Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני חודשיים בערך התחדשתי ברבעיית T1R במידה 205/55/16,מאז הם הספיקו לעבור חיים לא קלים(הרבה הרבה הרבה תת-היגוי),אני מכיר את הבעיה של הדופן הרכה שלהם ולכן הקדמיים שלי מנופחים בין 38-40PSI והאחוריים 33-34PSI.(שהמלצת היצרן היא בכלל 32!)

לא קשה להשים לב שהשחיקה בקדמיים היא אך ורק בצידי הסולייה,עד למצב שהם נעלמו לגמרי(!),לעומת זאת במרכז הסולייה המצב כמו חדש!

אני מפחד לנפח יותר מ40PSI,ונראה שגם זה לא יעזור כל כך בגלל הזווית גלגול של המשאית שלי(טויוטה אוונסיס).

יש בכל זאת דרך,כל שהיא,לגרום לשחיקה אחידה בצמיג גם במצבי קיצון?

פורסם

ובדקת את המיסבים, תפוחים, בוקסות, משולשים ??

אם כן והכל תקין כנראה שאכילת הצמיגים נובעת מלחץ אויר גבוהה בצמיגים לכן עלייך להוריד את הלחץ ללחץ עפ"י הוראות היצרן.

פורסם

אם כן והכל תקין כנראה שאכילת הצמיגים נובעת מלחץ אויר גבוהה בצמיגים לכן עלייך להוריד את הלחץ ללחץ עפ"י הוראות היצרן.

תקן אותי אם אני טועה אבל לחץ אוויר גבוה אמור לגרום לשחיקה במרכז הצמיג ואילו פתוח הנושא מתלונן על שחיקה בצידי הצמיג למרות לחץ אוויר גבוה בצמיג.

אם יוריד לחץ אז השחיקה בצידי הצמיג תהיה משמעותית יותר.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה אבל לחץ אוויר גבוה אמור לגרום לשחיקה במרכז הצמיג ואילו פתוח הנושא מתלונן על שחיקה בצידי הצמיג למרות לחץ אוויר גבוה בצמיג.

אם יוריד לחץ אז השחיקה בצידי הצמיג תהיה משמעותית יותר.

אני יודע שזה נשמע יותר הגיוני אבל לא תמיד הכל הולך לפי ההיגיון, כשהלחץ בצמיגים גבוהה יותר מהנדרש בסיבובים נוצר לחץ יתר על צידי הצמיג מה שיכול לגורם לשחיקה מוגברת.

פורסם
שלום לכולם

לפני חודשיים בערך התחדשתי ברבעיית T1R במידה 205/55/16,מאז הם הספיקו לעבור חיים לא קלים(הרבה הרבה הרבה תת-היגוי),אני מכיר את הבעיה של הדופן הרכה שלהם ולכן הקדמיים שלי מנופחים בין 38-40PSI והאחוריים 33-34PSI.(שהמלצת היצרן היא בכלל 32!)

לא קשה להשים לב שהשחיקה בקדמיים היא אך ורק בצידי הסולייה,עד למצב שהם נעלמו לגמרי(!),לעומת זאת במרכז הסולייה המצב כמו חדש!

אני מפחד לנפח יותר מ40PSI,ונראה שגם זה לא יעזור כל כך בגלל הזווית גלגול של המשאית שלי(טויוטה אוונסיס).

יש בכל זאת דרך,כל שהיא,לגרום לשחיקה אחידה בצמיג גם במצבי קיצון?

תמיד הצמיגים בסרן הקדמי היכן שיש היגוי תהיה שחיקה בצדדים

הדרך לצמצם את התופעה היא לבצע החלפת גלגלים בין קדימה לאחור באופן תכוף משהו כמו כל 10000 ק"מ לפחות

פורסם

מיסבים,תפוחים,בוקסות ומשולשים לא נבדקו,אבל אני אבדוק אותם בטיפול הקרוב בעוד כשבוע.

עד כמה שאני יודע,ובדקתי את הנושא לעומק כשקניתי את הצמיגים,לפני נהיגה אגרסיבית מומלץ להעלות את הלחץ בצמיגים בגלל העומס שנוצר עליהם בסיבובים וככה העיוות שנוצר קטן יותר,ובעצם להוריד מהעומס שנוצר על הדופן.

שמדובר בT1R,צריך אפילו להעלות יותר לחץ מהרגיל דווקא בגלל שהדופן שלהם רכה...ניסיון אחד שהיה לי בסיבוב עם לחץ רגיל וכמעט גירדתי את הג'אנט באספלט.

אתה בטוח במה שאתה אומר?

פורסם

עדיין אני חושב שלמלא 40psi כשלפי היצרן צריך למלא 32psi זה מוגזם וככל הנראה יכולה להיות הסיבה לשחיקה כמובן בהנחה שתבדוק את כל מה שאמרתי ויצא תקין לחלוטין.

• תוכן חדש...