Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1873971

"רוצים לחסוך בדלק? תמכרו את המכונית השחורה. מחקר חדש שקיימו חוקרי חטיבת האנרגיה הסביבתית במעבדות ברקלי של אוניברסיטת קליפורניה, מצאו כי רכב שצבעו כהה צורך יותר דלק מרכב בהיר ולא בגלל שהצבע שלו כבד יותר (הוא לא). כידוע, צבע שחור לגווניו נחשב ל"קולט חום", ומשמעותו בתחום הרכב כי תא הנוסעים מתחמם יותר, מה שמקשה על מערכת המיזוג לצנן היטב אחרי עמידה ממושכת תחת קרני השמש."

נשמע הגיוני אבל אולי מוגזם מדי.

פורסם

לפי חוקרי חטיבת האנרגיה הסביבתית במעבדות ברקלי של אוניברסיטת קליפורניה, התשובה היא כן.

קראו את הכתבה הזאת http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1873971

איך זה שכל פעם יש מחקר שמוכיח אחרת לגבי ההשפעה של צבע הרכב על הטמפטורה הפנימית.

דרך אגב, לי ממש לא איכפת.

אני נהנה משני העולמות, על טמפטורת פנים הרכב משפיע בעיקר הגג הלבן ומהצדדים רואים רכב בעל צבע כהה.

אבל אולי באמת דיי עם המחקרים שסותרים זה את זה כל הזמן.

עריכה, תוספת

עד שכתבתי את ההודעה כבר הקדמו אותי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=402197

מנהלים אנא חברו את ההודעות, תודה

פורסם

לא נשמע לי.

מה שכן הגיוני הוא שנהגים עם אופי מסוים נוטים לקנות אוטו שחור ובעלי אופי כזה צורכים יותר דלק.

כנראה שגם בברקלי קליפורניה יש שחקני כדורגל ובעלי בסטות בב.מ.וו שחורות ( לא בלי סיבה קוראים להן black man wheels).

ומצד שני ידוע שבכל אוניברסיטה אין מחסור בפרופסורים שטובעים בבריכה שעמקה הממוצע 30 ס"מ. כנראה שועדה של כאלה עשו את המחקר.

פורסם

גם עשו מחקר שקבע שהחום בתא הנוסעים לא בהכרח קשור לצבע הרכב אלא לצבע הריפוד והפלסטיקה של הרכב שמשפיע הרבה יותר מאשר צבע הרכב

פורסם
גם עשו מחקר שקבע שהחום בתא הנוסעים לא בהכרח קשור לצבע הרכב אלא לצבע הריפוד והפלסטיקה של הרכב שמשפיע הרבה יותר מאשר צבע הרכב

הגיוני, הרכב שלי לבן והדשבורד כולו עור, בימי הקיץ מרגישים חום אדיר שנפלט מהדשבורד.

כמובן שצבע שחור מוסיף לעניין. אצל חבר שלי יש רכב שחור והוא השאיר בבגז' קולב מפלסטיק אחרי כמה שעות הוא פשוט התעקם מכל כיוון.

פורסם

WOW

כזה LOAD OF BULL כמו הכותרות של התמונות (שתיהן של רכבי VAG, ד"א), לא ראיתי הרבה זמן.

לגופו של עניין, נדמה לי שבמחקר שערך "אוטו" גילו שהירוק הכהה מתחמם הכי הרבה, אבל בלי קשר, משפיעה כמובן איכות המזגן ברכב הספציפי ולדעתי האישית (לא בדקתי) גם המנוע. בוודאי שצבע הריפוד וכמות+זווית החלונות משפיעים גם הם. לוותיקים בינינו אולי עוד זכורה האאודי 100...

יותר מידי חוקרים משועממים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

המחקר התבצע רק על מכונית אחת מכל צבע. זה לא מבטיח שאין למשל הבדל בהספק של מערכת הקירור בכל מכונית.

גם אם נניח שמדובר במחקר שיש לו תקפות מדעית, יש נטיה של עיתונות פופולארית ופופוליסטית לתת למחקרים כותרות שאינן בהכרח תואמות את ממצאי הניסוי.

הגדיל לעשות האתר שלקח את תוצאות הניסוי החלקי והכליל אותן על דגמי רכב אחרים.

אצל חבר שלי יש רכב שחור והוא השאיר בבגז' קולב מפלסטיק אחרי כמה שעות הוא פשוט התעקם מכל כיוון.

עכשיו גם אתה יכול לפרסם תוצאות של "מחקר מדעי" :roll:.

לחליפין אתה מוזמן לחזור על הניסוי עם מספר כלי רכב מאותו דגם, בצבעים שונים. לצורך הדיון נניח ש-6 מכוניות מכל צבע יספקו מדגם סטטיסטי תקף. בכל אחד מכלי הרכב תניח קולב זהה באותו מקום בתא המטען. תציב את כל המכוניות בחשיפה זהה לקרינת השמש.

אחרי שתמדוד את מקדם ההחזרה של כל צבע, הטמפרטורה של תא המטען, מידת העוות של הקולב לפני ואחרי הניסוי, ועוד משתנים. נוכל לבחון את טענת המחקר ולמצוא האם יש קשר בין צבע הרכב למידת העוות של קולב מפלסטיק המונח בבגז' של רכב מסוג X.

פורסם

נו באמת.

זה לא שהצבע קשור לעניין, אלא הפעלת המזגן :?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני בתחום הבטוח, יש לי מכונית לבנה וגם אין לה מזגן :lol:

יש להם מכסה של כתבות מוזרות שצריך למלא שם בוואלה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ראשית בחורף אין שום הבדל,דבר נוסף זה לא קשור לצבע כמו לגודל הרכב,ברכב קטן כמו הפנדה למרות ששלי שחור תוך דקה כבר נהיה סביר על מהירות 2 כי החלל קטן,בקרייזלר של ההורים כשחם מדליקים בהתחלה על 3 ואז מורידים,אז מי צורך יותר? הפנדה השחורה שלי או הקרייזלר הסגולה? מחקר לא מדויק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...