Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יצא לי לתדלק היום בתחנת דלק של "דלק" בתחנה המרכזית החדשה בסיטי באשדוד,עוד לפני שתידלקתי המתדלקת עושה לי "בגלל שזה תעריף לילה אנחנו גובים ממך 3 שקל על תידלוק". וזה היה שעה 9 בערב. על מה ולמה הם גונבים 3 שקל?

למה? כי משלמים יותר לאנשים שעובדים משמרת לילה או ערב. בכל מקום עבודה שמכבד את עצמו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יצא לי לתדלק היום בתחנת דלק של "דלק" בתחנה המרכזית החדשה בסיטי באשדוד,עוד לפני שתידלקתי המתדלקת עושה לי "בגלל שזה תעריף לילה אנחנו גובים ממך 3 שקל על תידלוק". וזה היה שעה 9 בערב. על מה ולמה הם גונבים 3 שקל?

כי המעסיק צריך לשלם תעריף לילה לעובדים שלו, וממי ניראה לך בדיוק הוא יביא את הכסף?

זה שיטה מקובלת מאוד בישראל, לא מבין איך אתה לא מכיר אותה.

פורסם
שמעתי היום שכנראה בסוף החודש המחירים יעלו שוב באיזור ה- 30 אגורות....

נוראי.

צודק, זוהי קטסטרופה מס 1 בעולם. זה שבאפריקה מתים כל יום אנשים "בכמות מסחרית" זה אפס אפסים לעומת מחירי הדלק. אתה יודע מה הכי גרוע? מחלות שנעלמו כבר מהעולם המודרני לפני עידן ועידנים חוזרים בחזרה לאפריקה ושם הם עוברים מוטציות. לדוגמה שחפת. נעלמה מהעולם המודרני אבל חזרה ובגדול ליבשת אפריקה וקוטלת שם אנשים חופשי. במקום שהמחלה תיעלם לגמרי מהעולם היא קיימת באפריקה ומתחזקת ומגיעה למצב שתרופות שקיימות משפיעות פחות ופחות.

אבל אתה צודק, הדאגה הכי גדולה היא התוספת של ה 30 אגורות הללו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

את מי שגר פה, זה כן יותר מעניין.

בכלליות מעניין אותי מה קורה באפריקה, אבל כרגע למי שגר פה יותר מעניין מה שקורה לנו בכיס.

אם אתה לא יכול להתקיים בכבוד, אתה לא יכול לדאוג לילדים באפריקה.

ואין צורך בסרקסטיות או להאשים אחרים בחוסר רגישות.

כל אחד עם הבעיות שלו.

פורסם
צודק, זוהי קטסטרופה מס 1 בעולם. זה שבאפריקה מתים כל יום אנשים "בכמות מסחרית" זה אפס אפסים לעומת מחירי הדלק. אתה יודע מה הכי גרוע? מחלות שנעלמו כבר מהעולם המודרני לפני עידן ועידנים חוזרים בחזרה לאפריקה ושם הם עוברים מוטציות. לדוגמה שחפת. נעלמה מהעולם המודרני אבל חזרה ובגדול ליבשת אפריקה וקוטלת שם אנשים חופשי. במקום שהמחלה תיעלם לגמרי מהעולם היא קיימת באפריקה ומתחזקת ומגיעה למצב שתרופות שקיימות משפיעות פחות ופחות.

אבל אתה צודק, הדאגה הכי גדולה היא התוספת של ה 30 אגורות הללו.

כבר אמרתי לך שאתה אלוף הספינולוגים ?

איכשהו תה תמיד מצליח לקחת את הדיון למחוזות שלא קשורים לכלום. מה אתה מכניס לנו עכשיו את השחפת באפריקה?

כן אדון סרברל, במדינת ישראל שבה שר האוצר שלה מתהדר בצמיחה של 7% ואילו האזרחים שלה - מעמד הביניים - קורס תחת נטל המיסים ואינו מצליח להתקיים בכבוד, ובעוד הוא רואה איך כ 20-30 משפחות טייקונים רק הולכות ומתעשרו על חשבונו, מבלי לתרום את חלקן, אז יש פה בעייה אמיתית, והיא צריכה להדאיג גם אותך מאוד. ביום שישברו הכלים, גם אתה תסבול....מאוד.

