Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שהכביש רטוב-נוהגים לאט!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה? מבט בוחן על דופן הצמיג יחשוף תקן DOT עם קוד ודירוגי Traction, טמפרטורה ורמת תרכובת (Treadwear). אם הדירוגים הם לפחות B, B ו-270 לכל הפחות, הצמיג סביר לשימוש ברכב פרטי. אגב, צמיגים חדשים מהמפעל הם לא מדד לכלום, כיון שלרוב הם יהיו מכוסים בשכבת סיליקון דקה ומאוד חלקה, שלרוב לוקח לה כמה מאות קילומטרים להישחק, וגם אז עוברים על הצמיג כל מיני תהליכים במספר אלפי הקילומטרים הראשונים לשימוש בו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, אני מכיר את נושא השכבה החדשה. תראה את הציטוט מהשרשור ההוא, נראה לי ש-2000 ק"מ זה מספיק כדי לשחוק את השכבה המפורסמת :

עדכון !

אחרי הרבה מדי ימים ללא גשם, סוף סוף היום היה קצת רטוב.

אז התאוריה של 'הרצה' לצמיג הופרכה - עברו כבר 2000 ק"מ. היום נסעתי כהרגלי לעבודה,

תקוע אחרי 3 רכבי ליסינג אחרים בכביש הרגיל שלי, כולם נוסעים בסבבה, ורק אני נאבק בהחלקות במהירות

של בין 40 ל-60 קמ"ש. זה היה פשוט הזוי.

מיד לקחתי את קצין הבטיחות לנסיעת מבחן, בהתחלה אני נהגתי, לקחתי אותו שוב לאותו כביש, כמובן שגם כשהחלקתי

ב-40 קמ"ש הוא אמר שזה ברור שכל צמיג יחליק במהירויות שאני נוסע..כמה צפוי. התווכח התווכח, דיבר הרבה שטויות שהזדעדעתי לשמוע, בסוף עברנו בכיכר, עשיתי סיבוב שלם והראיתי לו איך הרכב מחליק גם ב-30. שוב הוא אמר שאני נוסע מהר מדי ושאם הוא היה נוהג הוא לא היה מחליק. ברור אמרתי לו שכל סיבוב אפשר לקחת במהירות זחילה ולא להחליק, זה לא העניין. השאלה אם המהירות שבה מתחילים להחליק היא צפויה וסבירה לרכב.

בקיצור - החלפנו, הוא נכנס לסיבוב בכיכר בזהירות - ו...החליק הוא היה ממש מופתע, אמר לי שהוא מודה שזה לא סביר,

והוא מוריד את הכובע.

עד כאן יפה. עכשיו השאלה מה עושים עם זה. הוא מקבל משכורת מחברת הליסינג, אבל כפוף למשרד התחבורה בענייני בטיחות.

הצמיגים האלה מורכבים באלפי מכוניות אחרות - לכאורה אף אחד לא התלונן. לא סביר שיחליפו לכולם את הצמיגים עכשיו.

ואם יחליפו לי - הם בעצם מודים שיש בעיה, ואם לא יחליפו לכולם - הם עלולים להקלע לבעיה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אז שוב אני אומר שצריך להקפיד על צמיג של חברה טובה, שיוצר במדינה מערבית מתקדמת ובעל דירוגים סבירים ואולי גם המלצה טובה. הצמיגים בשרשור ההיסטורי - מן הסתם לא מתאימים להגדרה הזאת. יש גם הרבה צמיגים "ירוקים" שמתפשרים על אחיזה, לעתים עד לרמה מסוכנת (כמו כאן). כמובן שיש לבודד את תרומת הצמיג לעניין, כדי שלא יתגלה שהבעיה היתה נעוצה בכיכר\פניה מסוימת, בלחץ האוויר או אפילו בכיוון גלגלים או מצב המתלה.

פורסם

טוב, בדקתי את הצמיגים. משעשע למדי - יש להם דירוג TRACTION A, TW 420.

אז 'על הנייר' הם אמורים להיות בעלי אחיזה מצויינת. אם זה A אני ממש לא רוצה לנהוג עם צמיגים בעלי דירוג C..

מה שמוכיח שהדירוג הזה או מזוייף או שווה לת*ת. בכל מקרה אי אפשר להסתמך עליו. מאחר ולא כל האנשים יודעים לחפור בפורומים ומבחני צמיגים, צריך להנגיש להם את המידע הזה. בגלל זה אמרתי שצריך להיות מבחן בלתי תלוי בפועל שיבוצע בלייב על הרכב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה "מצוין" במדד מקדם שחיקה (Treadwear) של 420? זה מראה שתרכובות הגומי במדרס הן נוקשות ולא נשחקות מהר, והצד השני של המטבע הוא שהן אוחזות פחות טוב, והרי לך המכשלה!

