Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה שאריות בוצה אשר צפה בשמן , כעת המנוע מתנקה מהשאריות .

אם שוב הבעיה חוזרת - פרק את האגן ונקה שוב .

אני מאמין כי הבעיה לא תחזור יותר - אבל .

ליתר ביטחון , הייתי מבצע שוב פלאשינג מנוע ול 10 דקות לפחות - עם משחק בסיבובי הסרק כפי שרשמתי בהודעה הקודמת .

ושוב החלפת שמן + פילטר שמן .

ואם אין בעיה - אחרי כ 300-500 ק"מ ( שבוע )

הייתי מוסיף תוסף MOS2 - על בסיס גרפית , ( אשר אתה מכיר ) כדי לייצר שכבת הגנה להתנעות הראשוניות .

כך אני מבצע אחת לשתי החלפות שמן מנוע ( פעם בשנתיים )

http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=7988 7988.jpg

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פירקתי את אגן השמן ואת הרשת של המשאבה, הרשת של המשאבה היא מובנית בתוך מעין שנורקל פלסטיק ובתוכו הרשת של סינון השמן הרשת נסתמה חלקית היא תעבור ניקוי ותורכב בחזרה.

פירוק אגן השמן קל מאוד ברכב הזה אין יותר מידי ברגים ודברים מסביב שמפריעים כמו גשר, צינורות וכו', והאטימה היא ללא אטם אלא רק ע"י מריחת סיליקון איכותי.

אני משתמש בסיליקון בין הטובים ביותר שקיימים, ולמי שרוצה המלצה לסיליקון איכותי ביותר גרמני שעמיד בסולר ובנזין ולמעלה מ300מעלות הוא סיליקון של חברת VICTOR REINZ, יש לו אטימה שחבל על הזמן והוא לא מתפורר בכלל כשהוא מתייבש הוא הופך להיות כמו אטם מגומי..

פורסם

אין ספק שעשית כמה טעויות בסיסיות ברכישה, אבל את זה כבר הבנת אז אני לא הולך להטיף לך.

קשה להיפטר מהדרע'ק הזה ובהחלט ייתכן ותסבול מהבהובים של נורית השמן בימים חמים בטורים נמוכים.

אם יש לך מרימים הידרואלים ברור שבמצב הזה עדיף להחליף אותם, אם לא היה עדיף לפרק את כל הפסנתר, הנדנדים וכו', לטבול הכל בחומר ניקוי אגרסיבי (שלא פוגע במתכת) או לנקות באולטראסוני.

בינתיים תחליף כמה פעמים שמן לאחר נסיעה של כ-1K, כולל מסנן. תשתמש בפלאשים איכותיים ותקווה לטוב.

בהתאם לצורך תראה אם תאלץ לפרק שוב ולנקות ידנית. מגומיות שסתומים אל תתרגש בכלל. אם תצטרך תחליף אותן, לא סיפור.

פורסם

שמע

הלוואי והיה לי את טיפת הידע שלך לעשות את מה שעשית ברכב שלי.

הייתי חוסך הרבה :p

כל הכבוד על העבודה וההשקעה על עבודה כזאת היית משלם כמה אלפים במוסך.

Opel Adam S 2017

פורסם
דניאל, מבלי לפגוע בכבוד המוסכים, היום קשה למצוא מוסכים שמשקיעים בטיפול ברכב, אני רושם את הדברים מניסיון עבדתי במוסכים, ואני עובד במכון לגירים אוטומטיים, בקרוב אני עוזב שם ומחפש מקום אחר, במוסך יעשו הכל כדי שירוץ מהר מהר מהר, הם לא ישבו על רכב יום שלם כדי לנקות לו בוצה בצורה ייסודית, אולי אחוז קטן מהמוסכים המקצועיים כמו רון כן יעשו זאת, אבל השאר יחפשו את הדרך הכי קצרה ומהירה לטפל בבעיה, הרי הרכב לא יבלה יום שלם וישבית להם ליפט לרכב הבא.

