Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום החלטתי לפרק את הדשבורד באוטו לאחר כמה בעיות:

1) אין חימום ברכב.

2) האוויר יוצא על הפנים והרגליים לא משנה מה אני בוחר (ובגלל זה אני לא מצליח להפשיר את האדים מהשמשה).

3)לא מצליח לבחור בין האוויר בחוץ לסירקולציה של האוויר.

לאחר קריאה וחיפושים בפורום החלטתי לנסות לפרק ולתקן לבד... לא ממש מצליח לי...

הגעתי לשלב שבתמונה (צהוב-המדף שבוחר בין אוויר קר וחם, כחול- יציאה של האוויר לפנים, כחול חום- המדף שסוגר ופותח מעבר אוויר לפנים, חום-המדף שבוחר או רגליים או מפשיר אדים, תכלת-יציאת אוויר לשמשה, לבן יציאת אוויר לרגליים),

עכשיו השאלות:

1) איך זה הגיוני שהמדפים שבוחרים את האוויר מחוררים בחורים גדולים(תמונה 2)? ואיך אני מסדר אותם.

2) איך אני גורם למדפי האוויר לזוז בסיבוב הידית בדשבורד? כי הכבלים מחוברים והם ובצעים חצי פתיחה או סגירה או לחילופין רק פותחים מעבר אוויר ואחרי זה לא נסגר (המדף כאילו נתקע).

3) למה אין לי חימום? (יש כניסה ויציאה של מים חמים מהרדיאטור חימום (נגעתי בצינור שנכנס ויוצא מקיר האש הם חמים באותה המידה ומחוברים במנוע) יכול להיות שזה כי המדף של האוויר היה תקוע על קר?

4) מה זה ברז חימום ואיפה הוא נמצא?

תמונה 008.jpg

תמונה 009.jpg

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קצת מאוחר אבל עדיף ככה, מאשר אף פעם.

גם לי יש את הדגם הנ"ל שנת 93.

על המדפים צריך להיות מודבק ספוג, אשר מבודד בין המדפים.

הספוג צריך להיות מודבק משני הצדדים.

עם הזמן הספוג הזה מתפורר ונעלם.

ברכב הזה אין ברז חימום, כנראה הבעיה אצלך היא שהבידוד נעלם ועל כן אין למערכת יכולת לקבוע חום או קור.

בנוסף בדוק שמותקן ברכבך תרמוסטט, אשר מקבע את הטמפ' של הנוזל קרור למינימום של 75 מעלות לפחות.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

התרמוסטט תקין.. הוא הוחלף לא מזמן.

נכון לעכשיו אני החזרתי את הכל למקום בגלל חוסר תקציב (היה צריך להחליף רדיאטור ואת כל הרצועות במנוע).

עכשיו הבעיה חזרה להפריע לי עד הפעם כי כיוונתי את זרימת האוויר לשמשה כדי להפשיר אותה והרכבתי הכל בחזרה.

המזגן בקושי מצליח לקרר את האוטו כי הכל יוצא לשמשה.

אני הבנתי שצריך להיות סוג של איטום במדפים האלה והשאלה אם שווה בכלל לנסות לתקן כי הם גם סוג של תקועים במקום, ממש קשה להזיז אפילו אם היד.

ואם לא שווה לתקן ועדיף להביא חלק אחר מפרוקיה,

השאלה אם החלק מהדגם היותר חדש (B4) יתאים?

ותודה על ההודעה ובאמת עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

פורסם

לדעתי פתחו כבר פעם את הקופסה של המדפים ולא סגרו אותה טוב.

המערכת שם מאוד פרמיטיביץ ופשוטה, קשה לי להאמין שהיא תתקלקל.

פורסם

שלום

בסוף הבנתי מה התמונות

אבל לא צילמת את הכפתורים או את שאר המערכת

הדברים האלה עובדים על צנרת של ואקום שמצבי הכפתורים ממיינים לאיזה שסתום הם נותנים ואקום לשינוי מצב המדפים

קשה להזיז ביד כי השסתום מחזיק אותו

יכול להיות שכל מה שאתה צריך זה את הבקרה

בהצלחה

פורסם

ToSToS

כן כבר פרקו פעם את הדשבורד כי ראיתי שהגוף של המאוורר נראה יחסית חדש ויש עליו איזה שם של איזה חברה.

