Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והקיצוניים שבנינו עם הביצי חופש יכולים להוסיף טורבו לרכב , אני מאמין שיעשו את זה ברגע שיצאו פרוייקטים כאלה בחול

הקיצונים שבינינו יזדיינו בסבלנות, יש שמועות על גירסאת ולוסטר טורבו ...

שירוקו 2.0TFSI על הכוונת ?

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון , שחיפשתי פרוייקטים גיליתי שיש צילומי מעקב אחר רכב מכוסה , ויש שמועות שב2013 תיצא גרסה קיצונית של היונדאי עם 210 כוח סוס

והנה הלינק

http://www.caranddriver.com/news/spied/11q2/2013_hyundai_veloster_turbo_spy_photos-future_cars

והנה הסרטון וידיאו

http://www.insideline.com/hyundai/veloster/2013/videos/2013_hyundai_veloster_ss_829111.html

פורסם
הקיצונים שבינינו יזדיינו בסבלנות, יש שמועות על גירסאת ולוסטר טורבו ...

שירוקו 2.0TFSI על הכוונת ?

אתה באמת שואל?

נראה לי קצת בדיחה להשוואת יונדאי וולסטר טורבו לשירוקו, במיוחד למנוע 2.0

יש בנהריה אחת אדומה, האוטו נראה חביב ושם זה נגמר.

סמולרס, מאיפה אתה מביא את כל השטויות שאתה כותב? מערכת יניקה ופליטה וכל השטויות האלו של הטורבו.

זה שהוציאו 140 כ"ס זה לא אומר שיש למנוע פוטנציאל, זה אומר שהוציאו ממנו יותר ממה שמוציאים בדרך כלל.

מ1.4 באיביזה/פולו הוציאו 180 כ"ס, זה אומר משהו על פוטנציאל? לא.

Got To love It

פורסם

1600 סמ"ק שנותן 140 כוח סוס בלי שום עזרה מיוחדת למיטב הבנתי הוא מנוע חזק עם בסיס מעולה , כמו המנועים של הונדה

הרי זה הכי בסיסי ופשוט לעשות לכל מנוע מערכת יניקת אוויר וצנרת , לא צריך V6 בשביל לעשות לרכב צנרת נכון ?

אני לא מכיר עוד רכבים עם מנוע 1600 סמ"ק שמוציאים 140 כוח סוס

140 ממנוע 1600 זה לא דבר שכיח ולא נמצא בכל רכב שני

והנה ציטוט של שמועה בלינק השני של היונדאי טורבו

Add to that a rumored 1.6L turbo putting down 210 hp and over 200lbs/tq in a car that ways 2,500 lbs and you have quite a hot hatch.

בעזרת טורבו הם כנראה מצליחים להוציא מאותו 1600 סמ"ק שאתה כל כך זילזלתה בי שציינתה שיש פוטנציאל למנוע הזה אז בבקשה - אותו מנוע עם טורבו והם הגיעו ל210 כוח סוס

פורסם

בין כל המכוניות שמסתובבות על הכביש, יש בודדות, אבל ממש בודדות עם נפח 1.4 שמוציאות גם 220 כ"ס.

שירוקו/גולף/איביזה/פולו, עכשיו תראה איך מנוע עם פחות 200 סמ"ק מוציא יותר מה1.6 עם "הפוטנציאל" שלך.

אני לא בא להדר את ה1.4, ושלא תבין לא נכון, יש לו פוטנציאל מינורי שדיי נגמר במיפוי חדש(למרות שapr מתכננים באוסטרליה משהו קיצוני יותר למנוע). הוא לא מנוע בעל מכלולים עמידים כמו ה2.0 שגם כאשר מכפילים את ההספק המקורי הוא דופק כמו שעון(זה נקרא מנוע עם פוטנציאל).

ההספק לא מעיד על פוטנציאל!

אתה יודע מה זה מנוע עם פוטנציאל? שאם "תעמיס" עליו יותר ממה שהוא תוכנן והוא עדיין יעבוד כמו שצריך לטווח ארוך זה נקרא פוטנציאל.

איך אתה אומר על מנוע יחסית חדש שיש לו פוטנציאל שאני לא בטוח שיש מישהו בעולם שעשה כבר מעל 100k על המנוע הזה.

לפותח השרשור- ה1.2 של האיביזה ירגיש לך יותר זמין מסל"ד נמוך לעומת ה1.6 האטמוספרי.

את הפוקוס לא ראיתי לכן אמנע מלהגיב עליה. הוולסטר והאיביזה יותר "צעירות" מאשר הפוקוס.

העצה הכי טובה היא שתעשה נסיעות מבחן על שלושת הרכבים ותרגיש למה אתה מתחבר יותר.

