Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת IBIZA FR 2007\8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אחרי המון התלבטויות, רציתי לרכוש סיאט לאון חדשה אך לאור מס' התרחשויות החלטתי לקנות רכב אחר יד שניה ולא חדש מהחברה..

אני מעוניין ברכב ספורט עם עלויות אחזקה יחסית סבירות, כנ"ל לגבי הדלק 1:11 זה סביר וראיתי בסביבות ה68K את האיביזה FR שנת 2007, 65000 ק"מ, אהבתי מאוד את המראה שלה, צעירה ונמרצת, מגיעה עם סאנרוף וכו'.

רציתי להתייעץ האם שווה להשקיע על הרכב בסביבות ה-68K ?

אני מתכוון לקחת כנראה הלוואה ל-45K בתשלומים והשאר מזומן.

קונה מסוכנות בעיקרון, האם יש דברים שצריך לשים דגש עליהם ספציפית בדגם?

אודה באם תוכלו לעזור בעניין..

פורסם

מישהו..?

אני מאוד מתלבט לגבי הרכב, אני לא יודע אם יש לו שוק או לא, ז"א שנגיד בעוד שנה ארצה למכור מה יהיה אז? יש יותר מדיי מודעות ביד 2 לגבי הרכב, האם יש איזושהי בעיה עם האיביזה? (מכירה, טיפולים וכו')

מבחינת אחזקה, הבנתי שהיא קצת יקרה אך בגבול הסביר..האם נכון?

האם אני הולך בכיוון הנכון מבחינת הרכישה וכו'?

אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בראש. זה חשוב לי מאוד.

תודה רבה :)

פורסם

הקפצה...

בעיקרון אני מעוניין ברכב עד 70K, רכב חזק, אמין , מהנה ושיראה טוב ( רכב לצעיר + ) אני לא נהג מרוצים אבל אני אוהב שיש לרכב כוח זמין, אשמח לשמוע עוד הצעות.

תודה וחג שמח.

פורסם

לשאלתך.

אני בעל FR ואני מרוצה מהרכב בצורה מטורפת!

האוטו מהיר , כוח לא חסר לו . אחזקה בגבול הסביר קח בחשבון טיימינג זה 2000 שקל .

טיפול 15 אלף זה 1000 שקלים (רק הפלאגים 400).

הרכב אמין פרט לטימינג,ברקסים וטיפול 15. לא ראיתי מוסך.

חסרונות לדעתי הפלסטיקה בפנים מעט משעממת. האוטו לא הכי יציב בסיבובים.

בגדול אני מאוד ממליץ הוא גם חסכוני .

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
לשאלתך.

אני בעל FR ואני מרוצה מהרכב בצורה מטורפת!

האוטו מהיר , כוח לא חסר לו . אחזקה בגבול הסביר קח בחשבון טיימינג זה 2000 שקל .

טיפול 15 אלף זה 1000 שקלים (רק הפלאגים 400).

הרכב אמין פרט לטימינג,ברקסים וטיפול 15. לא ראיתי מוסך.

חסרונות לדעתי הפלסטיקה בפנים מעט משעממת. האוטו לא הכי יציב בסיבובים.

בגדול אני מאוד ממליץ הוא גם חסכוני .

קודם כל תודה רבה על התגובה!

אני בהחלט בהתלבטות גדולה! מצד אחד אני מעוניין מאוד באיביזה, מצד שני זה לא נגמר! יש עוד אפשרויות כמו איביזה רגילה אוטומטית 2009 1.6 באותה המחיר +- מליסינג (64 אלף ק"מ) וגם I20 וכד', אני פשוט לא רוצה להתאכזב מהרכישה בעתיד..

אני מבין שהאחזקה לא זולה אם כך (מה ההבדל בין זה לבין הרכבים הקוריאנים וכד' מבחינת מחיר? כזה גדול?)

בתור אחד שיש לו את ה-FR האם לרכב יש שוק?

וגם שמעתי בנוסף למה שכבר אמרת מכמה אנשים שיש בעיה עם הפניות של הרכב, אי יציבות וכד'. האם זה עד כדי כך מציק?

עד עכשיו נסעתי על קורולה, מאזדה, בראבו חדשה ונאמר לי שלמאזדה 3 יש התנהגות יותר טובה על הכביש מהאיביזה, האם זה נכון?

מתנצל על החפירה, רכב ראשון (שאני קונה) ואני לא רוצה לקחת סיכונים מיותרים !

פורסם

לחוסר יציבות אתה מתרגל , אתה לומד את הרכב וזה לא כזה נורא.

