Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פטישון כרגע לא על הפרק. יבוא יום ואשקיע גם בו.

מקדחה (בסיסית אני מניח) מהסדרה הכחולה עולה בערך 100 ש"ח יותר. האם זה שווה?

יש דגם ספציפי או מומלץ?

לחילופין, אם הסדרה הירוקה של בוש אמינה והמקדחה מספיק חזקה אז אשאר איתה וזהו. למי שיש נסיון חיובי או שלילי אשמח לשמוע. כמה חשובים הנתונים הטכניים של המקדחה או שזה זניח?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עבדתי במשך שנים רבות (בתור חובב DIY) עם מקדחות רגילות.

כפי שנאמר, ההבדל בין מקדחה רגילה (טובה ככל שתהיה) לבין פטישון (אפילו הפשוט ביותר) הוא עצום. ליתר דיוק, ברגע שיהיה לך פטישון ביד - לעולם לא תחזור למקדחה רגילה. במחיר של 720 ש"ח עבור בוש (בלינק שניתן בשירשור הזה) אין בכלל מה לחשוב פעמיים. לשדרג מקדחה של 500 שקל בעוד 100 שקל ולא לקנות כזה כלי- זה פספוס.

בפטישון "נורמלי" יש ביטול דפיקה ויש גם ביטול סיבוב (אם תרצה לחצוב). תתפלא לראות כמה שימושים תמצא לכלי הזה "פתאום".

הדבר הראשון בו תגיד לעצמך "איזה חתיכת מטומטם אני שלא קניתי כזה כלי קודם לכן" זה היום שבו תקדח עם פטישון בקיר טרומי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק חיכיתי לך :wink:

אין הבדל במשקל? בסרבול לעבוד עם כלי מאסיבי יותר גם במקומות שלא דורשים D9?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההבדל העיקרי הוא באורך. לפעמים אין לך גישה להכניס פטישון רק מקדחה תתאים.

האמת ששני הכלים אינם מחליפים זה את זה ולשניהם יש מקום בארגז הכלים. אני למשל מעדיף לקדוח בברזל (מהירות ולא מומנט ולא "דפיקה") במקדחה (הסינית ב-59 ש"ח) ולא בפטישון (בוש 26 מ"מ).

:turn-l:
פורסם
אתה מתבלבל בין Proxene ל-ProFxene, הזיוף שנפוץ בשראל.

המקור אמנם גם מטייוואן, אבל באיכות לא רעה בכלל.

תודה על הלינק ידידי. חידשת לי.

מאחר והיה נדמה לי שמשהו "מוזר" פה, רשמתי פרופקסן בתחילת דבריי- למען הסר ספק על מה אני מדבר.

ופרופקסן, ובכן, צעצועים שלא כל כך הייתי נוגע בהם באופן אישי.

פטישון כרגע לא על הפרק. יבוא יום ואשקיע גם בו.

יש דגם ספציפי או מומלץ?

אני לא רואה שום סיבה לשדרג לבוש כחולה. אני בעצמי משתמש בבוש ירוקה, ומרוצה עד הגג(של כלבו שלום). אחלה כלי. אם אתה שוקל בכל זאת לשדרג, הישאר עם הסיני-מיני שלך, ושדרג לפטישון- אין טעם לקנות כלי שכבר יש לך אחד כמוהו שעובד, IMO. זו אגב גם המלצתי המקצועית כמוכר.

אם לא צריך להוציא כסף, אל תוציא כסף...

דעה שנייה. חשבת על לשדרג למברגה כחולה? 2 סוללות + מטען מהיר...

לחילופין, אם הסדרה הירוקה של בוש אמינה והמקדחה מספיק חזקה אז אשאר איתה וזהו. למי שיש נסיון חיובי או שלילי אשמח לשמוע. כמה חשובים הנתונים הטכניים של המקדחה או שזה זניח?

איתמר.

הנתונים הטכניים, אישית, לא מטרידים אותי. הסיבה?

יש לי מקדחה של יונדאי (אני יודע... אבל כולה 120 ש"ח!). היא הסיבה שקניתי את הבוש.

את הבוש קניתי דיי על "עיוור" מהיכרות עם המותג, שימוש אישי במברגה ירוקה שלהם כבר 5+ שנים, וניסיון עם כמות המכירות של המותג מול כמות התיקונים שחוזרים אלינו. לא עניין אותי לשנייה הנתונים הטכניים שלה.

בוא ונגיד את זה כך: אתהפוטר של היונדאי אני עוצר עם היד על פול עוצמה. את הפוטר של בוש אני עוצר ע"י זה שהמברגה מסובבת אותי, מעיפה אותי על הקיר, ואני עוזב את ההדק...