Got To love It

פורסם

הפונטציאל שאני דיברתי עליו הוא הכדאיות שיש בלשפר רכב שמלחתחילה במצב הבסיסי שלו מגיע עם 140 כוח סוס ולא איביזה שמגיעה עם 100 כי בזמן שהאיביזה תתאמץ להוציא מהמנוע שלה 40 כוח סוס בשביל לעמוד מבחינת הספק עם המנוע של היונדאי היונדאי בהתאמצות שלה תגיע ל180 , נקודת ההתחלה של היונדאי יותר חזקה מאשר של האיביזה אתה לא מסכים איתי ?

פורסם

הסבירו לך מה זה "פוטנציאל" - זה האם המנוע ישרוד 100K אחרי ששידרגו אותו !!!

ללא קשר, קח 10K ש"ח לשיפור היונדאי 1.6 או האיביזה 1.2\1.4TSI, ביונדאי תקבל בלחץ 10% תוספת כח, באיביזה המוגדשת לפחות 35%, אבל אני לא מבין למה בן אדם יקנה רכב חדש, ומיד ירוץ להשקיע בשיפור, שתמיד מוריד באמינות, למה לא ללכת ישר על גירסה חזקה יותר במקור (וכמו שכתבתי, מתוכננת גירסאת טורבו לולוסטר)

נ.ב: היום החבר שלי קיבל את הולוסטר, הבאגאז' ענק, הדלת האחורית היחידה סבירה לכניסה ויציאה, הגיר דמוי ה DSG נראה ממש מגניב, סה"כ נראה רכב די שימושי, לגבי ספורטיביות - צריך לנסוע קצת ...

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני חושב שהולוסטר מגניבה וממלאת חלל חשוב.

מעוצבת,פרקטית,מאובזרת ובמחיר לא רע לעומת שאר המתחרים שאינם מתחרים ישירים וברורים בנישה הנ''ל.

לגבי פוטנציאל,כ''ס הוא נתון חסר משמעות אם לא מתייחסים למומנט ולרצועת הכוח.

כבר הוכח כי מנועים רזים ובעלי מומנט רב(בעזרת הגדשה) נמצאו נוחים וגמישים,חזקים ובעל פוטנציאל גדול לשיפורים.

החשש שלי הוא זמינות הכוח של הולוסטר שתהיה זמינה בסל''ד גבוהה מדי ולא נעים ולא תאפשר את מיצוי הכוח בצורה אופטימילית לעומת מנועים "חלשים" בכוחם אך בעלי מומנט עדיף.

כמו שאמר קרול שלבי - "כ''ס מוכר רכבים,מומנט מנצח מירוצים!"

יש להתייחס גם לאמינות בטווח הארוך אשר נובעת מעייפות החומרים או מעומס הרב שמופעל על המנוע ומכלוליו כפי שציינו,אך זה רק הזמן יגיד.

פורסם
הפונטציאל שאני דיברתי עליו הוא הכדאיות שיש בלשפר רכב שמלחתחילה במצב הבסיסי שלו מגיע עם 140 כוח סוס ולא איביזה שמגיעה עם 100 כי בזמן שהאיביזה תתאמץ להוציא מהמנוע שלה 40 כוח סוס בשביל לעמוד מבחינת הספק עם המנוע של היונדאי היונדאי בהתאמצות שלה תגיע ל180 , נקודת ההתחלה של היונדאי יותר חזקה מאשר של האיביזה אתה לא מסכים איתי ?

סחבק, מספרים זה לא הכל בחיים. תמיד תסתכל על עקומת הכוח ועל הזמינות שלו.

לאיביזה אומנם יש פחות 40 כ"ס זמינות כוח הרבה יותר טובה, מה שאומר שלפי דעתי הן תהיינה "ראש בראש" במבחן המעשי.

תקח נניח שירוקו 160, היחס הספק משקל שלה דיי זה לשל הוולסטר, אתה חושב שבפועל הן תהינה זהות בתאוצה?

שכח מזה, הוולסטר תהיה הרבה מאחורה.

תלמד להבא שמספרים זה סתם הגדרה, ואם כבר מספרים תסתכל על אלו שלידם כתוב קג"מ- זה מה שאמור לעניין אותך.

Got To love It

פורסם

נכון והמומנט שלה באמת לא בשמים יש ליונדאי 17 קגמ כמה יש לאיביזה TSI ? או לשירוקו 1600 סמ"ק ?

מספרים מבחינתי הם הכל עד שאני יהיה מיליונר ואז אני ירכוש את המכוניות הללו ויציב אותם ראש בראש או עד שיעלו איזה סרטון ביו טיוב במקרה של שתי המכוניות הללו עומדות ראש בראש

אין לי על מה להשוות כל עוד אין מירוץ בין השניים חוץ מעל המספרים אתה מבין אותי ?

אני רואה רכב שיוצא מהמפעל שלו עם הספק של 140 כוח סוס 6 הילוכים ו17 קג"מ ולא משנה איך אני יסובב את זה , זה אחלה נתונים שאין היום עוד רכב שנותן כאלה נתונים בלי טורבו , הרי ראבק הFR 1800 טורבו כמה כוח סוס יש לה ? 150 ?