פורסם
כבר אמרתי לך שאתה אלוף הספינולוגים ?

איכשהו תה תמיד מצליח לקחת את הדיון למחוזות שלא קשורים לכלום. מה אתה מכניס לנו עכשיו את השחפת באפריקה?

כן אדון סרברל, במדינת ישראל שבה שר האוצר שלה מתהדר בצמיחה של 7% ואילו האזרחים שלה - מעמד הביניים - קורס תחת נטל המיסים ואינו מצליח להתקיים בכבוד, ובעוד הוא רואה איך כ 20-30 משפחות טייקונים רק הולכות ומתעשרו על חשבונו, מבלי לתרום את חלקן, אז יש פה בעייה אמיתית, והיא צריכה להדאיג גם אותך מאוד. ביום שישברו הכלים, גם אתה תסבול....מאוד.

לא יעזור, הישראלים (חלק גדול מהם,לא כולם כמובן) זה עם בכיין שכל הזמן בוכה כמה טוב היה לו במקום אחר. אתה יודע שאחרי 30-40-50 שנים שאנשים חיים בארץ הם עדיין בוכים עד כמה טוב היה להם לו ההורים שלהם היו נשארים במדינות אירופה או ספרד? במדינות כמו צכיה, פולין, רומניה, הונגריה, תימן, לוב, טוניסיה, מרוקו וכיוצא בזה החיים היום יותר טובים מבישראל? ברור שלא, אז מה אנשים מבלבלים בשכל?

לעומת זאת ההורים שלי בחיים לא התבכיינו שרע להם, עשו החלטה וזהו זה. מעניין מאוד, אז בשנות ה60 ואחרי זה לא היה מעמד ביניים? לא היו מיסים לא היה כלום? בטח שהיה, החיים היו יותר קשים וצנועים ואנשים היו אוכלים לחם עם מרגרינה וצנון. אבל מה, התפנקנו. מי שהכי צודק במאבק הזה הוא הרופאים איתם אני מסכים במאת האחוזים. כל השאר יש שני צדדים למטבע. היום יש בעייה שמי שרוצה לקנות דירה ורוצה משכנתא חייב לשים הון עצמי של 60 אחוזים מערך הדירה וזה דופק הרבה אנשים. מצד שני, לפני הצעד הזה היו הרבה אנשים שהיה להם כסף רזרבה וקנו דירה שניה ושלישית ופשוט השכירו אותן וגרמו לעליית מחירים הדירות ועליית מכירי השכירויות.

חבר, לא יעזור לך שום דבר, אני חייתי בחול 10 שנים כמו כל אזרח אחר עם כל החובות וכל הזכויות ואני אומר לך שהחיים בישראל הם לא קקה כמו שהחברה עם האוהלים וגם אתה מתארים אותם. קשים? יכול להיות, לא קלים? בטוח שלא, הרי מתי היו ליהודים ב 2000 שנים האחרונות חיים קלים? חיים קקה מתחת לכל רמת כבוד? ממש לא, לא להגזים.

חבל שלא שינו את שם השירשור במקום "לחיות בכבוד ללחיות באנושיות". למה לא לעשות את זה יותר מעורר רחמים?

פורסם
לא יעזור, הישראלים (חלק גדול מהם,לא כולם כמובן) זה עם בכיין שכל הזמן בוכה כמה טוב היה לו במקום אחר. אתה יודע שאחרי 30-40-50 שנים שאנשים חיים בארץ הם עדיין בוכים עד כמה טוב היה להם לו ההורים שלהם היו נשארים במדינות אירופה או ספרד? במדינות כמו צכיה, פולין, רומניה, הונגריה, תימן, לוב, טוניסיה, מרוקו וכיוצא בזה החיים היום יותר טובים מבישראל? ברור שלא, אז מה אנשים מבלבלים בשכל?

