Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות שהשפיעו על העולם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה לכולם! האולדסמובייל נכנסה :) כמו כן גם המכונית החשמלית (אני יודע על מה אתה מדבר, אני חושב כי ראיתי את הסרט גם), ה-2CV, ה-Traction Avant והמיני. לגבי המקלארן והאימפרזות אני עדיין לא בטוח.

לגבי הפרארי - אשמח אם אפשר לסכם לי בחצי שורה אילו דגמים השפיעו על העולם, חוץ מהעניין שזה אייקון.

שוב תודה!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיאט 600 או 500 צ'ינקווה צ'נטו? מהדור של המיני והדה שבו (שהוזכר כבר) .חמודות.

רולס רוייס?

ואולי דה לריאן (חבל שהוא לא הצליח) איתה נוסעים בחזרה לעתיד? יכול להיות פרק נחמד על מכוניות חריגות בקולנוע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רולס רויס - הפך שם נרדף למצוינות בכל תחום. המון סיפורים מרתקים יש על הצמד הנרי רויס וצארלס רולס אני ממליץ לך לבדוק - לא תתאכזב.

לדוגמא - אחת ההתחיבויות של רולס רויס היתה שאם הרכב שלהם יתקלקל הם יגיעו לרכב בכל מקום בעולם לתקנו בתוך שבוע!.

אחת הפרסומות של רולס רויס בזמנו היתה שבמהירות של 100 קמ"ש ניתן עדין לשמוע את תקתוק מחוגי השעון שמוצב על הדשבורד. כמו כן מספרים שעד היום מחברי הצופר ברולס רויס עשויים זהב וזאת בשל יכולת ההולכה {חשמל} הגבוהה ביותר שבנמצא. באחת מנסיעות המבחן שביצע רויס לרכב חדש שתמיד היו נעשות עם עגלה כבדה רתומה לרכב בכדי להכביד עליו נתקע הצופר במצב עבודה . רויס זעם והחליט להחליף את מחברי הצופר בכאלו מצופי זהב כדי שהתקלה לא תחזור לעולם .

יש עוד המון סיפורים צבעוניים על היצרן הזה ספציפית לא בטוח שכולם מדוייקים או אמיתיים אבל הם מאוד מיוחדים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
אני אומנם משוחד, אבל MX5, הרודסטר הכי נמכרת בעולם.

משוחד והזוי הייתי אומר,mx5 כבודה במקומה מונח אבל מכאן ועד לאחת המכוניות המשפיעות בעולם ועוד בגלל שהיא הכי נמכרת:shock: או בגלל שהיא הכי אמינה או הכי אהובה על מעצבי שיער וכו׳-להזכירך mx5 זה חיקוי של הבריטיות של פעם אומנם החיקוי מוצלח אבל עדיין זה חיקוי.

אף יפנית לא צריכה להיכנס לרשימה למעט הפריוס(ביחד עם הוואנקל ההם ההמצאות הבודדות שהיפנים חתומים עליהם)

מרצדס בכלל ו-S קלאס בפרט הוא ללא ספק היצרן והמכונית שהשפיעו הכי הרבה על עולם הרכב.

ומהספורטיביות הייתי לוקח את ה-gti הראשונה,בנוסף למיני,לחיפושית,ל-911,ולפורד T,ולמוסטנג.

״oh lord won't you buy me a Mercedes Benz" רצוי 300sl רודסטר שחורה שנת 1957.:-D

turboy

פורסם

פריוס?! פחחח...

בלי ה-MX5 לא היה לנו היום את הבוקסטר S2000 Z3\4 וכדומה. מזדה עם ה-MX5 החייתה מחדש את הרודסטר.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

פורד מוסטאנג.

כמו כן אתה יכול להוסיף את - דייהו סופר רייסר, דייהולט אבאו, פונטיאק אצטק, AMC גרמלין, רנו לגונה, רובר 25, סוזוקי ליאנה, ג'יפ קומפאס, ויגואר X-טייפ. :lol: (לא להתייחס לרשימה השניה, הדבר נכתב בשעת לילה מאוחרת)

הבוז לך.

פורסם

תעביר את השרשור לפורום אספנות ,שם יש היסטוריונים יותר גדולים.

לדעתי תתחיל במכונית הראשונה שהחליפה את הסוסים ומשם בנתיב ההיסטוריה ואז תגלה שמחצית מהמכוניות שאוזכרו כאן לא השפיעו על העולם.