פורסם

דיברתי יותר על הדירוג A מבחינת אחיזה, שאמרת שהוא מהווה תוצאה של מבחן בפועל על אספלט רטוב.

מעבר לזה - אמרת שTW של מעל 270 הוא תקין :

מה הבעיה? מבט בוחן על דופן הצמיג יחשוף תקן DOT עם קוד ודירוגי Traction, טמפרטורה ורמת תרכובת (Treadwear). אם הדירוגים הם לפחות B, B ו-270 לכל הפחות, הצמיג סביר לשימוש ברכב פרטי.

אז יש כאן סתירה. אולי התכוונת מתחת 270 ?

כי ככל שהוא נמוך הצמיג יותר אוחז אבל נשחק יותר מהר, לא ?

בכל מקרה הצמיג הזה עומד במדדים שאתה ציינת כסבירים לרכב פרטי, אבל הוא ממש לא סביר בפועל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

nahum123 בעולם אוטופי הגישה שלך היא מהממת. בעולם האמיתי ועל אחת כמה וכמה בארץ הגישה שלך היא מתיפייפת על גבול המתנשאת.

נהג שלא מסוגל לנהוג במהירות המקסימלית המותרת ע"פ חוק בקטע כביש כלשהו ברכב פרטי (במידה ואין איזשהם תנאים קיצוניים כגון ערפל או מבול ממש חזק) עושה זאת כנראה מן הסיבות הבאות:

1. רכב לא תקין.

2. הסחות דעת בשעת הנהיגה

3. חוסר ביטחון ביכולת הנהיגה שלו.

הסיבה השלישית היא הכי בעייתית כי אותה הכי קשה לפתור (לא שאני חושב שמישהו עושה יותר מידי כדי לפתור את השתיים הקודמות לה).

יש אנשים שלא צריכים להיות על ההגה נקודה.

אני גדלתי בגליל התחתון, כבישים מפותלים, חשוכים וחלקים בגשם.

יש קטע כביש אחד בדרך ליישוב שלי (אורכו כ4 ק"מ) שנהגתי בו אלפי פעמים בכל סוגי הרכבים (חדשים,ישנים, זולים, יקרים, מסחריים ושחוטים) ובכל תנאי מזג האויר ושעות היממה.

בעבר הייתה המהירות המותרת 80 ומתישהו הורידו את אותה ל60.

ועם כל המכוניות שבהן נהגתי הייתי יכול לצלוח את הכביש ב80 קמ"ש (וברוב הרכבים אפשר גם הרבה יותר, הרבה!) בלי להגיע למגבלות הרכב.

עדיין כמות המזדחלים ב40-50 קמ"ש בתוספת בלימות כל פעם שמתקרב רכב בנתיב הנגדי היא פשוט אסטרונומית, וכמצטרפת לכך הנטיה לנהוג על שני נתיבים (שני גלגלים מעבר לקו בנתיב הנגדי) גם בפניות עיוורות.

אין לי אלא לקבוע שלא מדובר בשום שיקול דעת אלא אך ורק בחוסר ביטחון/חוסר יכולת לנהוג בתנאעם הנדרשים.

שנהגים כאלו לא יהיהו על הכביש.

אלו אותם נגהים שלא מסוגלים להשתלב בכביש מהיר, לא מסתכלים קדימה ובולמים ברגע האחרון, לא יודעים להחנות, נוהגים בלי אורות בחושך (בקיצור נהגי קורולה ;-) ).

אלו נהגים שפשוט צריך לעשות להם טראומה מספיק כדי שיירדו מהכביש.

אז כן אני אמשיך להבהב להם באורות (מאוד משתדל לא לצפור) עד שהם עוצרים בשוליים.

יש מלא דברים שמפחיד אותי לעשות או שאני לא יודע לעשות באופן סביר.

אז אני לא עושה אותם, ואם אני צריך לעשות אותם אני משלם למישהו שיעשה אותם בשבילי.

נהיגה היא דבר שדורש יכולת הפעלה של רכב, התמודדות עם ועיבוד נתונים של התנועה מסביב ותוואי הדרך. יש אנשים שפשוט לא מסוגלים.

אני לא מוכן לסבול את זה.

אני לא עוקף בקו לבן/סיבוב או חותך כשאני נתקל בנהג כזה כי יש גבול גם לטמטום שלי.