למשתמש ביתי ממוצע, כושר הקידוח שלה מספיק בהחלט, נתונים סבירים למהדרין.

ניסיון אישי- כתבתי למעלה. משתמש בעצמי. אוהב כל רגע. נוח, יעיל ועובד היטב. לא "מתפרק" בידיים (יונדאי...), לא חסר כח(יונדאי), כושר קידוח מספיק בהחלט- לא נזקקתי ליותר, הקיצר- אחלה כלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

המקדחה מספיק טובה בשביל עבודות ביתיות של פעם לפעם.

השואב הוא צעצוע נחמד אשר מייקר את הכלי באופן משמעותי ולכן מחירו גבוה יחסית.

לצורך השוואה מקדחה מקצועית של מקיטה בהספק של 650 וואט לבעלי מקצוע עולה באיזור ה 390-460 שח תלוי אם זה באריזת קרטון או במזוודה (אותו דגם בדיוק).

1621 או 1620 לחלופין . וללא שואב,

כמו כן פטישון 2-24 או יותר קטן אפילו כמו 2-20 יתן עוד כמה תוספות נחמדות לכלי וייקרו אותו בין100-200 שח בערך תלוי בסוג. אבל הייתרונות גדולים מאוד.

לגבי כלי עבודה מתוצרת profexen , אכן מוצר טיוואני / סיני לא הכי איכותי , זול יחסית והכי חשוב יש אחריות לכל החיים! על זה אף אחד לא מדבר כמובן, נשבר לך חלק או כלי , גשו למקום הרכישה ותבקשו החלפה, או שיתנו במקום פתרון או שיזמינו לכם את החלק הפגום מהיבואן. הם מחוייבים וגם זה רשום ע״ג האריזה.

עד כה לא היה מקרה שנתקלתי בו עם המוצרים הנל שלא נתנו לי תמורתו חליפי (ויש למותג הזה חוץ ממברגים וסטים של בוקסות עוד המון דברים נוספים , כגון מותג אולפה (סכינים יפאניים ) שהוא תחת אותה חטיבה , קליבות של פייר הספרדית ועוד המון מוצרים לדוג מרססי צבע זולים מאוד ולא רעים בכלל - מחירים בין 90-250 שח למרסס צבע.

אז לפני שנותנים בראש לחברה תאמרו גם את היתרון שהיא נותנת לעומת מותגים מובילים יותר, ואת הסל הרחב של המותג שנותן פתרונות במחיר שווה לכל כיס.

הכל עניין של כיס וצורך בסופו של יום. לבית אלו כלים ששווים את העלות שלהם והתמורה באופן מוחלט , לבעלי מקצוע ולשימוש על בסיס קבוע , המוצרים כגון קטרים פליירים מברגים וסטים של בוקסאות לא הכי איכותיים ולכן לא מתאימים לבעלי מקצוע לשימוש על בסיס קבוע וגם זה לא הכי נכון כי זה תלוי כמה מתעללים בכלים.

ולא אין לי מניות בחברה :) , אני מוכר את הכלים הללו ועוד כמה מותגים גבוהים ממנו אבל הוא פשוט נותן תמורה טובה לכסף, וזה מניסיון של מכירה והתעסקות עם החלפות של מוצרים תקולים מהמותג.

פורסם
ההבדל בין מקדחה, טובה ככל שתהיה, לבין פטישון, הוא עצום.

מסכים אתך ב-100%, פשוט לא היה לי ברור עד כמה איתמר מעוניין בכיוון הזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש דגם ספציפי או מומלץ?

איתמר.

תראה, אני אומר מנסיוננו:

בעבר היינו קונים גם בוש ירוק וגם בוש כחול, ומאחר ואנחנו עובדים הרבה יחסית עם הכלים (מברגה, פטישון, מסורים למינהם, משחזות, מלטשת וכו'), הכלים מהסדרה הירוקה היו מתקלקלים זמן קצר אחרי פקיעת האחריות. הכחולים מעולם לא התקלקלו ואם הוחלפו- זה בגלל הבטריות שהתפגרו (אחרי 3 שנים לפחות). אולי ההפרש עומד על 100-200, אבל העמידות היא לפחות פי 3. עוד דבר, המנועים בסדרה הירוקה רגישים יותר למאמץ (אני לא מדבר על הספק) או התחממות מעבודה ממושכת, בעוד שהסדרה הכחולה עמידה יותר בעומס ולחץ.

שיקול שלך. לדעתי אם אתה כן עובד הרבה- שווה להשקיע. מה זה 100 ש"ח הפרש על כלי ששווה 500?

