Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם החלפת קורת רוחב קדמית בקליאו היא ע"י ריתוך או הברגה?

עם ריתוך הבנתי שעדיף לא להתעסק(מה גם שיש מצב שחלק ממכוני הבדיקה יציינו את זה כמשמעות גבוהה קרי "שסי")

ואילו עם הברגה הבנתי שזה מוגדר כמשמעות נמוכה קצה שלדה-אם מישהו חולק עליי,הוא מוזמן להגיב.

אין טעם להציע לי לקנות קליאו נקייה בדאבל-מחירון כי זה לא יקרה.

תודה.

turboy

פורסם

אם אתה מדבר על הקורה שמעל הרדיאטור (נקראת גם גשר קדמי) אז היא מתפרקת עם ברגים וחובה לפרק אותה בשביל לעשות טיימינג!

אם אתה מדבר על הגשר התחתון (נקרא גם ערסל) אז גם הוא מתפרק עם ברגים. אני מכיר כמה קליאו שהחליפו להם ערסל עקב פגיעה במדרכות/פגיעות גחון. מבחינה סחירותית יש אנשים שמסווגים את ההחלפה הזו כ"קצה שלדה" אבל בנינו אין שום משמעות בטיחותית/התנהגותית לרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בטופס בדיקה של הרכב רשום:

"הוחלפה קורת רוחב קדמית" ולפי מה שאני זוכר היה רשום משהו בסגנון של "סימני ריתוכים לא מקוריים בחיבורים"

-כאשר כל זה מצויין במשמעות נמוכה.

redroze,דיברתי עם מומחה לרכב הזה והוא אומר שהחלפת קורת רוחב תחתונה כוללת גם הלחמות/ריתוכים.

האקזמפלר מושקע ושמור יחסית,היסטוריית טיפולים מסודרת ושקיפות מלאה בלי חיפופים ואחרי כל הטיפולים הרציניים.

על הנייר הנתונים של הרכב גרועים יד גבוהה יחסית,וקורת רוחב שהוחלפה,אבל כאמור בפועל הרכב נראה שמור ואפשר לומר שהנתונים ההתחלתיים דיי עושים לו עוול.

במידה והגיר חורק בתפעול אגרסיבי בהעברה לשני,האם זה מרמז על התאבדותו הקרבה של הגיר?

יש גם את העניין שגם אם הפגיעה בשלדה לא רצינית(סחירותית) עדיין יהיה קשה מאוד להיפטר מרכב כזה,מצד שני אפשר להשיג רכב נדיר במחיר אטרקטיבי.

בקיצר מה אתם אומרים להתקרב/לא להתקרב?

turboy

פורסם

הילוך שני חורק זה סימן שהגיר עבר חיים קשים. תכין את המזומנים לשיפוץ בקרוב כי הגירים האלה גם בלי התעללות עשו צרות.

אחד הדברים שאני מצטער שלא עשיתי בזמנו בקליאו שלי זה להחליף את הגיר לגיר של קנגו דיזל במקום לשפץ את המקורי.

המחירון של הקליאו גם ככה מגוחך, כמה נמוך הוא כבר יכול לרדת? אני לא הייתי משלם אפילו 20K ש"ח על רכב כזה (לא בגלל שהרכב לא בסדר מבחינה מכאנית אלא בגלל העובדה שאתה כנראה תהיה היד האחרונה של הרכב הזה).

פורסם

כלל וכלל לא הייתי פוסל את הרכב על הסף.

ברכב הזה השלדה בעייתית מאוד, ונפגמת בקלות יחסית.

מכאנית - נשמע שהרכב בסדר גמור, ומטופל. (למרות שהייתי מוותר על הצבע הצהוב :wink: )

בדוק האם בוצע כבר טיימינג שני, ומה הוא כלל, וודא שלא נעשו יותר מדי משחקים מקומיים מבחינה מכאנית ובעיקר חשמלית.

לא יזיק גם לבדוק היסטוריית תקלות ממוחשבת במוסך שמתמחה ברכבים אלו, שיוכל לתת לך אינדיקציה ממה סבל הרכב בעבר.

צא מתוך הנחה שגיר תצטרך להחליף/לשפץ.

אני בניגוד לאלעד, מאמין שהמחיר שהוצע לך בעבורו הוא סביר בהחלט.

בהצלחה.

פורסם

Aino-לא התכוונתי לצהובה,אלא לשחורה.

בנוגע לשחורה(150K),לא שמעתי חריקה אבל שהוא עשה לי סיבוב הוא אמר שהוא נמנע מלהעביר במהירות לשני,כי זה חורק.

בנוגע לצהובה(163K)שלטענת הבעלים השלדה שלה נקייה(בקנייה בדק אצל פחח ולא במכון),יש קושי להעביר לחמישי שמנסים להעביר קצת יותר מהר יש כבר חריקה,הטכניקה של בעל הרכב למנוע את זה היא באמצעות דאבל-קלאץ׳. 

