Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגירה עשה לי עוול והכיר לי את הזן הנ"ל בת'רד הזה ומאז זה לא יוצא לי מהראש!

 

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2110501&postcount=12

 

 

 

מאז אני לא מצליח להפסיק לחשוב על אימוץ של אחד.

בנו לי כבר כלוב גדול ואופצייה למנעול אוזן בגודל של כ 1.60 רוחב על 170 אורך וגובה של כ 2.20

אני יכול להביא אחד מאיזור קפריסין ללא בעיות ובמחיר ממש זול.

 

כמו כן מצאתי עץ מצויין בעל 3-4 ענפים חזקים מאוד וללא עלים כדי שיהיה לחוטמן על מה לטפס והוא נכנס בול לכלוב ואפשרי גם לאבטח את העץ שיהיה יציב מאוד ללא שום תזוזה גם תחת הפעלת משקל.

נסעתי לחמת גדר שם יש חוטמנים ולפי זה היתאמתי את צורת העץ אחרי היתבוננות של שעה בהרגלי הטיפוס שלהם.

 

הווטרינר שלי מכיר את הגזע הנ"ל עם היסתייגות שאין לו שום ניסיון איתו וזה אחד מהחסרונות שמאוד מפחידים אותי.

כמו כן אני מפחד שהוא לא ייסתדר עם הכלבים שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3042428&postcount=6

 

אני ירגיש את הכלב שלי בלי בעיה לחוטמן, השאלה האם מישהו בלתי מקצועי כמוני יוכל להרגיל את החוטמן לכלב?

 

עוד שאלה, הכלוב ניבנה לפי מידות פנויות במרפסת מקורה עם סוכך שמגן ב100% מגשם ושמש אבל לא הרמטי לרוחות.

האם החוטמן ייסבול בעונות מסויימות ואז אני אצטרך להכניס אותו הביתה או שהוא "זורם" עם כל סוגי מזג האוויר? (חום\קור)

 

כמו כן מה הוא אוכל?

פורסם

מקריאה באשכול הבנתי שהבעיה היא שאתה לא יודע מה הוא אוכל.

 

תן לו להרגיש בבית

שיפתח את המקרר ויכין לעצמו

זכור במה השתמש, ומזה קנה הרבה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ובנימה יותר רצינית (לפני שאני עושה את טעות חיי :lol:)

אני יודע שהוא אוכל הכל, הכוונה הייתה מה כן לתת ומה לא...

 

כמו כן יש לי עוד שאלה לבגירה (שמשום מה מתעלם ממני :roll:) האם זה בסדר לגדל רק חוטמן אחד כי הבנתי שזוהי חיה של להקות.

האם הוא לא ירגיש בודד?

פורסם

זה לא משנה. אם בגירה יגיד לך לגדל להקה, תגדל להקה ! :lol:

זה לא רציני לומר לבגירה (אחרי שהכנת כבר הכל) שאתה לא יכול לגדל להקה :lol:

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ובנימה יותר רצינית (לפני שאני עושה את טעות חיי :lol:)

אני יודע שהוא אוכל הכל, הכוונה הייתה מה כן לתת ומה לא...

 

כמו כן יש לי עוד שאלה לבגירה (שמשום מה מתעלם ממני :roll:) האם זה בסדר לגדל רק חוטמן אחד כי הבנתי שזוהי חיה של להקות.

האם הוא לא ירגיש בודד?

 

 

עברתי על השרשור הנזכר בתחילת הטופיק ואפשר לראות שאתה די רציני בעניין. לא יודע אם זה התחיל בתור בדיחה או לא, מה שבטוח שעכשיו אתה כבר נמצא כמה שלבים בתוכו :).

 

אם כבר, מהי החיה הכי מוזרה/אקזוטית שאדם פרטי מגדל בארצנו ?

פורסם
זה לא משנה. אם בגירה יגיד לך לגדל להקה, תגדל להקה ! :lol:

זה לא רציני לומר לבגירה (אחרי שהכנת כבר הכל) שאתה לא יכול לגדל להקה :lol:

 

איציק

 

איציק כבר קפצת למסקנה שאני מביא וייהי מה מה שלא נכון, במידה ולא מומלץ לגדל חוטמן אחד אני יירד מהעניין.

פורסם
מקריאה באשכול הבנתי שהבעיה היא שאתה לא יודע מה הוא אוכל.

 

תן לו להרגיש בבית

שיפתח את המקרר ויכין לעצמו

זכור במה השתמש, ומזה קנה הרבה

 

:shock::shock::lol::lol::lol::shock:

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

בעקבות הערה של נקמיצי בשרשור אחר, פתאום גיליתי את השרשור הזה אז קודם כל, 'צטערת על העיכוב.

 

עכשיו לעניין, נתחיל מהסוף, ניתו לגדל חוטמן אחד בודד בעדיפות גבוהה מאוד לנקבה אבל יש פה בעייתיות.

 

אם אתה מגדל אותה לבד בבית אז זאת חיה סקרנית, הרסנית, חכמה בצורה בילתי רגילה שדורשת שמירה ועין בוחנת כל הזמן!