לעומת זאת ההורים שלי בחיים לא התבכיינו שרע להם, עשו החלטה וזהו זה. מעניין מאוד, אז בשנות ה60 ואחרי זה לא היה מעמד ביניים? לא היו מיסים לא היה כלום? בטח שהיה, החיים היו יותר קשים וצנועים ואנשים היו אוכלים לחם עם מרגרינה וצנון. אבל מה, התפנקנו. מי שהכי צודק במאבק הזה הוא הרופאים איתם אני מסכים במאת האחוזים. כל השאר יש שני צדדים למטבע. היום יש בעייה שמי שרוצה לקנות דירה ורוצה משכנתא חייב לשים הון עצמי של 60 אחוזים מערך הדירה וזה דופק הרבה אנשים. מצד שני, לפני הצעד הזה היו הרבה אנשים שהיה להם כסף רזרבה וקנו דירה שניה ושלישית ופשוט השכירו אותן וגרמו לעליית מחירים הדירות ועליית מכירי השכירויות.

חבר, לא יעזור לך שום דבר, אני חייתי בחול 10 שנים כמו כל אזרח אחר עם כל החובות וכל הזכויות ואני אומר לך שהחיים בישראל הם לא קקה כמו שהחברה עם האוהלים וגם אתה מתארים אותם. קשים? יכול להיות, לא קלים? בטוח שלא, הרי מתי היו ליהודים ב 2000 שנים האחרונות חיים קלים? חיים קקה מתחת לכל רמת כבוד? ממש לא, לא להגזים.

חבל שלא שינו את שם השירשור במקום "לחיות בכבוד ללחיות באנושיות". למה לא לעשות את זה יותר מעורר רחמים?

תשמע - אם זה לא היה כל כך עצוב זה היה מצחיק.

המדינה הזאת אשכרה גונבת את האזרחים שלה, כן - גונבת! והאזרחים היו מרוצים וחשבו שככה צריך לחיות.

הייתה כאן התעוררות לאומית של רוב האזרחים ביחס למחייה בארץ ואתה בא ואומר: בולשיט.

הנימוקים שלך תפלים - בוא נחזור לתקופת האבן - נצוד ארנבות ונעשה מדורה!

ברור שרמת החיים עולה כאשר הזמן חולף, אני לא נביא אבל יכול להגיד לך שניני נינייך בשנת 3000

יחיו הרבה יותר טוב מאיך שאתה חי כעת. מבטיח לך. נכון שפעם היה יותר קשה אבל מה זה קשור לשיח הציבורי?

ההתקוממות הכלל אזרחית הזו מגיעה לרמות של רלטיביזם חברתי וקולות כמו שלך נשמעים לעיתים רחוקות,

ואני גם רואה שאתה עמל קשה (בפורום כאן) להתנגח עם השאר, שרובם חושבים אחרת.

'הישראלים עם בכיין' - בליל מילים יפות שעשויות להעלות על פני חיוך בערבי סלון אך לא בהקשר של הנושא החברתי

הנדון במדינה כבר כשבועיים. אם אינך מבין את המשמעויות, גש לטבלאות, ראה ערכי מחירים בהשוואה למדינות אחרות;

מדינות אירופה, ארה"ב, אוסטרליה ועוד מדינות "שפויות".

וכל פעם שנגמר לך מה להגיד אתה חוזר לשטות הזו שבארה"ב כל גולגולת משלמת 4000 ש"ח בחודש ביטוח בריאות.

קודם כל, זה לא תמיד נכון, המחירים הרבה פחות בומבסטיים מאיך שאתה מציג את זה (לא תמיד צריך לתת כדוגמא

חבילות פרימיום במנהטן), מלבד זאת, האמריקאי הממוצע מרוויח יותר מהישראלי הממוצע, המחייה בארה"ב זולה משמעותית

מהמחייה בישראל והיסבסוד של המדינה בתחומים רבים הוא עצום לעומת הסיבסוד של מדינת ישראל.

פורסם

הבעיה בכל האשכול הזה (של מחירי הדלק) היא דומה לבעיה בכל המחאות כנגד מיסים שגובה המדינה. המוחים לא מפעילים שום ראייה מערכתית.

זה מתחיל מכך שאין שום מקום מסודר (או לפחות אין לאף אחד מכם גישה למקום כזה) שבו ניתן לברר באופן מעודכן מהן סה"כ הכנסות המדינה לפי התפלגות המקורות השונים, ומהן סה"כ הוצאות המדינה ע"פ הקטגוריות השונות (עם נימוקים מפורטים בכל קטגוריה, לאן בדיוק הולך הכסף).