פורסם

כמו שאמרתי, דירוג ה-Traction מתייחס לאחיזה אורכית (בלימה) ברטוב, כאשר הגלגל נעול. זהו מנגנון אחיזה שונה מאחיזה ביבש, מאחיזה צדית ביבש וברטוב ואפילו מסתם אחיזה ברטוב (כיון שהגלגל לא נעול אלא מסתובב). דווקא נתון מקדם השחיקה מהווה אינדיקציה טובה יותר לאחיזה. שמתי גבול תחתון של 280 כיוון שמתחת לכך מדובר על צמיגים ספורטיביים שנשחקים מהר מידי לנהגים מן המניין, וגם לא מתפקדים טוב בטמפרטורות של נהיגה רגילה.

פורסם

אוקיי, אז שמת גבול תחתון של 270 בגלל שחיקה, אז צריך לשים גם גבול עליון, שמעבר לו האחיזה לא מספיקה.

גם לפי מה שאתה אומר - מקדם השחיקה מהווה מדד טוב יותר לרמת האחיזה, וככל שהוא גבוה יותר האחיזה פחות טובה, והשחיקה יותר נמוכה.

לגבי מקדם הTRACTION, אני חושב שצריכה להיות קורלציה די טובה בין יכולת הבלימה ברטוב לבין אחיזה צידית ברטוב.

בסוף מדובר במקדם חיכוך בין הצמיג לכביש.

אני אפילו לא מדבר על מצב של ציפה, אני מדבר על אחיזה בכביש רטוב אך ללא שכבת מים עמוקה.

כשיש כמות רבה של מים שהצמיג צריך לפנות יש חשיבות גם לתכנון של הסוליה, וזה מהווה פקטור משמעותי נוסף.

אבל אם מניחים שלא מגיעים למצב של ציפה - האחיזה תהיה תלויה בעיקר בגומי עצמו.

ורמת החיכוך של הגומי מתבטאת יפה מאד גם בבלימה בקו ישר לדעתי.

אז אולי צמיג עם דירוג A בבלימה עלול לקבל דירוג B באחיזה צידית (אם היה כזה דירוג), אבל לא יכול להיות שהוא E, תסכים איתי על זה ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא מדויק. אחיזה אורכית נובעת מחלקו המרכזי של המדרס, בעוד האחיזה הצדית נובעת מדפנותיו. כאשר הרכב משנה כיוון האחיזה עוברת לשורה השניה של הקוביות במדרס, ובתוך הסיבוב האחיזה מופקת על ידי הכתף החיצונית. העניין הוא שמקדם החיכוך של הגומי אינו קבוע לאורך כל קטעי המדרס, אלא שנעשה שימוש במספר סוגי גומי בעלי רכות וטמפרטורת עבודה שונה לרוחב הצמיג, ולרוב יהיה גומי רך ו"קר" יותר בכתף החיצונית. לכן, בהחלט יכול להיות הבדל משמעותי בין יכולות האחיזה של צמיג בבלימה\האצה לבין יכולתו באחיזה צדית.

יתרה מזאת, נתון ה-"Traction" נמדד כאשר הצמיג נעול רגעית, ולכן החשיבות של פרמטרים חשובים כגון חירוץ הצמיג ואחרים אינם באים לידי ביטוי באותה מידה כמו במצב של צמיג מתגלגל. אפילו נתון התרכובת אינו חד-משמעי, בין השאר כיון שהוא אינו מתייחס לנתונים חשובים כגון חוזק מבני של הדופן או מבנה החריצים וה-"Void Ratio" וכן מסיבות אחרות. אף על פי כן, צמיג בעל דירוג סביר (נגיד, פחות מ-400 מקסימום, ו-Traction של לפחות B) אמור לעשות את העבודה.

פורסם
nahum123 בעולם אוטופי הגישה שלך היא מהממת. בעולם האמיתי ועל אחת כמה וכמה בארץ הגישה שלך היא מתיפייפת על גבול המתנשאת.

נהג שלא מסוגל לנהוג במהירות המקסימלית המותרת ע"פ חוק בקטע כביש כלשהו ברכב פרטי (במידה ואין איזשהם תנאים קיצוניים כגון ערפל או מבול ממש חזק) עושה זאת כנראה מן הסיבות הבאות:

1. רכב לא תקין.

2. הסחות דעת בשעת הנהיגה

3. חוסר ביטחון ביכולת הנהיגה שלו.

הסיבה השלישית היא הכי בעייתית כי אותה הכי קשה לפתור (לא שאני חושב שמישהו עושה יותר מידי כדי לפתור את השתיים הקודמות לה).

