Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן המזגן משפר את המצב,אך המצב בפיקנטו ניראה קצת יותר מידי רציני(נסיעה ללא מזגן),אצלי רוב הנסיעות הם הרריות,ולרוב אני נוסע עם מזגן 70-75 בעליות, יותר אפשר (וגם לא הרבה ) אך לרכב קשה.

לפנדה יש 250 סמ"ק יותר,ומומנט שמושג בסלד יותר נמוך,השאלה אם זה משפיע עד כדי כך,אני חושב שאני הולך בקרוב לסוכנות קאיה לנסיעת מבחן לבדוק איך הרכב מרגיש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Matanel, היא מתמודדת, אבל צריכת הדלק שתשיג הפיקנטו עם מזגן תוך כדי סגנון נהיגה רגיל ונורמטיבי (נסו לדמיין איך הייתם נוסעים על סיוויק 1800 אוטומאטי או מאזדה 3 2000 או כל רכב אחר שנותן לכם "פשוט לנהוג") ועכשיו תנסו לנהוג בערך-ככה בפיקנטו בלי להראות לעולם שאתם נוסעים ברכב קטן וחסכוני אז אתם מאיצים לאט ולוקחים את הזמן אלא פשוט תנסו "לנהוג" בקצב של התנועה מסביב, תגלו צריכת דלק שלא יותר טובה מאותה משפחתית שבדיוק דמיינתם. כי הפיקנטו עם מזגן פשוט לא עומדת בזה. (מי יגיד בצדק, ומי יגיד שאנחנו בישראל, ובישראל חם 10 חודשים בשנה ולא להפעיל מזגן זה לא אופציה מתקבלת על הדעת.)

לסיום (צריך ללכת לישון וזה..) תנו לי לצטט כמה שורות ממבחן הרכב של הCF.

"סופו של דבר, הגענו למסקנה שצריכת הדלק האמיתית של הפיקנטו הידנית דומה למדי לזאת של הגרסה האוטומטית. איך שלא מדדנו, איך שלא נהגנו (כן, גם לפי ההוראות. נשבעים לכם!), נתון צריכת דלק מדהים לא הצלחנו לקבל."

"אי אפשר להתעלם מהעובדה שצריכת הדלק האמיתית של הפיקנטו הידנית מעט מאכזבת. כן, אפשר לקבל כאן נתון צריכת דלק מדהים, אבל מי באמת יכול לנהוג ככה לאורך זמן?!"

(הדברים אולי ייראו כאילו הוצאו מהקשר, מי שעוד לא קרא את המבחן מוזמן לעשות זאת כעת)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

צריכת דלק מדודה ולא מהמחשב מהמיכל הראשון בקיה פיקנטו יצאה 1 ל-17.5 עם מזגן כל הזמן נסיעה משולבת. הרכב עדיין בהרצה ולא עובר את ה-100 קמ"ש ו- 4000 סל"ד.

למי שהרגל שלו כבדה, במקרה הזה מעל 100 קמ"ש ומצפה עדיין לתצרוכת כזו הרכב הזה לא בשבילו.

בנסיעה של 110-120 עם מזגן ומנוע 1000 ולקבל צריכה של 1 ל-15 זה עדיין מצויין.

עניין החוסר בכוח בהחלט מורגש אבל תאכלס למה ציפית ממנוע 1000 3 ציל' ??

פורסם

כנראה שהכל נמצא בידי המשתמש.

גם אצלי היצרן מדבר על איזור ה17 ק"מ לליטר, ובשיוט על 100 המחשב מראה גם 1 ל20. אבל המקסימום שהצלחתי לגרד זה 1 ל 12 ולרוב פחות. כנראה שזו הצריכה שסגנון הנהיגה שלי מאפשר. קשה שלא להתפתות למשוך הילוכים נמוכים כשהטורבו נכנס ב2K סל"ד, זו תחושה ממכרת.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אני עם הפנדה (מנוע 69 כ"ס) ולא יכול להגיד שהמזגן הופך את הנסיעה לבעייתית מבחינת סחיבה (לפחות לא בכבישים מישוריים), ואני כמעט תמיד נוסע עם המזגן על עוצמה מקסימלית, או אחת לפני מקסימלית.

מה שכן, בכבישי גוש דן בימי חול לקבל משהו מעבר ל 1:13 עם הפנדה זה די קשה. צריך לעשות הבחנה, יש נסיעה "משולבת", ויש נסיעה בפקקים. נסיעה בפקקים גומרת על צריכת הדלק. אני מאמין שרכב אוטומט ממוצע יעשה 1:10 במסלול שלי.

