Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אצלנו יש דברים שצריכים בשבילם את הכסף הנ"ל, לדוגמא צבא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל אצלנו יש דברים שצריכים בשבילם את הכסף הנ"ל, לדוגמא צבא.

משעשע.

הנזיפות של הקונגרס האמריקאי בנשיאים הן בייחוד בגין הוצאות כה רבות בתחום הביטחוני.

טריליונים רבים "מתבזבזים" רק על מלחמה בטרור.

פורסם

ואצלנו לא משקיעים הון עתק בביטחון ובפיתוחים שונים של הצבא? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

את ההשוואה בין כלכלת ארה"ב לכלכלת ישראל אני משאיר לך.

ישנם שלל פרמטרים שונים שמשפיעים על תמחור כלי הרכב המיובאים (מדינה שמייבאת מסות [כמות גדולה] של רכבים תקבל מחיר טוב

יותר משמעותית ממדינה כמו ישראל, מכון התקנים הישראלי הוא קפדני והשלב הזה בייבוא הדוגמא מחו"ל הוא יקר ומתוסבך ועוד ועוד).

העובדה שבארה"ב מתגוררים 300 מיליון תושבים המשלמים מיסים אינה הסיבה המרכזית למחירים הנמוכים יחסית.

פורסם
אולי כי בישראל חיים רק 8 מיליון תושבים ובארה"ב חיים 330 מיליון? לאיזה מדינה יהיה יותר כסף ממיסים? אז אולי למדינה שיש כסף יותר ממיסים היא יכולה להוריד במיסוי על הרכב? אולי אדם שחיי במדינה שמייצרת מכוניות בעצמה משלם פחות מאדם שחיי במדינה שצריכה לייבא את הרכב מחו"ל?

אני יודע שאתה אוהב את ישראל CERBERAL

אבל תפסיק להיות תמים, זה שיש בארה"ב פי 50 אנשים מבארץ גם אומר שההוצאות של המדינה שלנו היא בצורה יחסית לתושבים שקיימים בה.

כלומר על כל שקל שאתה מכניס למדינה זה תואם לכל דולר שתכניס למדינת ארה"ב, ואני לא אומר את זה במדוייק אבל אני אומר שלא חסר למדינה שלנו כסף וארגזים של כסף.

זה שהם ממשיכים להוציא עוד שקלים מהאזרחים זה כי לאף אחד אין כוח להתמודד עם חוקים / שינויי מחירים וכו' חדשים ועבודה כי יש לנו ממשלה של עצלנים, הם מקבלים תמשכורת והמדינה ממשיכה לחיות עם אותם הוצאות על הדירות ואותם בזבוזים ואי סגירת חודש וחלומות לילדים שלא יתגשמו, לא סתם יותר ממליון איש במדינה ההזויה הזאת נחשבים כעניים.

אני בתור ילד שגדל בדימונה והיה לו כל מה שרצה, והיום אבא שלי בקושי מפרנס את המשפחה שלו ועוד אני בכלל לא גר בבית ככה שההוצאות עוד יותר קטנו בשבילו, ועדיין לא מספיקות, וכל זה בעיר בשם דימונה שם המס הכנסה לא נוגע בך עד 12 אלף ש"ח בחודש וגם עם זה אבא שלי לא מסיים את החודש.

אמרתי לך כבר, תפסיק לחיות בעולם ורוד ותצא קצת מהתמימות לראות מה קורה שם בחוץ.

Opel Adam S 2017

פורסם
איזו שטות.

מזכיר לי שניסיתי פעם להסביר לאדם לא משכיל מהו הערך פאי (pie) ואיך הוא מהווה יחס בין היקף המעגל לקוטרו,

תמיד הוא אמר לי: "אבל איך ייתכן שבכל מעגל ההיקף ארוך ב-3.14?" ולא הצליח להבין יחס מהו.

330 מיליון תושבים זה לא איזה בובות צעצוע שמפקידות לחשבון המדינה מיסים ותו לא, כנראה שאתה לא מספיק מעורה

אבל התושבים האלה עולים כסף, הרבה כסף, ולא, המדינה לא יכולה לחלק לכולם מכוניות בזול כי היא מרוויחה כסף מהתושבים

הרבים היושבים בחיקה.

גם בנוגע לייבוא הדבר לא תמיד נכון. בארץ יש חברה לייצור רמקולים high end, אחת ויחידה, אני יכול להגיד לך שלייבא

רמקולים באותם סדרי גודל של רמות בד"כ יוצא יותר זול, גם אחרי מיסים.