על מאזדה 3 לא נהגתי אבל אני בטוח שאיביזה תיתן לך הרבה יותר הנאה מנהיגה.

איביזה 1.6 אוטומטית ואיביזה 1.8 T זה עולמות שונים לגמרי .

רכב קונים לפי צרכים אם אתה רוצה רכב אוטומטי קטן שיקח אותך בכיף ממקום למקום קח 1.6

אם אתה רוצה רכב ידני חזק יותר ספורטיבי יותר כמובן יקר יותר לאחזקה אך ישרת אותך בצורה טובה ללא בעיות קח את האיביזה 1.8T

פורסם

תודה רבה על התגובה,

כרגע הרכב הוא אופציה ראשונה.

אילו עוד רכבים (בסגנון של האיביזה שאהבתי את המראה האגרסיבי אבל לא בהכרח ספורטיבים) ניתן למצוא עד 70K ?

רכב ספורטיבי (לא מהמשוגעים) בשבילי תמיד היה חלום, בעיקרון אני מחפש רכב כדי שאוכל לנסוע איתו לעבודה ולחזור ופה ושם עניינים, לא תחרויות או מפגשים וכד', לא כזה מעניין אותי, מחפש רכב לשנים הקרובות שישרת אותי נאמן.

תודה!

פורסם

בשנתונים האלה כל רכב ישרת אותך נאמנה כמעט.

לי יש ניסיון טוב עם האיביזה , אתה תאהב לדעתי .

גם אני לא הולך למפגשים לחיצות רייסים וכאלה .

פורסם

לדעתי חוץ מהאיביזה גם לאון עד שנת 2005 , דגם ספורט עם נפח 1800 ו180 כוחות סוס (לפי מה שהבנתי אותו מנוע כמו לאיביזה קופרה לא FR) גם תשרת אותך יש המון שמורות בשוק .

לרכבים כמעט אותם מנועים האמינות ואחזקה אותו הדבר רק צורה ואיבזור שונה .

אין לי כל כך נסיון במכונית הזאת אבל לפי דעתי היא תשרת אותך מצויין!

פורסם
לדעתי חוץ מהאיביזה גם לאון עד שנת 2005 , דגם ספורט עם נפח 1800 ו180 כוחות סוס (לפי מה שהבנתי אותו מנוע כמו לאיביזה קופרה לא FR) גם תשרת אותך יש המון שמורות בשוק .

לרכבים כמעט אותם מנועים האמינות ואחזקה אותו הדבר רק צורה ואיבזור שונה .

אין לי כל כך נסיון במכונית הזאת אבל לפי דעתי היא תשרת אותך מצויין!

כן, שמעתי שהיא אחלה מכונית אבל משום מה אני לא אוהב כ"כ את הצורה הישנה של הלאון..

בכל מקרה תודה רבה על התגובות, עזרתם לגבש דעה :)

אם יש עוד דברים אשמח לשמוע

תודה רבה!

פורסם

אני לא מבין

אתה רוצה רכב ספורט. אבל חושק באיביזה 1600 מליסינג אוטומטית

אתה רצית רכב חדש, אבל החלטת לקנות משומש ב60 אלף כש45 אלף מזה בהלוואה

ובנוסף אתה קונה מסוכנות (יענו סוכן מפוקפק שמחזיק FR שלא נמכרה באזרחות).

עזוב אותך. קח את ה15 שיש לך. קנה רכב שישרת אותך לבית ולעבודה, כמו קיה פרייד. סע בו שנתיים, וכשיהיה לך כסף, תקנה אוטו שאתה באמת יכול להרשות לעצמך.

לקחת הלוואה של 75 אחוז זה התאבדות. בעיקר ברכבי ספורט שאין לך מושג מה עבר עליהם והם יושבים בסוכנות (גם אוטו דיל זה סוכנות, שיקום הבחור שקנה את הFR בסוכנות אוטודיל ויסביר למה שבוע אחר כך הוא מכר ועבר למזדה 3). שלא יבלבלו. מי שמוכר לסוכנות זה רק מי שממש לא אכפת לו מכסף, או מי שהאוטו שלו מת. ובמקרה של FR ישנה, לבעלים שלה אין כסף.

לגבי הרכב עצמו. לדעתי מיצה את חייו. דור בעייתי, שנוסע רק ישר. ידני עם מנוע זולל. ואמינות של תנשמת חולה בכלבת.

לגבי אחיזה בסיבוב. המזדה אוחזת יותר טוב (ה3). מצד שני, היא עגלה ולא באמת תוכל להנות ממנה בסיבוב כי אין לה כוח לצאת ממנו כמו שצריך.

