Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוא נעשה קצת סדר אתה עובד עם שני מגברים שע"פ ערך הפיוזים שלהם צורכים 180 אמפר (עכשיו זה לא אומר שאתה צריך להשים פיוז של 180 אמפר). ערך הפיוז שיספיק למערכת שלך נע בין 100-180 אמפר (בתנאי שעובי הכבלים אצלך ברכב מסוגלים להעביר 100+ אמפר).

מה עובי החיווט שאתה משתמש בו?

לגבי המצבר הוא מספיק לדרישות של הרכב שלך אך לא לדרישות המערכת שלך ולכן רצוי להחליפו למצבר בעל יכולת טעינה ופריקה מהירים אתה יכול להתייעץ עם ג'וניור (ישראל) לגבי מצבר לרכב שלך.

לגבי המדידה שאתה והחשמלאי ביצעתם המתח היה קבוע 12.5 וולט או שהוא היה לא יציב?

בגדול אין שום בעיה שהמתח בזמן עבודה מאומצת (וכשאני אומר עבודה מאומצת אני מתכוון למערכת בווליום גבוה עם באס חזק מזגן ואורות) ירד מתחת ל14.4 וולט לדוגמא ברכב של גיא (שומאכר) בתקופת הbtl המתח אצלו היה יורד אל מתחת ל-10 וולט.

לדעתי אין טעם כרגע (אם כי בכלל) בקבל.

שיהיה בהצלחה

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

למה מתקין בחברה אחרת אמר שאם לשים 80A יכול להישרף משהו כי המצבר מפיק רק 60A?

הכבלים 8 גייג', 12.5 היה ביחד עם מזגן, אורות ומוזיקה בערך 24 מתוך 33, הסאב הפיק 75% בערך,והוא קפץ כל הזמן אבל היה בסביבות הערך הזה 12.5.

שמתי עכשיו על 26, הכל מהבהב חזק ובסופו של דבר הלך עוד פיוז לעולמו. בגלל מה הם נשרפים? בגלל שזורם זרם חזק יותר מ60A?

פורסם

סביר להניח.

חוץ מזה, הייתי ממליץ לך להחליף את כבלי המתח ל 4 גייג' ונתיך מתאים, יחד עם שדרוג מערכת החשמל.

מתחדשת*

פורסם

המצבר שלך מפיק יותר מ60 אמפר בפיקים, לכל מצבר יש זרם מקסימלי שהוא יכול לפרוק במהירות מסויימת הנקבעת ע"פ סוג המצבר סתם דוגמא המצבר שלי 55 אמפר בעל יכולת פריקה של 870 אמפר, ישנם מצברים בעלי אותו ערך אשר מסוגלים לפרוק 1400 אמפר ויותר!

במקרה שלך אתה צריך כבל 2/0 גייג' עם ערך פיוז בין 100-180 אמפר.

הסיבה לכך שהאורות ברכב מהבהבים בגדול זה בגלל שהאלטרנטור לא מספיק לטעון את המצבר בין פיק לפיק ואני יסביר, המצבר שלך (ככול הנראה מצבר רגיל ולא ג'ל) בעל יכולת פריקה וטעינה איטיים יחסית ולכן כאשר יש צריכה גבוהה של זרם המצבר מספק את הזרם הנדרש לאותה נקודת זמן (לדוגמא מכת באס רצינית) לאחר מכן המצבר עובר למצב שבו הוא צורך זרם מהאלטרנטור וכך בעצם הוא נטען, הטעינה מתבצעת בפרק זמן קצת שונה מהפריקה (לוקח למצבר להיטען קצת יותר זמן) ובגלל שאנחנו שומעים מוזיקה שהקצב שלה קצת יותר מהיר מתהליך הטעינה והפריקה של המצבר אנחנו מקבלים הבהובי אורות ותופעות אחרות.

בהצלחה

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

פורסם

את הקטע עם המצבר הבנתי, איך עובי הכבל קשור? לפי מה שהסבירו לי כמה שהוא יותר עבה אז זה יותר טוב.

האם להחליף מצבר רגיל למצבר ג׳יל שנטען ומתפרק מהר יפתור את הבעיות? עדיין יהיה צורך בחלפת חיווט?

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

1) את החלק עם המצבר הבנתי, זאת אומרת שאם אני יחליף למצבר ג׳יל שנטען ומתפרק מהר, זה יפתור לי את הבעיה?

2)האם מצבר שיותר חזק מהגדרות היצרן פוגע באוטו?

