Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפטרוניק וסטפטרוניק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין הבדל, אלא רק בטכנולוגיית היצרן.

שתיהן שמות של תיבות הילוכים "חצי אוטומטיות" בעלות מספר מהירויות.

גיר זה נקרא טיפטרוניק באאודי, פולקס' ועוד כמה...

המולטיטרוניק (המהולל) קיים באאודי.

הגיר נקרא סטפטרוניק אצל ב.מ.וו

172

פורסם
זה שתי דברים שבכלל לא קשורים אחד לשני

אנא ספר לי כיצד שני הדברים הללו "בכלל לא קשורים אחד לשני". אני אשמח לדעת, פשוט כי כל מה שאני רואה זה דימיון גדול מאוד ביניהם. איפה החוסר קשר פה, אני ממש לא רואה.

שניהם גירים אוטומטיים עם אפשרות שליטה ידנית. הטיפטרוניק מורכב פשוט ממסילה נוספת למסילה הרגילה שדחיפת המוט למעלה בתוכה יעלה הילוך ודחיפתו מטה יוריד הילוך. איך עובד בדיוק הסטפטרוניק אני לא יודע (אם אני זוכר נכון - הוא עובד הפוך...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל התייבות האלא,

טיפיטרוניק, סטפיטרוניק, ספורטרוניק, מולטיטרוניק,

הן בעלות אותו עיקרון, אוטומטית עם תיפעול ידני.

כל חברה עושה תייבה בדרך שלה כמובן, ונותנת לה שם כראות עיניה.

ה"טיפיטרוניק" הוא הראשון והוא של פורשה.

פורסם

שניהם גירים אוטומטיים עם אפשרות שליטה ידנית. הטיפטרוניק מורכב פשוט ממסילה נוספת למסילה הרגילה שדחיפת המוט למעלה בתוכה יעלה הילוך ודחיפתו מטה יוריד הילוך. איך עובד בדיוק הסטפטרוניק אני לא יודע (אם אני זוכר נכון - הוא עובד הפוך...)

יש צדק בדבריך בב.מ.ו.ו. סדרה 5 הוא באמת עובד הפוך

כלומר: הזזת המוט אחורה מעלה הילוך והזזת המוט קדימה מעלה.

אבל... בב.מ.ו.ו סדרה 3 זה בדיוק הפוך הזזת המוט אחורה מורידה הילוך וקדימה מעלה הילוך.

:?::?::?:

ובקיצור - אין לי תשובה חותכת אבל נראה לי שהכל שמות מסחריים/שיווקיים

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רגע, רגע. אם אני זוכר נכון הגיר של ב.מ.וו הוא גיר ידני עם העברת הילוכים אוטומטית. כלומר גיר ידני לכל דבר אבל עם קלאץ' הידראולי. הוא מעביר הילוכים ב0.08 שניה, דבר שנהג רגיל לא מצליח לעשות. זה מה שיש בM3 לדעתי.

פורסם
רגע, רגע. אם אני זוכר נכון הגיר של ב.מ.וו הוא גיר ידני עם העברת הילוכים אוטומטית. כלומר גיר ידני לכל דבר אבל עם קלאץ' הידראולי. הוא מעביר הילוכים ב0.08 שניה, דבר שנהג רגיל לא מצליח לעשות. זה מה שיש בM3 לדעתי.

ב-M3, יש את ה-SMG.... זו תיבה ידנית לכל דבר, פשוט "מחשב" מעביר את ההילוך (קלאץ'+החלפה) - בלחיצת כפתור

אותו סגנון עובד הסלהספיד של אלפא....

יובל.

פורסם

אצל חלק זה למעלה להורדה, אצל האחרים זה הפוך. בקרייזלר בחלק מהדגמים

זה ימינה שמאלה בכלל... אצל חלק יש כפתורים על ההגה, אצל אחרים הכפתורים

מאחורי ההגה (לדוגמא האנזו...). בקיצור אין סוף אופציות.

אני מעדיף להעביר לבד בכל מקרה :wink:

פורסם

אתה מדבר על תיבת ה SMG של במוו, זה מה שנמצא ב M3.

(ובקרוב גם ב Z4) .

סטפטרוניק זאת תיבה אוטומטית לכל דבר אם אפשרות לתפעול ידני .

דבר שקיים היום בכל אוטו אפילו ביונדאי סונטה / גאלאנט..

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
פורסם
כל התייבות האלא,

קודם כל רומאו, זה טיפטרוניק ו-סטפטרוניק ...

אתה צודק שהמולטיטרוניק בנוי על אותו עיקרון של הטיפטרוניק, אך חשוב להדגיש שיש הבדל רב ביניהם. שאלתי בעל A4 חדשה - הוא הסביר לי - ואני, לא הבנתי ממש...

172

פורסם
כל התייבות האלא,

קודם כל רומאו, זה טיפטרוניק ו-סטפטרוניק ...

אתה צודק שהמולטיטרוניק בנוי על אותו עיקרון של הטיפטרוניק, אך חשוב להדגיש שיש הבדל רב ביניהם. שאלתי בעל A4 חדשה - הוא הסביר לי - ואני, לא הבנתי ממש...

התיבות של אודי בנויות על עיקרון אחר לגמרי, גיר רציף - שהוא בעצם במקום גלגלי שיניים בגדלים משתנים קונוס אחד גדול שמהווה גלגל שיניים משתנה

איור לקוח מנטקאר:

6%20CVT.jpg

לבין גיר ידני?

מבחינת ביצוע כמובן.

מישהו יכול לענות בבקשה?

ידני מהיר יותר בכל מקרה, אוטומטי עם תפעול ידני הוא לא תחליף לגיר אמיתי (עם קלאץ')

יובל.

• תוכן חדש...