פורסם
אני לא מבין

אתה רוצה רכב ספורט. אבל חושק באיביזה 1600 מליסינג אוטומטית

אתה רצית רכב חדש, אבל החלטת לקנות משומש ב60 אלף כש45 אלף מזה בהלוואה

ובנוסף אתה קונה מסוכנות (יענו סוכן מפוקפק שמחזיק FR שלא נמכרה באזרחות).

עזוב אותך. קח את ה15 שיש לך. קנה רכב שישרת אותך לבית ולעבודה, כמו קיה פרייד. סע בו שנתיים, וכשיהיה לך כסף, תקנה אוטו שאתה באמת יכול להרשות לעצמך.

לקחת הלוואה של 75 אחוז זה התאבדות. בעיקר ברכבי ספורט שאין לך מושג מה עבר עליהם והם יושבים בסוכנות (גם אוטו דיל זה סוכנות, שיקום הבחור שקנה את הFR בסוכנות אוטודיל ויסביר למה שבוע אחר כך הוא מכר ועבר למזדה 3). שלא יבלבלו. מי שמוכר לסוכנות זה רק מי שממש לא אכפת לו מכסף, או מי שהאוטו שלו מת. ובמקרה של FR ישנה, לבעלים שלה אין כסף.

לגבי הרכב עצמו. לדעתי מיצה את חייו. דור בעייתי, שנוסע רק ישר. ידני עם מנוע זולל. ואמינות של תנשמת חולה בכלבת.

לגבי אחיזה בסיבוב. המזדה אוחזת יותר טוב (ה3). מצד שני, היא עגלה ולא באמת תוכל להנות ממנה בסיבוב כי אין לה כוח לצאת ממנו כמו שצריך.

אני לא מבין מה פשר הצורת כתיבה שלך, באמת.

קודם כל, אני שם בסביבות ה23K מזומן.

וכן אני רוצה רכב ספורט, מישהו אמר שאני לא יכול להרשות לעצמי את זה? אני לא חושב שציירתי את זה ככה, ציינתי ש"לאור מס' התרחשויות" (הכוונה לדברים מסויימים שבדקתי שעזרו לי להגיע להחלטה) לקנות רכב יד שניה.

האם אמרתי שאין לי כסף בצד? יש לי מספיק כסף בצד ב"ה אני פשוט לא רוצה להשתמש בו כרגע ולשבור תוכנית חיסכון (שלפני זה רציתי לשבור ולהפסיד את מה שכבר צברתי שם לכן פתחתי אשכול חדש).

אני לא ציינתי שאני חושק באיביזה 1600, אמרתי שיש עוד אפשרויות שהציעו לי והתייעצתי אתכם כאן.

אני סה"כ לא מבין גדול ברכבים (כל אחד והתחום החזק שלו בחיים) ואני מעוניין לקנות רכב (מקריאה אפשר להבין איזה) עד 70K זה הכל.

עכשיו אשמח לשמוע עוד דברים בנוגע לאיביזה כי לפי מה שאני מבין הדיעות חלוקות בכל מה שנוגע לרכב הזה.

אתה מוזמן להגיב כאן, אמרת דבר מעניין לגבי האמינות של הרכב, הרבה אמרו לי דווקא שהרכב הוא רכב מאוד אמין (ולא המוכרים כמובן.. :) ) אשמח לראות ביסוס לטענות האלו (ולא שאני לא מאמין או מזלזל חס ושלום, פשוט באמת רוצה לדעת ואשמח אם תעזור בנושא).

תראה, אני לא לוקח הלוואה של 75 אחוז וברוך השם אני עובד מספיק קשה ומרוויח מספיק טוב בשביל ההלוואה שאני מתכנן לקחת.

את האיביזה FR אני מתכנן לקנות מאדם פרטי ולא מסוכנות, יש עוד אופציה של סוכנות עם אחריות לשנה אך הרכב יד 3 וזה מעלה קצת חשד וגם אח"כ נראה שתהיה בעיה למכור אותו לכן לא נראה שאתקרב לזה.

תודה.

פורסם

נתחיל מזה ששלחת לי הודעה פרטית שבה אתה מבקש שאני אגיב לך.

אתה אומר שאתה קונה מאדם פרטי, אך בהודעה הראשונה שלך רשום שאתה קונה מסוכנות

אתה אומר שיש לך כסף אבל אתה לא תשבור תוכנית חיסכון ותעדיף לקחת הלוואה. וזה רק ילד בן 12 יכול להגות. אתה חושב שהריבית שאתה מקבל על התכנית חסכון שלך גבוהה יותר מהריבית שתשלם על ההלוואה? אם כן, מה הבעיה, קח הלוואה, שים בחסכון, ותחייה מהפרשי הריבית כל החיים. נו באמת. קשה לי לשמוע שטויות כאלו במציאות, אז על דפי הפורום?

