Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ומבורך לכל חברי הפורום הנפלא הזה!

אני מחפש רכב קטן וחסכוני דיזל ידני בסביבות מחיר של 18k גג , שני האופציות שהומלצו לי הם: סיטרואן c3 2003 או רנו קליאו b2 שצורכים בממוצע 1 ל 20 קמ"ל, שניהם יד שלישית עם ממוצע של 200 אלף ק"מ,איזה מהם עדיף ואמין יותר?

סיבוך נוסף בהתלבטות: לאישתי היות וקצת קשה לה ידני היא מעדיפה את הסיטרואן c3 האוטומטי, האם הוא נחות ביחס לידני ועדיף להתאמץ בלשכנע אותה לידני? והאם צריכת הדלק של האטומט גבוה בהרבה מהדיזל?

תודה רבה מראש חברים!

פורסם

לגבי הקושי בידני, איני יודע באילו רכבים ידניים אישתך נסעה בעבר, אבל בגדול מנועי דיזל בשילוב גיר ידני יותר קלים לשליטה וסלחניים משמעותית מרכבי בנזין ידניים רגילים בזכות המומנט שיש במנועי דיזל שגבוה משמעותית ממקבילהם שבבנזין. כדאי שתעשה נסיעת מבחן בשביל להתנסות.

עוד סיבה- לרוב גיר אוטומט (רגיל, לא רובוטי) צורך בין 10 ל20 אחוז יותר דלק בהשוואה לידני שלא לדבר על פוטנציאל תקלות גבוה משמעותית, ובמיוחד כשמדובר בגיר הצרפתי AL4.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כאחד שלא חורש המון בכביש,מדובר בקצת נסיעות עירוניות קצרות ונסיעה של פעם בשבועיים מירושלים לחיפה, על מה תהיה עדיפות על האוטומט /הידני בנזין/ דיזל ??? עם דגש על אמינות המנוע לאורך הזמן (היות ומדובר בדגם 2003 שיש בו ממוצע של 200k ) ועל חיסכון בדלק והוצאות (ללא התעלמות מהפרט שבדיזל יש הוצאה גדולה של 4000 ש"ח בשנה על טסט...)

ואגב לידע כללי מהי תצרוכת הדלק של ה c3 האוטומט מנוע 1300 בעיר ומחוצה לעיר?

פורסם

jojomd, אתה לא מעודכן. כבר יותר מ3 שנים שאגרת דיזל עולה בערך כמו אגרת בנזין. לי יש פולו דיזל 2005, ולפני כחודשיים שילמתי אגרה של 1100 ש"ח (טסט).

הדבר היחיד שאולי בוודאות יותר יקר בדיזל לעומת הבנזין זה הביטוחים- הדיזלים הגרמניים נחשבים ליותר גניבים ביחס לגרמניות לוגמות בנזין. דבר שמשפיע על מחיר הפוליסה (תבדוק בעצמך עלויות אצל הסוכן שלך), לא יודע איך זה בצרפתיות.

כמה אתה נוסע בחודש/ שנה? צריך קצת יותר נתונים כמו מה הנסועה שלך כדי לדעת על מה להמליץ לך. דיזל עדיף בעיקר כאשר מדובר בנסועה גבוהה ובינעירונית ששם החיסכון הגדול בדלק מורגש. בסביבה עירונית ובנסועה קטנה ההפרש יהיה קטן עד זניח ובשלב מסויים כבר עדיף בנזין שכן יותר קל למצוא בנזין שמור ועם קילומטראז' נמוך.

עוד דבר- אתה מתעקש דווקא על הצרפתיות?

פורסם

אני לא בהכרח נעול על צרפתיות...

פשוט בגללשמדובר בתקציב די מוגבל של השקעה עד 18k ועם דרישה של רכב יחסית חדש עם מראה עדכני לדגמים החדשים וכמובן בגלל שמדובר ברכב חסכוני עם רמת אמינות סבירה לכן רק ה c3 עומד בפרק, כמובן שהייתי רוצה את הטויוטה יאריס 2000 אבל התקציב...

יש לי כיוון חזק גם על הסיריון 2000 בתקציב המדובר אומנם ישן יותר מה c3 אבל הבנתי שהרכב אמין מאוד, מה דעתכם והאם הוא יותר חסכוני מה c3 האוטמטי?

פורסם

כנראה שאלך על הסיטרואן c3 הואוטמטי שנת 2003 מנוע 1300 סמ"ק, הענין הוא ההרכב כבר עשה 200 אלף ק"מ האם זה יוכל לגרום לי בעיות בהמשך במנוע או בגיר? והאם ידוע למישהו מהי בדיוק צריכת הדלק שלו?

פורסם

ממליץ לך לעשות חיפוש בפורום על אמינות הרכבים שאתה מעוניין בהם. יש כאן גם המון מידע על הגיר האוטומטי של הצרפתיות (שהC3 נכלל בתוכן). ולמקרה שלא שמת לב- עדיין לא ציינת מה הנסועה הצפויה שלך (20 אלף בשנה, 10 אלף וכו'), זה חשוב כדי שנדע לכוון/ לייעץ יותר טוב.

פורסם

טווח הנסיעות הם בערך 15 אלף בשנה וזאת ההתלבטות האם ללכת על האוטומט מטעמי נוחות (לאישתי) שעבר כ 200 אלף ק"מ או על הידני דיזל שגם עבר את אותו מספר ק"מ שהדגש הוא על אמינות וחיסכון...

פורסם

תראה, אחרי 200 אלף ק"מ איני יודע מה הפוטנציאל התקלות בצרפתיות דיזליות ידניות. אבל אני יכול להגיד מנסיון במשפחה שפולו דיזל מחזיקה 280 אלף ק"מ רק עם טיפולים שוטפים, ב280 בערך היה צריך להחליף משאבת סולר= 2500 ש"ח בערך (3 שהיו אצלנו בעבר) אבל זה לא מחייב.

בגדול, דיזל ידני יראה יותר אמינות ביחס לבנזין אוטומטי אחרי 200 אלף ק"מ אך זה לא מחייב ושוב תלוי במועמדים.

באוטומט הפוטנציאל התקלות גדל משמעותית בגלל הגיר, בכלל בכל היצרניות וגם בפרט בצרפתיות. הייתי מציע לנסות למצוא בנזין קטן שעשה מעט ק"מ, בנסועה שלך החיסכון בדלק הוא כ -2000 ש"ח לשנה (ביחס לבנזין עם צריכה של 1:14) ולא בטוח ששווה לך.

פורסם

צריכת הדלק באוטומט ע"פ נתוני היצרן הם 1 ל 14 אך בפועל ע"פ המדגמים אנשים טוענים שהוא צורך 1 ל 10 כך שאני חושש שהוא לא ממש חסכוני...

• תוכן חדש...