אם היתה נגישות לדו"ח מסודר שכזה, היה ניתן להתחיל להבין אם יש בכלל יכולת הגיונית להוריד את המס על הדלק, כי את הכסף שיעדר כתוצאה מהורדת מס זה, צריך יהיה לגבות ממקום אחר, או לוותר על איזשהו מימון שהמדינה נותנת לאזרחים.

כל אחד זועק על המחאה שלו, בעוד אף אחד לא מביא את דוחות ההוצאות/הכנסות של המדינה בכדי לראות האם בכלל ניתן לפתור את הדברים בצורה מערכתית. יכול להיות שאם היה בידנו דו"ח שכזה, היינו רואים למשל שניתן להוריד את מס הבלו ב 50%, בתמורה לכך שמפסיקים לממן אברכים. אבל האם אפשר בכלל לבצע מהלך שכזה לאחר שבחירות דמוקרטיות שלחו מפלגות חרדיות לממשלה ?, כנראה שלא.

יכול להיות שהיום, בהתחשב בהוצאות המדינה ובהרכב הממשלה, המיסים שהיא גובה הם הנמוכים ביותר שאפשר לגבות (מבלי להגדיל הלוואות או חוב לאומי). יכול להיות שלא. העניין הוא שאף אחד מכם לא יודע את האמת, אף אחד לא מציע אלטרנטיבה תוך ראייה מערכתית, והעיקר כולם צועקים.

המחאות הללו יכולות בקלות להוביל לצעדים פופוליסטיים שיסבכו את כולנו בעתיד, כדוגמת הצעד הפופוליסטי של ביטול העלאת גיל היציאה לפנסיה של נשים. העובדה שאם גיל הפנסיה לא יעלה עכשיו, תוך 20 שנה הכסף לפנסיות בביטוח לאומי יגמר, לא הטרידה את הפופוליסטים מלהחליט להשאיר את גיל היציאה לפנסיה של נשים כמו שהוא היום.

פורסם
..............אז מה אנשים מבלבלים בשכל?

...... לא להגזים......

קטעים מתוך:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4101463,00.html

משנת 2007 ועד היום, מדד ג'יני המסמל את אי השוויון בחלוקת הכנסות במדינה גדל מ-35.5% ל-39.2%, דבר המעיד על גידול בפערים בין העשירים לעניים ועל הצטמצמותו של מעמד הביניים. מבט בהתפלגות ההוצאות המשפחתית הממוצעת יעלה דאגה בעינינו גם כן, שכן ההוצאות עלו בשיעור של 20-30% בעוד השכר נשחק.,

מעמד הביניים, שהינו המעמד התורם למדינה את כוח עבודתו, את ימי המילואים ואת מיסיו הולך ומאבד את כוחו, והופך מתומך לנתמך.

כך למשל, עלויות הבריאות עלו ב-55% מאז 2007, ועלויות המזון אף הגדילו לעשות ועלו ב-72%,

מחירי החשמל של המשפחה חוו עליות בין 2007 להיום, שהעלו את ההוצאה בסעיף זה ב-20%. אל כל אלו מתווספות עלויות החינוך אשר התייקרו ב-21%.

אם המאבקים יכשלו, גם משפחות שהצליחו להגיע לאיזון כלכלי היום, עשויות לקרוס תחת ההתייקרויות הבאות, במידה והשכר לא יעלה בשיעור דומה.

הכותב הוא מנכ"ל חברת "יבולים", העוסקת באימון ותכנון כלכלי למשפחות ולעסקים

אז בוא והסבר לנו אתה, חבר פורום Cerebral Cortex איפה ההגזמה של כולם?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זה תקציב המדינה לשנת 2010 - 2012

מה שהמסמך הזה לא יגלה לך, מה היא החלוקה הפנימית בתוך כל משרד ממשלתי, שחיתויות, בזבוז כספים ומכרזים מטופשים, ויש לא מעט דוגמאות.

