Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר בניסן אלמרה, אך השאלה היא כללית.

צירפתי תמונה של שני כפתורים: הראשון נקרא "מתג סחרור האוויר" והשני נקרא "מתג אוויר חיצוני".

כאשר אנו מדליקים את המזגן, ע"מ להנות מתפוקה מלאה, עלינו ללחוץ על הכפתור הראשון - את זה אני יודע :).

שתי שאלות:

1. כאשר אני חוזר למכונית חמה, על איזה כפתור עליי ללחוץ, כדי לאוורר את הרכב בדקות הראשונות של הנסיעה? ההגיון אומר שהכפתור הראשון, כך שהאוויר בפנים יצא, אבל אז נכנס אוויר חם, לא?

2. כאשר לוחצים על אחד הכפתורים, נדלקת נורה קטנה המראה כי אחד הכפתורים לחוץ.

כאשר מדליקים את המכונית, אף נורה לא נדלקת. באיזה מצב אנחנו נמצאים?

תודה מראש.

פורסם

רצוי בעת כניסה לרכב כשהוא חם, לפתוח חלונות ולהתחיל נסיעה, לאפשר לאוויר החם שהיה ברכב לצאת ולהתחלף באוויר שנכנס מבחוץ. רק לאחר 2-3 דקות להדליק את המזגן, על מצב של סירקולציה פנימית (המתג העליון).

פורסם

לאחר חנייה ארוכה בשמש, האוויר בפנים חם יותר מהאוויר בחוץ (בגלל אפקט החממה) ולכן מומלץ לפתוח חלונות.

הכפתור שגורם למזגן לקחת אוויר מבחוץ נועד למצבים של נסיעות ארוכות עם חלונות סגורים, במצב כזה, אם הכפתור הראשון לחוץ, הגזים ברכב נשארים בפנים ולא מתחלפים (לצורך העניין פחמן דו חמצני) ולכן ברכב תהיה תחושה מחניקה, בעת לחיצה על הכפתור שגורם למזגן לקחת אוויר מבחוץ, יהיה חילופי אוויר עם האוויר ה"נקי" שבחוץ (כל עוד אתה לא נוסע מאחורי משאית).

פורסם

מזגן - עם חלונות סגורים וחום כבד בחוץ - רצוי ללחוץ על סירקולציה פנימית. ככה למזגן יהיה יותר קל לקרר ביעילות כיוון שלא יצטרך כל פעם לקרר את האויר שהוא שואב מבחוץ.

אפשר גם לעשות ניסוי במזג אויר חם. תעביר מסירקולציה חיצונית לסירקולציה פנימית ותראה איך פתאום יוצא אויר יותר קר מהפתחים - באופן די מיידי.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

עזבו את הקטע עם המזגן...

כאשר אנחנו נכנסים למכונית, אשר עמדה מספר שעות בשמש, על איזה כפתור צריך ללחוץ? כמובן שאני פותח את כל החלונות בנוסף.

תודה על העזרה.

פורסם

קודם כל נתחיל מזה שכאשר הרכב חונה, עליך לפתוח את המזגן לאוויר חיצוני (לבטל את הסירקולציה) כך שהמזגן יתאוורר בזמן שהוא לא עובד. כאשר אתה מקרר את הרכב, סירקולציה פנימית תוציא יותר אוויר ולכן - אם הרכב לא רותח לגמרי - תהיה יותר יעילה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כשאתה נוסע עם חלונות סגורים ורוצה "אפקט אוורור" (לקבל קצת רוח לפנים) בלי להדליק את המזגן או המאורר.

כמו כן כאשר קריר בחוץ - האויר לא חם, אפשר להפעיל סירקולציה חיצונית על מנת להגביר את עוצמת האוורור.

עריכה: נזכרתי בעוד שימוש.

בתום נסיעה עם מזגן, כמה דקות לפני שמכבים את הרכב - אני מעביר לסירקולציה חיצונית, מכבה את המזגן ומפעיל את המאורר על עוצמה גבוהה - כדיי "לאורר" את המערכת על מנת למנוע הווצרות בקטריות ובעקבותן ריחות לא נעימים.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

האוויר החיצוני נמצא בשימוש כאשר מכניסים אויר טרי לרכב. אם מחזיקים את המזגן על סירקולציה, כמות החמצן בתא הנוסעים קטנה וצריך להכניס חמצן טרי. רוב הזמן אני אישית מעדיף לעשות זאת על ידי שאני משאיר חריץ פתוח באחד החלונות הקדמיים, אך בדרכים מהירות נוח יותר להעביר את המזגן לקצת זמן לאוויר חיצוני. אוויר חיצוני גם יעיל יותר (לא תמיד) להפשרת אדים מן השמשה וגם לאוורור יחידת המיזוג כאשר הרכב (והמזגן) לא פועלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כאשר אנחנו נכנסים למכונית, אשר עמדה מספר שעות בשמש, על איזה כפתור צריך ללחוץ? כמובן שאני פותח את כל החלונות בנוסף.

אוורור חיצוני לדקה או שתיים, ואח"כ סחרור (אם אתה ממזג).

דני

פורסם

מסכים עם ברמונדו בדבריו בשרשור.

אני מפעיל "אוויר מבחוץ" במיוחד כשבחוץ יותר קריר מבאוטו ואני עם חלונות סגורים.

משכנתא זה קל

פורסם

תודה לכולם על העזרה, החכמתי.

2. כאשר לוחצים על אחד הכפתורים, נדלקת נורה קטנה המראה כי אחד הכפתורים לחוץ.

כאשר מדליקים את המכונית, אף נורה לא נדלקת. באיזה מצב אנחנו נמצאים?

יש למישהו תשובה לשאלה הנ"ל?

• תוכן חדש...