Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מחשב בעל מפרט מאוד חזק:

מעבד Intel i7 2600

לוח gigabyte p67a

2X4GB DDR3

כונן ssd של אינטל (כונן ראשי)

כונן 1tb של western digital כונן משני

המחשב נרכש בסוף נובמבר 2010 (הורכב בחברה, לא על ידי).

יומיים לפני יום כיפור המחשב התחיל להתקע בצורה כזו שהוא קופא. העכבר זז, אבל שום לחיצה לא מגיבה.

בהתחלה זה היה משתחרר אחרי 30-40 שניות.

במהלך כל תקיעה כזאת, בלוגים של windows נרשם ה-error הבא:

unled1lpd.jpg

לפעמים היה מדובר בide1 ולפעמים ב ide2 (שניהם כוננים קשיחים)

ולפעמים בסידירום, שכאשר הוא רשם error הוא גם נעלם מ"המחשב שלי" עד שעשיתי reboot.

אחרי כמה פעמים שהתקיעות השתחררו, המחשב פשוט נתקע והייתי חייב לנתק אותו מהחשמל בשביל לבצע reboot.

לאחר כמה שעות שהמחשב היה כבוי הדלקתי אותו מחשב והווינדוס עלה, ואז כיביתי אותו במשך ערב יום כיפור.

אחרי שהמחשב היה מכובה במשך כיפור הדלקתי אותו והכל עבד בסדר למשך כמה ימים ואז חזרה הבעיה.

ניגשתי לחנות שממנה קניתי את המחשב והכנסתי אותו לבדיקה כשאני אומר לטכנאי שלדעתי יש בעיה בלוח (או שכל הכוננים פשוט נדפקו ביום בהיר אחד?)

הטכנאי אמר שזה סדר הבדיקות שהוא יבצע:

1. בדיקה לזכרונות דרך דוס

2. בדיקה לכוננים

3. בדיקה למחשב במאמץ דרך תוכנת occt

ושמצידו אם המחשב יעבור את כל הבדיקות ולא יתקע, אז הבעיה היא לא חומרתית ורק במערכת ההפעלה.

בקשר ללוגים ממערכת ההפעלה- הוא אמר שכל עוד המחשב עובד, הלוגים לא מעניינים אותו ושהמערכת הפעלה יכולה לשלוח המון לוגים לא רלוונטים.

לאחר יומיים באתי לקחת את המחשב.

הטכנאי אמר שהוא שידרג גירסא לביוס, החליף את כל הכבלים של הכוננים (כולל סידירום) וניקה את המאווררים.

הראתי לו שעדיין קיים error בלוגים של ווינדוס (הerror נרשם במהלך הזמן שהמחשב שהה במעבדה)

הטכנאי אמר שאותו לא מעניין מה רשום בלוגים, וכל עוד הכל עובד- מה טוב.

החזרתי את המחשב הבייתה ובמשך יומיים באמת הכל רץ.

אחר כך שוב התחילו להרשם errors בלוגים של ווינדוס (בלי תקיעות).

ביומיים האחרונים חזרו התקיעות, למשל כשאני צופה בסרט ביוטיוב, או שומע מוזיקה במחשב, או סתם צופה בסרט במחשב וכו', מין תקיעה של 10 שניות, ואז משתחררת.

התעלמתי מזה, עד שהמחשב נתקע לגמרי וניסיתי לעשות reboot.

ואז קרה הדבר הבא:

במסך הראשון של המחשב, במקום לקרוא את ide channel 0 שזהו בעצם הכונן ssd שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, המחשב לא זיהה שום כונן:

img1139ch.jpg

במצב רגיל המחשב היה אמור לזהות את ide channel 0 ככונן של intel

ומתחתיו את ide channel 2 ככונן של western digital

ומתחתיו את הסידירום.

כמו שרואים בתמונה, הוא לא זיהה את הכונן הראשי, ובגלל זה עבר ישר למסך דוס עם ג'יבריש, שמאפשר לי רק ללחוץ ctrl + alt + del ולעשות reboot.

אחרי שעשיתי מספר פעמים reboot זה מה שקרה:

img1141m.jpg

כמו שרואים- המחשב מזהה את הכונן הראשי ואת הסידירום, אבל לא מזהה את כונן ה sata המשני.

