Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או-הו, משהו מושך אש הוגש לבימ"ש : סוכן ביטוח ואחיו הגישו בקשה לתביעה יצוגית נגד UMI בגין פרסום מטעה של תריכת הדלק בספארק. פורסם בכמה מקומות , לדוגמה במוטוקאר . למשפטנים שמחוברים למערכת - מספר ת.צ. 24925-11-11

ציטוט חלקי: " כעת יידרש בית המשפט להוכיח האם מדובר בהטעיית צרכנים. בבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהגיש עו"ד יוסי פוקס לבית המשפט המחוזי בת"א, נטען כי UMI, יבואנית שברולט, הטעתה צרכנים בדבר צריכת הדלק של מכונית המיני שברולט ספארק שהיא משווקת. סוכן הביטוח יצחק הורוביץ טוען כי רכש את המכונית בשל צריכת הדלק הטובה שהובטחה לו - 19.6 ק"מ לליטר. אחרי שנסע במכונית התברר כי צריכת הדלק במציאות היא כ-12 ק"מ לליטר, כ-40% יותר מהמובטח. "

שימו לב שזו רק בקשה, יש צורך באישור קבלתה, זה לא משהו שקורה כחותמת גומי, ואז יתחילו הליכים משפטיים.

לי נראה שאחרי מיסמוס וסחבת יתנו לו משהו לפיצוי (אוואו?...) והעניין לא יעמד למבחן משפטי.

בינתיים אפשר להשתעשע, לדעתי, בתגובות היבואן: המזגן אשם בפער הגדול בין הפרסום לצריכה שלו בפועל, הסעת נוסעים ברכב, העיר ומה לא. אני לא רוצה לחשוב שהפעלת מזגן בשברולט צורכת 40% יותר בדלק, והסעת ילד או שניים תגרם משבר אנרגיה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדי שספארק תיסע 12 ק"מ לליטר צריך לקרוע לה את הצורה,הנה יש פה בחור בשם רונן יצחק שכן מגיע לכאלה נתונים,שהסוכן יבדוק קודם את צורת הנהיגה שלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה אולי יהווה סוג של פריצת דרך כך שיבואני רכב יהיו מחוייבים לחשב צריכת דלק מציאותית לפי נוסחה מסויימת.

דוגמא: נתון יצרן מינוס 25 אחוז בקירוב

במקרה זה: 20 יהפוך ל-15 ליטר לק"מ שזה נשמע ממש מציאותי בדוגמא זו.

המון אנשים קונים רכב ומושפעים ישרות מנתוני היצרן למרות שהם רחוקים מהמציאות.

זה בהחלט יהיה סוג של תיקון מבורך.

פורסם
כדי שספארק תיסע 12 ק"מ לליטר צריך לקרוע לה את הצורה,הנה יש פה בחור בשם רונן יצחק שכן מגיע לכאלה נתונים,שהסוכן יבדוק קודם את צורת הנהיגה שלו.

זה ממש לא נכון.

נסיעה עירונית+ ואתה עושה 1:12 וגם 1:11 בכיף.

פורסם

אולי עם סופר מיני אוטומטית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1 ל-12 זה המון לרכב מסוג זה. כמובן שישנה חשיבות לצורת הנהיגה ברכב, אבל נתונים משקפים צריכה של משפחתומטית ממוצעת. ברכב של אבא שלי בנסיעה רגועה אני עושה 1 ל-14\15 ומדובר ב-1.6 אוטומט.

סה"כ 20%-25% סטייה מנתונים היבשים אשר הושגו בתנאי מעבדה די מקובלים, אבל בעיניי 40% סטייה זה הרבה!

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

זה מאוד מאוד תלוי בתנאי הדרך וצורת הנהיגה.

אצלי למשל (רכב גם עם מנוע קטן, למרות שישן יותר), אני יכול להגיע ל21 לליטר אם אני ממש ממש מתאמץ (למשל בנסיעה רגועה מאוד לאילת על מקסימום 90 קמ"ש), אבל אם אני קורע את הרכב בחיפה עם מזגן, אני יכול להגיע גם ל 1:10.

פורסם

סתם קשקוש. ספארק בקלות עושה 1:12 בנסיעה עירונית עם מזגן דולק קבוע, הרבה פקקים, תא מטען מלא ויותר מנוסע אחד בדרך קבע כשלנהג יש רגל יחסית כבדה. היא גם תעשה 1:20 בנסיעה בינעירונית בלי מזגן או פקקים, ללא עומס של נוסעים וציוד ועם רגל עדינה על הדוושה. בקיצור, בולשיט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחת מהסיבות שמכרתי את הפיקנטו הייתה השקריות בהצגת הנתונים. אם בפיאט 500 הגעתי להצהרת היצרן, מדוע בפיקנטו לא הצלחתי להתקרב לזה? זה רק אומר שיש יצרנים שגורמים להטעיה מכוונת בפרסום הנתון הזה. בוא נראה מה יהיה עם התביעה הזאת, זה יהיה תקדים מטורף אם היא תתקבל.

פורסם

למה לחייב את היבואן לפרסם נתונים השונים מאלה אותם מפרסם היצרן? אין בזה כל הגיון. לא רואה הרבה סיכוי לתביעה הזאת ואופתע לרעה אם הבקשה לייצוגית תתקבל.

לגבי עמידה בנתוני היצרן - בצריכה העירונית של ה-156 2.5 הגעתי לזה קבוע (1/6) :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מכירים את אזהרת הבריאות על קופסאות הסגריות ?

נראה לי שהדבר הנכון יהיה להוסיף משפט מתאים ליד הטבלאות האלו.

יכול להיות משהו כמו : " משרד האנרגיה מצהיר כי נתוני צריכת הדלק משתנים (לרעה - חפשו מילה מתאימה יותר) בהתאם לכמות הנוסעים ואופי הנהיגה"

טוב ברור לי שאני לא מספיק יצירתי על הבוקר אבל נראה לי שהרעיון הובן.

• תוכן חדש...