Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחמם מים בגז לבית- בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החורף מתקרב ועושה רושם שדוד המים החשמלי כבר לא עושה את העבודה כמו פעם (בן שנתיים וחצי בסה"כ).

אני חושב לרכוש מחמם מים על בסיס גז.

אם מוציאים לרגע את עלות הרכישה וההתקנה מהמשוואה...

האם המחממים האלו מסוגלים לחמם את המים לטמפ' גבוהה מספיק כמו דוד חשמלי?

האם כלכלית יש הבדל גדול לעומת חשמל? במצב הנוכחי הדוד דולק שעה-שעה וחצי בשביל מקלחת של תינוקת (10 דקות) + מקלחת נוספת של שני מבוגרים (5 דקות בערך). אני חושב שבגלל הפרש הזמן בין שתי המקלחות (של התינוקת ושל המבוגרים) נכנסים הרבה מים חדשים לדוד ומקררים את מה שכבר חומם. הבעיה הזאת לא תהיה במחמם גז.

אשמח לשמוע עוד המלצות בעד ונגד וגם על מותגים מובילים בתחום הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינת יעילות חימום, אין לך מה לדאוג, המים יהיו רותחים.

הבעיה היא העלות, הן של ההתקנה, והן של תשלומי הגז.

הבנתי מאנשים שיש להם כזה דבר שהעלות גבוהה מאוד.

לגבי הדוד בבית, אולי זה סתם גוף חימום דפוק, אבן שהצטברה,

או מגעים לא טובים. אולי שווה לך לשים חמם מהיר, במקרה שאין כזה בדוד.

במקרה כזה יש מים חמים למקלחת לא ארוכה בזמן קצר יחסית.

תעשה בדיקה יסודית, חבל סתם להכנס להוצ' מיותרות.

פורסם

אצלנו בבית מותקן אחד כזה.

מבחינת המים, יש זרם מצויין, אני אף פעם לא עברתי את החצי, ואני מתקלח עם מים חמים במיוחד, זה מסוגל להגיע לטמפ ממש גבוהות, וזה אפילו במכשיר עצמו לא מכוון על הכי גבוה.

אצלנו זה נמצא כבר כ4~ שנים, ומאז הייתה תקלה אחת, בא נדפק המוח של המכשיר או משהו, עלות ההחלפה הייתה ממש גבוהה, למזלנו אחרי יום התקלה חזרה, החזירו לנו את המוח הישן וביטלו את החיוב, התקלה בסוף הייתה באחד מצינורות הגז בבניין.

ככה שטעיתי, מאז שזה אצלנו לא הייתה שום תקלה.

פורסם

האם כלכלית יש הבדל גדול לעומת חשמל? במצב הנוכחי הדוד דולק שעה-שעה וחצי בשביל מקלחת של תינוקת (10 דקות) + מקלחת נוספת של שני מבוגרים (5 דקות בערך).

באיזה איזור בארץ אתה גר?

אצלי אם הדוד דולק במשך שעה - המים החמים מספיקים לשלושה מקלחות ארוכות (שלושה אנשים מבוגרים).

פורסם
באיזה איזור בארץ אתה גר?

אצלי אם הדוד דולק במשך שעה - המים החמים מספיקים לשלושה מקלחות ארוכות (שלושה אנשים מבוגרים).

פתח תקווה

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

היה לי כזה בדירה הקודמת, מעולה מבחינת נוחות, זמין וחם.

אבל יקר בשימוש, טוחן גז ולא זול בפני עצמו.

לדעתי יש לך בעיה בדוד, מה שאתה מתאר נשמע בלתי סביר.

תחליף גוף חימום, זול יחסית ואפשר לעשות לבד.

בהצלחה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

פתח תקווה זה לא איזור קר מידיי, אין סיבה שהמיים לא יתחממו בזמן סביר.

הייתי בודק כפי שכתב Oshri את מצב הגוף חימום + האבנית.

חמם מהיר כמעט בטוח שיש לך, אליה אם כן המתקין חסך כמה גרושים על הגב שלך.

פורסם

גם אצלי בבית הותקן אחד כזה כי עלות תיקון הבויילר היה יקר.

הגז מחמם ממש מהר , בהתחלה כשהיה עובד קבוע חשבון הגז היה דיי גדול, אבל אחר כך פשוט כיבינו אותו ולפני כל מקלחת הדלקנו את המפסק וככה לא היו עלויות גדולות מידי בחשבון גז

פורסם

בדרום אמריקה כמעט לא שמעו על אנרגיה סולארית, אז כל החימום בבתים הוא עם מחמם גז.