3)מה שהבנתי מכולם זה כמה שכבלים יותר רחבים יותר טוב, למה במקרה שלי זה ההפך?

פורסם

לא בטוח שזה יפתור את הבעיה לגמרי אבל זה ימזער אותה בצורה משמעותית כמו כן אתה יכול לבצע את 3 הגדולים דבר שגם אמור לעזור בטיפול הבעיה. תעשה חיפוש בפורום יש על זה המון חומר.

תחשוב על הכבל כעל תעלת מים ככול שהתעלה גדולה יותר כך עוברים יותר מים אותו הדבר גם בחשמל, דרך אגב הכבל שאתה משתמש בו היום בקושי מספיק למגבר של הרמקולים לכן מומלץ לעבור לכבל 2/0 גייג'.

בהצלחה

אורן.

פורסם

יש לי את אותה הבעיה, נשרף לי הפיוז כמה וכמה פעמים

החלפתי ל 80 אמפר לא עזר.

המתקין שלי בימים הקרובים מתקין לי פיוז אוטומטי זה יפתור את הבעיה אני מקווה.

ואגב המתקין שלי בבאר שבע, לא זוכר את השם אבל זה בעיר העתיקה ליד הפינה החמה

פורסם

קוראים לו ליאור, אני מכיר אותו, הפיוז האוטומטמי ימשיך לקפוץ לך במקום להישרף לך אז למה זה טוב?

לגבי הכבל, 8 גייג' ו4 גייג', מה יותר טוב? חשבתי ש8 יותר עבה.

פורסם

החלפת המצבר היא לא הפיתרון הנכון ביותר בשלב הזה אלא עוד מהלך שניתן ושווה לבצע

כדי לפתור את הבעיה (לפחות לפי דעתי) יש להחליף את החיווט באופן דחוף לחיווט נכון יותר ז"א 2-4 גיי"ג (4 בהחלט מספיק אבל אם יש אפשרות אז 2 נותן טווח ביטחון) התקנת קבל (מניסיוני העתיר זה פותר בהחלט בעיות של נפילות מתח) והתקנת פיוז חצי אוטומט בערכים של 100-140 אמפר

זה הפיתרון הנכון ומעבר לכך אז כמובן שאם יש אפשרות אז החלפת מצבר וחיזוק אלטרנטור

אם כי אני חושב שלאחר סדר הפעולות הראשון נושא החלפת מצבר וחיזוק אלטרנטור יירד מהפרק כי הבעיה תיפתר

לגבי אדם שמבין בב"ש ויכול לייעץ לך נסה את אבי דבורה

בהצלחה

דרור

פורסם

MEGAN62 למה להתקין קבל ? הרי קבל עושה בידיוק מה שמצבר פריקה עמוקה עושה שזה פריקה/טעינה מהירה יותר מהמצבר שקיים היום אז למה לא לטפל "עמוק" יותר בבעיה?

מה גם שקבל הופך לצרכן ברגע שהרכב לא מונע ואני עדיין לא מדבר על המפלי מתח המיותרים שזה גורם למרות שהם די זניחים אבל עדיין מיותרים.

ואני חושב שעדיף להרכיב פיוז ANL פשוט ולא חצי אוטומט משתי סיבות: האחת הANL יותר זול, הסיבה השניה (וזה ע"פ ניסיוני האישי עם פיוז חצי אוטומט של רוקפורד כך שיוכל להיות ואצלי רק הייתה את הבעיה הזו) בימים חמים לאחר נסיעה ארוכה עם מערכת שעובדת החצי אוטומט "נדבק" דבר שהוא לא בטיחותי בעליל!

בהצלחה

אורן.

פורסם

מנהלים: נמאס לי לחכות עד שתאשרו לי את ההודעות אז אני פותח משתמשים חדשים ואתם חוסמים לי אותם כי איך שאני מגיב אתם משחררים את ההודעות שבעיכוב ויוצא ככה שאני מדבר עם כמה משתמשים ואין לי זמן לחכות עד שתאשרו,אני רוצה לפתור את הבעיה עם המערכת, עברו יומיים מאז ששלחתי את ההודעה האחרונה.

כנראה שבאמת התבלבלתי כי חשבתי ככל שמספר הגייג' יותר גדול אז זה יותר עבה, האם מומלץ להחליף את הכבל שבין האלטרנטור למצבר לאחד יותר עבה? או עוד כבלים אחרים חוץ מזה של המערכת?

Hu: Clarion 775 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

• תוכן חדש...