ותדאג לממשלה שביום שיצוץ מפעל לייצור מכוניות בישראל (חה? - לעולם לא נוכל לצמצם את הפערים העצומים בטכנולוגיות

שכבר פותחו בחברות הרכב האחרות) היא תדאג לתמחר זאת כך שרוב עם ישראל יחזור לטויוטה ולמאזדה שלו.

אני יודע שאתה אוהב את ישראל CERBERAL

אבל תפסיק להיות תמים, זה שיש בארה"ב פי 50 אנשים מבארץ גם אומר שההוצאות של המדינה שלנו היא בצורה יחסית לתושבים שקיימים בה.

כלומר על כל שקל שאתה מכניס למדינה זה תואם לכל דולר שתכניס למדינת ארה"ב, ואני לא אומר את זה במדוייק אבל אני אומר שלא חסר למדינה שלנו כסף וארגזים של כסף.

זה שהם ממשיכים להוציא עוד שקלים מהאזרחים זה כי לאף אחד אין כוח להתמודד עם חוקים / שינויי מחירים וכו' חדשים ועבודה כי יש לנו ממשלה של עצלנים, הם מקבלים תמשכורת והמדינה ממשיכה לחיות עם אותם הוצאות על הדירות ואותם בזבוזים ואי סגירת חודש וחלומות לילדים שלא יתגשמו, לא סתם יותר ממליון איש במדינה ההזויה הזאת נחשבים כעניים.

אני בתור ילד שגדל בדימונה והיה לו כל מה שרצה, והיום אבא שלי בקושי מפרנס את המשפחה שלו ועוד אני בכלל לא גר בבית ככה שההוצאות עוד יותר קטנו בשבילו, ועדיין לא מספיקות, וכל זה בעיר בשם דימונה שם המס הכנסה לא נוגע בך עד 12 אלף ש"ח בחודש וגם עם זה אבא שלי לא מסיים את החודש.

אמרתי לך כבר, תפסיק לחיות בעולם ורוד ותצא קצת מהתמימות לראות מה קורה שם בחוץ.

הבנתי, אז ממה שאתם אומרים ארה"ב בעצם מפסידה או לא מרוויחה ממש מזה שיש לה כל כך הרבה אזרחים פוטנציאלים ששוים הכנסות ממס.

קחו 330 מיליון איש. תחלבו אותם ממיסים ואת כל השירותים שהם אמורים לקבל הפכו לפרטי או תבטלו. כלומר, את ענף הבריאות תהפכו לפרטי ותנו להם לשלם את הנטל בצורת פרמיות יקרות חודשיות, בטלו את ביטוח הלאומי ואל תעניקו שום זכות או הטבה מה שבאמת בפועל קורה כמו כן תטילו על כל אדם שמשלם מיסים מס לבית ספר עד ליום שהוא מת. כלומר כל אזרח שמתחיל לשלם מיסים משלם בעצם על בתי הספר בסביבה שלו כדי להבטיח שכל ילד וילד יוכל ללמוד. זאת גם אם הוא ממזמן סיים ללמוד וגם אם אין לאותו אדם ילדים. בטלו סיבסוד לאנברסיטאות והפכו אותן לפרטיות. ככה כל אונבריסטה תצליח לגייס את ההון שלה למימון מחקרים בין הייתר משכר הלימוד.

אחרי כל זה עם 330 מיל תושבים אולי נצליח להכניס כמה מיליארדי דולרים לכיס המדינה.

ליאב (סליחה אם תעיתי בשם) רוצה שאני אביא לך לינק על אדם בארה"ב שלא יכל לממן לעצמו טיפול רפואי אז הוא הלך ושדד בנק בסכום של 1 דולר (3.50 שקלים בלבד, פחות ממחיר פחית קולה בארץ) על מנת שהוא יכנס לבית סוהר ושם הוא יקבל טיפול רפואי פי כמה יותר טוב מהיותו אזרח? אתה פשוט תיגנב.

אולי נפתח שירשור חפירות על ההבדלים בין כאן לאמריקה שאנשים יבינו שפה זה לא כל כך גרוע איך שמציגים את זה?

מה דעתכם, תהיה למישהו התנגדות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

המחאה לא צריכה להיות על מחיר הדלק.

דלק זה לא מוצר יסוד, לא חשוב כמה תתבכיינו. להחזיק רכב זו לא זכות מלידה.