למרות שהיא פרימיטיבית עובדה שהיא התפרקה כי כפי שאפשר לראות מהתמונות אין בידוד בין החלקים והם גם לא זזים.

ולlugnut:

מה זאת אומרת וואקום ממה שאני ראיתי יוצאים 2 קבלים מה כפתור הזה שמסתובב (פנים, רגליים, שמשה....) והם אלה שמזיזים את המדפים האלה(תקן אותי אם אני טועה) ואותו הדבר גם בקשר לבחירה בין החם לקר יוצא כבל שמזיז את המדף שמסומן בצהוב בתמונה. וגם אם זה בוואקום צריכה להיות איזה משאבה או משהו כזה (כי יכול להיות שהם באמת בוואקום ושום דבר לא זז לי כי כשפירקתי ניתקתי את המצבר.

משהוא אולי יודע אם החלק מהדגם היותר חדש (B4) מתאים, בבקשה זה דיי דחוף.

והאם כדי לפרק ולהרכיב את החלק החדש לבד או שכדאי ללכת למוסך כי זה כבר מגיע לקטע של לגעת בדברים מכניים (מערכת קירור מנוע) ואני לא כזה בטוח בעצמי בקטע הזה.

פורסם

המערכת החידה שנעזרה בוואקום ברכב הזה, זה המדף אשר שולט על כנסית אוויר חיצוני או סרקולציה פנימית.

אם הצלחת לפרק דשבורד, אז פירוק שאר הדברים אמור להיות לך פשוט ביותר.

אפשר להפריד בין היחידה של המעבה מזגן, לבין היחדיה של המדפים ע"י פירוק הקליפסים בינהם.

שוב לדעתי הבעיה היא, בהרכבה לא נכונה של קופסת המדפים . הבידוד מוצמד ע"י מדבקות למדפים ועם הזמן הוא פשוט מתמוגג.

כנראה שהיחידה זהה בין הB3 לB4. לפי EBAY

http://www.ebay.com/itm/VW-B3-B4-Passat-Heater-Air-Distribution-Box-1990-97-A-C-Climate-HVAC-357820355A-/290646466008?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Model%3APassat&hash=item43abe11dd8&vxp=mtr#ht_822wt_905

פורסם

שמע אפילו לא חשבתי לחפש בEBAY ולבדוק...

עכשיו לפי מה שאתה אומר שהחומר מתפורר עם הזמן ואני מניח שגם ברכב שאני רוצה להביא ממנו את החלק הכל כבר התפור אז איך אני מסדר את שלי?

עכשיו אני לא הבנתי אל איזה קליפסים אתה מדבר כאילו אני יכול לפרק את כל החלק הזה בלי לפרק את הרדיאטור חימום, ואיפה נמצא המעבה?

וגם המדף של האוויר בחוץ/בפנים לא עובד לי אבל זה משהו שלא ממש משנה לי, למרות שאני אשמח לתקן את זה אם זה לא מסובך וזה כזה על הדרך.

אם אני לא טועה כשפירקתי את הדשבורד מצאתי קישור לאיזה שהוא אתר (נראה לי פולני ומפורט שמה כל התהליך של הפירוק והרכבה בתמונות) ואם אני לא טועה זאת היית אחת ההודעות שלך ועכשיו אני לא מוצא את זה אז אם תוכל לעזור לי למצוא את זה אני אשמח מאד.

פורסם

הקישור אכן היה ממני, אבל אין לי מושג איך למצוא אותו.

בנוגע לבידוד, פשוט הולכים לאיזה מזגנאי רכב ומבקשים ממנו לקנות את הבידוד הזה.

זה מגיע בצורה של מדבקות, מורידים את הנייר ומדביקים.

התיבה של המדפים מורכבת משתי תיבות שבאמצע מחוברות אחת לשניה ע"ל חבקים (קליפסים), נדמה לי שהקליפסים בצבע זהב.

תראה בתמונה השנייה בEBAY

• תוכן חדש...