איך שהפיקנטו הגיעה לארץ היו דיווחים שהביצועים הם הכי חלשים מבין כל רכבי המיני, כך שהאשכול הזה לא מפתיע.

אני חושב שעכשיו המצב השתנה, ואת כתר הביצועים החלשים ביותר בארץ לרכב חדש קטפה הקליאו הידנית החדשה.

פורסם
זה באמת עד כדי כך גרוע כמו שאתה מציג את זה?

זה לא שאני מפקפק באמינות שלך, אבל נשמע קצת תמוהה שרכב שמתיימר להיות מודרני וחדשני לא מצליח להתמודד עם שיוט במהירות סבירה+מזגן. זה ככה גם בשאר הרכבים בסגנון? (ספארק,פנדה,אלטו).

זה בטח מבאס להגיע למסקנה שצריך להפטר מרכב חדש שקנית אך לא מכבר.

ברשותי ספארק ואני נוסע בקביעות לחיפה דרך העליות של בית אורן.

מזגן עובד תמיד ולעולם לא הרגשתי שהרכב עגלה .......

הרכב מתמודד בצורה מכובדת מאוד עם העליות.

עד שקראתי את הסקירה הזאת עוד היו לי תמיד מחשבות שאולי היה עדיף לקנות את הפיקנטו (הידנית),כנראה שלא....

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם
צריכת דלק מדודה ולא מהמחשב מהמיכל הראשון בקיה פיקנטו יצאה 1 ל-17.5 עם מזגן כל הזמן נסיעה משולבת. הרכב עדיין בהרצה ולא עובר את ה-100 קמ"ש ו- 4000 סל"ד.

למי שהרגל שלו כבדה, במקרה הזה מעל 100 קמ"ש ומצפה עדיין לתצרוכת כזו הרכב הזה לא בשבילו.

בנסיעה של 110-120 עם מזגן ומנוע 1000 ולקבל צריכה של 1 ל-15 זה עדיין מצויין.

עניין החוסר בכוח בהחלט מורגש אבל תאכלס למה ציפית ממנוע 1000 3 ציל' ??

אני נוהג רוב הזמן על 100, במישור, 90% בינעירוני. קיבלתי 1:16 במיכל הראשון ואני ממשיך לקבל 1:16 בעקביות תדלוק אחר תדלוק. הרכב עבר 3,700 ק"מ. קיבלתי את הרושם שאין באמת "פתיחת מנוע". הכל שטויות. המנוע מגיע פתוח מהמפעל. לדעתי שיפור בצריכת דלק מתקבל כי מתרגלים לרכב ולומדים לנצל אותו נכון.

ברכב הישן השלי, פיאט טיפו 1.4 קיבלתי בעקביות 1:13.5. מדובר ברכב במשקל טון והמנוע פותח אי שם בתקופת מלחמת לבנון הראשונה.

ושאני לא אתחיל דבר על מבקרי רכב. פעם אחרונה בחיים שאני קונה רכב על סמך ביקורות "מקצועיות".

פורסם

הבעיה בספארק,שבחיפה למשל, שבסלד נמוך לרכב קשה להאיץ,ספארק ידועה בכך שהכוח מגיע בסלד גבוהה,אבל חוץ מזה,מאוד אהבתי אותה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כל עוד אתה לוקח את העניין בקלילות וכחוויה, הכל בסדר.

מבלי להכיר את המנוע החדש של קאיה, מנוע 1000 תמיד יהיה עגלה עם מזגן.

כשנסעתי עם מנוע 1400, די סבלתי עם מזגן. כאשר נסעתי עם מנוע 1600, המזגן עדיין הורגש, אבל פחות.

במנוע 1800, מצאתי קצת "איזון כוחות", אבל עדיין המזגן מורגש. שווה לנסות מנוע 3700? :)

בכל מקרה, צחוק בצד, לפי מה שאתה כותב, מנוע 1000 או מכונית סופר מיני הם לא בשבילך.

אני עם גולף דור 4 מנוע 1800 אוטמטית-בעליות לירושליים עם מזגן- האוטו התקשה לעלות...אז עם מנוע 1000???כשאני אומר התקשה אני מתכוון הגעתי לאיזור ה 70-80 אבל לא לחצתי על הדוושה עד הסוף-לחיצה רגועה .

פורסם

ברכב הישן השלי, פיאט טיפו 1.4 קיבלתי בעקביות 1:13.5. מדובר ברכב במשקל טון והמנוע פותח אי שם בתקופת מלחמת לבנון הראשונה.

ושאני לא אתחיל דבר על מבקרי רכב. פעם אחרונה בחיים שאני קונה רכב על סמך ביקורות "מקצועיות".