המחאה האמיתית צריכה להיות על:

1. מחירי המים. מים זה כן מצרך יסוד וגביה של 12 ומשהו ש"ח לקוב כאשר התפלת קוב עולה 2-3 ש"ח בשער מפעל ההתפלה זה שוד וגזל.

נכון, יש עלויות הובלה, חלוקה, נזילות בדרך, גבייה, תפעול, קריאת מונים וכו' וכו' וכו' אבל אין שום הצדקה ל400% רווח.

2. התחבורה הציבורית בארץ. המחירים זולים, אבל הביצועים מבחינת זמן הגעה מזעזעים.

אם היתה פה מערכת תחבורה ציבורית שמאפשרת לבנאדם להגיע לעבודה וחזרה באותו זמן כמו רכב פרטי אבל רבע מהעלות, הרי אף אחד לא היה נוסע לעבודה במכונית.

ואז הדלק יכול לעלות גם 15 שקל לליטר, ומחירו יהיה רלוונטי רק לנסיעות שכן צריך לעשות עם הרכב שזה פחות מחצי מהנסיעות שמתבצעות כיום.

ואגב, זה קצת מצחיק לפתוח מחאה על התייקרות שבכלל לא ברור אם וכמה תהיה, אחרי חודשיים רצופים של ירידות.

ולגבי ארצות הברית - בא לכם לשלם 3.5 שקל לליטר דלק, אבל מצד שני 800$ לחודש ביטוח רפואי לאדם (זה עבור גבר בריא בן 27. מישהו חולה כנראה לא יצליח לקבל ביטוח בכלל), והשתתפות עצמית 50$ על ביקור אצל רופא משפחה, 150$ שיננית וכו' וכו'?

כי אלו המחירים. חבר שלי גר בניו יורק וזה מה שהוא משלם.

תעשו חשבון כמה זה יוצא עבור משפחה של 4 נפשות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ההשתתפות של הישראלים במס בריאות ובנוסף תשלום לקופות חולים והשתתפות עצמית גרמו לכך שישראל היום שניה אחרי ארה"ב בהוצאה לנפש יחסית להכנסה. כך שההשוואה לארה"ב לא הכי נכונה. מצד שני רמת שירותי הרפואה בארץ עדיין מהטובות במערב (אבל קרובה לקריסה, ועל זה יש מספיק מידע עכשיו בתקופת השביתה).

לעניין הדלק, כל מי שרשם פה שצריך להעלות את המס על הדלק. המס עלה וממשיך לעלות. רואים זאת בהשוואה למחיר חבית נפט היסטורי ושער הדולר. המחיר גבוהה היום, וזהו המוצר מהבודדים במשק שמגולמים בו כמה סוגי מיסים אחד על גבי השני. העליה במיסוי ובמחיר של הדלק משליכה על כל המוצרים ולפעמים ביחס גבוהה יותר מאשר הדלק עצמו. למשל, יוגורט: כל תהליכי היצור צורכים אנרגיה לכן עלותם גדלה (מהמחלבה לפס היצור, בשיעור העליה +-), עלות יצור הפלסטיק עלתה (תוצר של תהליכי זיקוק הדלק) ועלות ההובלה עלתה. לכן לפעמים במוצרים רבים מרגישים עליה גדולה יותר במחירים מאשר שיעור העליה במחיר הדלק שמהווה חומר גלם והוצאת הפצה.

שאין אלטרנטיבה של תחבורה ציבורית ראוייה (הרכבת לא עובדת והאוטובוסים לא אוטובוסים) הדלק הוא מוצר קיומי שמאפשר נסיעה ואין אלטרנטיבה. הרצון ליצור מס ירוק לא רלוונטי כל עוד אין תחבורה ציבורית אמיתית.

פורסם

ואגב, זה קצת מצחיק לפתוח מחאה על התייקרות שבכלל לא ברור אם וכמה תהיה, אחרי חודשיים רצופים של ירידות.

.

זו הייתה בדיחה, נכון ?

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים,

אני נמצא בדפי הפורום בעיקר על תקן קורא,אבל הפעם החלטתי גם להגיב מכיוון שבאמת הגיעו מים עד נפש,אני באמת ובתמים מרגיש שעושים מאיתנו מטומטמים,בשורות הבאות אסביר מדוע ואשמח להתיחסותכם ותגובתכם:

בעת עליית המחיר פר חבית נפט,מודיעים לנו בלב כבד שמחירי הבנזין והסולר יעלו בהשד יודע כמה אגורות לליטר,המצב נמשך שנים לא מועטות בכלל ואני מניח שרובנו התרגלנו.

