Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב חדש, 120-140K. צריך עצות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עשיתי נסיעת מבחן לא מזמן על כל הרכבים שהוזכרו : I35, ולוסטר, C4 טורבו, ופוקוס 2 ליטר.

אני אישית בחרתי בפוקוס 2 ליטר טיטניום (136K). אמור לקבל אותה בינואר.

היא לא מושלמת, לא חזקה כמו שהיא אמורה להיות על הנייר, אבל הגיר לא הרגיש לי בעייתי בכלל, יש כוח בתאוצות ביניים, האיכות והאבזור ברמה גבוהה מאד.

מאד רציתי את הC4 טורבו, רכב מדהים מכל הבחינות חוץ מבעיה אחת קריטית שפסלה אותו מבחינתי - גיר רובוטי עם קלאץ' אחד,

פשוט הורג את האוטו. מימוש מאד גרוע של הגיר, יותר גרוע מהקורולה לדעתי (ויש לי קורולה רובוטית כרגע).

אם יביאו אותו עם גיר נורמלי הוא יהיה בחירה מעולה.

הI35 נפסל בגלל תא נוסעים מאכזב והתנהגות כביש לא מהנה מבחינתי. גם העדפתי הצ'בק.

הולוסטר זה רק פוזה, מעצבן אותי שחסרה דלת בצד של הנהג, תא הנוסעים זה עדיין יונדאי, אין כוח מספיק, והתנהגות לא משהו.

אתה יכול להסביר למה זה כלכך משנה קלאץ' אחד או שניים?

יש איזה אתר אם מידע על הנושא הזה?

פורסם

בתיבה עם שני קלאצ'ים העברה נעשת מאוד מהירה וחלקה כיוון שכאשר אתה בהילוך זוגי, קלאץ' שני מכין את ההילוך אי זוגי הבא. זה נעשה כ"כ חלק שאתה לא שם לב מתי זה עובר. לצערי ב-C4 יש רק קלאץ' אחד ולכן בין הילוך ראשון לשני ומשני לשלישי יש בור שאם נוראה מפריע אפשר לפתור ע"י העברה ידנית בעזרת דבשות מאחורי ההגה שממוקמים מאוד נוח לשימוש.

תאמין לי שאם אני, אחרי 3 שנים עם DSG (שני קלאצ'ים) מוכן לעבור לC4 (קלאץ' אחד) זה לא כזה נוראה

בברכה netmag.

פורסם

ההעברות ב-C4 לא נוראיות למי שנוהג רגוע, אין טלטלה כמו בקורולה, אבל זה לוקח הרבה זמן יחסית להעביר הילוך.

בנהיגה ספורטיבית זה קילר, וזה מאד איטי גם בהעברה ידנית. אבל לרוב האנשים זה לא יהיה קריטי.

מה שיותר הפריע לי בגיר של ה-C4 זה כל נושא הזינוק בעלייה והHILL HOLD.

המימוש של זה ממש גרוע. אני גר בחיפה, שכולה עליות וירידות, ובמקום כזה קשה מאד להסתדר עם הגיר הזה.

שני מצבים בעייתים לדוגמה :

- עומד בפקק בעלייה, רגל על הברקס. הרכב מלפנים מתחיל לזוז, עוזב ברקס, המערכת מחזיקה את הרכב במקום ל-2 שניות, עד כאן סבבה. עכשיו, ברגע שנגעת בגז הברקס משתחרר. הבעיה היא שאתה צריך להיות מאד מדוייק עם הגז כדי לזנק בעלייה בדיוק בקצב הרצוי, רוב הסיכויים שתמצא את עצמך גולש מעט אחורה, או מזנק קדימה עם יותר מדי גז..

- חנייה ברברס בעלייה. דרוש תמרון עדין כדי להכנס לחניה, עם 'חצי קלאץ' כמו שנהוג בגיר ידני. שוב ברגע שתעזוב את הברקס אם הגז שלך לא יהיה מדוייק אכלת אותה, וזה ממש מעצבן.

יש פתרון לזה - לעבוד עם שתי רגליים במקביל, אחת על הברקס ואחת על הגז..

בקורולה למשל בחרו בשיטה אחרת שעובדת הרבה יותר טוב - ההחזקה של הרכב בעלייה נעשית ע"י 'חצי קלאץ', גם בלי גז.

ואז ברגע שנותנים טיפה גז הרכב מתחיל להתקדם באיטיות בדיוק כמו בגיר אוטומט. זה טיפה פחות בריא לקלאץ' אבל יותר בריא לנהג. אצלי ב-70K קילומטר ב-2 קורולות שונות (כל אחת 70K), לא הייתה בעיה עם הקלאץ'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

- עומד בפקק בעלייה, רגל על הברקס. הרכב מלפנים מתחיל לזוז, עוזב ברקס, המערכת מחזיקה את הרכב במקום ל-2 שניות, עד כאן סבבה. עכשיו, ברגע שנגעת בגז הברקס משתחרר. הבעיה היא שאתה צריך להיות מאד מדוייק עם הגז כדי לזנק בעלייה בדיוק בקצב הרצוי, רוב הסיכויים שתמצא את עצמך גולש מעט אחורה, או מזנק קדימה עם יותר מדי גז..

- חנייה ברברס בעלייה. דרוש תמרון עדין כדי להכנס לחניה, עם 'חצי קלאץ' כמו שנהוג בגיר ידני. שוב ברגע שתעזוב את הברקס אם הגז שלך לא יהיה מדוייק אכלת אותה, וזה ממש מעצבן.

אותה בעיה בדיוק קיימת גם ב DSG7 של הגולף שלי, בסופו של דבר מקבלים את הרגש על הדוושה לתימרונים האלה.