יש אנשים שלא צריכים להיות על ההגה נקודה.

אני גדלתי בגליל התחתון, כבישים מפותלים, חשוכים וחלקים בגשם.

יש קטע כביש אחד בדרך ליישוב שלי (אורכו כ4 ק"מ) שנהגתי בו אלפי פעמים בכל סוגי הרכבים (חדשים,ישנים, זולים, יקרים, מסחריים ושחוטים) ובכל תנאי מזג האויר ושעות היממה.

בעבר הייתה המהירות המותרת 80 ומתישהו הורידו את אותה ל60.

ועם כל המכוניות שבהן נהגתי הייתי יכול לצלוח את הכביש ב80 קמ"ש (וברוב הרכבים אפשר גם הרבה יותר, הרבה!) בלי להגיע למגבלות הרכב.

עדיין כמות המזדחלים ב40-50 קמ"ש בתוספת בלימות כל פעם שמתקרב רכב בנתיב הנגדי היא פשוט אסטרונומית, וכמצטרפת לכך הנטיה לנהוג על שני נתיבים (שני גלגלים מעבר לקו בנתיב הנגדי) גם בפניות עיוורות.

אין לי אלא לקבוע שלא מדובר בשום שיקול דעת אלא אך ורק בחוסר ביטחון/חוסר יכולת לנהוג בתנאעם הנדרשים.

שנהגים כאלו לא יהיהו על הכביש.

אלו אותם נגהים שלא מסוגלים להשתלב בכביש מהיר, לא מסתכלים קדימה ובולמים ברגע האחרון, לא יודעים להחנות, נוהגים בלי אורות בחושך (בקיצור נהגי קורולה ;-) ).

אלו נהגים שפשוט צריך לעשות להם טראומה מספיק כדי שיירדו מהכביש.

אז כן אני אמשיך להבהב להם באורות (מאוד משתדל לא לצפור) עד שהם עוצרים בשוליים.

יש מלא דברים שמפחיד אותי לעשות או שאני לא יודע לעשות באופן סביר.

אז אני לא עושה אותם, ואם אני צריך לעשות אותם אני משלם למישהו שיעשה אותם בשבילי.

נהיגה היא דבר שדורש יכולת הפעלה של רכב, התמודדות עם ועיבוד נתונים של התנועה מסביב ותוואי הדרך. יש אנשים שפשוט לא מסוגלים.

אני לא מוכן לסבול את זה.

אני לא עוקף בקו לבן/סיבוב או חותך כשאני נתקל בנהג כזה כי יש גבול גם לטמטום שלי.

אותי עוקפים בברוטאליות לרוב כשאני נוהג במהירות שעולה על המהירות המותרת.

אני חושב שדווקא הגישה הזו של לנסות ולהחליט מי נוהג כמו שצריך לנהוג ומי נוהג לא כמו שצריך היא מעין התנשאות. זה לא מתפקידי לאכוף את החוק וטוב תעשה המשטרה אם תזכיר למחנכים על הכביש מדי פעם למי שמורה הסמכות.

אני יכול לצפור או לסמן משהו לנהג רק במקרה שזה נחוץ כדי להתריע ולמנוע תאונה שיכולה להיגרם כתוצאה פעולה שהוא יעשה או לא יעשה ומעבר לזה - זה לא ענייני ולא עניינך.

תהבהב באורות "עד שיעצור בשוליים", ואחד כזה עלול לצאת ולרדת מהרכב עם נבוט ואתה יודע מה, אני גם לא אכעס עליו, כי מי אתה בכלל שתגיד לנהג אחר מה לעשות ? אל תכעס אבל זו הנקודה. אתה נהג כמו שהוא נהג ואף אחד לא נתן לך סמכות לתת ציונים. אתה צריך לנסוע בשקט ולהגיע הביתה בשקט וזהו ולא להסתובב ולצעוק הזה לא יודע לנהוג וההוא לא יודע לנהוג כי הוא יכול לחשוב את אותו הדבר עליך ודעתך לא יותר טובה מדעתו.

אל תתן לעצמך קרדיט עודף של "יודע לנהוג". בכל העולם נוהגים אנשים מסוגים שונים וזה טבעי ביותר, אלא שיש מקומות כמו ישראל שאין תרבות ואין מודעות. אני אישית מעדיף נהג שנוסע בשקט בצד ימין במהירות המותרת ומי שלחוץ לו יעקוף, מאשר נהג שבטוח בעצמו כל כך ומזגזג כל שניה ונראה לי שדווקא את הצעיר, המתוח, המזגזג שכל כך בטוח בעצמו תמצא במעקה אחרי שהחליק בגשם ולא את האבא/סבא בן 40-50 שצריך להגיע הביתה בשלום לילדים שלו.