גם במקרה הזה- המסך הבא היה מסך דוס עם ג'יבריש שמאפשר רק reboot.

ככה זה נראה (בוידאו רואים שהמחשב לא מזהה את הכונן ומגיע למסך על הג'יבריש, ואז אני עושה reboot וזה קורה שוב)

http://www.youtube.com/watch?v=u_VO4dLRQpY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לאחר מנוחה קצרה שנתתי למחשב, הדלקתי אותו מחשב, הווינדוס עלה ואחרי כמה דקות שוב נתקע.

עשיתי reboot והפעם המחשב הגיע לשלב שהוא מציג את לוגו הטעינה של win7 ופשוט נתקע בו במקום להגיע למסך ה welcome של הווינדוס.

כמו שרשמתי כבר באשכול הקודם, חבר ילדות שלי עובד בחנות כאיש מכירות, ולכן אני מעדיף לפתור את הבעיה בצורה יפה ולא לבוא לחנות בגישה אחרת.

כמו שתארתי - הבעיה באה והולכת כאשר המחשב מכובה ובמנוחה.

אני רוצה ללכת ביום ראשון ולהראות לטכנאי את הוידאו ואת התמונות שצירפתי לכאן, להגיד לו שאם הוא מפקפק בהם הוא יכול לחבר כונן אחר ללוח הזה ולראות אם הבעיה נמשכת (וככה להבין אם הבעיה היא בכוננים שלי או בלוח.

במידה ולא יהיה שיתוף פעולה מצד החנות- אפשר לפנות לעו"ד ?

כל החומרה באחריות עד שנת 2013\2014 ולא נראה לי הגיוני שאני לא אקבל שירות.

יש למישהו הצעה מה אפשר לעשות ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

transporter, אתה זוכר על מה אמרתי לך להתעקש מלכתחילה? החלפת לוח.

אחרי החלפת כל הכבלים, ביצוע עדכון BIOS, הבעיה לא נפתרה בכלל-כי הבקר בלוח האם לאט לאט מחזיר את נשמתו לאלוהי האלקטרוניקה. כל הג'יבריש שראית שם במחשב (ושם רשום input/output בבירור!) מראה שיש לך בעיה בלוח. כשהמחשב לא מזהה בכלל אף כונן זה אומר לך באותיות קידוש לבנה שמשהו לא בסדר שם. זה שהמחשב נתקע בטעינה של חלונות רק מראה שארע כשל בתקשורת עם הדיסק הקשיח.

גש שוב למעבדה, ודרוש מהטכנאי החלפה של לוח אם-ללוח כמו שלך, חדש במסגרת האחריות. אני הייתי מתעקש על לוח זהה או אפילו טוב יותר ללא תוספת תשלום-כי הבעיה לא נפתרה ואפילו הוחמרה אחרי ביקור במעבדה.

במידה והטכנאי היה מסרב הייתי הולך לחבר הזה שלך ומסביר לו בעדינות שבמידה והלוח לא יוחלף בחדש מולך, אתה מתחיל להפוך שולחנות.. וכן, מכתב אזהרה לפני תביעה גם יכול לעזור במידה ותיתקל שם בקיר בטון.

חבל לי על הזמן שלך שבוזבז במעבדה לריק, כאשר התשובה היתה מולך כל הזמן :evil:

פורסם
transporter, אתה זוכר על מה אמרתי לך להתעקש מלכתחילה? החלפת לוח.

אחרי החלפת כל הכבלים, ביצוע עדכון BIOS, הבעיה לא נפתרה בכלל-כי הבקר בלוח האם לאט לאט מחזיר את נשמתו לאלוהי האלקטרוניקה. כל הג'יבריש שראית שם במחשב (ושם רשום input/output בבירור!) מראה שיש לך בעיה בלוח. כשהמחשב לא מזהה בכלל אף כונן זה אומר לך באותיות קידוש לבנה שמשהו לא בסדר שם. זה שהמחשב נתקע בטעינה של חלונות רק מראה שארע כשל בתקשורת עם הדיסק הקשיח.

גש שוב למעבדה, ודרוש מהטכנאי החלפה של לוח אם-ללוח כמו שלך, חדש במסגרת האחריות. אני הייתי מתעקש על לוח זהה או אפילו טוב יותר ללא תוספת תשלום-כי הבעיה לא נפתרה ואפילו הוחמרה אחרי ביקור במעבדה.