בבית יש לי את כל הזמן הפנוי שלי לעבוד על הרכב אני יכול לעבוד קצת, לנוח מעט לחכות שכל השמן יצא עד הטיפה האחרונה, כל הכלי עבודה שלי נמצאים איתי, מה שבמוסך זה רק עצבים חסר לי בארגז איזה כלי לך תחפש אותו בין כל העובדים ועד שתמצא תחכה עד שהוא יסיים איתו למרות שכל עובד יש את העגלה שלו, אבל ברגע שלמישהו נשבר כלי כלשהו או הולך לאיבוד הוא לוקח העובד שלידו ואני לא צריך לספר לך את זה, וזה קיים גם במוסכים הכי מקצועיים שקיימים, אבל זה לא קשור לנושא עכשיו.

אני מאוד מקווה שלאחר הניקוי שהמנוע עבר שלא יצוצו בעיות כתוצאה מכך כמו צריכת שמן גבוהה.

יוסי- לפי הסטוריית הטיפולים הם בוצעו בזמן הנכון ובק"מ הנכון, כקגע אין לי שמץ איך הבוצה הצטברה בכמות כזו.

לזה ששאל איך ניתן לבדוק לפני קניית הרכב אז לא ניתן לבדוק ב100 אחוז, כי הבדיקה נעשית דרך פתיחת פקק מילוי השמן וזריקת מבט, כמו שעשו אצלי ואצל כולם בבדיקה וכמו שאני עשיתי לפני הבדיקה במכון, היה ממש ממש מעט בוצה שכבה דקה שלא ניראה רציני, אז מבלי לפרק מכסה שסתומים לא תדעו מה מסתתר בדיוק מתחת, לי חיכתה הפתעה ענקית בשניה שהמכסה ירד מהראש.

בדקו שהרכב עבר טיפולים בזמן ויש חשבוניות עם ציון תאריך וק"מ של הטיפול שבוצע.

לא נכון, המוסך יעשה עבודה מקצועית ועד הסוף ולא ינקה חלק עליון ואז יגלה שצריך גם את הקרטר, החובבנות שלך עלתה לך כמעט בכשל מנוע עקב רעב שמן ומזל שאתה עירני לפחות.

למוסך יש גם אחריות כלפי העבודה שלו ולכן לא מעוניין להציע קיצורי דרך וחצאי עבודות. לך יש זמן, עניין וראש טכני אז אתה מנסה כל מיני פתרונות זוליםעל מנת לא ליפול עם רכישת הרכב הזה.

אני במקרים קשים כמו שיש במנוע שלך לא לקוח סיכונים והייתי מציע פירוק המנוע לניקוי ובדיקת המכלולים, להערכתי כמויות הבוץ האלו הגיעו לתאי השריפה ולטבעות בוכנה וכל נסיול לחסוך עלול לגרום לנזק יותר כבד למנוע עקב שסימת שמן או תצרוכת שמן גבוהה שתתפתח אחרי הפלאשינג.

כמו שאמרתי, לא צופה עתיד ורוד במיוחד למנוע הזה.

פורסם

בוצה במנוע יכולה להיגרם גם כתוצאה ממפלס שמן נמוך מידי, כך שאין להאשים תמיד את המוסכים שלטענת חלק מהמשתתפים בדיון חושבים שהתפקיד לשהם הוא לשים את השמן הכי זול בשביל לדפוק לכם את המנוע.

בצבא היינו משתמשים בשמן שרק אללה יודע מה המצמיגות שלו ואיפה מייצרים אותו, אבל בזכות בדיקות מפלסי שמן קפדניים מעולם לא נתקלנו בבעיות של בוצה במנועים.

מהניסיון שלי מעבודה במוסך (5 שנים), רוב בעיות הבוצה נגרמו כתוצאה מאנשים שפשוט לא בודקים שמן ומגיעים למוסך כאשר המדיד יוצא יבש מהמוביל שלו... כמה פעמים כאלה והדרך לצרות רק מתחילה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בצבא היינו משתמשים בשמן שרק אללה יודע מה המצמיגות שלו ואיפה מייצרים אותו, אבל בזכות בדיקות מפלסי שמן קפדניים מעולם לא נתקלנו בבעיות של בוצה במנועים.

יציק

תתפלא, אבל הצבא רוכש שמנים משובחים שנבדקו בקפדנות.

