Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה"שדרוג" הכי מעצבן ברמת הפרמיום הוא הרשתות לאיחסון מאחורי מושבי הנהג + נוסע.

סתם רשת מסכנה לאיחסון דברים, באמת שלא מבין מה הבעייה שלהם לתת את זה כסטנדרט.

אני מקווה שזה לא נכון שביטלו את רמת ה-אינספייר. חלק מהבאאז סביב הוולוסטר הוא בעניין המחיר.

עוד 5 אלף זה לא סוף העולם אבל כבר לא אטרקטיבי כמו קודם.

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהגתי בולוסטר ידנית ורובוטית. אהבתי אותה, למרות שיש לה חסרונות; נוחות הנסיעה בעייתית לעיתים, שדה הראייה לאחור לא משהו וההגה אולי לא מבריק, אבל בהחלט סביר. אהבתי אותה לא רק בגלל הרעיון והביצוע, אלא גם בגלל שיש בה עומק מסויים. באו המהנדסים ויצרו מכונית שלא רק נראית שובבה, אלא גם מרגישה כזו. הולוסטר היא מכונית עם פלפל, מכונית עם שמחת חיים. מכונית שעושה לכם טוב על הנשמה, מגיבה כמו שצריך לגז, פונה בחדות, מורידה יפה את הכוח לאספלט ובולמת היטב כשצריך. נכון, היא לא קליאו ספורט - וב-110 אש"ח אף אחד גם לא מצפה ממנה להיות. אבל ירדתי ממנה עם חיוך - וזה משהו שכמעט לא קורה לי עם מכוניות חדשות בשנים האחרונות(ההתיחסות היא למכוניות מהישוב, כמובן).

תודה רבה על התגובה, זה מה שרציתי לקרוא (למרות שכל מבחני הרכב בחו"ל מציינים שהיא מכונית מהנה לנהיגה, הכל יחסי כמובן). בקרוב אצלי :-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
עד כה נמנעתי להגיב לשרשור הזה, מהטעם הפשוט שרוב תגובותיהם של בעלי המיטו היו צפויות - ובחלקן, מטופשות.

חברים, יש לכם מכונית יפהפיה, שהיא לא רעה בחלק מהגרסאות(תלתן ירוק), סבירה באחרות(135 מצמד כפול) ודי דפוקה בגרסת 155. טוב לכם איתה? אשריכם. זו עדיין לא סיבה ללכת כשור בדישו ולהתעלם מכל מה שאינו נוצץ מסטייל איטלקי, קל וחומר כשהאלפא שלכם היא לא יותר מגרנדה פונטו במחלצות ערב - ו"תרומתה" העיקרית של מחלקת ההנדסה של אלפא רומיאו היא אותו מתג DNA מטופש.

- שיתוף פלטפורמה הוא מקובל בימינו אצל מרבית יצרני הרכב. אם זה בסדר אצל פולקסוואגן אז זה בסדר גם בפיאט. ישנם הבדלים מכניים די משמעותיים בין הגרנדה למיטו והם אינם מסתכמים במתג DNA. אם נהגת על שתיהן אתה אמור להבין זאת לבד.

- 135 כ"ס היא סביר ובגרסת ה155 היא דפוקה? הכיצד?

- בלי קשר לעובדות כאלו ואחרות לגבי המיטו או הוולוסטר, ניתן בהחלט להסכים שהיו כאן תגובות ממש לא לעניין.

נ.ב. אם תהיה באיזור חיפה בזמן הנכון, אתה יכול לחזות בשמחת החיים של המיטו מקרוב :wink:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
- שיתוף פלטפורמה הוא מקובל בימינו אצל מרבית יצרני הרכב. אם זה בסדר אצל פולקסוואגן אז זה בסדר גם בפיאט. ישנם הבדלים מכניים די משמעותיים בין הגרנדה למיטו והם אינם מסתכמים במתג DNA. אם נהגת על שתיהן אתה אמור להבין זאת לבד. אכן, שתיהן לא מבריקות וההגה במיטו עוד פחות מוצלח. גם בפולקסווגן ההצלחה אינה אחידה;

ההבדלים בכיול גורמים להבדל דינמי בולט אצל נהגים שיודעים לחוש זאת.

- 135 כ"ס היא סביר ובגרסת ה155 היא דפוקה? הכיצד? שאלה של כיול מתלים והשפעת ה-DNA. ה-155 קשה מדי וההבדלים בין

נורמל לספורט קיצוניים מדי. ההגה במצב ספורט היה בלתי נסבל, המנוע במצב נורמל נרפה. בתלתן ירוק המערכת כבר כוילה יותר טוב.

- בלי קשר לעובדות כאלו ואחרות לגבי המיטו או הוולוסטר, ניתן בהחלט להסכים שהיו כאן תגובות ממש לא לעניין.

