגים לפני פחות משנתיים, אני מקפיד על תחזוקת רכב טובה, מעניין אותי איך לפחות מבחינת מצב הרכב הייתי אולי מונע את המצב?

שוב פעם תודה. למדתי דברים חדשים על נהיגה נכונה.

פורסם

היות ומה שמקשר את מסת החומרים בת הטון אשר בה סגורים בכלוב בני אנוש (קרי - המכונית ונוסעיה) לבין כדור הארץ הינם

ארבע פיסות גומי (קרי - הצמיגים) הרי אני חושד דבר ראשון בהם.

אנא ציין לנו בטובך מה דגם ויצרן כל אחד מצמיגיך , מה תאריך הייצור של כל אחד , ומתי לפני הארוע בדקת לחץ אויר בצמיגים

ולאיזה לחץ מילאת אויר.

פורסם

נתחיל בהכנת הרכב: לדבריך, הצמיגים די חדשים, ובכל זאת הדבר שווה בדיקה: במוסך\תקריה מחליפים צמיגים רק כשהם כבר אינם תקינים (כלומר על סף כשל שפירושו ציפה מוחלטת של הצמיג או פיצוצו). אבל אנחנו נהגים ואנחנו מבקשים מן הצמיגים היקרים שלנו משהו מעבר לכך והוא - אחיזת כביש גבוהה.

לכן, יש להקפיד בצמיגים ולהחליפים בקצב תדיר (אחת ל-3 שנים או 60 אלף זה סביר), להקפיד על רכישת רביעית צמיגים איכותיים, ובדיקת לחץ אוויר מדויקת אחת לשבוע, ובדיקה זריזה בעין על ידי סיבוב מסביב לרכב - בכל פעם שנכנסים לרכב (זה לוקח כמה שניות). ייתכן שהצמיגים שלך כבר נשחקו מוקדם, או נרכשו כשהם כבר ישנים, או היו בלחץ נמוך ולא פחות חשוב - מתוצרת נחותה של יצרן עלום שם. מעבר לכך, כדאי להשקיע גם בכיוון הגלגלים (בדיקה וביצוע סבב גלגלים, אחת לעשרת אלפים או שנה) ובמצב בולמי הזעזועים, שיש צורך להחליפם בין 80 ל-100 אלף קילומטר.

לגבי השליטה ברכב לאחר תחילת "ההחלקה"[...]לא משכתי את ההגה חזק שמאלה, אלא בעדינות יחסית, אך בשלב כלשהו הרגשתי שוב שההגה נמשך שמאלה בלי יכולת שליטה ממשית על הרכב. אם הייתי מושך חזק שמאלה אני חושב שממש הייתי מתהפך.

השליטה ברכב אינה מתאפשרת בלי "קריאת הכביש." אין מצב שהיית מסוגל, וגם לא תהיה מסוגל, לשלוט בהחלקה כזאת מתוך תגובה אינסטינקטיבית. הדרך היחידה למנוע תאונה היא "לקרוא" את הכביש, לעשות סיכול ממוקד לקטעים מסוכנים או חלקים במיוחד כמו שלוליות, בורות, שלוליות שמן, בוץ ומה לא - וכך להימנע מההחלקה.

באופן הזה, גם אם לא תצליח למנוע לחלוטין את ההחלקה מסיבה כלשהי (משטח מאוד חלק או כזה שמכסה את כל רוחב הכביש), תוכל להאט ככל הניתן מראש, וגם תהיה מוכן מראש לאפשרות שתחליק ולכן לא תופתע וגם תגיב מהר ומדויק יותר. בכל מקרה, כדאי לך לקחת את התובנה הזאת איתך וללכת לקורס נהיגה מתקדמת.