פורסם

הרבה אנשים שרגילים לראות את הכביש הזה רץ ממרומי הרכב הספורטיבי שלהם לא תמיד מזהים את הסיכון שקיים בכביש הזה: קטעים של אספלט חלק, נוכחות של חול ועלים על פני הכביש, ונהיגה שמתאפיינת בשינויים תכופים של מהירות ופניות - גורמים לכביש הזה להיות מאוד חלק בימי גשם. מעבר לכך, הכביש בחלקו הגדול צר ובעל שוליים צרים שאינם מאפשרים מרחב תמרון סביר כדי להימנע מפגיעה חזיתית.

הפתרון הוא לנסוע לאט (יחסית) ועוד יותר בתנאים כאלו. בעיקולים בכביש כזה אני נוהג מנהלתי כמעט כמו ספורטיבי, תמיד מקפיד לקחת קו שמתחיל בחלקו החיצוני של הנתיב, לטובת שדה ראיה שיאפשר לי לראות צרות בהקדם האפשרי. חשוב להשים לב שגם בסיבובים שהם לכאורה "עיוורים" ניתן הרבה פעמים להעיף מבט לעבר קטע כביש כלשהו מעבר לסיבוב וגם אם לא אז ניתן לחפש אורות או לשמוע רכבים מגיעים. אם אני בספק - אני צופר קצר או מהבהב אורות אל מעבר לסיבוב.

אגב, כדי למנוע תאונה כמו זו שהוצגה למעלה, עדיף אפילו לחתוך ימינה ולהתחכך בגדר הבטיחות, צלע ההר או עץ, ובלבד שלא לפגוע ברכב האחר. העיקר לא לסטות שמאלה, כיון שבדיוק באותו רגע יכול הנהג השני לחזור לנתיבו ובום!

פורסם
לא מדויק. אחיזה אורכית נובעת מחלקו המרכזי של המדרס, בעוד האחיזה הצדית נובעת מדפנותיו. כאשר הרכב משנה כיוון האחיזה עוברת לשורה השניה של הקוביות במדרס, ובתוך הסיבוב האחיזה מופקת על ידי הכתף החיצונית. העניין הוא שמקדם החיכוך של הגומי אינו קבוע לאורך כל קטעי המדרס, אלא שנעשה שימוש במספר סוגי גומי בעלי רכות וטמפרטורת עבודה שונה לרוחב הצמיג, ולרוב יהיה גומי רך ו"קר" יותר בכתף החיצונית. לכן, בהחלט יכול להיות הבדל משמעותי בין יכולות האחיזה של צמיג בבלימה\האצה לבין יכולתו באחיזה צדית.

יתרה מזאת, נתון ה-"Traction" נמדד כאשר הצמיג נעול רגעית, ולכן החשיבות של פרמטרים חשובים כגון חירוץ הצמיג ואחרים אינם באים לידי ביטוי באותה מידה כמו במצב של צמיג מתגלגל. אפילו נתון התרכובת אינו חד-משמעי, בין השאר כיון שהוא אינו מתייחס לנתונים חשובים כגון חוזק מבני של הדופן או מבנה החריצים וה-"Void Ratio" וכן מסיבות אחרות. אף על פי כן, צמיג בעל דירוג סביר (נגיד, פחות מ-400 מקסימום, ו-Traction של לפחות B) אמור לעשות את העבודה.

ספציפית לגבי הצמיג הזה אני יכול להגיד לך שהוא גרוע באחיזה צידית באותה מידה כמו באחיזה אורכית.

בבלימה הABS נכנס לפעולה הרבה יותר מוקדם מהצפוי, בהאצה סחרור גלגלים קורה במפתיע, קרה לי אפילו בשלישי ב-80 קמ"ש בעלייה (פול גז, אבל בכל זאת טויוטה קורולה, לא איזו מפלצת תאוצה). אני יודע להשוות במדוייק לצמיגים טובים שהיו לי על הרכב הזה, באותם כבישים, ההבדל הוא פשוט עצום.

אז שוב אני אומר - לא ייתכן שצמיג כזה מקבל דירוג A בשום מבחן רציני של אחיזה.

ולכן - אנ בעד לעשות בדיקה אמיתית בתנאים קבועים ולא להסתמך על קודים על הצמיג.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...