נ.ב. אם תהיה באיזור חיפה בזמן הנכון, אתה יכול לחזות בשמחת החיים של המיטו מקרוב :wink:

אני גר בחיפה. אתה מוזמן להודיע לי בפרטי אם אני מפסיד משהו :lol:.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אני גר בחיפה. אתה מוזמן להודיע לי בפרטי אם אני מפסיד משהו :lol:.

הבעיה העיקרית בהגה של המיטו (והגאים חשמליים באופן כללי) היא חוסר משוב. לא עובר הרבה מידע. למרות זאת הוא מדוייק מאוד, חד וקצר. בנוסף במיטו ספציפית יש לו שטח מת אפסי מה שמתבטא בעצבנות במהלך שיוט. אישית התרגלתי כבר ודווקא בפעמים שאני נוהג ברכב אחר ההגה מרגיש לי מעורפל בעניין הזה. בנהיגה נמרצת ההגה של המיטו עושה את התכלס טוב אך ללא משוב (ואותו מקבלים דרך המושב).

שוב, יש הבדל גדול בין מיטו לפונטו ולא רק למביני עניין. האם לאון FR וגולף GTI הן אותו הדבר? האם אלפא 159 ואופל ווקטרה הן אותו הדבר? ממש לא.

בנוגע להבדלים בין ה-155 ל-135. הם קיימים בעיקר במנוע. כיול המתלים והDNA זהה.

בעניין הDNA. ההגה במצב ספורט מקבל בעיקר תוספת התנגדות, מה הכוונה בלתי נסבל? אני "סובל" כבר אלפי ק"מ והכל בסדר. תגובות המנוע במצב N מתאימות לנהיגה רגועה. אם חפצה נפשך ביותר, תעביר לD, זאת המטרה. הגיון פשוט.

היתר בפרטי.

פורסם

נהגתי בולוסטר ידנית ורובוטית. אהבתי אותה, למרות שיש לה חסרונות; נוחות הנסיעה בעייתית לעיתים, שדה הראייה לאחור לא משהו וההגה אולי לא מבריק, אבל בהחלט סביר. אהבתי אותה לא רק בגלל הרעיון והביצוע, אלא גם בגלל שיש בה עומק מסויים. באו המהנדסים ויצרו מכונית שלא רק נראית שובבה, אלא גם מרגישה כזו. הולוסטר היא מכונית עם פלפל, מכונית עם שמחת חיים. מכונית שעושה לכם טוב על הנשמה, מגיבה כמו שצריך לגז, פונה בחדות, מורידה יפה את הכוח לאספלט ובולמת היטב כשצריך. נכון, היא לא קליאו ספורט - וב-110 אש"ח אף אחד גם לא מצפה ממנה להיות. אבל ירדתי ממנה עם חיוך - וזה משהו שכמעט לא קורה לי עם מכוניות חדשות בשנים האחרונות(ההתיחסות היא למכוניות מהישוב, כמובן).

:mm_yeah: קולע בול.

פורסם

המיטו מגיעה גם עם Coilovers במתלה הקדמי והאחורי, את זה אין אפילו ל-Punto Abarth. לא שזה עוזר ממש בנוחות הנסיעה. בחו"ל קיימת גם מערכת של שינוי קשיחות המתלים בין מצב ה-D ל-N. לדעתי לא מגיעה באף רמת אבזור לארץ, וחבל.

אם אני לא טועה, גם הבלמים שונים בין בין ה-155 ל-135. ה-155 מגיעה עם ברמבו מקדימה (כמו בגרסת ה-QV). המוט המייצב האחורי גם עבה יותר.

פורסם

לא נהגתי בולוסטר, אז לפחות לגבי המיטו:

הגרסא המוצלחת מאלה שנהגתי בהן (155, QV, ו-135TCT) היא ללא ספק ה-135 TCT.

ה-155 חזקה, אבל קופצנית ולא רהוטב מספיק בהתנהגות. התלתן טיפה יותר חזקה (לא מורגש מדי) וקופצנית באותה מידה ואולי אף יותר. כיף (נניח) להתחרעות, אבל מעיק ביומיום.

ה-135 הכי מאוזנת, מספיק חזקה וגמישה ומאד אהבתי את הגיר.

על כולן הייתי מעדיף את הפונטו אבארט, שמרגישה הכי מגובשת בהתנהגות שלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
המיטו מגיעה גם עם Coilovers במתלה הקדמי והאחורי, את זה אין אפילו ל-Punto Abarth. לא שזה עוזר ממש בנוחות הנסיעה. בחו"ל קיימת גם מערכת של שינוי קשיחות המתלים בין מצב ה-D ל-N. לדעתי לא מגיעה באף רמת אבזור לארץ, וחבל.