מניסיון, המים יהיו רותחים.

מה שכן, הייתי ממליץ רק לעשות את זה אם יש לך צנרת מרכזית של גז, או אם הדגם שאתה רוצה הוא עם הצתה חשמלית.

יש הרבה דגמים שיש להם להבה קטנה תמיד (צורכת המון גז), אבל לאחרים יש להבה שנדלקת רק כשמדליקים את המים.

אם הייתי עכשיו בונה לי בית, זו הייתה אופציה שהייתי שוקל.

פורסם

כספר(b),

דוד תקין (עם מאיץ חימום) צריך לחמם מים למקלחת של תינוקת תוך 15-30 דקות. על מנת לא לבזבז מיעלות החימום של הדוד, יש הממליצים להשאיר את החימום עובד תוך כדי כניסה\יציאה של הנפשות למקלחת. מניסיוני, זה עובד מצויין. יש המפחדים להשאיר את הדוד דולק תוך כדי מקלחת.

עלות הפעלה של דוד (גוף חימום 2000W בד"כ): כ 1 שח לשעה. אם תדליק כל יום את הדוד ל שעה וחצי, תשלם 1.5 שח ביום (45 שח בחודש, 90 שח בחודשיים).

חשבונות חשמל מנופחים לא קשורים לדוד חשמל אלא לאמצעי חימום שונים שאנו משתמשים בהם החורף (תנור\מפזר חום בחדרים השונים בבית). החימום הזול ביותר שייך למזגן כמובן.

המלצתי היא שבאופן קבוע תדאג לנקות את המאיץ חום בדוד, ותדאגו לא להפעילו יתר על המידה (מה שגורם להצטברות אבנית מאוד מהירה). אני מנקה את הדוד לסרוגין (שנה כן שנה לא) ואם תיקח בחשבון את ה"השקעה" הזו (נניח, 400 שח פעם בשנתיים) זה זניח לחלוטין בטח ובטח ביחס לעלות של חימום בגז (כ 3000 שח רק למכשיר).

בעבר גם ניתנו כאן בפורום המלצות על התקנה של דוד חשמל קטן יותר, אבל לדעתי ברוב המקרים הקלאסיים זה מיותר. תחזוקה נכונה נותנת תוצאות טובות מאוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחזק את איציק, מנסיוני עם 2 מתקלחים ברצף, כאשר הדוד דולק בין היציאה והכניסה הבאה המים לא מתקררים לעומת דוד שדולק זמן זהה לפני המקלחת הראשונה בלבד ואז הם מספיקים להתקרר.

בד"כ עם דוד תקין ויום ממוצע בארץ ניתן להתקלח 5 דקות בלי דוד, ורק לקראת סיום להדליק למתקלח השני אם צריך.

לדעתי חימום עם גז לא מומלץ מכיון שנדרשת התקנה ויש פה אלמנט בטיחותי (בכל זאת צינור גז נוסף עובר בדירה).

בכללי, ברגע שיתאפשר לי אקנה כיריים חשמליות ואנתק את הגז לגמרי, דמי השימוש החודשיים יותר יקרים מהשימוש בפועל ולחברת החשמל משלמים בכל מקרה..

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

בבית יש צנרת גז מרכזית ללא בלונים אישיים (בית חדש) ויש כבר הכנה שהקבלן עשה למחמם מים על גז.

ברור לי לגמרי שמשהו לא תקין בדוד החשמלי שלי.

בגלל העלות הזולה של הניקוי או החלפת החלק במקרה הצורך נראה לי שאני "אתלבש" על זה בעצמי, זאת לא נראית פעולה מורכבת מדי והגישה לדוד אצלי נוחה מאוד והוא חיצוני לדירה ויושב סמוך לתלית הכביסה (כלומר אין סכנה להצפת הבית).

עכשיו רק נשאר למצוא זמן...

פורסם

החלף את הגוף חימום + מאיץ.

אתה לא תאמין למה שתראה.

אצלי היה קצר, פתחתי והגוף החימום היה מלא קורוזיה - שקל משהו כמו 10 ק"ג והמאיץ נסתם והתפרק לחתיכות מהלחץ.

כל זה אחרי 3-4 שנים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לא הבנתי אם כדאי לרכוש את המאיץ הירוק עם הפתח למטה או לא...

האם לפתוח את הברזים של המים החמים בבית כשאני מרוקן את הדוד ?

• תוכן חדש...