Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למד לקבל ביקורת בונה ואל תגלגל הכל על "מוסכים" רק כי יש לך מושג אחד או שנים במכונאות ועבדת "חצי משרה" באיזה מוסך. מעבר לזה אין לי כלום אליך או כלפיך, עלה והצלח.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יקיר אני יודע שמנועי BMW , נפגעו מבוצה כתוצאה מנשם דפוק. הנשם לא איפשר את הוצאת גזי הפליטה והדלק שהצטברו באגן השמן כתוצאה מבריחת לחץ דרך הרינגים. התוצאה של זה היא אדי דלק ומים שמפרקים את השמן.

בנוסף יש לי חשש כבד, שהרינגים במנוע שלך תפוסים כתוצאה מבוצה ולא מאפשרם אטימה. הקומפרסייה במנוע היית תקינה?

איך מחובר אצלך הפילטר שמן? האם לתוך בית או ישיריות לבלוק?

במידה והוא מחובר דרך בית ,יש לפרק את הבית ולהוציא את כל הטינופת ממנו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ישנו בית המחוזקר בעזרת 4 ברגים, שאותו פירקתי והמעברים בו נקיים, מעל לבית פילטר מורכב הקולר שמן מנוע שאליו מגיעים 2 צינורות די עבים של נוזל קירור.

שהסרתי את הרשת של משאבת השמן, היא בנויה קצת שונה, ש"א הרשת היא לא חיצונית אלא יש שנורקל מפלסטיק ובתוכו נמצאת הרשת, היא הייתה מלא בפיח אך לא סתומה לגמרי עובר דרכה אוויר בנשיפה, וגם חיברתי אליה צינור השקיה והמים עוברים חלק, אך ששטפתי אותה עם בנזין יצא המון פיח ביחס לגודל של השנורקל הזה, בתוך הפתח יניקה של המשאבת שמן הסתכלתי עם פנס והמעבר שמן בתוכה נקי לחלוטין מפיח, תודות לרשת של המשאבה שתפסה את כול הפיח.

הבוצה הצטברה רק בתחתית האגן, בלוק המנוע עצמו היה נקי, יש רק את הגשר של המיסביים הראשיים שתומך את הקראנק היה בו מעט בוצה שניקתי.

אם בתוך המשאבת שמן הייתי מגלה בוצה או במעברים של בית המסנן שמן לא הייתי מהסס ומפרק מיד את הקאמשפטים ואת קסוות הטלטלים לניקוי המעברי שמן, אך מכיוון שהמעברי שמן היו נקיים לחלוטין אני בראש שקט שהמעברי שימון של המייסבים ושל הקאמשפטים לא סתומים, כי אלו חרירים מאוד קטנים שבקלות נסתמים, אך המסנן שמן והרשתית של המשאבה ספגו הכל.

המנוע מוציא הספק מצויין, של 141.5 כ"ס מתוך 147 כ"ס, הבדיקת קומפרסיה יצאה תקינה ואחידה במכון (מסתמך ע"י השוואת הזרם התנעה, זו לא בדיקה מדוייקת כמו שעון שאני יבצע), וגם כמו שאמרתי השארתי את הצילינדרים מלאים בחומר פלאשינג ללילה שלם בבוקר הצילינדרים לא התרוקנו משמע הם אוטמים ולא שחוקים יתר על המידה, זאת לא בדיקה מדוייקת כמו עם שעון שבקרוב אני אבדוק, יש ברשותי שעון קומפרסיה מקצועי עם כל המתאמים כמעט לכל סוגי הרכבים.

פורסם

ד.א מה עם בדיקת קומפרסייה? האם יצאה תקינה?

הנשם היה נקי? אני אצלי באוטו החלפתי אותו וניקיתי את כל הצינורות שלו רק לטיפול מונע אחרי 70K.