לעניין המברגה או הפטישון: מברגה זה קופקטיות, במיוחד הקטנות שעם הליתיום. זה פלוס משמעותי בעבודה במקומות בעייתים/ ידיים למעלה (פחות מעייף את הידיים מבחינת המשקל), אין צורך בחיבור לחשמל (על סוללות).

פטישון עדיף מכל הבחינות והיכולות, אך הוא מצריך חיבור לחשמל, יש לו משקל, פחות גישה למקומות בעייתיים, ועדיין- יותר קל להבריג ברגים עם מברגה מאשר פטישון, משוכלל ככל שיהיה. זה כמו להבריג עם מברג ארוך וכבד לעומת מברג קצר וקל (המברגה).

תעשה את השיקולים שלך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
איציק חיכיתי לך :wink:

אין הבדל במשקל? בסרבול לעבוד עם כלי מאסיבי יותר גם במקומות שלא דורשים D9?

עניין המשקל תלוי כמובן בפטישון ובמקדחה עליהם עושים את ההשווה, אך באופן עקרוני קיימים 2 סוגים של פטישונים (אחד שנראה כמו מקדחה ארוכה, והשני שהוא יותר קומפטי בו המנוע נמצא למעשה באיזור הידית ולא בחלק העליון של המכשיר). את הקומפקטיים כמעט ואי אפשר למצוא כבר היום. באופן טבעי פטישון ישקול יותר, זה כלי חזק יותר ובעל עוצמה הרבה יותר חזקה ממקדחה.

מאחר ואתה איש DIY חובבן ולא איש מקצוע שעובד אם הכלים ביום-יום, סביר להניח שאפילו כלי שהוא טיפה גדול יותר ממה שאתה צריך לא יהיה עבורך כמטרד - ואם אתה מרגיש שכן ואתה זקוק למקדחה פשוטה וקטנה, תמיד אפשר למצוא משהו זול ופשוט במבצע ולהשתמש בו למשימות קלות (לא לקידוח בקירות).

לעבוד עם פטישון זה ליגה אחרת, זה מכשיר חזק עם תיבת הילוכים קבועה וסיבובי עבודה (ביציאה) נמוכים מאוד. ההבדל בין קידוח בקיר בטון עם פטישון ביחס למקדחה זה כמו להשוות מומנט מנוע של ג'אסטי עם מנוע 1000 ביחס ל GTI מתורבתת.

אופציות העבודה שלך עם פטישון הן רחבות מאוד (סיתות, קידוח, חציבה) והופכות את העבודה לקלה הרבה יותר. לא סתם אומרים שכלי-עבודה טובים הם 1/2 מהעבודה. עצתי לך היא להשתדרג לפטישון קומפקטי איכותי וכאשר המקדחה שלך תמות לקנות אחרת זולה במקומה לעבודות קלות (קידוח בעץ\אלומיניום\פלסטיק וכו').

מקיטה ובוש הם כלי עבודה טובים (בסדרות המקצועיות), הרולס-רוילס שחודר בשקט בשקט בשנים האחרונות לתחום שייך למותג היטאצ'י - שעדיין מייצר כלים ביפן (לא "היטאצ'י יפן" אלא "היטאצ'י מייד אין יפן" - והוא גם יקר יותר מבוש ומקיטה בכ-20-30%, שהם לא מיוצרים ביפן). מניסיוני (גם אני באתי עם האג'נדה של בוש ומקיטה בהתחלה) ההיטאצ'י הוא כלי קטלני, אבל מיותר לחובבנים (כלי מקביל לבוש מהקישור הקודם ב 720 שח הוא כלי של הטאצ'י ב 900. המקביל של בוש\מקיטה ב 900~ עולה כ-1100 שח בהיטאצ'י). כנ"ל במברגות אימפקט עם סוללת ליתיום (ובשביל שלא תאשים אותי בהיותי "משוחד", המברגה העיקרית שלי, שמשמת אותי יום-יום בעסק הוא של בוש, אימפקט עם סוללות ליתיום ומטען מהיר, מהסדרה הכחולה. אחלה כלי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

YA-PL (מבקש לקרוא לך יופלה, יותר נוח :lol: ),

הסדרה הכחולה נועדה למקצוענים שעובדים עם הכלי רק כל הזמן. הסדרה הירוקה נועדה לחובבי DIY.

מה זה אומר בתכלס?

העמידות של הירוק שונה משל הכחול- זה מהונדס כך. הכחול נועד לשימוש כל הזמן יום יום. זה לא בריא לו אם לא משתמשים בו בצורה הזו. הירוק, נועד לשימוש פעם ב, עבודות סבירות של בית. זה ההבדל על קצה המזלג.