אם נגעת במלחמות ישראל, אזי מנועה של הטיפו פותח מעט לאחר מלחמת ששת הימים..

כנראה שהבעיה נעוצה בציפיות יתר שחלק מרוכשי מכוניות המיני פיתחו.

יש גבול למה אפשר לצפות ממכונית בעלת מנוע 1.0, ובפירוש אני חוזר ואמר לכל מי שמיתייעץ עימי, שהמכוניות הללו לא יכולות להוות תחליף למכונית משפחתית בגודל מלא, מה שלמכוניות הסופר מיני אין בעיה לעשות.

סה"כ צריכת דלק של 16 ק"מ לליטר היא מכובדת בהחלט, גם אם ההפרש ממכוניות אחרות אינו כה משמעותי.

היונדאי I20 שלנו צורכת ממוצע של 13.4 ק"מ לליטר, אבל לפחות היא מאיצה בצורה ראוייה ואין לה בעיה בעליות עם 4 מבוגרים ומזגן.

יתכן מאד שעדיף לקנות סופר מיני משומשת בת שנה, מיד פרטית ונסוע במכונית "אמיתית".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=9A_TX-rlfvU&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

סרטון ברוח הפיקנטו

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
RomanGLX10,ר (מוכי פונטו ספייס 60כס וכו') .

מצאה חן בעיני השורה הזו :lol:

בתור אחד שגדל על ליאונה 1300 וסיטרואן קסארה דיזל ללא טורבו, יש לי הרגשה שהספייס היא טיל בליסטי.

עד כמה הפיקנטו גרועה לעומת הספייס 60 כ"ס?

פורסם

היי

אני עוד מעט חודש עם הפיקנטו שלי,

צריכת הדלק עטמדת על 1/14.5, מזגן תמיד, או יותר נכון 95%, אני נהג רגוע, הרוב בתוך העיר או לבד או עם אשתי.

עוד לא עברתי את ה1000 ק"מ ברכב...

לא יודע את סגנון הנהיגה שלך, ואולי כאן הבעייה בצריכת הדלק, אני מאמין שאצלי זה ישתפר.

לא ציפיתי ליותר מדי חווית נהיגה כשרכשתי את הפיקנטו, ציפיתי לרכב הכי מאובזר בקטגוריה שלו, שנראה הכי טוב (לטעמי) עם האחריות הכי טובה, והמימון הכי טוב, אכן קיבלתי .

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

אני עדיין מתקשה להבין אצלך את הרציונל ההתחלתי בקניית רכב כזה.

זה ידוע שהרכבים האלה בכול מה שקשור לתאוצת ביניים במהירויות בינעירוניות, הם עגלות ביותר.

כנ"ל לגבי צריכת דלק- לא תקבל צריכת דלק אידיאלית כשהמנוע נוסע על 4000 סל"ד.

אז נכון שהרכב רחוק מההבטחות שלו, אבל עדיין, גם אם הוא היה עושה 1-18 , לא ניראה לי שעגלתיות לעומת ההונדה הייתה מפצה על זה.

חבל שלא לקחת את זה מהתחלה בחשבון.

עשית לעצמך סתם כאב ראש, ולמזלך יצאת בנזק מועט ביותר.

פורסם

בפנדה (ישנה 60 כ"ס) המזגן בכלל לא כזה מורגש. ואם מתגרזנים מאוד (דוושת גז כמתג) הצריכה היא 1-13, אם מנסים לחסוך (לא לעבור את ה100 יותר מדיי והאצות סבירות, לא ברמה של לעקב אף אחד) 1-16 \ 1-15

לא מרגיש לי שחסר משהו, ואנשים פה משווים נסיעה בסופר מיני בצורה סופר חסכונית להתגרזנות במיני ואומרים שהצריכה דומה.. אם בסיווק כמו שאמרו פה מקבלים 1-13 שנוסעים 70 בנתיב הימני זה לא נחשב!! :wink:

שהיתה לי פונטו דור ראשון 60 כ"ס הייתי מקבל 1-10 באופן קבוע, ככה שאני לא בדיוק מדד לצריכת דלק חסכונית, והנה הפנדה חסכונית בכל זאת. נהג רגוע היה עוד מקבל 1-18 עם האוטו שלי.

אז כמו שחשבתי עוד לא קם היורש לפנדה. אז יש לה קצת פחות כריות אוויר אבל כל המודרניזציה של המתחרות לא משתווה לפנדה ה"מיושנת" בשום תחום. אין דבר אחד שאני מעדיף את הקיה על הפנדה חוץ מהמראות החשמליות שיש לפיקנטו.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...