זה שהשמן מגיע במיכל צבאי לא אטרקטיבי - לא מעיד דבר על איכותו.

פורסם

שלום.

אם תעשה חיפוש אתה תראה שדובר בנושא הזה רבות.

אני כבר אמרתי ים פעמים

היוצרות בוצה היא תוצעה של אי החלפת שמנים בזמן ושימוש בשמן מנוע חרה!!!

המון יצרנים כמו פזו' , VW ' מזדה וכו' החליטו שכדאי לקדם מכירות ניתן למכור לוקשים וחרטות לישראלי המצוי

שהוא {פרייר וקמצן} ולמה?

רבותי לא יעזור כלום שמן שניפתח מהאריזה מתחיל בתהליך טבעי של התחמצנות ולא יעזור כלום.

המומלץ והנכון הוא להחליף שמן כול 5000 ק"מ או 6 חודשים ומסנן שמן כול 10000 ק"מ

מתוך נסיון קטן של רק 45 שנים במיקצוע ולאחר נסיונות מוכחים זו המסקנה דוגמאות

במזדה המשוקים בארץ המליצו להחליף שמן כול 17.500 ק"מ מאיפה הם לקחו את המס' המפגר הזה רק הם יודעים

תוצאה רוב המנועים של מזדה שווקו אחרי 100.000 ק"מ מבוצה שדפקה את הלגרים . יצא לי להחליף ים מנועים מהסיבה הזו.

נסיון שעשיתי אם מזדה של חבר. חבר רכש מזדה חדשה אני המלצתי לא להחליף כול 5000 ק"מ שמן וללכת למוסך בה 17.500 ק" להחלפה {כדאי לשמור על האחריות} תרשו לי לגחך חברה המנוע שרד למעלה מה 400.000 ק"מ בלי שום בעיה.

לצערי הרכב הלך טוטל-לוס בתאונה אחרת עוד היה ממשיך אם המנוע.

לי יש הונדה שאטל שנת 96 אני יד שניה הרכב שלי ,למעלה מה 8 שנים אני קניתי את הרכב היה לא +- 70.000 ק"מ

אחרי 600.000 ק"מ החלפתי מנוע כי הוא אכל שמן אבל 0 תקלות כמובן החלפת שמן כול 5000 ק"מ ושימוש בשמן איכותי.

לגבי המזדה של הבחור כול הנזק נגרם עקב החלפת שמן לא מספיקה .

בפולקסוואגן ביכלל אכלו חרה עבדו על הלקוחות ומכרו להם חרטות עד השמים בהתחלה אמרו החלפת שמן כול 20.000 ק"מ

אחרי זה ירדו לה 10.000 ק"מ בהתחלה המליצו על שמן מינרלי זבל אחרי זה באה הוראת "יצרן" בול שיט החליטו בארץ לעבור לשמן חצי סינטטי וכשזה לא עזר הוציעו הוראה חדשה קראו לכול הרכבים לעבור לשמן סיטטי מלא וכול זה ביגלל בוצא

מי שמכיר יודע כמה מנועי פולו הלך להם הקרנק בצילנדר מס' שלוש והמנועים ניזרקו כי היצרן הודיעה שלא ניתן לשפץ את המנועים האלה , שגם זה חרטה אני כבר שיפצתי כמה מנועים כאלה בלי שום בעיה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

דניאל, אני יותר מקצועי מכל המוסכים המורשים העבודות שאני מבצע הרבה יותר איכותיות.

ולא אתייחס להערות שלך, "לא מקצועי" וכל הבולשיט שלך אתה סתם מחפש איך לעורר אותי להגיב דברים כדי שתביא לי אזהרה.

הרכב טופל בזמן בדיוק במוסכים המורשים ואם המוסכים המורשים לא גילו את הבוצה הם לא מקצועיים, ועכשיו לא אכפת לי לפרסם שזה לא סתם מוסך מורשה זה היה מוסך מרכזי של מאזדה!