כאשר אתה לא בבית, היא חייבת להיות סגורה בכלוב אחרת אתה חוזר לפוגרום בבית.

 

 

אם אתה מגדל אותה בחוץ, אז לבד זה די אכזרי כי זאת חיה סוציאלית שדורשת חברה, בין אם זו חברה חוטמנית או אנושית, ולכן תצתרך לתת לה המון תשומת לב. אם אתה חושש שלא תוכל לעשות את זה, עדיף מראש לוותר על העניין מאשר תוך חצי שנה לרדת בהתלהבות ולגשת לכלוב חצר רק פעם ביומיים להאכלה כי התוצאה תהיה חיה אומללה ומשועממת.

 

עכשיו כשהבנו את תנאי הגידול, נעבור לחלק החוקי, חוטמן הוא חיית בר ולכן מצריכה הוצאת היתר גידול מהרט"ג (רשות הטבע והגנים). כמעט אף אחד לא ימכור לך חוטמן בלי הוצאת אישור שכזה ומאחר ואתה אדם פרטי, בכלל לא בטוח שהרט"ג יאות להנפיק לך כזה אישור. ייתכן ותצליח למצוא בכל זאת חוטמן למכירה ללא היתר אולם במידה ותגדל אותו ללא היתר ותיתפס (בד"כ בעקבות הלשנות), החוטמן יוחרם מה שיגרום לעוגמת נפש וצער רב גם לך וגם לחוטמן.

 

 

כיסינו את הפן החוקי? דיברנו על תנאי גידול? נעבור לחיה עצמה, בשל הבדלי גודל, משקל ואופי, מי שלא מגדל למטרת תצוגה (גני חיות, פינות חי וכו') אלא מחפש ממש חיית בית,מגדלים בעיקר נקבות.

 

למרות שהן יותר קטנות ויותר רגועות, חייבים לזכור שעדיין מדובר בחיית בר וגם אם תבצע החתמה (תהליך בו לוקחים את החיה בעודנה מאוד צעירה מחברת הוריה ומגדלים אותה ע"י בני אדם ובקח גורמים לה לחשוב שבני האדם הם הוריה וחבריה) ברמה גבוהה מאוד, עדיין מדובר בחיית בר!

 

אתה קורא כל הזמן על חיות בר שברגע של אובדן שליטה תוקפות את בעליהן ואף הורגות אותם, אני לא מדבר על בעלי חיים בגן חיות (ששם החיה בכלל לא מאולפת או מוחתמת) אלא על חיות בר שמגיל 0 נמצאות במחיצת בני אדם ופתאום משתלחות.

 

הטיגריס של זיגפריד ורוי והגריזלי של סטפן מילר הן דוגמאות קלאסיות, אז נכון, חוטמן לא יהרוג אותך אבל מה שאני מנסה להגיד הוא שאפשר לצפות לקבל מידי פעם נשיכה ואף פעם לא לבטוח בו ליד זרים, בטח לא ילדים.

 

אתה לא יכול לקחת לחוטמן אוכל תוך כדי שהוא אוכל כי 100% תחטוף ביס.

אתה לא יכול לקחת לו משחק שהוא משחק איתו כי גם כן תחטוף ביס!

 

מזון - נכון, הם אוכלי כל, אתה יכול לקנות להם בשר, דגים, פירות, ירקות, ביצים ולתסף את הכל במזון כלבים איכותי. יש לזכור שמדובר בחיית בר (כבר הזכרתי את זה?) שהרגלי האכילה שלה שונים לחלוטין מהרגלי האכילה של חיה מבויתת, חוטמן של 15 ק"ג יחסל בלי שום בעיה 30 ק"ג מזון כלבים בחודש.

 

מעבר לכל ה"הפחדות" האלה, מדובר בחיה מדהימה, מאוד מאוד חכמה (הרבה יותר מכל כלב), ומאוד סקרנית, כיפית לגידול וכמובן גם שונה מכל דבר אחר שגידלת אי פעם.

 

אם מדובר בכלוב חצר, אני הייתי הולך על שתי נקבות אבל במלוא הרצינות והכנות, אני הייתי יורד מהרעיון הזה במיוחד אם אין לך הרבה זמן להקדיש להם ואם לא התעסקת בגידול חיית בר אחרת מעולם.

 

 

במידה ותחליט שאתה רציני, אשמח לעזור בחיפוש של גורה צעירה ובהנפקת אישורי גידול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שוגר אכן חיה מגניבה, כנ"ל לגבי חמוס (רק שיש לו בעיית ריח "קלה").

 

אם הכיס עמוק, אפשר למצוע גם סוריקטות שזאת כבר באמת חיה מגניבה לחלוטין לגידול בלי קורטוב של אלימות בנשמה של החיה המדהימה הזאת, רק שתכין איזה עשיריה לכל יחידה.

 

300px-Meerkat_feb_09.jpg

 

Meerkat-family-group.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

×
×
  • תוכן חדש...