במידה והטכנאי היה מסרב הייתי הולך לחבר הזה שלך ומסביר לו בעדינות שבמידה והלוח לא יוחלף בחדש מולך, אתה מתחיל להפוך שולחנות.. וכן, מכתב אזהרה לפני תביעה גם יכול לעזור במידה ותיתקל שם בקיר בטון.

חבל לי על הזמן שלך שבוזבז במעבדה לריק, כאשר התשובה היתה מולך כל הזמן :evil:

תודה על ההתיחסות,

תאמין לי שגם לי לא נוח לרוץ למעבדה עם מחשב ביד (10 דקות הליכה מאחר ואין חניה), לשים אותו שם, להסביר, ולחזור אחרי יומיים לאסוף מחשב לא תקין.

העניין הוא שבהתחלה כשהגעתי למעבדה- המחשב נדלק.

שנינו לא מצפים מהטכנאי להגיד "טוב נו, אם אתה חושב שזה הלוח, קח אחד מתנה עליי"

היום יש לי קייס הרבה יותר גדול. וידאו + תמונות + תקווה שאני אגיע למעבדה ואראה לו את התוצאות ואדרוש שינסה לחבר כונן ניטרלי ללוח ויראה מה קורה.

מה גם שהפעם אני מתכוון לבקש מחבר שלי שיערב את מנהל החנות.

העניין הוא שלפני כמה דקות דיברתי עם חבר טוב שעובד ב hp כמתכנת והוא אמר שתביעה לא תעזור, כי אף אחד לא יכול להוכיח שהתמונות והוידאו שהצגתי כאן צולמו באמת על המחשב שלי.

פורסם

רגע אחד.

בת'רד הקודם שפתחת רשמת כאן שהדגם של הלוח שלך הוא P67A UD4.

בצילום מסך שצירפת, דגם הלוח שלך הוא P67A-UD3-F6.

ייתכן ויש שוני בין גרסאות ה bios כי אלו 2 דגמים שונים (ויש גם 2 גרסאות ייצור לכל לוח: rev 1 וגם rev 1.1 שנראה לי שיש שוני ביניהן)

האופציה הראשונה-ייתכן שהטכנאי ביצע flashing של ה BIOS שלך לגרסה שמתאימה בכלל ללוח אם אחר-ובכך סיבך עוד יותר את המצב.

האופציה השנייה-ייתכן שלוח האם שמופיע בקבלה שלך בכלל לא תואם למה שהכניסו לך במחשב (עבדו עליך.. :roll: ).

יש לך אופציה לפתוח את המארז ולראות מה רשום על הלוח כדי שאוכל לבדוק יותר לעומק? ייתכן שגרסת bios עדכנית שמתאימה ללוח שלך תוכל לפתור את הבעיה (במידה והוא תקין). הדגם המפורט של הלוח אמור להיות רשום בגדול במרכז או בתחתית הלוח.

פורסם
רגע אחד.

בת'רד הקודם שפתחת רשמת כאן שהדגם של הלוח שלך הוא P67A UD4.

בצילום מסך שצירפת, דגם הלוח שלך הוא P67A-UD3-F6.

ייתכן ויש שוני בין גרסאות ה bios כי אלו 2 דגמים שונים (ויש גם 2 גרסאות ייצור לכל לוח: rev 1 וגם rev 1.1 שנראה לי שיש שוני ביניהן)

האופציה הראשונה-ייתכן שהטכנאי ביצע flashing של ה BIOS שלך לגרסה שמתאימה בכלל ללוח אם אחר-ובכך סיבך עוד יותר את המצב.

האופציה השנייה-ייתכן שלוח האם שמופיע בקבלה שלך בכלל לא תואם למה שהכניסו לך במחשב (עבדו עליך.. :roll: ).

יש לך אופציה לפתוח את המארז ולראות מה רשום על הלוח כדי שאוכל לבדוק יותר לעומק? ייתכן שגרסת bios עדכנית שמתאימה ללוח שלך תוכל לפתור את הבעיה (במידה והוא תקין). הדגם המפורט של הלוח אמור להיות רשום בגדול במרכז או בתחתית הלוח.

הטעות היא שלי.