במנוע הזה שניקתי הרשת במשאבה הייתה סתומה חלקית, האגן היה עם בוצה, ראש המנוע היה מפוצץ בוצה, הסרתי את כל הבוצה ב100% פירקתי שוב מכסה שסתומים לאחר פלאשינג, ושוב אגן שמן כדי לנקות את הרשת הכל נקי, עשיתי את העבודה על הצד הטוב ביותר, נורת השמן מתכבת עכשיו תוך כדי סטרטר, השמן נקי המנוע שקט ולא מעשן אני רגוע עכשיו.

פורסם

ולא אתייחס להערות שלך, "לא מקצועי" וכל הבולשיט שלך אתה סתם מחפש איך לעורר אותי להגיב דברים כדי שתביא לי אזהרה.

הלו, יום כיפור רק היה, מה התהפכת עליו? הוא ניסה לעזור לך ורשם תשובה מקצועית. קרא אותה שוב, שתה מים (נגמר הצום) והרגע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
דניאל, אני יותר מקצועי מכל המוסכים המורשים העבודות שאני מבצע הרבה יותר איכותיות.

הרכב טופל בזמן בדיוק במוסכים המורשים ואם המוסכים המורשים לא גילו את הבוצה הם לא מקצועיים, ועכשיו לא אכפת לי לפרסם שזה לא סתם מוסך מורשה זה היה מוסך מרכזי של מאזדה!

במנוע הזה שניקתי הרשת במשאבה הייתה סתומה חלקית, האגן היה עם בוצה, ראש המנוע היה מפוצץ בוצה, הסרתי את כל הבוצה ב100% פירקתי שוב מכסה שסתומים לאחר פלאשינג, ושוב אגן שמן כדי לנקות את הרשת הכל נקי, עשיתי את העבודה על הצד הטוב ביותר, נורת השמן מתכבת עכשיו תוך כדי סטרטר, השמן נקי המנוע שקט ולא מעשן אני רגוע עכשיו.

אני מבסוט בשבילך, כי באמת נפלת עם הרכישת רכב הזאת למרות המקצועיות שלך (ראית בוצה ולא התייסת אליה ולא בדקת היסטורית טיפולים. קרה, פישלת...אל תכעס על עצמך) עבדת כפול ופעמיים כל דבר, מה שמוסך לא יכול להרשות לעצמו לעשות ולכן היה משתדל להיות מקצועי ולעשות הכל במכה אחת ועכשיו אתה רגוע!

לגבי המקצועיות של המוסך המרכזי של מאזדה, במקום לערער עליה אני הייתי דווקא חושד שיש פה משהו לא תקין במנוע שגורם לבוצה ואתה עוד לא מצאת אותו.

תחפש הודעות שלי בפורום על הגורמים האפשריים לבוצה ונסה לבצע עוד סדרת בדיקות, כי אולי המוסכים שטיפלו ברכב כן היו מקצועיים אך יש תקלה במנוע הזה שהופיעה לאחר שהרכב יצא מאחריות ועבר לטפל במוסכים לא מורשים.

ביררתי היסטוריית טיפולים היום במורשה, ואמרו לי שהרכב הזה טופל רק במוסכים מורשים עד ל 103K ק"מ ולאחר מכן לא חזר למורשים, כרגע הרכב ב131,550ק"מ.

רק אל תשכח לעדכן אותנו לגבי תצרוכת השמן שלך בזמן הקרוב ותחליף שמן בתדירות כפולה כמו שסבא בני ממליץ כי זה בטוח לא יזיק.

פורסם

תודה דניאל, אני רק מבקש ממך בכל לשון של בקשה אל תתנגח איתי אני מעריך אותך ושמור על יחסים טובים איתי, כמו בעבר.

לגבי החלפת שמנים, מעולם לא עברתי את ה7Kק"מ מבלי להחליף שמן + מסנן מקורי, בלאנטיס שלי כפי שאתם זוכרים שעשתי לה אוברול לשיפור צריכת השמן לא היה גרגיר ולו ההכי קטן של בוצה, רמת השחיקה במנוע הייתה אפסית, כל המדידות מרווחים היו תקינים וצמודים להוראות היצרן, הכל בזכות הקדמת הטיפולים ושימוש בשמנים איכותיים.

גמר חתימה טובה, ושנה טובה.

יקיר.

• תוכן חדש...