Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סרברל, בנתיים היחיד שבוכה פה שוב ושוב ושוב על כמה שחרא היה לו בארה"ב הוא אתה.

אז לא הצלחת שם. ביג פאקן דיל. על כל אחד כמוך יש מאות ישראלים שהצליחו וחיים שם כמו מלכים.

כנראה שהקנאה מדברת מתוכך. אבל למה...למה למען השם אתה חייב להכניס לויכוח הזה בכל פעם

מחדש את ארה"ב ? עוד לא הבנת כמה פתטיים נראים הנסיונות שלך להסיט את הדיון ?

למרות שאתה מתקיף, מעליב ויורד עליי (מה חדש? הדרך הישראלית) אני אהיה מנומס אלייך. חשבת אולי רק לרגע קט שאולי חזרתי לארץ לא בגלל שהיה לי שם רע? למען האמת מתי אי פעם ראית אותי כותב שהיה לי שם רע? מה שאני כותב מההתחלה ועד היום ששם זה לא ממש גן עדן איך שאנשים חושבים (אלא אם כן אתה בא ממדינת עולם שלישי) ושבישראל החיים הם לא כל כך חרא איך שהישראלים בוכים. חשבת פעם אולי שחזרתי לארץ בגלל שאני אוהב את המדינה שלי? בגלל שלראות "MADE IN ISRAEL" על מוצרים בחו"ל גרמו לי גאווה? חשבת לרגע שישנם אנשים שבניגוד אלייך ולהרבה במקום לראות רק את הלא טוב והלא מושלם בארץ מנסים למצוא גם את הדברים החיוביים?

בקיצר אתם צודקים. שהמדינה תוריד את מחיר הדלק למינימום ואת המיסים למינמום כך שלפחות הוצאות הביטחון לא יפגעו ואת כל שאר השירותים שיהיו פרטיים. רפואה פרטית, בתי ספר פרטיים, אין ביטוח לאומי ואין קיצבאות חוץ משארים ונכות. נכות זה אגב שאדם מרותק לכסא גלגלים או בעל מוגבליות מוחיות. זהו, בטל את הכל. לא קיצבאות ילדים, לא מענק לידה, לא שום בולשיט של 3 חודש בבית בתשלום, שום דבר. ואז מחיר הדלק ירד ואנשים יהיו שמחים. ואז נוכל לומר שזה כמו באמריקה.

תאמת? אני בעד. למה לי לשלם מיסים בכדי שכל נרקומן יקבל קיצבאות וכל המגזרים שעושים 6 ילדים ומעלה יחיו על חשבוני?

יאללה, אני בעד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למרות שאתה מתקיף, מעליב ויורד עליי (מה חדש? הדרך הישראלית) אני אהיה מנומס אלייך. חשבת אולי רק לרגע קט שאולי חזרתי לארץ לא בגלל שהיה לי שם רע? למען האמת מתי אי פעם ראית אותי כותב שהיה לי שם רע? מה שאני כותב מההתחלה ועד היום ששם זה לא ממש גן עדן איך שאנשים חושבים (אלא אם כן אתה בא ממדינת עולם שלישי) ושבישראל החיים הם לא כל כך חרא איך שהישראלים בוכים. חשבת פעם אולי שחזרתי לארץ בגלל שאני אוהב את המדינה שלי? בגלל שלראות "MADE IN ISRAEL" על מוצרים בחו"ל גרמו לי גאווה? חשבת לרגע שישנם אנשים שבניגוד אלייך ולהרבה במקום לראות רק את הלא טוב והלא מושלם בארץ מנסים למצוא גם את הדברים החיוביים?

בקיצר אתם צודקים. שהמדינה תוריד את מחיר הדלק למינימום ואת המיסים למינמום כך שלפחות הוצאות הביטחון לא יפגעו ואת כל שאר השירותים שיהיו פרטיים. רפואה פרטית, בתי ספר פרטיים, אין ביטוח לאומי ואין קיצבאות חוץ משארים ונכות. נכות זה אגב שאדם מרותק לכסא גלגלים או בעל מוגבליות מוחיות. זהו, בטל את הכל. לא קיצבאות ילדים, לא מענק לידה, לא שום בולשיט של 3 חודש בבית בתשלום, שום דבר. ואז מחיר הדלק ירד ואנשים יהיו שמחים. ואז נוכל לומר שזה כמו באמריקה.

תאמת? אני בעד. למה לי לשלם מיסים בכדי שכל נרקומן יקבל קיצבאות וכל המגזרים שעושים 6 ילדים ומעלה יחיו על חשבוני?

יאללה, אני בעד.