אתה רוצה עם 23 אלף שקל לקנות רכב ספורט שנהגו בו כמו רכב ספורט ולא רכב סבתות.

אתה מבזבז את הזמן שלי, ושל אחרים. הרי אתה לא תקנה FR. כי אתה יודע עמוק בפנים שזו הוצאה. אחרת כל ה FR היו נמכרות במחירון.

רכב ספורט משומש זה כמו תנשמת חולה בכלבת. היא נחמדה מהחלון של האוטו אבל אף אחד לא רוצה ללטף אותה.

לגבי אמינות. שום VAG לא אמינה. בטח לא בדור הקודם. בטח לא ברכב ספורט. בטח לא ברכב משופר. בטח לא ברכב של ילדים.

אחרי הוצאות על ביטוחים ישאר לך במזומן 0 שקל. אם לא מינוס. ומה אז? תיקח עוד הלוואה לכסות את ההלוואה?

פורסם
נתחיל מזה ששלחת לי הודעה פרטית שבה אתה מבקש שאני אגיב לך.

אתה אומר שאתה קונה מאדם פרטי, אך בהודעה הראשונה שלך רשום שאתה קונה מסוכנות

אתה אומר שיש לך כסף אבל אתה לא תשבור תוכנית חיסכון ותעדיף לקחת הלוואה. וזה רק ילד בן 12 יכול להגות. אתה חושב שהריבית שאתה מקבל על התכנית חסכון שלך גבוהה יותר מהריבית שתשלם על ההלוואה? אם כן, מה הבעיה, קח הלוואה, שים בחסכון, ותחייה מהפרשי הריבית כל החיים. נו באמת. קשה לי לשמוע שטויות כאלו במציאות, אז על דפי הפורום?

אתה רוצה עם 23 אלף שקל לקנות רכב ספורט שנהגו בו כמו רכב ספורט ולא רכב סבתות.

אתה מבזבז את הזמן שלי, ושל אחרים. הרי אתה לא תקנה FR. כי אתה יודע עמוק בפנים שזו הוצאה. אחרת כל ה FR היו נמכרות במחירון.

רכב ספורט משומש זה כמו תנשמת חולה בכלבת. היא נחמדה מהחלון של האוטו אבל אף אחד לא רוצה ללטף אותה.

לגבי אמינות. שום VAG לא אמינה. בטח לא בדור הקודם. בטח לא ברכב ספורט. בטח לא ברכב משופר. בטח לא ברכב של ילדים.

אחרי הוצאות על ביטוחים ישאר לך במזומן 0 שקל. אם לא מינוס. ומה אז? תיקח עוד הלוואה לכסות את ההלוואה?

פה קצת עברת את הגבול,

קודם כל, אני לא דיברתי על ריבית, דיברתי על מה שצברתי עם השנים (אתה שוב לא קורא את מה שאני כותב ועונה ביהירות) ואני גם מסתכל על עניין הנוחות מבחינת פרישת התשלום.

וכן שלחתי לך הודעה בבקשה לעזרה, יש בעיה עם זה? אם כן אתה מוזמן להתחפף מכאן, לא הכרחתי אותך להגיב כאן. אתה מוזמן לבזבז את הזמן שלך במקום אחר.

ותפסיק עם הגישה המפגרת הזאת של "תיקח עוד הלוואה לכסות את ההלוואה" אני לא יודע בן כמה אתה או מי אתה (וזה לא מעניין) אך אתה לא מכיר אותי בכלל, תהיה בטוח שלא אשאר עם מינוס בבנק או "0 שקל במזומן".

לגבי עניין הסוכנות אתה צודק, מתנצל - ירדתי מזה מהר מאוד והתחלתי לחפש בנאדם פרטי.

אם סה"כ היית מסביר כמו בן אדם בוגר ונותן בסיס (שאני לא מזלזל בו אגב) למה שאתה אומר בשביל באמת לעזור לי לגבש החלטה ובמקום לנסות לקטול ובעיקר לדבר בצורה כזאת -

הייתי מעריך אותך יותר אך במקום זאת, אתה מתנהג כמו ילד בן 4, אז תעשה לי ולכולם טובה ואל "תבזבז את הזמן שלך".

תודה לשאר על העזרה.

• תוכן חדש...