לעבודה סבירה אין שום צורך בשום דבר מעבר לבוש ירוק.

אלא אם כן הבית מתפרק, חייבים לתקוע לו ברגים של 20 ס"מ אורך ולקדוח בטון כל היום. אז הייתי ממליץ על הסדרה הכחולה, או על לעבור דירה.

פורסם
YA-הכחול נועד לשימוש כל הזמן יום יום. זה לא בריא לו אם לא משתמשים בו בצורה הזו. הירוק, נועד לשימוש פעם ב, עבודות סבירות של בית. זה ההבדל על קצה המזלג.

אתה חייב להסביר מה קורה לכלי הכחול אם לא משתמשים בו יום יום.

בכל מקרה, אין דבר כזה כלי "טוב מדי". גדול וכבד, אולי, יקר, דוקא לא, ההפרש בין כלי ביתי למקצועי הוא בד"כ קטן.

:turn-l:
פורסם

לברווז- בטוח שהסדרה הירוקה מתאימה יותר להפסקות ארוכות? נשמע קצת מוזר.

לגבי הסדרה הכחולה- אין לנו דרך לדעת האם זה לא טוב להזניח מהסיבה הפשוטה שהם עובדים המון יחסית- בעיקר בברזל (קידוח/ חיתוך וכל מה שקשור) ועץ. בבטון יוצא הרבה פחות אבל עדיין יש מספיק עבודה. כבר כמה שנים שאנחנו לא עובדים עם הסדרה הירוקה.

לאיציק, תודה על הערתך בקשר לתוצרת היטאצ'י. נבדוק אותם בהזדמנות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
אתה חייב להסביר מה קורה לכלי הכחול אם לא משתמשים בו יום יום.

לא קורה לו שום דבר מיוחד. אבל, הוא מיוצר כדי לעמוד בשימוש הזה. זו הכוונה. אפשר לקנות כחול ולהשתמש בו אחת לשנה, אבל- למה סתם להוציא עוד כסף על משהו שהירוק יכול לעשות באותה מידה בדיוק?

לברווז- בטוח שהסדרה הירוקה מתאימה יותר להפסקות ארוכות? נשמע קצת מוזר.

אנא קרא למעלה. הכחול נוצר לעמידות רבה יותר. הירוק נוצר לשימוש ביתי.

מבחינה "מקצועית" ובשפה "טכנית", ההבדל מתבטא בטולרנסים גדולים יותר בירוק, בדיקות איכות שונות קצת, לא הרבה הבדל- אבל הוא שם. אאל"ט, הפחמים קטנים יותר גם כן.

אם תשימו לב, אפילו בקטלוג של לדיקו (היבואן), על הסדרה הירוקה רשום בבירור "לא לשימוש מקצועי".

פורסם

הפור נפל.

נסעתי היום ל"צלח" - חנות אספקה טכנית מרשימה ביותר הנמצאת באור יהודה, שם נרכשה המקדחה. זכרתי שיש להם תצוגה של כל הכלים, ואין כמו מראה עיניים ומגע ידיים כדי לבחור כלי חדש.

רעיון שדרוג המקדחה נפסל מידית והחלטתי לאמץ את ההמלצה ללכת על פטישון, או אז התחילה הדרמה האמיתית. מאחר ובאמתחתי היה תקציב זעום לשדרוג, בכל מה שהוצע לי היה קאצ': זו מסתובבת רק בכיוון אחד, בזו אין אפשרות ביטול סיבוב, בזו יש רק מהירות אחת ובזו אין פוטר נשלף.

מפה לשם הגענו למכשירים שנעו סביב ה 800 ש"ח, שם ההתלבטות נעה בין מקיטה לבוש שהכילו את הפונקציות החשובות. בסוף בחרתי בבוש GBH 2-20 D. מדובר בפטישון הקטן ביותר שראיתי בחנות וגם ההספק שלו צנוע יחסית. מצד שני הוא מכיל את כל האופציות הקיימות בפטישון למעט הפוטר המתחלף. ב 800 ש"ח אני חושב שזו קנייה טובה ותספיק מעל ומעבר לשימושים הנוכחיים והעתידיים שלי.

מי שמעוניין, בחנות יש כרגע מבצע על פטישון 24 מ"מ של מקיטה שכולל את כל הפוקנציות האפשריות לפטישון + 25 מקדחים ב 849 ש"ח כולל מע"מ. לדעתי זו תמורה טובה יותר לכסף מהפטישון שרכשתי, אני בחרתי בוש בגלל נסיון טוב עם המותג הזה.

תודה לכל מי שייעץ ואני גם ממליץ לגשת לחנות הזו, לא תתאכזבו :wink:

איתמר.

• תוכן חדש...