אני "יורד עלייך" כי נמאס לי לשמוע את הדמגוגיה שלך. אילו היית מראה לנו מספרים מבוססים, איך הורדת המס על הדלק תשפיע על קצבאות ילדים, ביטוח לאומי (שזה בכלל מס בפני עצמו, אבל שזה לא יבלבל אותך חלילה) ושאר הדברים שאתה כותב שוב ושוב ( אפילו הרחקת לכת עד לשחפת וילדי אפריקה) אז היה לנו מקום לויכוח ענייני.

אתן לך עוד צ'אנס לשטוח את טיעונך. אנא ספר לנו איך עודף גביית המיסים שיפר את מצבם הכלכלי של המעמד הנמוך ומעמד הביניים. והפעם, בבקשה, עשה זאת עם גיבוי של מספרים ולא ללכת סחור סחור עם מה שאתה חושב, אלא הנתונים הקרים.

בהצלחה !

• חברי המעגל הראשון
פורסם

Cerebral Cortex, ה"התבכיינות" שאתה מתאר היא הבעת רצון לשפר את תנאי המחייה כאן, ומה לא בסדר בזה בדיוק?

למה לא לשאוף לטוב יותר? למה תמיד להגיד "באפריקה אנשים אוספים אוכל מהרצפה ואוכלים נמלים אז תפסיקו להתלונן"?

עם גישה כזאת עדיף לעבור לגור ברקאון בלי מזגן, כי מזגן צורך הרבה חשמל ועולה כסף, לאכול רק לחם פרוס עם לוף ולשתות מיי ברז. הרי מה צריך יותר מזה? כל עוד אתה בריא ויכול לעבוד 14 שעות ביום זה טוב (מניסיון, עם משכורת מינימום אי אפשר לעבוד רק 8 - 9 שעות ביום ולחיות נורמלי. ונורמלי זה לא אייפון 4 חולצות מותגים ואוטו חדש.)

אנשים עובדים קשה מאד ומרויחים כמעט אותו סכום שנותנים דמי אבטלה למובטלים. אז בשביל מה ללכת לעבודה לקרוע את התח*ת? עדיף לשבת בבית ולא לעבוד.

זה בהחלט מעצבן שמספרים לך כל היום שהאבטלה יורדת והמדינה בצמיחה כלכלית, מדורגת גבוה בעולם - ואתה האזרח הפשוט לא רואה שום צמיחה, מוצרים שפעם עלו 5 ש"ח עולים 10, ואנשים לא מצליחים לחיות ברווח כמו שחיו לפני כמה שנים עם אותה משכורת.

אתה יודע מה? אז לפחות שלא ישקרו. שיפרסמו שהתנאים בישראל על הפנים ויקר לחיות כאן. אז ה"בכיינות" תהיה מוצדקת לדעתך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Cerebral Cortex -

נקודת הייחוס שלנו אינה אפריקה, מצרים או סוריה. ביחס למקומות הנ"ל, מצבנו מצוין פלוס. נקודת הייחוס שלנו, וטוב שכך, הן מדינות צפון אמריקה, אירופה ואסטרליה. ביחס למדינות האלה, מצבנו לא משהו. נכון, ישראל רק בת 60 ויש לה הישגים בלתי נתפסים, אך יש עוד המון המון המון מה לתקן.

הטענה שלך לפיה אסור להתרעם על מחירי הדלק מכיוון שאנשים מתים באפריקה מדי יום היא דמגוגית. לפי הטענה הזו, גם אם נשוב לגור באוהלים, אסור יהיה לנו להתלונן כי עדיין המצב יהיה טוב ביחס למצבם של אלה שמתים באפריקה.

הסיבה שאנשים מתרעמים בעת הזו נובעת בין היתר מכך שמבחינה כלכלית, ישראל של השנים האחרונות היא סיפור הצלחה אדיר, אך האזרח הפשוט (לא זה העני, אלא זה היצרן שעובד קשה מאוד ועושה צבא ומלואים) אינו ממש נהנה מכך. העושר וההצלחה אינם מחלחלים למטה. נכון, רמת החיים בארץ אינה כה גרועה כפי שמנסים לצייר אותה, אך הפער למול מדינות המערב הוא גדול מאוד (ואף מתרחב) ללא כל הצדקה. חייתי בארה"ב לא מזמן, והפער בין רמת החיים של מעמד הביניים שם לזה שבישראל הוא בלתי נתפס וצריך וחובה לצמצם אותו. העולם הוא שטוח, ואם ישראל תישאר מאחור, טובי ביניה יעזבו לחו"ל.

