Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 בעיית נעילה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

יש לי בעיה בפיג'ו 206 שנת 2000,

הדלת האחורית היא חלון ידני, ולאחרונה כשאני סוגרת את הדלתות האחורית עושה רעש מחרחר, ולא תמיד ננעלת,

אמרו לי שזה כנראה מנוע נעילה משהו,

אשמח לחוות דעת לגבי עלות לחלף שכזה,

ודבר שני, ניסיתי לפרק את הדלת, אך לא הצלחתי לשחרר את הפלסטיק שעל הידית של החלון, משום מה נראה כאילו הוא דבוק,

זה הפלסטיק שמתחתיו אמור להיות בורג לשחרור הידית,

אשמח לעזרה - תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

כנראה מנוע נעילה לא תקין, מאחורי ידית פתיחת החלון יש קפיץ אבטחה שיש צורך להוציאו על מנת להוציא את הידית.

אורן

פורסם

הי אורן,

אשמח אם תסביר במדויק איפה הקפיץ, ו/או איך להוציא אותו, אני יודעת שבדרך כלל הפלסטיק בחזית הידית במרכז אמור

להישלף החוצה ואמור להיות בורג, ככה זה בדגמים ישנים יותר שהיו לי (לא פיג'ו)

אבל משום מה כאן הפלסטיק הזה לא יוצא.

פורסם

אני מודה לכם על התשובות אך אין אינן מתאימות לרכב שלי,

אין לי קפיץ מאחורי הידית, חפרתי ובדקתי, דחפתי את הריפוד וחשפתי את האזור המיועד אך אין שם דבר,

יש גליל ברזל שנכנס לדלת, (ציר) ועליו מתלבשת הידית עם חתיכת פלסטיק, כנראה שאכן יש בורג,

רק שהכיסוי של הידית אינו יורד

צרפתי תמונות :

IMG_1074.jpg

IMG_1075.jpg

IMG_1077.jpg

IMG_1073.jpg

פורסם

בעניין הנעילה, כמו שאמרו מעליי, כנראה מנוע הנעילה לא תקין, אבל רק היחידה של הנהג.

אם במהלך בהעילה מדלת הנהג, רק הדלת של הנהג ננעלת - בעוד שאם הנעילה היא מדלת הנוסע, וננעלות כל הדלתות פרט לדלת הנהג - הסבירות היא כי מנוע הנעילה הראשי של דלת הנהג לקראת סוף חייב.

לגבי פירוק הדיפון, שלב ראשון:בעזרת מברג שטוח קטן, בעדינות רבה, מסירים את מסגרת הפלסטיק סביב ידית הפתיחה

שלב שני: בעזרת מפתח טורקס במידה T20 מוציאים את הבורג שנמצא בתוך שקע הפלסטיק שמושכים אותו כדי לסגור את הדלת

שלב שלישי: בכח פיזי, מושכים את ידית החלון החוצה (זהירות לא להחתך) - הידית לא מחוברת עם שום פין אבטחה, היא פשוט מהודקת למקומה בלחץ, והיא חוזרת למקומה בלי בעיה (פירקתי והרכבתי אותה אצלי, לא מעט פעמים, והכל תקין).

שלב רביעי:בעזרת מברג שטוח גדול מכוסה באיזולירבנד (או במקום המברג, כלי ייעודי להסרת דיפונים), מכניסים אותו בין הדיפון לדלת, ועוברים לאורך ה"תפר" כדי לשחרר את הדלת מהקליפסים (6-9).

פורסם

yuraskor קודם כל תודה על התשובה המורחבת 8)

הבעיה אצלי נקודתית היא שבזמן נעילה בין אם זה מהשלט שבמפתח או נעילה מתוך האוטו פיזית בכפתור הנהג -

דלת הנוסע האחורי (שמאחורי הנהג) משמיעה רעש של חריקה, פעם ננעלת פעם לא,

אני מודעת לכך שרוב הסיכויים שהלך מנוע נעילה בדלת הספציפית, אף קיבלתי הצעה טלפונית של 250 ש"ח להחלפה,

הבעיה שאין לי זמן לגשת עדיין לתיקון הספציפי הזה, אז חשבתי עד שאגיע לשם, לפרק את הדיפון הפנימי

ולנתק את המנעול הספציפית הזה משאר המערכת, ובכך להשאיר את הכפתור למטה (נעול) וזה לא יהווה לי בעיה לצאת מהרכב ללחוץ על השלט ולשכוח מהרכב...

עכשיו אני לא מצליחה לפרק את הכיסוי של ידית החלון, אם תראה בתמונות שהעלתי ניסיתי וניסיתי חזק,

כל ניסיון נראה הזוי, זה מרגיש כאילו מודבק למקום, אולי מכיוון שלא נפתח מעולם, ואולי מישהו לפניי באמת שם דבק :shock:

אני אנסה שוב במשך השבוע לשלוף אותו, ולא אצטרך להמשיך "לסבול" עד שאמצא זמן לגשת לתיקון.

המוווווווון תודה על העזרה :not_worthy:

פורסם

אין בעד מה.

הידית יושבת מאוד חזק, ודורשת לא מעט כח.

ישנה אופציה אחרת (לא יודע אם תעבוד או לא, מעולם לא ניסיתי).

בין הדלת, לגוף הרכב ישנו שרוול גומי שמכיל את מעבר כל חוטי החשמל.

את השרוול הזה ניתן לפרק בשלמותו ללא מאמץ מיוחד.

השרוול מתחבר לכל צד בעזרת מחבר מהיר, שניתן לשחררו עם סיבוב (כרגע לא זוכר אם זה נגד כיוון השעון, או עם).

ניתן לנסות את זה, וכך לנתק את מנוע הנעילה משאר המערכת.

מקווה שזה יעזור (ושוב, מעולם לא ניסיתי את זה, כך שאני לא יכול להגיד אם זה עובד או לא).

• ספונסר פורום
פורסם

האבטחה יושבת בין הידית לבין טבעת הפלסטיק,תפריד בינהן בעזרת מברג בעדינות ומשוך את הטבעת.

אורן

• תוכן חדש...