הלוח שלי הוא ud3, שילמתי על ud3, והלוח שלי בצבע כחול בעוד שה ud4 הוא שחור.

פורסם

אוקי, ע"י מספר פרטים קטן ניתן להסיק כי ישנה בעיה עם הלוח וזה לא מפתיע בהתאם לנתונים שספקת.

לוח אם שנרכש בסוף 2010 הינו לוח אם מגרסאת ערכת השבבים הראשונה של הSANDY BRIDGE ולא מרוויזית B3, זוהי ערכת השבבים המתוקנת של SANDY BRIDGE לאחר שאינטל גילתה כי בתכנון המקורי ישנה תקלה אשר גורמת לבקר הSATA2 להתקלקל ויכולה גם להשבית כוננים.

נסה בתור התחלה להעביר את הכוננים מחיבור הSATA2 לחיבור הSATA3 וראה אם התקלה ממשיכה, בקר הSATA3 גם בגרסאת השבבים הראשונה הינו תקין.

לגבי החלפת הלוח, לא תהיה שום בעיה מצד החנות להחליף את לוח האם אחד באחד בגרסא המתוקנת של לוח האם אם אכן מדובר במקרה כפי שרשמתי, היבואן הרשמי לא עושה בעיות עם זה, זוהי הנחייה מGIGABYTE העולמית ליבואן בארץ לעשות את ההחלפה ללא עלות, מקסימום יכולים לבקש ממך בחנות תשלום על המשלוח.

אם קנית את הלוח מחנות אשר קונה מיבוא פרללי זו יכולה להיות בעיה שתצטרך לפתור עם החנות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
אוקי, ע"י מספר פרטים קטן ניתן להסיק כי ישנה בעיה עם הלוח וזה לא מפתיע בהתאם לנתונים שספקת.

לוח אם שנרכש בסוף 2010 הינו לוח אם מגרסאת ערכת השבבים הראשונה של הSANDY BRIDGE ולא מרוויזית B3, זוהי ערכת השבבים המתוקנת של SANDY BRIDGE לאחר שאינטל גילתה כי בתכנון המקורי ישנה תקלה אשר גורמת לבקר הSATA2 להתקלקל ויכולה גם להשבית כוננים.

נסה בתור התחלה להעביר את הכוננים מחיבור הSATA2 לחיבור הSATA3 וראה אם התקלה ממשיכה, בקר הSATA3 גם בגרסאת השבבים הראשונה הינו תקין.

לגבי החלפת הלוח, לא תהיה שום בעיה מצד החנות להחליף את לוח האם אחד באחד בגרסא המתוקנת של לוח האם אם אכן מדובר במקרה כפי שרשמתי, היבואן הרשמי לא עושה בעיות עם זה, זוהי הנחייה מGIGABYTE העולמית ליבואן בארץ לעשות את ההחלפה ללא עלות, מקסימום יכולים לבקש ממך תשלום על המשלוח.

אם קנית את הלוח מחנות אשר קונה מיבוא פרללי זו יכולה להיות בעיה שתצטרך לפתור עם החנות.

כמו שרשמתי יש לי שני כוננים:

הראשי - ssd

והמשני sata 3

ככה שמראש הכונן מוגדר כsata 3 ולא 2, לא ?

בקשר ללוח, יש לך סימוכין כלשהם או מקור שמגבה את מה שרשמת ?

אני מניח שאם אני מספר את הסיפור הזה לבעל החנות הוא יכול להגיד שהוא לא מכיר דבר כזה.

גם אם החנות קונה מיבוא פרללי- זאת לא בעיה שלי! לי יש אחריות על הלוח עד 2013 או 2014.

למה מחשב כל כך חזק ויקר צריך להגיע למצב כזה אחרי חצי שנה? שיבדקו ויטפלו בזה!

פורסם

האם הכוננים הקשיחים שניהם מחוברים למחברי הSATA הלבנים על הלוח או הכחולים? הלבנים הם SATA3, הכחולים SATA2.

זה לא אומר בוודאות שהתקלה שיש לך נובעת מהמצב הזה שתארתי אך שתדע שהוא קיים, ואכן הלוח שלך מהרויזייה הראשונה אחרת היה רשום לך בבוט P67A-UD3-B3.

אם אכן התקלה בלוח אז בכל מקרה על החנות לטפל בך במסגרת האחריות.