פורסם

הנשם ברכב הזה הוא חשמלי, ז"א במכסה השסתומים יש רק צינור אחד שממנו נכנס אוויר לבית גל הארכובה, היציאת אוויר היא מובנית בראש מנוע או בבלוק וישנו שסתום נשלט מחשב שאותו אני צריך לבדוק, הכניסת אוויר תקינה, צריך לפרק את הברז החשמלי שאחראי על הוצאת האוויר והאדים על סעפת היניקה ולבדוק שהוא לא סתום.

פורסם

לפי דעתי העבודה שביצעת היא הרבה יותר מקצועית ואיכותית מאשר עבודה שהייתה נעשית על-ידי רוב המוסכים שאני מכיר.

איזה כייף לי :)

פורסם

בד"כ היציאת גזים היא על מכסה השסתומים, לאחר מכן יש הפרדה של אדי שמן וגזים.

האדים חוזרים לאגן השמן, הגזים הולכים לשריפה דרך סעפת היניקה.

תבדוק טוב את כל המערכת הזאת, זה מבוא לצרות.

פורסם

בדקתי את המערכת היא תקינה.

על מכסה השסתומים ישנה פיה שאליה מתחברת צינורית ישירות לצינור יניקת האוויר מהפילטר, ניתקתי את הצינור וסתמתי אותה עם האצבע שהמנוע פועל בסרק, עם היד השניה סתמתי עם האצבע את הפיה במכסה והתחיל להיווצר וואקום משמע המערכת תקינה וצידו השני של פליטת האדים ויניקתו לסעפת היניקה אינו סתום או שהשסתום תקול, בקיצור המערכת אוורור בית גל ארכובה תקינה לחלוטין.

אין פליטת לחץ דרך הפיה או זריקת שמן דרך המדיד כך שהמנוע לא "מנפח" (בריחת קומפרסיה לחלל בית גל הארכובה.)

מערכת הנשם הזו תקינה ומתפקדת היטב.

ישנם רכבים שיש על מכסה השסתומים 2 צינורות אחד יניקה, והשני פליטה(או יותר נכון לומר פתח כניסה ופתח יציאה) עם שסתום PCV שממנו יש צינור ישירות לסעפת פליטה, השסתום קובע את כיוון יניקת אדי השמן לאיזה כיוון הוא יעבור שהוא יעבור רק בכיוון אחד ישירות לסעפת היניקה, ושהאדים במצבים מסויימים כמו סל"ד גבוהה לא ישאבו הפוך דרך המצערת (היפוך וואקום) פשוט ללא השסתום האדים בסל"ד סרק יעברו דרך ההפתח המיועד, ובסל"ד גבוהה יהיה היפוך וואקום ז"א הוואקום בסעפת פליטה ירד ל0 ובין הפילטר למצערת הוואקום יעלה ודרך הפתח כניסה ישאבו האדים, אז השסתום בא כאן לקבוע שרק לכיוון אחד האדים ישאבו.

ברכב הזה אין את השסתום המדובר ישנו רק צינור אחד במכסה שדרכו האוויר נכנס נקי, ויוצא מצד אחר(כניראה או בבלוק או בראש עצמו) ע"י פתיחת שסתום חשמלי שהמחשב קובע מתי לפתוח אותו (בדרך כלל בסל"ד נמוך עם פתיחה חלקית של המצערת הוא נפתח) ובפתיחה מלאה של המצערת השסתום נסגר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

כל הכבוד על ההתמדה

ליבי איתך אני מקווה מאד שאתה נהנה לבסוף מהקניה והנסיעה

מאזדה 6 אחד הרכבים הפחות נוחים והשקטים שאני מכיר

מייד לאחר הקניה שלי כל רצוני היה להעיף את הקללה הזאת שניקראת מאזדה 6

רכב רע במלוא מובן המילה רעש כביש ומנוע גם לאחר החלפת צמיגים למישלין

שתיין דלק כשיכור קשוח בנסיעה שלא לדבר על רכב עצלן ואיטי בתגובות הגה קשה בקיצור חולי רע

:evil:

אודי

• תוכן חדש...