אבל

כאשר מחירי הנפט יורדים,לא שמענו על הגב-גבר ממשרד האוצר,צאצא האלים,אדיר הגבורות,הקדוש והמתוק שהעז להציע שמחירי הדלקים יורדו בהתאם לירידת מחירי הנפט, לרוב אין ירידה בכלל ואם ישנה ירידה כלשהי היא נראית כמו עוד כאפה בעורפו של צרכן הכאפות הישראלי ובממשלה מכריזים בקול גדול שמחירי הבנזין ירדו ב10 אגורות לליטר והמחיר הגבוה עומד על תילו עד לעליה הבאה,שכמובן תגרום לעלייתו שוב ללא כל אפשרות מנוס מהמלכודת הזו שטומנים לנו החזירים,הנבלים,תאבי הבצע המסואבים.

להעלות הם יודעים,אבל להוריד לא בא בחשבון.

מה שבטוח שלרובנו די נמאס להרגיש את אורכו של האיבר שהם תוקעים באחורינו לקול צלצולי המטבעות,רחש השטרות,ופכפוכי הדלק הזורם סביב.

אבל מה לעשות,אנחנו חיים בישראל,אף אחד פה לא ישבות באמת,כל אחד סומך על האחר שיעשה את העבודה. עד מתי?

פורסם

רן, מחזק את הנקודה שלך.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3423621,00.html

הבעיה ששכחו ברשויות המס שהם משרתים את האזרחים ולא ההפך. אין קשר בין המחירים למיסוי לכן יש צורך להורדה דרסטית של המס על הדלק בייחוד עקב ההשפעה שלו על אוכלוסיות חלשות (מחירי מוצרים, תחבורה ציבורית וכו').

ועוד כתבה עניינית בנושא:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000643412

פורסם
שלום לחברי הפורום היקרים,

אני נמצא בדפי הפורום בעיקר על תקן קורא,אבל הפעם החלטתי גם להגיב מכיוון שבאמת הגיעו מים עד נפש,אני באמת ובתמים מרגיש שעושים מאיתנו מטומטמים,בשורות הבאות אסביר מדוע ואשמח להתיחסותכם ותגובתכם:

בעת עליית המחיר פר חבית נפט,מודיעים לנו בלב כבד שמחירי הבנזין והסולר יעלו בהשד יודע כמה אגורות לליטר,המצב נמשך שנים לא מועטות בכלל ואני מניח שרובנו התרגלנו.

אבל

כאשר מחירי הנפט יורדים,לא שמענו על הגב-גבר ממשרד האוצר,צאצא האלים,אדיר הגבורות,הקדוש והמתוק שהעז להציע שמחירי הדלקים יורדו בהתאם לירידת מחירי הנפט, לרוב אין ירידה בכלל ואם ישנה ירידה כלשהי היא נראית כמו עוד כאפה בעורפו של צרכן הכאפות הישראלי ובממשלה מכריזים בקול גדול שמחירי הבנזין ירדו ב10 אגורות לליטר והמחיר הגבוה עומד על תילו עד לעליה הבאה,שכמובן תגרום לעלייתו שוב ללא כל אפשרות מנוס מהמלכודת הזו שטומנים לנו החזירים,הנבלים,תאבי הבצע המסואבים.

להעלות הם יודעים,אבל להוריד לא בא בחשבון.

מה שבטוח שלרובנו די נמאס להרגיש את אורכו של האיבר שהם תוקעים באחורינו לקול צלצולי המטבעות,רחש השטרות,ופכפוכי הדלק הזורם סביב.

אבל מה לעשות,אנחנו חיים בישראל,אף אחד פה לא ישבות באמת,כל אחד סומך על האחר שיעשה את העבודה. עד מתי?

אדון נכבד, רשמתי זאת כמה פעמים ואני ארשום זאת שוב. תראה לי מדינה מתקדמת אחת בעולם שמדורגת באיכות חיים מעל ישראל שבה מחיר הדלק יותר זול מבישראל. קדימה, אני מציב לפנייך אתגר. הייתכן שיש קשר בין מחיר הדלק לבין איכות החיים במדינות נאורות? עזוב את אמריקה, היא מדינה קפיטליסטית (אם כי בתחפושת כי במציאות כל האפסים והלוזרים מקבלים שירותים על חשבון המעמד הבינוני) ולכן לא מציאה שום שירותים לאזרח בצורה ציבורית אלא הכל פרטי. האם זה צירוך מקרים שנורבווגיה נחשבת למקום מספר אחד בעולם מבחינת איכות חיים אבל שם גם הדלק הוא יקר מאוד אם לא הייקר ביותר בעולם?