הגיע הזמן שסדר היום במדינה יהיה איכות החיים של תושביה (שחלק מזה הם מחירי הרכבים ומחירי הדלק השערורייתיים) ולא רק נושאים מדיניים או בטחוניים, אשר נועדו בין היתר להסיט (במכוון) את דעת הקהל מהעובדה שרומסים וחולבים אותו ללא הצדקה.

פורסם

העיקר שהבינו שם למעלה שהגיע הזמן לשנות כמה דברים ...

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
Cerebral Cortex -

נקודת הייחוס שלנו אינה אפריקה, מצרים או סוריה. ביחס למקומות הנ"ל, מצבנו מצוין פלוס. נקודת הייחוס שלנו, וטוב שכך, הן מדינות צפון אמריקה, אירופה ואסטרליה. ביחס למדינות האלה, מצבנו לא משהו. נכון, ישראל רק בת 60 ויש לה הישגים בלתי נתפסים, אך יש עוד המון המון המון מה לתקן.

הטענה שלך לפיה אסור להתרעם על מחירי הדלק מכיוון שאנשים מתים באפריקה מדי יום היא דמגוגית. לפי הטענה הזו, גם אם נשוב לגור באוהלים, אסור יהיה לנו להתלונן כי עדיין המצב יהיה טוב ביחס למצבם של אלה שמתים באפריקה.

הסיבה שאנשים מתרעמים בעת הזו נובעת בין היתר מכך שמבחינה כלכלית, ישראל של השנים האחרונות היא סיפור הצלחה אדיר, אך האזרח הפשוט (לא זה העני, אלא זה היצרן שעובד קשה מאוד ועושה צבא ומלואים) אינו ממש נהנה מכך. העושר וההצלחה אינם מחלחלים למטה. נכון, רמת החיים בארץ אינה כה גרועה כפי שמנסים לצייר אותה, אך הפער למול מדינות המערב הוא גדול מאוד (ואף מתרחב) ללא כל הצדקה. חייתי בארה"ב לא מזמן, והפער בין רמת החיים של מעמד הביניים שם לזה שבישראל הוא בלתי נתפס וצריך וחובה לצמצם אותו. העולם הוא שטוח, ואם ישראל תישאר מאחור, טובי ביניה יעזבו לחו"ל.

הגיע הזמן שסדר היום במדינה יהיה איכות החיים של תושביה (שחלק מזה הם מחירי הרכבים ומחירי הדלק השערורייתיים) ולא רק נושאים מדיניים או בטחוניים, אשר נועדו בין היתר להסיט (במכוון) את דעת הקהל מהעובדה שרומסים וחולבים אותו ללא הצדקה.

בוא ואספר לך משהו. יש מושג שנקרא הלם תרבות. זה יכול להיות לחובה או לשלילה. אדם שמגיע לישראל לארה"ב יקבל כזה הלם כנ"ל לאדם שיבקר במדינת עולם שלישי. זה שחיית שם זה נפלא, גם אני זוכר שבתור תייר קיבלי שוק שראיתי שמחיר 4 ליטרים היה דולר ומשהו ומחיר מכנס ליווס היה $25. אבל שחיים שם כמו כולם ולא על תקן תייר אז מתחילים לראות את העיניינים כמו שהם. לפי מה שזכור לי מפעם שעברה לפני כמה שנים מחיר הבשר והגבינה פה ושם היו פחות או יותר אותו הדבר. אני לא מדבר על גאנק פוד. לך לשווקים כאן בארץ ותקנה ירקות ופירות בשווי 50 דולר ולך תקנה שם ירקות ופירות בשווי 50 דולר. נחש איפה תהיה לך עגלה מפוצצת? אז בסדר, נכון, משפחה של 4 נפשות לא יכולה להרשות לעצמה לקנות בגדי מותגים אבל בגדים יש? יש. פירות, ירקות ובשר במחיר שווה לכל נפש בישראל יש? יש. ביטוח רפואי שכולל חס וחליה השתלות יש? יש. אומנם למושלם זהב, פלטניום או שזה לא נקרא צריך להוסיף 100 שקל אבל מה זה עוד $30 דולר כל חודש ואתה מבוטח מכף רגל ועד ראש? זה צחוק. אז לבוא ולומר שבישראל אי אפשר לחיות בכבוד או בצלם אנוש זוהי הגזמה לגמרי. ודרך אגב, אני לא מתבייש לומר זאת אבל בילדותי היו אפילו קונים לי בגדים משומשים מוויצו.

