Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורט עד 60K, התייעצות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב ספורט ויש לי הרבה התלבטויות, אני בא מעולם השטח ולא מבין הרבה ברכישת רכב ספורט

קראתי ויש לי מספר שאלות.

יש לי 70 אלף ש"ח לקנות רכב + יישור קו וכל מה שצריך. מעדיף כמובן להוציא בסביבות ה 50 K

אני נוסע בערך 40 ק"מ ביום חצי עירוני וחצי ירידות ועליות של הצפון, לא אכפת לי מהנוחות של מי שנוסע מאחורה.

מדובר רק על רכבים ידניים.

מה שאני מחפש מרכב ספורט זה נסיעה מהנה. ועדיף שיהיה כמה שיותר אמין.

אפשרות ראשונה היא פולו GTI, השמועות אומרות שמתחת לשנת 05 יש להן גיר לא אמין, האם זה נכון?

השנייה היא סיאט לאון טורבו, הבנתי שיש שני דגמים מעניינים אחד עם הנעה כפולה ואחד עם קידמית, מי מהם תתאים לי יותר?

אפשרות שלישית היא קליאו B ספורט, קראתי עלייה רק דברים טובים אבל אני בא מבית שבו לא קונים צרפתיות ולכן מפחד ממנה. יש לזה סיבה אמיתית?

יש מספר אפשרויות נוספות:

אימפרזה WRX, גולף GTI, איביזה טורבו

אני אשמח לשמוע כל דבר שיש למישהו להגיד שיעזור לי לצמצם את המבחר ולמצוא רכב שיתאים לי.

כל פיסת מידע נוספת תעזור לי לבחור.

תודה רבה

אדר

פורסם

בשביל להתקדם עם עניין הקניה, השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך עכשיו היא מה אתה מצפה לקבל מהרכב?

קו ישר או סיבובים?

טורבו או אטמוספרי?

בנוסף, הייתי ממליץ לך "לשבת" במספר רכבים כאלה בטרום הקניה על-מנת "להרגיש" את הרכב, ולהבין את השוני באבזורים ואיכות ההרכבה - לי אישית זה גרם לפסול כמה מהדגמים שציינת.

פורסם

מדובר נסיעה מהנה בסיבובים, רכב עם התנהגות כיפית שמוכן לסבול "טעויות" קלות של מתחיל (אני סך הכל בחור הגיוני, ועד שאני יכיר את הרכב אני אזהר).

כרגע אני כבר שנה וחצי עם דייהטסו אפלאוז ככה שבקו ישר אני ירגיש כמו מלך עם כל אחד מהם.

ברור שאני אשב ואנסה את הרכבים, אבל אחרי שאני אצמצם את הרשימה.

ממש לא אכפת לי מרמת אבזור וגם לא כל כך מאיכות הרכבה, מזגן זה מה שמעניין.

ושאלה נוספת, מה ההבדל בין סיאט קופרה ל FR? לאון ואיביזה

פורסם

אם בעיקולים מעיינך - הרי שהקליאו אמורה להיות בראש מעיינך.

חפש את הדור השני, שהוא סלחן יותר לטעויות נהג, ובעל עוד כמה אמצעים מרסנים ביחס לדור הראשון השובב.

שלדה מצויינת, 172 חמורים צרפתיים - הנאה מובטחת.

רק שים לב שחובה לתדלקה ב-98.

רכבים נוספים שהייתי בודק הם ה-206GTI המהנה בהחלט, ועוד אופצייה מעניינת היא הFR שהפתיעה אותי לטובה. (מה שכן, לא היה מדובר ברכב סטנדרטי).

לצערי על כל השאר עדיין לא יצא לי לנהוג ו\או להתרשם מהן בצורה כזאת שאוכל לתת עליהן חו"ד.

בהצלחה!

פורסם

הדור השני של הקליאו משנת 2002,הרכב מתנהג ומאוד כיפי,מאובזר היטב.

האחזקה יחסית זולה לרכב ספורט שכזה אך מדי כמה שנים הטיפולים הגדולים לא זולים ובעת תקלה רצינית יהיה עליך להוציא כסף.

אלטרנטיבות נוספות מעט ישנות יותר 106GTI\206XS\306XSI,GTI6

אלפא 147 גם תעשה את העבודה ותהיה נעימה לשהייה ומעוצבת מדהים

פורסם
איזה שנים זה הדור השני? 2001 - 2002

ועל איזה FR מדובר על האיביזה או הלאון?

תודה רבה

הדור השני של הקליאו נמכר החל מאמצע שנת 2002 עד סוף 2003, חפש ביד2 קליאו B || (ולא רק קליאו B - זהו הדגם הראשון).

אני אישית דיברתי על לאון FR, אם אני לא טועה הדגם נקרא TOP SPORT. שוב, לא היה מדובר באחת סטנדרטית.

לכשחיפשתי לקנות את הספורטיבית שלי, בדקתי גם את האפשרות של איביזה קופרה \ FR, אין ספק שכבודה במקומה - אך פנים הרכב הרגיש לי לוקה בחסר, ולי אישית זה ממש הוריד מהרכב.