הלוגים בהחלט חשובים ואם מופיע תקלה אז ישנה תקלה.

לגבי זה שקיימת תקלה זה יכול לקרות גם לרכיבים יקרים יותר, קורה שחומרה מתקלקלת לאחר תקופת זמן קצרה כתוצאה מפגם כלשהו ביצור או מגורם אחר. לכן יש אחריות והעניין יטופל, לא חייבים להתעצבן.

לגבי ה"סיפור" שספרתי, אתה יכול לקרוא סימוכין בתור התחלה בחיפוש קצרצר שעשיתי כאן:

http://it.themarker.com/tmit/article/14001

ישנה גם הודעה רשמית באתר אינטל וגם הודעה רשמית באתר גיגהבייט.. אני אחפש לך אותה.

פורסם

לשאלתך הראשונה-לא. יש כמה בקרים על הלוח ויתכן שבאמת הדיסק מחובר לשקע בלוח של sata 2 ולא לבקר של sata 3. זה שרשום על הכונן שהוא יכול לעבוד ב sata 3 לא אומר שהוא באמת פיזית מחובר לשקע המתאים לו.

בקשר לפלטפורמת ה sandy bridge:

כאן,

כאן

וכאן.

ואני באותה דעה עם ארז בנוגע ללוגים ולתקלה-שצריכה להיות מטופלת במסגרת האחריות.

לכן התעקשתי על החלפת לוח מלכתחילה על מנת לשלול בעיה בלוח.

פורסם

אתה יכול גם להוריד את הכלי של גיגהבייט לבדיקת תקינות הפורטים של הSATA אצלך במחשב בעמוד ההורדות הבא:

http://www.gigabyte.us/support-downloads/Utility.aspx

התוכנה שאתה צריך היא זו:

6 Series SATA Check

פורסם

אני אפתח את המחשב בעוד כמה דקות ואצלם את הלוח ואת החיבורים.

לדעתי שום דבר לא מחובר לכחולים, כי במקרה הסתכלתי על זה לפני שסגרו את המחשב במעבדה.

השאלה היא שוב, איך אני מוכיח לו שהבעיה בלוח ולא בכוננים ?

מצידו הוא לא חייב לשלוף לוח חדש מהמחסן ולתת לי על המסך זה שמישהו בפורום מכוניות כתב לי שלדעתו זו הבעיה.

מה אפשר לומר לו בשביל לצאת בסדר?

פורסם

יהיה מה שיהיה, יש בעיה, שיבדוק שוב ויפתור אותה.

זה לא הגיוני שבמחשב באחריות עם תקלת חומרה הפתרון יבוא ממישהו בפורום מכוניות שרשם לך כמה דברים 8):wink:

מצאתי סימוכין באתר גיגהבייט:

http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=984

http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=991

פורסם

בעיקרון ההוכחה כבר נמצאת מולך בסרטונים שצילמת. ההוכחה השנייה נמצאת בעמודים שצירפתי לך וגם במה שארז צירף.

אל תיגע בכלום (אם יש לך רעיונות לחבר את הדיסקים לשקעי sata אחרים), קח את המחשב למעבדה בצירוף ההודעות על הכשל בצ'יפסט הזה ודרוש מהם החלפה.

וכפי שארז רשם-יש בעיה, שיבדוק מה שצריך לבדוק ויחליף את מה שצריך להחליף, במסגרת האחריות.

פורסם
בעיקרון ההוכחה כבר נמצאת מולך בסרטונים שצילמת. ההוכחה השנייה נמצאת בעמודים שצירפתי לך וגם במה שארז צירף.

אל תיגע בכלום (אם יש לך רעיונות לחבר את הדיסקים לשקעי sata אחרים), קח את המחשב למעבדה בצירוף ההודעות על הכשל בצ'יפסט הזה ודרוש מהם החלפה.

וכפי שארז רשם-יש בעיה, שיבדוק מה שצריך לבדוק ויחליף את מה שצריך להחליף, במסגרת האחריות.

סתם שאלה- איך אינטל קשורה לפיתוח שבבים על לוח של ג'יגה בייט ?

האם לוח מסוג p67a מכיל את הבעיה בין אם הוא יוצר ע"י גיגהבייט ובין אם יוצר ע"י אסוס?

• תוכן חדש...