מכונית הבנזין

מכונית הדיזל

מכונית החשמל / היברידית

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הפורד מודל T השפיעה על עולם יותר כמוצר ופחות כמכונית.

הפורד T הפכה את צעצוע העשירים למוצר עממי ואמין שנמכר במחיר שווה לכל נפש, וסוד הצלחתה היה בזה שהיא המכונית הראשונה בעולם שהורכבה בפס ייצור המוני.

המכונית החשובה ביותר בהיסטוריה של הרכב היא ללא ספק המיני המקורית שהופיעה ב 59'.

המיני אמנם לא היתה מכונית ההנעה הקדמית הראשונה בעולם, אבל היא הראשונה שהציעה מנוע רוחבי, מה שאיפשר תא נוסעים מרווח להפליא בהתחשב במידותיה הזעירות.

והחשוב בכל - היא הנחילה את מורשתה לאלפי מכוניות שהוצגו אחריה ועשו שימוש באותה קונספציה.

החיפושית אמנם היתה המכונית הנמכרת ביותר בכל הזמנים, אבל כלום ממנה לא המשיך הלאה, ואל תזכירו לי את הפורשה 911 שעם על מעלותיה חשיבותה נמוכה מאד.

כנ"ל גם פרארי, למבורגיני ושות'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

למזדה (שום מזדה) אין מה לחפש ברשימת מכוניות שהשפיעו על העולם.

מנוע וונקל שהציגו שם לראשונה בשנות ה70 אאל״ט לא ״תפס״ בשום מקום אחר ולא ממש השפיעה על תעשיית הרכב.

מיאטה זה נחמד, אבל חוץ מזה שהיא הייתה זולה היא לא ידעה לעשות שום דבר שבמרצדס ובבמוו לא עשו כבר הרבה שנים קודם.

לטויוטה פריוס דווקא יש מקום ברשימה כי היא התחילה את המגמה ההיברידית. הייתה סוג של סנונית ראשונה.

למרצדס 260d אני חושב שיש מקום. מכונית הדיזל הסדרתית הראשונה.

גם הגולף החל מהmk1 ועד היום היא מכונית חשובה שבאופן די עקבי מציבה את הרף לקבוצה שלה.

V5

פורסם

מאזדה לא היתה חלוצת השימוש במנוע רוטורי (וואנקל); N.S.U הגרמנית הקדימו אותם עם פרינץ ספיידר וה RO80 שהביאה אותם לפשיטת רגל לבסוף.

מה שכן, מאזדה המשיכה להתעקש על שימוש בו, למרות שהיה די ידוע שאין לו שום יתרונות על מנוע בוכנות סטנדרטי, למעט גודל פיזי, לא ממש רלוונטי.

המיאטה לא היתה אלא המשך טיבעי לרודסטרים הבריטיים שייצורם הופסק בשנים 80'-81', ומאזדה, שהוכיחה לא פעם אומץ לב ויצירתיות, ליקטה את ביצת הזהב שתעשיית הרכב האירופאית המאובנת (באותה תקופה) השאירה נטושה.

לגולף שמור מקום של כבוד בהיסטוריה של הרכב, כקומפקטית המודרנית הראשונה, למרות שהרנו 16 הקדימה אותה בכמעט עשור, וכך גם הסימקה 1100, ובמו ידיה ייצרה פלח שוק ענק שהפך לחשוב ביותר באירופה מזה 3 עשורים ומעלה.

ובנוסף, גירסת ה GTI שהוצגה ב 76' היתה הקומפקטית החמה הראשונה שהציעה ביצועים מצויינים ששולבו בהתנהגות מהנה, וכל זה במחיר סביר בהחלט, והפכה לאייקון בזכות עצמה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם אתה מחפש מכוניות שהפכו לאיקון חברתי:

VW Bus

images?q=tbn:ANd9GcQjq0HTR3M7RCcoC_jQuave9tYrsVBZY-Z5TG_o4fTvY_0W5pnpYA

1+ ענק !

דר"א, לגבי הבגרות באנגלית, הייתי ממליץ לך כמה שפחות מושגים קשים שתסתבך עם הדקדוק באנגלית. זה לא ממש מרשים את הבוחנים ופה הייתי מעדיף TO PLAY IT SAFE וללכת על התחום שאתה הכי הרבה קורא בו מאמרים באנגלית (למשל לי זה ישב בול, אני קורא אך ורק בnba.com, espn ושות' לגבי כדורסל - ליתר דיוק nba בלבד). אם זה המצב אצלך, go for it !

נכנסתי לזון עם הפתגמים באנגלית :wink:

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...