פורסם

מה לא אהבתם בולוסטר? אני לא מבין את האימרה שזו מכונית שהיא נטו פוזה, מישהו יכול להרחיב? במה היא שונה לרעה ממכוניות אחרות?

פורסם

בקיצור אני לא יודע מה לעשות.

הוולוסטר יורדת מהפרק אחרי נסיעת מבחן.

C4 זה רכב צרפתי, הצרפתים ידועים בבעיות חשמליות (מחשב גיר וכד)

הפוקוס לא סוחבת וגיר בעייתי.

כסף להונדה אין לי.

פורסם
Payne בעצמך פסלת את כל הרכבים חוץ מ I35 זה לא סתם, זה באמת אוטו טוב.

חח גם פה יש בעייה קטנה, כאשר קונים את הרכב בדגם המפואר הוא בא אם סאנרוף, הקץ' זה מנמיך את הגג ומי שגבוהה(כמוני)

לא יכול לשבת מאחורה.

פורסם
בקיצור אני לא יודע מה לעשות.

הוולוסטר יורדת מהפרק אחרי נסיעת מבחן.

C4 זה רכב צרפתי, הצרפתים ידועים בבעיות חשמליות (מחשב גיר וכד)

הפוקוס לא סוחבת וגיר בעייתי.

כסף להונדה אין לי.

הייתי בהתלבטות דומה ובחרתי בסיטרואן בגלל מנוע חזק, מושבים מאוד נוחים ואיבזור עשיר שאני יודע שיש כאן סיכוי לתקלות ולכן רכשתי גם שנה רביעית של אחראיות ב-590 ש"ח.

בברכה netmag.

פורסם

הפוקוס בהחלט מאכזב (גם ב2 ליטר)

יצאתי לנסיעת מבחן עם אשתי ואפילו היא התעצבנה על מהירות התגובה !!!!!

ה160 כח סוס של מנוע 1.8 TSI נותן הרבה יותר מה170 של פורד משום מה

אישית הייתי ממליץ על אוקטביה

פורסם

נראה שנכנסתם ללולאה אינסופית.

בכל מקרה, למרות שאני לא מציע בד"כ דגמים שונים ממה שפותחי שרשורים מציגים כהעדפותיהם הברורות - די ברור לי שפיאט בראבו עונה לדרישות בדיוק: כוח לא חסר, גיר רובוטי שלא מפריע בנהיגה ספורטיבית, לפחות מבחינת מהירות העברה (אמנם לא חלק כמו דואל קלאצ' אבל זריז ויעיל), רכב יפה, לא קטן מדי ולא גדול מדי ובעל התנהגות ספורטיבית יותר מכל אלו שהוזכרו פה (חוץ אולי מהפוקוס, שעליה לא נהגתי אז לא אוכל להתיחס).

* מצד שני, אם אתה יודע כבר שלרכבים צרפתיים יש בעיות חשמל בגיר... אז אני מניח שיש גם דעה מגובשת לגבי איטלקיים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

שקלתם גולף/ג'טה?

אגב, אני לא יודע אם תא מטען או הובלת נוסעים הם פקטור חשוב, אבל בפוקוס צפוף מאחור ותא המטען קשה מאוד להעמסה, מבחינה פרקטית. לאחותי יש כזאת חדשה והיא מתלוננת על שני הנושאים האלה. לטעמי האישי גם תא המטען של הג'טה סובל מאותה בעיה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
נראה שנכנסתם ללולאה אינסופית.

בכל מקרה, למרות שאני לא מציע בד"כ דגמים שונים ממה שפותחי שרשורים מציגים כהעדפותיהם הברורות - די ברור לי שפיאט בראבו עונה לדרישות בדיוק: כוח לא חסר, גיר רובוטי שלא מפריע בנהיגה ספורטיבית, לפחות מבחינת מהירות העברה (אמנם לא חלק כמו דואל קלאצ' אבל זריז ויעיל), רכב יפה, לא קטן מדי ולא גדול מדי ובעל התנהגות ספורטיבית יותר מכל אלו שהוזכרו פה (חוץ אולי מהפוקוס, שעליה לא נהגתי אז לא אוכל להתיחס).

* מצד שני, אם אתה יודע כבר שלרכבים צרפתיים יש בעיות חשמל בגיר... אז אני מניח שיש גם דעה מגובשת לגבי איטלקיים.

אכן יש דעה גם לגבי האיטלקיות, אבל תודה, אני אבדוק את העיניין.

שקלתם גולף/ג'טה?

אגב, אני לא יודע אם תא מטען או הובלת נוסעים הם פקטור חשוב, אבל בפוקוס צפוף מאחור ותא המטען קשה מאוד להעמסה, מבחינה פרקטית. לאחותי יש כזאת חדשה והיא מתלוננת על שני הנושאים האלה. לטעמי האישי גם תא המטען של הג'טה סובל מאותה בעיה.

תא מטען והובלת נוסעים - לא רלוונטי. הג'טה יקרה מאוד ולא מציע כמעט כלום לעומת הפוקוס\סיטרואן .(מבחינת איבזור)

אגב התא מטען בפוקוס הצ'בק פשוט עצום.. אני מעמיס שם 3 גופות בכיף.

פורסם

אני נוהג לא מעט על בראבו ויכול להגיד שסלון עשוי איכותי ונעים, מאחור קצת צפוף ותא מטען מוגבל בגלל פנסים שקצת חוסמים פתח בצדדים. גיר עדיף על קורולה ודי דומה לגיר של סיטרואן אבל פדלים להעברת הילוכים מאחורי ההגה מסתובבים יחד עם ההגה (בסיטרואן הם סטטים) שדי לא נוח לטעמי. גם צריכת דלק מאכזבת.

בברכה netmag.

• תוכן חדש...