דרך אגב, נכון ל 2010 מדינת ישראל מדורגת כמדינה מס 15 מבחינת איכות חיים. כנראה שהמומחים שבדקו כל מדינה היו על סמים.

http://hdr.undp.org/en/statistics/

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
השוואה בין החיים במודיעין לחיים בניו יורק ולונדון.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=818622

השם ירחם (והוא לא מרחם) איזה בולשיט זה פשוט לא ייאמן.

אני יודע שבישראל יותר זול לי להלביש 3 ילדים, יותר זול לי להאכיל אותם באוכל מזין ולא בחרא של מקדונלדס, בורגרקינג ופיצה האט, ויותר זול לי לשמור על הבריאות שלהם ועל בריאות השיניים שלהם. קג עגבניות בישראל עולה 99 אגורות כמה עולה ק"ג עגבניות באמריקה? 3.99 לפאונד שזה 450 גרם כלומר 1 ק"ג שזה 2.2 פאונד יעלו לי לפי שער דולר שווה 3.50 שקל אז קג עגבניות יעלה לי קרוב ל 31 שקל. אז מה אתם מבלבלים בביצים? מה עם מלפפונים שנמכרים ביחידות ולא כמו בישראל בק"ג? פלפלים אדומים עוד יותר יקרים מעגבניות. מה עם פירות? אז איפה יותר קל להאכיל את הילד? לגבי הקוטג והגבינה הלבנה תבואו בטענות לחברות החלב הגדולות. בתמורה אני משלם 7.22 לליטר בנזין ומס הכנסה וביטוח לאומי. אני יודע שחס וחלילה אם מחר מישהו מת המדינה תשלם קיצבת אלמנה ושארים והילדים לא יזרקו ברחוב. אני גם יודע שהמדינה תשלם את עלות הלוויה ואת עלות האדמה. הייתי באנגליה לפני 4 חודשים בערך וראיתי מה זה לחיות שם. למה אף אחד לא מספר שעלות הלוויה באמריקה מגיעה למעל 10 אלף דולר? למה אף אחד לא מספר שבאמריקה מחייבים אותך ארונונה לפי שווי הבית ולא לפי הגודל שלו? מה זאת אומרת? שבזמן שבישראל על בית 100 מטר בנוי על שטח חצי דונם אתה משלם ארנונה רק לפי המטר הבנוי ובאמריקה אתה תשלם לפי כל ה 500 מטר? למה לא מספרים שהעירייה באמריקה יכולה לעקל לך את הבית אם אתה לא משלם ארנונה. מה יכולים לעשות לך בישראל? אף אחד לא יכול לזרוק אותך מהבית שלך ששולם במלואו ושלך בטאבו בגלל שאתה לא יכול לשלם ארנונה. אז מה מבלבלים בביצים? מה לעשות, ביטוח עולה כסף. אם מישהו חושב שהוא יהיה בריא ולא יזדקק לעזרה רפואית כל שהיא ולעולם לא יצטרך ימי מחלה מהביטוח לאומי אז סבבה.שילך לגור באמריקה. לא חזרו ישראלים שחשבו ששם זה גן עדן וחזרו עם הזנב בין הרגליים. עובדה, אקי אבני וסנדי בר חזרו ככה.

פורסם

אני יודע שבישראל יותר זול לי להלביש 3 ילדים, יותר זול לי להאכיל אותם באוכל מזין ולא בחרא של מקדונלדס, בורגרקינג ופיצה האט, ויותר זול לי לשמור על הבריאות שלהם ועל בריאות השיניים שלהם. קג עגבניות בישראל עולה 99 אגורות כמה עולה ק"ג עגבניות באמריקה? 3.99 לפאונד שזה 450 גרם כלומר 1 ק"ג שזה 2.2 פאונד יעלו לי לפי שער דולר שווה 3.50 שקל אז קג עגבניות יעלה לי קרוב ל 31 שקל. אז מה אתם מבלבלים בביצים? מה עם מלפפונים שנמכרים ביחידות ולא כמו בישראל בק"ג? פלפלים אדומים עוד יותר יקרים מעגבניות. מה עם פירות? אז איפה יותר קל להאכיל את הילד? לגבי הקוטג והגבינה הלבנה תבואו בטענות לחברות החלב הגדולות. בתמורה אני משלם 7.22 לליטר בנזין ומס הכנסה וביטוח לאומי. אני יודע שחס וחלילה אם מחר מישהו מת המדינה תשלם קיצבת אלמנה ושארים והילדים לא יזרקו ברחוב. אני גם יודע שהמדינה תשלם את עלות הלוויה ואת עלות האדמה. הייתי באנגליה לפני 4 חודשים בערך וראיתי מה זה לחיות שם. למה אף אחד לא מספר שעלות הלוויה באמריקה מגיעה למעל 10 אלף דולר? למה אף אחד לא מספר שבאמריקה מחייבים אותך ארונונה לפי שווי הבית ולא לפי הגודל שלו? מה זאת אומרת? שבזמן שבישראל על בית 100 מטר בנוי על שטח חצי דונם אתה משלם ארנונה רק לפי המטר הבנוי ובאמריקה אתה תשלם לפי כל ה 500 מטר? למה לא מספרים שהעירייה באמריקה יכולה לעקל לך את הבית אם אתה לא משלם ארנונה. מה יכולים לעשות לך בישראל? אף אחד לא יכול לזרוק אותך מהבית שלך ששולם במלואו ושלך בטאבו בגלל שאתה לא יכול לשלם ארנונה. אז מה מבלבלים בביצים? מה לעשות, ביטוח עולה כסף. אם מישהו חושב שהוא יהיה בריא ולא יזדקק לעזרה רפואית כל שהיא ולעולם לא יצטרך ימי מחלה מהביטוח לאומי אז סבבה.שילך לגור באמריקה. לא חזרו ישראלים שחשבו ששם זה גן עדן וחזרו עם הזנב בין הרגליים. עובדה, אקי אבני וסנדי בר חזרו ככה.

