Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור!

כבר זמן מה שאני והבן זוג מחפשים רכב נוסף או חלופי לפיאסטה שנת 2000 שלנו... התחלנו לחפש, והפסקנו, אבל לאחרונה התקבלתי לשתי עבודות שיצריכו ממני נסיעות ארוכות שאני ממאנת לעשות בפיאסטה הישנה (אם כי האמינה!)...

הדרישות לרכב שאנחנו מחפשים הן לפי הסדר הזה:

1. חסכון בדלק (עם העבודות החדשות אנחנו צפויים לעשות עם הרכב סביב ה25K בשנה לפחות.)

2. אמינות. (כי אני פחדנית רכבים וזה יהיה רכב שאני אצטרך לנהוג עליו רוב הזמן)

3. בטיחות (בהמשך לאמינות)

4. נוחות נסיעה (בכל זאת אני אגיע לממוצע של 400-500 ק"מ בשבוע, אז כדאי...)

אנחנו מתלבטים האם להשקיע מעכשיו ברכב שיש לו בגאז' שיכול להכיל עגלה. סה"כ אנחנו זוג צעיר לפני נישואין ולא מן הנמנע שתוך שנה-שנתיים כבר נצטרך להכניס עגלה לבגאז'.... השאלה היא האם לחשוב על זה מעכשיו או כבר לקנות כשנצטרך?

התקציב הוא עד 55,000 (בגג של הגג...), עדיפות לשנתונים יחסית חדשים: 2007-2008.

ומתוך כל הקטגוריות האלו חשבנו על הסיריון. יש המון מהן כך שלא צריך להיות קשה למצוא אחת בתקציב במצב טוב... אבל הפחידו אותי בביקורות וסיפורים שהאחיזת כביש שלה לא טובה ובסיבובים היא נוטה "לעוף קצת". אשמח לשמוע חוות דעת נוספות ממי שנוהג עליה, או אם יש לכם המלצה על רכב אחר בשבילנו...

המון תודה!

פורסם

הייתה לי כזאת חדשה במשך 3 שנים בליסינג.

לגבי אחיזת הכביש שלה - לא מצאתי בה נחיתות לעומת הרכבים האחרים בקטגוריה, וגם לא ביחס למכוניות המשפחתיות.

מדובר ברכב אמין למדי (נסעתי בה מעל ל-90K ק"מ והיו לי תקלות ספורות), דיי נוח לנהיגה וגם דיי זריז.

לא הרגשתי בה נחות לעומת רכבי 1.6 אוטומאטיים

החסרון היחידי שלה הוא צריכת הדלק. לא נוראית כמו 1.6 אוטומאטית, אבל לא חסכונית כמו סופר מיני מודרנית. הממוצע שלי עמד על 1:12 כאשר רוב הנסיעות היו בין עירוניות. (סתם להשוואה הפונטו הישנה שלי עושה 1:13 כאשר היא נוסעת רק בתוך העיר, והפנדה עושה 1:15 בנסיעה מעורבת).

סה"כ מדובר על קניה מוצלחת לדעתי בעיקר בגלל האמינות היחסית של הרכב.

לגבי אוטו גדול / קטן - תחשבי על זה ככה: גם עם ילד אחד אפשר להסתדר בסופר מיני. העגלה נכנסת לבגאז' והכל יהיה בסדר.

וגם עלות האחזקה של רכב גדול יותר תהיה יקרה יותר, ובעוד שנתיים תוכלו לקנות רכב חדיש יותר.

אם אתם מוכנים לנהוג על ידני, הייתי הולך על הגרנדה פונטו. יותר מרווחת, יותר בטיחותית יותר חסכונית בדלק ומפגינה אמינות טובה דווקא.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש לי סלידה מפיאט... (בעקבות הפונטו של אבא שלי שרק המחשבה עליה מעבירה בי צמרמורת וחרדות) והחצי לא מוכן לידנית.

אשמח לשמוע הערות או הארות נוספות, 1:12 נשמע לי הרבה יחסית... משום מה נטיתי לזכור שהיא עושה יותר בממוצע...

פורסם

אם חשבת על סיריון, אז גם גטס 2008 (עדיפות לדגם המפואר) יכולה להיות רלוונטית. היא מרגישה יותר מרווחת יחסית לגודל שלה. תא המטען שלה הרבה יותר טוב משל הסיריון.

אמנם לא חסכנית אבל מחיר הרכישה שלה יחסית לשנתון המתקדם הוא ממש טוב.

גם מבחינת בטיחות - הדגם המפואר זכה ל-4 כוכבים במבחני ריסוק ויש לו אבזור בטיחותי טוב.

אופציה למשפחתית - את יכולה לקנות צרפתיה נחמדה מליסינג שנת 2008 במחיר הזה. מבין האפשרויות האלה הייתי מחפש C4 2008 שמורה ועם ק"מ נמוך, שלא אמורה להיות בעיה להכניס לתקציב שלך. גם פיג'ו 307 יכולה להתאים.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

מניסיון עבר עם סיריון פרטית חדשה במשך כשנתיים וחצי - מכונית נהדרת. אמינה, זריזה, קטנה מבחוץ, ענקית מבפנים ומקנה ישיבה גבוהה, שגם את זה אהבתי. וגם יש לה שוק לוהט: כשרציתי למכור, אחרי שעתיים הורדתי מיד2 את הפרסום מחמת עודף הטלפונים! ואולי כי היא הייתה פרטית ושמורה עם קילומטרז' סביר, בתקופה שמרבית הסיריון מגיעות לליסינג או השכרה.

אמרו לך שהמכונית נוטה לעוף בסיבובים? נו באמת...שטויות. היא אמנם גבוהה מעט יותר ממשפחתית רגילה, אבל בהחלט לא מהווה סכנה. שיהיה ברור: זו מכונית קטנה וצנועה ולא מכונת נהיגה משומנת לתקוף עימה סיבובים ב-140 קמ"ש. ובתור כלי תחבורה, היא אחת היעילות והמהנות שהיו לי.

יש אי-אלו חסרונות: חסכונית במידה סבירה בלבד, אין ניתוק לכרית אויר של הנוסע, מושבים לא הכי נוחים בעולם.

נ.ב.

תא המטען שלה יחסית בסדר גמור בנפחו. כשנולדה הבת הבכורה הגענו עם הרכב והתאמנו עגלת ד"ר בייבי חדשה שהסתדרה מצוין בתא המטען. נכון, נדרשו וויתורים כגון הסרת מגש הכיסוי העליון לצמיתות, וגם העדר מקום לפריטים כלשהם מלבד העגלה...אבל הסתדרנו כך נהדר במשך שנה וחצי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...