Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי פיאט פונטו ספייס 2005, 80כ"ס אוטומט.

בספר הרכב נאמר שצריך להחליף שמן גיר ומומלץ על שמן tutola.

כשהתקשרתי למוסך מרכזי, נאמר לי שמומלץ לא להחליף בכלל שמן גיר ואם אחליף זה יכול להסתבך והם אינם רוצים לקחת אחריות על כך.

האם זה נכון? אולי יש למוסך אינטרס שהגיר יתקלקל?

פורסם

מקרה דומה אצלי בסיאט, קראתי שמומלץ להחליף שמן גיר (הרכב עבר 170 אלף) ושבדקתי בצמפיון הם אמרו שלא מחליפים שמן כלל!!!

פורסם

אם כתוב, תבדוק בפורומים בחו"ל.

אני יכול לומר לך שכנראה המוסך מפחד לפרק את הגיר כי הוא לא יודע.

(עזוב את זה שהוא מקבל קורסים בגרמניה או איפה שמהנדסים את הרכב.)

תראה מצד אחד מומלץ ותמיד טוב להחליף שמנים (לא משנה איפה, שמן מאבד מהסגולות שלו).

(גם אצלי ב406, היצרן כותב שזה גיר אטום, משמע שלא מחליפים שמן עד שהגיר מת לגמריי, אבל הוא לא תוכנן לחום של ישראל, ככה שכן מומלץ להחליף שמן בארץ.)

ומצד שני, אם אתה הולך למוסך שלא יודע לטפל ולפרק בגירים, אז הוא יכול לדפוק לך גיר שלם, והתיקון יעלה כמה אלפים!.

אם תשאל אותי, לא הייתי מתקרב בחיים למורשה (תלוי איזה), יש מכוני גירים שמתמקדים ומתמקצעים רק בגירים, הם יודעים הרבה יותר טוב מהמורשה.

(אני בקוואליר שלי החלפתי גיר אצל המורשה פעם, הביא לי גיר שסוחב כל הילוך עד 5.5K סל"ד, ובאותו זמן הייתי כבר מסוכסך ועצבני מאוד על הבעלים שם, אז הלכתי למכון גירים שהכרתי אותו, אמר לי חכה שניה, הביא מברג, כיוון לי שם כבל של קיק-דאון, עד היום הרכב כמו פנתר, מגיב יותר טוב מרכבים שעכשיו יצאו מהמפעל. והוא רק 3 הילוכים.)

ואותו אחד, כל יום שאני נכנס אליו, יש לו קרוב ל20 גירים של מכוניות שונות מפורקים על הרצפה.

תיהיה בטוח שאם הם אמרו משהו מנוגד לספר שהיצרן כתב, שיש לו מהנדסים שמקבלים כמה מיליונים, אז הוא לא מבין כלום מהחיים שלו, והוא מפחד לפתוח את הגיר.

פורסם

מאיפה החארטה הזו באה ? שמן גיר אוטומט רציף בפיאט פונטו ספייס 80 כ"ס מחליפים כל 2-3 שנים או 40K ק"מ. לשים שמן מקורי בלבד. 2 ליטר שמן. פילטר שמן לא מחליפים אלא במקרים חריגים. ההחלפה לא מסובכת בהרבה מהחלפת שמן מנוע.

אתה בטוח שהם הבינו שמדובר באוטומט ולא בידני ?

ואם "במקרה" יש שינוי בהנחיות נשמח לשמוע.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

עדכון:

הלכתי למכון לגירים אוטומטיים של ג'ורג' את חוסיין ביפו.

הם ביצעו ניקוי ראש גיר + החלפת שמן גיר וגבו 500 ש"ח.

עכשיו ההילוכים עוברים חלק ואני מאוד מרוצה, ממליץ על המוסך הזה בחום.

פורסם

אני שמח שאתה מרוצה מהטיפול אצל ג'ורג' את חוסיין ביפו תמורת 500 ש"ח.

רק לידיעה ברכב של בתי פיאט פונטו 80 דינאמיק גיר רציף במסגרת טיפול 80,000 לפני חודשיים בוצע כחלק מהמפרט של הטיפול

החלפת שמן גיר אוטומט ספייס מיכל של 2 ליטר TUTELA CVT N/G בעלות של 134 ש"ח לפני מע"מ.

מדובר במוסך מורשה פיאט בירושלים.

אני מקווה שג'ורג' וחוסיין השתמשו בנוזל שמן גיר מקורי ולא אילתרו במה שיש במוסך.

פורסם

שו האדה " ניקוי ראש גיר "

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

לפי מה שהבנתי, זה איזשהו לוח בקרה שמתפעל את הגיר, זו יחידה נפרדת שיושבת על הגיר וניתנת לפירוק בלי לפרק את כל הגיר.

האם זה לא נכון? האם אין דבר כזה?

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...