נ.ב. התהפכות לא היתה קורית בכל מקרה, כיוון שרכב שהתחיל להחליק נמצא למעשה במצב פיזיקלי הפוך למצב של התהפכות, וככל שהכביש עצמו חלק יותר - הסיכוי להחלקה קטן עוד יותר, כך שעל כביש רטוב לא תתהפך אלא אם כן תפגע במשהו אם תיגרם תקלה ברכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

התיאוריה שהעלו פה על ציפה על גבי שכבת מים נשמעת נכונה. אבל לא משנה איזה הסברים ייתנו לך - אם לא תתאמן באופן ייזום על כניסה ל- ויציאה מהחלקות לא תהיה לך שום אפשרות להבין למה החלקה כזאת מתרחשת, מתי היא מתרחשת, איך לשלוט עליה כשהיא מתרחשת.

נהיגה זה לא משהו שנולדים איתו ולא משהו שלומדים בהתכתבות. נהיגה היא יכולת שצריך ללמוד אותה בפועל ולהתאמן עליה וזה משהו שאולי 0.1% מהאוכלוסיה באמת מבינה. אני מבטיח לך שבן אדם שלוקח נהיגה באופן רציני ומתאמן לא היה מגיע למצב שהגעת אליו.

ממליץ לך ולכל היקרים לך לעשות קורס נהיגה מתקדמת ולהתאמן על החלקות (כמה שזה נשמע מוזר) כי בפעם הבאה במקום להיכנס בצד במעקה בטון אתה וכל היקרים לך יכולים להכנס בו חזיתית, במאה קמ"ש שאתה אומר שנסעת בהם.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

מצטער שלא הגבתי זמן רב.

נקודה ראשונה לגבי הסיכול ממוקד, באמת לא הייתי ערני לפני כן לעניין ההסתכלות על הכביש ברמה כזאת.

זאת הייתה תובנה ראשונה ממש חשובה שהעברתי אותה לכל החברים שלי.

ת'אמת מוזר לאללה שאף אחד לא מדבר איתך על זה בשום שלב בחיים...

נקודה שניה, הגלגלים בסדר גמור, החלפתי לפני פחות משנתיים, ואין סדקים או סימני יובש עליהם.

במהלך הנסיעה הארוכה שלי היום, חשבתי באמת על העניין הזה שהפעם האחרונה הייתה לפני משהו כמו חודשיים, ואם אני לא טועה ל-32 psi (טויטה קורולה 2002) אני אוודא ומבטיח לחזור עם תשובה בקרוב גם עם סוג הצמיגים.

אני מסכים איתכם שכנראה צריכים להתאמן על החלקה, רק נקודה חשובה שחשבתי עליה, זה הריכוז בכביש והתמקדות בכל תנועה חשודה של הרכב. אני יודע שזה ברור לכולכם אבל לחדד את זה כי אני מאמין שהבחנה של האלפית שניה לפני זה ואולי הייתי מסכל את כל העניין מראש. וככל שהמהירות עולה, כך העניין הזה קריטי ממש!!!

נקודה אחרונה, ההתהפכות, במידה והרכב היה מחליק עוד קצת הייתי נמצא מרוח על איזה מעקה בטיחות. בכל מקרה בשלבים האחרונים של הסיבוב שעשינו עם הרכב הרכב נע כמעט ב90 מעלות ביחס לכיוון הרכב, ככה שהתחושה הייתה לא רחוקה מהעניין.

תודה לכם ממש שוב...שבוע טוב

פורסם

בנוסף לכל מה שנרשם לך כאן, יש מצב שדווקא הלחיצה על הברקס, שהיא התגובה האינסטינקטיבית, בצרוף משיכה חזקה של ההגה כפי שציינת - הן מה שגרמו לך לאבדן השליטה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אוהד, ההסתכלות שלך על הצמיגים שגויה. גם אם נרכשו לפני שנתיים, אתה לא יודע כמה זמן עבר מהייצור (רמז- יכול להיות שהרבה) הנתון כתוב על צד הצמיג בארבע ספרות, השתיים הראשונות מייצגות את השבוע בשנה והשתיים הנוספות את השנה.

מלבד גיל הצמיג, הרבה אנשים נוסעים על צמיגים לא מוצלחים, של כל מני חברות סיניות, שבאמת מהוות סיכון בטיחותי רציני.

אני מאמין שהצמיגים הם שהובילו אותך למעקה. תבדוק יצרן ודגם, ותעדכן.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...