פורסם

אתה שוב פעם חוזר למספרים שבהודעה הקודמת רשמתי לך שאתה צריך להתסתכל על עקומת הכוח ועל הזמינות שלו!

אין שירוקו 1600, השירוקו 160 כ"ס בעלת מנוע 1.4, ויש לה 25 קג"מ.

לאיביזה יש גם 17 אני חושב, אבל עדיין המומנט המירבי מגיע בסל"ד מאוד נמוך.

ואין פה עניין של "מירוצים", רשמתי לך שבגלל הזמינות כוח כנראה שהאביזה תהיה ברמה זהה לוולסטר האטמוספרית והשירוקו תהיה הרבה מקדימה.

והאיביזה fr אכן יצאה עם 150, אבל עם 22 קג"מ, שהיא בערך במשקל של הוולסטר, וגם היא תהיה הרחק מקדימה.

Got To love It

פורסם

smallars - אתה מתעקש שוב ושוב לכתוב שטויות, ואפילו לא לקרוא מה ענו לך, אפילו לא קראת מה שאתה בעצמך כתבת !!!

אתה לא צריך להיות מיליונר או לקנות את המכוניות בשביל לבדוק "ולהעלות סירטון ליוטיוב", צא מהסרט !!!

הנה, במיוחד בשבילך, כדי שלא תקנה מכוניות כמו מיליונר, מבחן, בעברית, בין המנוע החלש עם 122 כ"ס של ה 1.4TSI (ועוד על שירוקו כבדה) לבין הוולוסטר החזקה, החדשה והמגניבה שלך, עם 140 כ"ס, קבל ציטוט שסוגר הכל:

" איך כל זה זז על הכביש? דווקא השירוקו על נחיתות ההספק הייתה המהירה מכולן במיאוץ הקלאסי מעמידה למאה קמ"ש. אחריה ממוקמות יחדיו מגאן קופה ו-CRZ ואילו הולוסטר הגיעה אחרונה. במיאוצי ביניים, ההבדלים הצטמצמו כאשר שוב, הולוסטר משתרכת מעט מאחור"

הנה תקציר המבחן, המבחן המלא בגיליון המודפס: http://motocar.ifeel.co.il//article/13871.aspx

קפיש ????

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

4runner הייתה יכול להיות בוגר ולא לשחק אותה מאצ'ו עם הזלזול שלך , ופשוט להעלות מההתחלה את הלינק ואת הציטוט וזה היה ההוכחה שהייתי צריך

קפיש??

לאחר הקריאה - פשוט מאכזב

פורסם

לא מאכזב, הגיוני. לאור הנתונים.

זה עדיין לא אומר שהרכב לא טוב.

אני רואה רכב שיוצא מהמפעל שלו עם הספק של 140 כוח סוס 6 הילוכים ו17 קג"מ ולא משנה איך אני יסובב את זה , זה אחלה נתונים שאין היום עוד רכב שנותן כאלה נתונים בלי טורבו , הרי ראבק הFR 1800 טורבו כמה כוח סוס יש לה ? 150 ?

למה להינעל על רכב בלי טורבו. זה עובד, וזה טוב. זמינות כוח זה שם המשחק כאן.

לאיביזה אגב, מנוע 1.4, לא 1.8.

!AWDSOME

פורסם
4runner הייתה יכול להיות בוגר ולא לשחק אותה מאצ'ו עם הזלזול שלך , ופשוט להעלות מההתחלה את הלינק ואת הציטוט וזה היה ההוכחה שהייתי צריך

קפיש??

לאחר הקריאה - פשוט מאכזב

smallars - אני לא משחק אותה "בוגר" ולא מנסה להיות "מאצ'ו", פשוט מרגיז אותי שאתה מתעקש להקליד שטיות ללא הבנה וללא קשר למציאות, ובכך מטעה את מי שקורא כאן או שואל שאלות, אתה יודע - לא תמיד חייבים להגיב !!!.

לגבי השורה האחרונה שלך, על "המבחן המאכזב", המבחן המלא ב"הגה" והוא מתפרס על פני 6 עמודים תמימים !!!, הוא מאד מקיף ורציני, גם כאן, שוב, לפני שאתה מגיב ופוסק שהמבחן "פשוט מאכזב", כי קראת שתי פיסקאות באינטרנט, תהיה רציני - גש לחנות הקרובה ורכוש את מגזין "הגה" בו מופיעה הכתבה המלאה, וכמו שכתבתי בפיסקה הקודמת, גם כאן, אם קראת פיסקה אחת מהמבחן - לא תמיד חייבים להגיב !!!

גם לגבי האמירה שלך שהייתי צריך להעלות בשבילך את הכתבה כי "זו ההוכחה שהיית צריך" - מתנצל, אני לא עובד אצלך

בוא ונסיים את זה כאן ונחזור לשאלות המוטוריות של פותח השירשור, אני לא מתכוון להגיב יותר שלא לעניין השירשור.

חג שמח, ליאור

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...