Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצליח לסגור אותם לגמרי עם היד ואותו דבר גם לפתוח- זה בסדר? הוא אמר שזה בולמים עם מחזיר שמן והם בלי התנגדות ולכן נסגרים בקלות ?!

המוכר אמר לי שהם היו שנה על האוטו והם נמכרו עקב הסבה לבילשטיין צהובים מוקשחים.

אשמח לדעת איך בודקים אותם לפני ההרכבה? אולי מקום שבודק ויעריך אם הם באמת היו שנה על הרכב?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אתה קונה גם נעליים משומשות?

בולמים לא קונים משומש. אמר שהיו רק שנה על הרכב? אז אמר.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אם הם לא טובים אני יקבל את הכסף בחזרה מדובר כולה ב150 שקל זה לא העניין...

אני פשוט לא רוצה להחליף ואז לגלות שהם לא טובים.

אז איך בודקים אותם?

חיפושיות 73-74

פורסם
אני מצליח לסגור אותם לגמרי עם היד ואותו דבר גם לפתוח- זה בסדר? הוא אמר שזה בולמים עם מחזיר שמן והם בלי התנגדות ולכן נסגרים בקלות ?!

אשמח לדעת איך בודקים אותם לפני ההרכבה? אולי מקום שבודק ויעריך אם הם באמת היו שנה על הרכב?

על פניו זה לא נשמע לי. בולמים אמורים ליצור התנגדות ללחץ. איך אחר כשהם מורכבים בתוך האוטו הם יבלמו את הזעזועים?

לי ידוע שבולמים שנסגרים בקלות עם היד פשוט סיימו את תפקידם.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

או שאתה חזק מאוד או שהבולמים לא תקינים.

אתה לא אמור להיות מסוגל להניע את הבולמים בכוח היד שלך.

פורסם

אני ראיתי בולמי שמן חדשים, שאפשר היה להזיז אותם בכוח היד ללא מאמץ מיוחד.

בתנועה איטית כמובן. בתנועה מהירה ההתנגדות של הבולם עולה.

זה לא מדד לשום דבר.

בולם לא אמור לספק תמיכה לרכב, זה תפקידו של הקפיץ.

בולם אמור למנוע תנודות המתלה, ולכן הוא פועל בשני הכיוונים.

פורסם

זה בולמים לחיפושית גרמניה -אין קפיץ מקדימה..

אז כדאי להרכיב אותם וזהו? אין מקום שיכול לבדוק אותם ככה?

חיפושיות 73-74

פורסם

אין קפיץ אבל יש מוט פיתול, שעושה את אותו התפקיד.

אני לא מכיר דרך לבדוק בולם, כשהוא לא מורכב, וללא מכשור.

רק בדיקה ויזואלית - לבדוק שאין נזילות, ושאין שריטות/סימני חלודה על הבוכנה, נקודות עיגון שלמות.

לבדוק שבמצבים קיצוניים של מהלך הבולם לא מרגישים שינוי בהתנגדות.

לבדוק שבשני הבולמים ההנגדות לתנועה בערך זהה.

כל זה די שטחי ולא מספק תמונה אמיתית על מצב הבולם.

פורסם

אין דרך לדעת עד להרכבה ונסיעת מבחן.

בולמי שמן חדשים וגם משומשים מגיבים בדיוק כמו שתארת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק טוען נכון.

מה עוד, שבולמים ששכבו תקופה מסויימת על צידם, יהיו רכים מהרגיל או בעלי "מהלך ריק" וידרשו מספר הפעלות רצופות מקצה לקצה עד לקבלת פעולה תקינה של הבולם.

פורסם

קודם בדוק ויזואלית שאין הזעות שמן סביב המחזיר שמן של הציר החלק.

לאחר מכן תפעיל לחץ עם היד כאשר הבולם על הריצפה וצריכה להיות לו התנגדות קשה והוא אמור לרדת לאט לאט עם התנגדות.

אבל יכול להיות שתרכיב אותם הם לא יתפקדו 100%, בולמים גמורים אין להם כלל התנגדות והם נעים חלק כאילו שהם ריקים.

כדי לבדוק את הבולמים בוודאות שהם תקינים צרך שהם יהיו מורכבים ואז מעלים את הרכב למכשיר מיוחד שבודק את תפקוד הבולמים, המכשיר הזה מקפיץ את הגלגלים ובמחשב מציג את יעילות תפקוד הבולמים.

פורסם

שלום רב

ראשית כקודמיי לא הייתי מרכיב בולמים ישנים ( בערך שנה אצל אנשים נמשכת כארבע שנים )

הבולם אמור להסגר בצורה חלקה ללא נפילות והפתיחה צריכה להיות גם חלקה אך קשה יותר .

( עקרון בולם הוא התכנסות מהירה והתפשטות איטית )

אם תהיה באזור יפו -ת"א אני מוכן לתת מבט .

כמובן שיש שתי אופציות האחת .יש מכשיר שבודק בולמים ( אני מאמין שיש זאת ליבואנים )

והשניה הפחות מקצועית היא להרכיבם ולבדוק על הרכב.

בברכה זיסו ייוסי

פורסם

היום הרכבתי סט בולמים חדשים של KYB בולמי גז (קופסא אדומה) למאזדה 3 2007( הרכב נסע כ 100K והבולמים נוזלים כניראה נסעו איתו בשטח!), הבולמים החדשים ניסגרים עם קושי ונפתחים עם קושי.

וכאשר אני מכווץ אותו עד הסוף עם היד הבולם עולה לבד לאט לאט.

ותמיד כשהתקנתי בולמים החדשים היו נסגרים ונפתחים עם קושי, בולם שנוזל הסגירה שלו חלקה מאוד וגם הפתיחה שלו.

מצטרף להמלצות לא להתקין משומשים עדיף לרכוש חדשים.

פורסם

בולמי גז מתנהגים מעט שונה מבולמי שמן אבל העיקרון זהה. בבולמי גז, בדיוק כמו שתארת, הבוכנה תצא לבד (לאט לאט) אם לא נוגעים כלל בבולם - זאת גם הסיבה שהם באים קשורים עם טריפ במצב סגור (לחסוך מקום בשינוע).

לבולמי גז, לטעמי, יש יתרון הן בתחום הדינאמי והן בתחום השיכוך. יש הטוענים כי הנוחות מעט נפגעת, אך זה תלוי הרבה ברכב, בכיול שלו ובמידת הצמיגים שהוא נועל. אני יודע מניסיון אישי בקסארה שעם בולמי גז (קדימה, מקוריים) הרכב מתנהג הרבה יותר טוב והרבה פחות מתנדנד מאשר בולמי שמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון, הבולמים קשורים כדי שלא יפתחו ויקרעו את הקופסא.

בולמי גז לדעתי לא נוחים, הלאנטיס שלי מאז שהחלפתי לבולמי גז KYB הרכב קשה, הצמגים איכותיים מאוד וחדשים ולמרות זאת הנסיעה בו קשה, עם הבולמים הישנים והגמורים שהיו בה הנסיעה הייתה יותר נוחה אבל הבולמים היו מרעישים.

רכשתי את הגז כי הם היו יותר יקרים וחשבתי שגז טובים יותר כי הם גם היקרים.

כמובן שגם בולם גז מכיל שמן.

• תוכן חדש...