למדינה חביבי יש חשבונות לשלם כל חודש כמו שלך יש. אם המדינה תוריד במחיר הדלק סליחה, במיסוי על הדלק ההכנסות שלה ירדו ויהיה קשה לה לשלם. מאיפה אתה מציע שיקחו את הכסף? כל הנחה שנותנים לך בתחום אחד בא על חשבון השני. רוצה פחות ילדים בכיתה? סבבה, תקבל פחות מיטות אישפוז, פחות תקנים לרופאים ואחיות. רוצה הנחה בדלק? סבבה, קבל קיצוץ חד בקיצבאות של ביטוח לאומי. אין ארוחות חינם בישראל אלא אם כן אתה פרזיט ממגזר כלשהוא שרק גובה קיצבאות ולא מכניס שום כסף לקופת המדינה בתור אזרח שלה.

המחאה לא צריכה להיות על מחיר הדלק.

דלק זה לא מוצר יסוד, לא חשוב כמה תתבכיינו. להחזיק רכב זו לא זכות מלידה.

המחאה האמיתית צריכה להיות על:

1. מחירי המים. מים זה כן מצרך יסוד וגביה של 12 ומשהו ש"ח לקוב כאשר התפלת קוב עולה 2-3 ש"ח בשער מפעל ההתפלה זה שוד וגזל.

נכון, יש עלויות הובלה, חלוקה, נזילות בדרך, גבייה, תפעול, קריאת מונים וכו' וכו' וכו' אבל אין שום הצדקה ל400% רווח.

2. התחבורה הציבורית בארץ. המחירים זולים, אבל הביצועים מבחינת זמן הגעה מזעזעים.

אם היתה פה מערכת תחבורה ציבורית שמאפשרת לבנאדם להגיע לעבודה וחזרה באותו זמן כמו רכב פרטי אבל רבע מהעלות, הרי אף אחד לא היה נוסע לעבודה במכונית.

ואז הדלק יכול לעלות גם 15 שקל לליטר, ומחירו יהיה רלוונטי רק לנסיעות שכן צריך לעשות עם הרכב שזה פחות מחצי מהנסיעות שמתבצעות כיום.

ולגבי ארצות הברית - בא לכם לשלם 3.5 שקל לליטר דלק, אבל מצד שני 800$ לחודש ביטוח רפואי לאדם (זה עבור גבר בריא בן 27. מישהו חולה כנראה לא יצליח לקבל ביטוח בכלל), והשתתפות עצמית 50$ על ביקור אצל רופא משפחה, 150$ שיננית וכו' וכו'?

כי אלו המחירים. חבר שלי גר בניו יורק וזה מה שהוא משלם.

תעשו חשבון כמה זה יוצא עבור משפחה של 4 נפשות.

Will אני חייב לציין שמידי פעם יוצא לי לקרוא את התשובות שלך בנושאים כאלה ואחרים ואני בהחלט מעריך את התושבות שלך. אתה עונה בבהירות, בחדות ובצורה מובנת וקולעת. ישר כח ותמשיך ככה.

אגב, משפחה עם 3 נפשות כלומר אבא, אמא וילד משלמים בבמוצע פרמייה של 1100 דולר לחודש עבור ביטוח בריאות וזה לא כולל ביקור רופא ותרופות.

עוד דבר, מנסיוני בעבר מניו יורק אז אני רוצה לומר שזוהי אחת הערים הבודדות בעולם שרכב זה דבר מותרות. התחבורה הציבורית שם היא פשוט חבל על הזמן. המטרו התת קרקעי מגיע לכל חור כמעט שאתה צריך כולל במנהטן והרובעים שלה. האטובוסים בסדר. אבל המטרו פשוט קלה לשימוש ובמחיר שווה לכל נפש. לבן אדם שיוצא לעיתים נדירות מניו יורק כבר לא שווה להחזיק רכב. חבל מאוד שבתל אביב אין כזו מטרו תת קרקעית. אולי בעתיד, מי יודע? אנחנו כולה מדינה פיצי בת 63 שנים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...