אז אתה אומר שהחיים בארץ יותר טובים כי ירקות ופירות יותר זולים? לפי הכתבה ק"ג עגבניות ומלפפונים עולה בארץ 3.9 לעומת 5.6 בלונדון ו8.5 בני יורק. בתלהתחשב בזה ש98% משאר הדברים יותר זולים שמה אני יכול לחיות עם העובדה הזאת ..

מה יותר זול ומה יותר יקר זה לא משנה מה שמשנה זה שבסופו של דבר משפחה ישראלית מסיימת את ההוצאות החודשיות עם מינוס בעוד בניו יורק ולונדון בפלוס לא קטן.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

והסקר איכות חיים שקישרת אליו, זה שמדרג את ישראל מבחינת איכות חיים במקום ה15 בעולם?

מעל פינלנד,בלגיה,דנמרק,ספרד,הונג קונג,איטליה,אנגליה,אוסטריה,סינגפור.

לא בולשיט בכלל. בכלל לא.

V5

פורסם

לגבי מדד הפיתוח האנושי של האום - אכן ישראל מדורגת 15. המדד מתייחס לנתונים הבאים: תוחלת חיים, חינוך והכנסה ובמדדים אלה אכן ישראל מובילה. כפי שציינתי בתגובה קודמת, החיים בישראל לא כ"כ רעים כפי שנוטים לחשוב.

MICHAEL R - זה אינדקס רשמי של האום. לא איזה בולשיט. אני יודע שזה טרנד לרדת על המדינה ועל החיים בה, אך למרות שלרובנו יש ביקורת על מה שקורה כאן אסור להתעלם מהמציאות שהיא ורודה יותר ממה שאנו חושבים.

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_Development_Index

לגבי ההשוואה בין המשפחות בארץ ובחו"ל - אכן בולשיט. חייתי עד לא מזמן בארה"ב ובאופן כולל החיים שם יותר יקרים מאשר בארץ. רק גן ילדים עלה לי 8000 ש"ח לחודש לשני ילדים וזה לא נחשב יקר. אלא מה, גם ההכנסה גבוהה יותר (אצלי היה פי 2 מאשר בארץ בברוטו. בנטו יותר) ובחישוב כולל החיים של המעמד הבינוני שם נוחים יותר מבחינה חומרית וחוסכים שם יותר. אגב, הישראלי מארה"ב מרוויח יחסית מעט למי שחי בניו יורק, ואם יכניס את הילדים שלו לבי"ס יהודי או לאוניברסיטה, כל החיסכון (שאולי יש לו) ילך לפח. לגבי מעמד נמוך - עדיף לחיות בארץ, לפחות מקבלים ביטוח בריאות וחינוך טוב בחינם.

פורסם

אני לא אומר את זה כי זה טרנדי לרדת על המדינה או כי רע לי פה במיוחד. סבבה לי. (קצת חם, אבל סבבה :lol: )

אבל זה פשוט לא מציאותי הדירוג הזה.

במקרה יש בפורום חברים שחיים בספרד ובהונג קונג שמדורגות מתחת לישראל, פעם הם גרו פה, עכשו הם גרים שם, שנשאל את דעתם האובייקטיבית לגבי איפה הם נהנים מאיכות חיים טובה יותר?

V5

• תוכן חדש...