אם אני לא טועה, גם הבלמים שונים בין בין ה-155 ל-135. ה-155 מגיעה עם ברמבו מקדימה (כמו בגרסת ה-QV). המוט המייצב האחורי גם עבה יותר.

מיטו תלתן בחו"ל זמינה עם מתלים מגנטיים המשנים את קשיחותם באופן אוט' בהתאם לתנאי הדרך והם קשיחים יותר מלכתחילה במצב D לעומת N. אכן חבל שזה לא זמין בארץ, ככל הידוע לי אין ליבואן רצון להתעסק עם זה.

הבלמים של התלתן גדולים מאלו של ה-155. לא זוכר במדויק את הגודל ב-135 (צריך לבדוק) אך אם אני לא טועה הם מעט קטנים מאלו של ה-155.

מאיפה המידע לגבי המוט המייצב? מתוך סקרנות.

פורסם

למיטב זכרוני אין מוט מייצב אחורי במיטו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
עד כה נמנעתי להגיב לשרשור הזה, מהטעם הפשוט שרוב תגובותיהם של בעלי המיטו היו צפויות - ובחלקן, מטופשות.

חברים, יש לכם מכונית יפהפיה, שהיא לא רעה בחלק מהגרסאות(תלתן ירוק), סבירה באחרות(135 מצמד כפול) ודי דפוקה בגרסת 155. טוב לכם איתה? אשריכם. זו עדיין לא סיבה ללכת כשור בדישו ולהתעלם מכל מה שאינו נוצץ מסטייל איטלקי, קל וחומר כשהאלפא שלכם היא לא יותר מגרנדה פונטו במחלצות ערב - ו"תרומתה" העיקרית של מחלקת ההנדסה של אלפא רומיאו היא אותו מתג DNA מטופש.

אני חושב שזה התאור הכי מדויק שקראתי לולוסטר עד היום!:mm_yeah: . יש רכבים שיציגו זמן מסלול טוב יותר או ביצועים טובים יותר בקו ישר, אבל מזמן לא יצא רכב חדש שפשוט כיף לנהוג בו, וזה אולי מה שאנשים מפספסים לפעמים על ההבדל בין זמני מסלול לבין הנאה מנהיגה. אפשר לקחת רכב שלא מהנה במיוחד לנהיגה ולא מתקשר במיוחד, לנהוג עליו הרבה ולהכיר את מה שהוא מסוגל לעשות ולהציג זמני הקפה מעולים, אך מי שבאמת אוהב לנהוג מחפש מעבר לכך, מחפש את התחושה שהרכב מעביר לאוחז בהגה ולא רק לראות עד כמה מחט המהירות נמצאת במיקום גבוה יותר בסיבוב זה או אחר. זה מקבל חיזוק עוד יותר כאשר זוכרים שתג המחיר הבסיסי הוא 110 אלף ש"ח, ומי שמצפה לרכב ספורט בתג המחיר הזה, מפספס את כל העקרון של הרכב הזה.

פורסם

אני מתחבט בין ולוסטר ידנית למיאטה משומשת (2007). וכן, אני מודע להבדלי הגישות בין שתי המכוניות.

מה ששכנע אותי לפזול לולוסטר היא ההערה של שלומי אודות התיבה הידנית. התנסיתי בתיבה של ה-MX5 כמה וכמה פעמים ולא נתקלתי בטובה, מהנה ומדויקת ממנה עד היום.

אז מצד אחד מכונית 2012 שמסתמן שאינה רעה בכלל (נהגתי בכפולת המצמד - נחמדה), ומצד אחר מיאטה שאין שום דבר על הכביש שקרוב אליה בניהוג.

אשמח להבחנות וחידודים.

פורסם

הדבר היחידי שדומה בין שתי המכוניות זה אפקט הפוזה וזה עניין של טעם.

המיאטה הרבה יותר (הרבה הרבה ) מהנה לנהיגה, אפילו יותר נוחה לדעתי, יש לה גם גג נפתח והנאה אחורית, כל מיני דברים שלוולוסטר פשוט אין.

מצד שני אין בה מושבים דלת מאחור, שלא לדבר עם מושבים ותא מטען.

המיאטה, בניגוד מוחלט לוולוסטר ולמיטו איננה ספורטיבית בכאילו, היא בעיקר ספורטיבית.

אם לא הייתי צריך ספסל אחורי ותא מטען אין לי ספק שהייתי בוחר במיאטה.

פורסם

זו בדיוק הדילמה - פרקטיות מול הנאה, והנעה אחורית (שהיא רק פיסה אחת מחווית הבעלות על MX5).

המיאטה היא ללא צל של ספק בחירה ראשונה כמכונית נהיגה. הבעיה היא שבכל זאת מדובר במיאטה משומשת, לפחות בת 5 שנים, לעומת רכב חדש מהיבואן. גם לזה, למרבה הצער, יש מקום בשיקולי רכישה.

• תוכן חדש...