טיימינג בצהובה עוד שנה וחצי.(צמיגים גמורים,רצועת איבזרים כנראה צריך להחליף+טיפול בינוני/גדול שצריך לעשות עכשיו)

טיימינג בשחורה עוד 3 וחצי שנים(פולי מנוע לא הוחלף בטיימינג האחרון)

redroze מחיר אטרקטיבי זה עדיין רחוק מ-20K יותר לכיוון ה-20 בגבוהים.

מסכים איתך בנוגע ל״יד אחרונה״ התסריט הזה עבר לי בראש.

״קורת רוחב הוחלפה,סימני ריתוכים לא מקוריים בחיבורים״-

אין השפעה בטיחותית/התנהגותית על הרכב?

turboy

פורסם

טוב,קיבלתי רגליים קרות:cry:

החלטתי להישאר עם הפוקוס,אני אסיים את התואר,אחסוך ואחפש 197 עוד כמה שנים(כן כן,אני יודע שיש בקושי 5 כאלה:x)

בינתיים אני אעבור את תקופת הבחינות ואפצה את עצמי בגיחה שנייה לרינג באפריל הקרוב.

תודה.

אפשר לנעול.

turboy

פורסם

הבורדו לא רק נראת, היא באמת שמורה בפדנטיות.

אבל אני חושב שהכוונה של הבחור הייתה למצוא אחת סבירה, במחיר של דרומה כמה שיותר דרומה מ30K.

gt3rs -חבל שוויתרת על חלום כ"כ מתוק ומהנה.

פורסם

בוא נהיה מציאותיים, דרומה מ-30K על רכב כזה במצב טוב זה לא ריאלי.

כמו ש205GTI שמורה, גם אם היא שנת 88-90 לא תימכר ב4K, נכון? אלא ב15-20, נכון?

משכנתא זה קל

פורסם

Fitch ידידי, במצב שוק המשומשות של היום, אפשרי גם אפשרי.

תן מבט בלוח יד2, קליאו ספורט דור שני נפלאות - עם קילומטרז ויד נמוכים, מוצעות למכירה היום באיזור ה-40K-45K.

וגם הן לא נמכרות :|

פורסם

אם מדובר בבורדו של קספר לשעבר אז מדובר באוטו מושלם מבחינה מכאנית אבל אם זכרוני לא בוגד בי יש לה קצה שלדה (לא משפיע בטיחותית אבל מאוד משפיע סחירותית).

שים לך שלא רשמתי לך שהרכב לא בר קניה, פשוט אני חושב שלאור הממצאים המחיר צריך להיות בהתאם.

פורסם
Fitch ידידי, במצב שוק המשומשות של היום, אפשרי גם אפשרי.

תן מבט בלוח יד2, קליאו ספורט דור שני נפלאות - עם קילומטרז ויד נמוכים, מוצעות למכירה היום באיזור ה-40K-45K.

וגם הן לא נמכרות :|

הכסופה פורסמה רק היום, והוא רוצה 49.5K.

הכחולה יד 5, ו-162K. כך שהיא לא נופלת להגדרה שלך.

יש את של דניס, שהיא אומנם יד2, אך יד ראשונה ליסינג (על כל המשתמע) ו-145K ק"מ (שזה סביר), אך עם קצה שלדה. :|

הכסופה מחיפה לא ברור מה עבר עליה.

משכנתא זה קל

פורסם

Fitch - בדיוק כמו שאמרת, הוא פירסם רק היום, תן לו קצת "להתבשל".

לגבי הכחולה - 160K ק"מ זה לא כזה נורא, ואפילו סביר בהחלט.

בקשר ליד, הרכבים האלה "זוכים" להחלפות מרובות של בעלים, אך אין זה מעיד על רכב "לימון".

אני פותח פה תיבת פנדורה, אך זה טבעי בהחלט עבור רכבים ספורטיביים.

ולגבי הרכב של דניס, אמרת שלרכב יש קצה שלדה, אך כפי שרשמתי בתחילת השרשור הרכב הזה ידוע כסובל ממכות שלדה בזכות חניה על מדרכות ו/או מכות קלות במיוחד. יש לבדוק כל רכב לגופו (אני לא מכיר את הסיפור של הרכב הספציפי הזה).

בשורה התחתונה, מה שאני בא להגיד זה שאם דור שני (לצערי) נמכרות היום באיזור ה-40K-45K, לא קשה לי לראות גם את בעלי הדור הראשון מורידים מחירים לפחות מ30K בסופו של דבר (כמובן שזכותו של כל בעל רכב לדרוש כל סכום עבור רכבו).

• תוכן חדש...