בניגוד לחבר שהגיב מלפני, אני לא רואה סיבה לקנות רכבים אף ישן יותר מאיזור שנת 2002, אם ישנו התקציב הדרוש על מנת לקנות רכב חדש, ובטחותי יותר.

פורסם

לדעתי אם תצליח למצוא ב 70K תוכל להכניס לרשימה שלך גם הונדה TYPE R שנת 2002 ממה שראיתי בזמנו ביד 2 הם תומכרו בכ60K רכב אמין חזק יחסית ומסתובב לא רע .

לגביי הרשימה שנתת אני יכול רק להעיד על WRX ועל האיביזה , לגביי הWRX הם קצת קשות יותר לאחזקה הן מבחינת דלק והן מבחינת טיפולים וחלקים אבל את התמורה תקבל ביציבות וסיבובים , לגביי האיביזה (20VT) אני יכול להעיד שהיא לא שתיינית גדולה (אפילו בתדלוק 98 לא יוצא יותר מדיי בחודש) והתחזוקה שלה יותר מזכירה רכב משפחתי חדש ולא רכב ספורט כמו כן מאוד חזקה בקו ישר (לדעתי לעכשיו אפילו עם טורבו סטנדרטי היא תספק אותך) .

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

מחזק ^^

אני יכול רק לתת תגובה על האיביזה, יש ברשותי איביזה FR 2008 ואני מאוד מרוצה מהרכב, יש כאלה שיגידו שיש בעיה בסיבובים, אני לא יודע לאיזה "סיבובים" אנשים מתכוונים כאן (אני יכול להניח שסיבובים של מסלול מירוצים כי בכבישים כאן האוטו מתנהג בסדר גמור) אני אישית מאוד נהנה לנהוג ברכב והוא גם יחסית חסכוני ומבחינת כוח, אני חושב שה-FR תספק אותך בהחלט, לי גם בהתחלה ירד קצת מהרכב בגלל ה"בפנים" שלו, אבל מהר מאוד הבנתי שאין צורך בכל השטויות שמסביב, קניתי מערכת מולטימדיה, רמקולים וכד' ואני בהחלט לא מרגיש בחסר :)

פורסם

נראה לי שאני יכול להוריד מהרשימה את ה WRX.

בקשר לאלפא 147, על איזה מנוע מדובר? 2000 או 1600 סמ"ק

ושוב אני רק ניזון משמועות. המוניטין שלהן הוא שהם לא אמינות, יש לזה סיבה אמיתית?

האפשרויות שנשמעות לי מעניינות זה הלאון, איביזה FR והקליאו.

יש עדיפות לאחד מהמודלים של הלאון? לאון 4

פורסם

האפשרויות שנשמעות לי מעניינות זה הלאון, איביזה FR והקליאו.

מה שמחזיר אותנו לשאלה הראשונה - מה אתה מחפש?

קליאו לתקיפת הפיתולים, או את האחיות הסיאטיות בשביל ה-0 ל-100.

פורסם

טוב

אחרי עוד קריאה של חומר נשארתי עם 4 מועמדות

ה WRX, שמעניינת בגלל הכוח והנעה הכפולה, ואני מבין שאני אשלם על דלק כמו שאני משלם עכשיו בערך

הקליאו שכולם מדברים רק טוב עלייה, אבל אני קצת מפחד מהעליות של הטיפול בה

סיאט לאון, עדיין לא ברור לי מה עדיף לאון 4 או חדש יותר

והמועמדת החלשה היא האלפא, פשוט כי היא כזאת יפה וזולה לקנייה

אני מאמין שכל המכוניות האלה ישרתו אותי גם מבחינת תאוצות בקו ישר וגם מבחינת פיתולים.

אני גם כן רוצה לצמצם את הרשימה לשתיים

אני נוטה להאמין שה WRX תהיה הכי מהנה.

פורסם

אני אישית הייתי ממליץ לך מאוד על הלאון,

הייתה לי לאון 4 שמכרתי בדיוק לפני 6 ימים,רכב מהנה מאוד,הייתי איתו 4 שנים(בהתחלה התכנון היה להחזיק אותו איזה שנה ולעבור לשנתון גבוה יותר) אבל,ויש אבל,הוא יהיה לך יותר יקר לאחזקה מלאון רגילה בגלל שזה 4*4,יש לך טיפול האלדקס בנוסף לטיפול הרגיל.

הרכב בעיקרון אודי TT בתחפושת של לאון.

אם עלויות האחזקה פחות מדברות אלייך(לא משהו יותר מדי רציני בהשוואה ללאון 2003 ומעלה) אז לך על הלאון 4,אם עלויות האחזקה ממש חשובות לך לך על הלאון 03 ומעלה,לא תתאכזב אני בטוח.

רק תחפש אחת שמורה ואל תתקמצן בבדיקות מכל סוג אפשרי.

הWRX יקרה משמעותית לאחזקה מהלאון.

• תוכן חדש...