שים לב לסעיף "הגרעון". בכל הצעת תקציב יש חלוקת משאבים לכיסוי הגרעון. זה לא משהו משמיים שנחת עלינו,

ואם זאת בשנת 2010 היה עודף גביית מיסים של למעלה מ 12 מילארד שקל, ועוד 4.5 מילארד שקל מתחילת

2011. זהו כספו של הציבור, לא של האוצר. ובכל זאת האוצר החליט על דעת עצמו- דבר שהיו אמורים להחליט עליו

בהצבעה - להפנות את רוב העודף לכיסוי הגרעון. ז"א, יש כסף. לא חסר בכלל. יעדי הצמיחה של הממשלה היו מושגים

גם ללא העודף הזה, אך בממשלה החליטו שהציבור שותק ובולע הכל ולכן אפשר להמשיך בגביית מיסים מטורפת.

הממשלה והעומד בראשה (ואני מבוחריה) חרטו על דיגלם ערב הבחירות, את הורדת המיסים.

בפועל אנו עדים להורדת המיסים הפרוגרסיביים - כל אדם וחברה משלמים על פי הכנסותיהם - ולעלייה מסיבית במיסים העקיפים, כלומר,

עני כעשיר, שניהם משלמים את אותו המס על אותו מוצר ושירות. ופה המשמעות של חוסר "צדק חברתי וכלכלי".

האם זה כל הסיפור? בוודאי שלא. מה עם המענקים והפטורים שמקבלים הטייקונים ומה המחיר ששילמה מדינת ישראל עבורם?

מדובר במילארדים. מדוע מעטים זעקו כאשר נוחי דנקר קיבל פטור מהעלאת הבלו על הדלק בתחילת השנה ? מדוע ממשיכים

בהורדת מס חברות כאשר בפועל מי שמתעשר מכך הם אותם בעלי חברות, לא חלילה העובדים. ב עשור האחרון, מדד המחירים עלה ב 17% ואילו שכר העובדים עלה ב 17%. מכאן שבעשור האחרון שכר העובדים עלה ב 0%. אבל זה לא מפריע לממשלה להקים מנגונני מים מנופחים וגזלנים. זה לא מפריע להם לגבות כמעט 60% מס על דלק, להוריד את הפיקוח על מוצרי חלב ולזרוק את האשמה על חקלאים.

זה לא מפריע לה להטיל מס של 3500 שקל לטון ליטר סולר לתחנות כח, ו3 שקלים בלבד למזוט המזהם. לא מפריע לה עוד הרבה דברים, כי אנחנו פשוטי העם לא ממש מעניינים אותם.

האם עכשיו זה כל הסיפור? בוודאי שלא. האוצר משחק במספרים וסטטיסטיקות כדי להציג מצגת שווא שיקרית.

כדאי לקרוא את "האוצר משחקבמספרים".

פורסם

לגבי דו"ח ההכנסות/הוצאות המדינה בלינק שנתת: כמו שאמרת, רזולוציית הפירוט היא פשוט נמוכה מדי מכדי שיהיה אפשר להחליט על צעדים קונקרטיים מתוך הדו"ח. יש אינטרנט מובהק לגופי השלטון לשמור על עירפול מסויים ברמת השקיפות, וזו בעייה רצינית.

לגבי עודף גביית המיסים: המדינה גובה בשנה בסביבות 200 מיליארד שקל ממיסים. נניח שהצטברו 10 מיליארד שקל מגביה עודפת בשנה הנוכחית, וכולם יופנו להורדת המיסים בשנה הבאה. קודם כל זה לא דבר חכם ויש להפנות לפחות חלק לסגירת גרעונות (ע"ע חוב לאומי ארה"ב), ודבר שני גם אם 5 מיליארד יופנו להורדת נטל המיסים בשנה הבאה, אז במקום 200 מיליארד המדינה תגבה 195 מיליארד, הקלה של 2.5% בנטל המיסים, אני בהחלט לא מזלזל, אבל בראייה הכללית זה לא ישפיע בשום צורה משמעותית על יוקר המחיה או איכות החיים שלנו. זה פשוט מעט מדי. לזה אני קורא לשפוט את הדברים ב- "ראייה מערכתית".

לגבי ביטול הטבות מס לטייקונים: בהחלט ניתן לבצע שינויים. אבל שוב, בראייה מערכתית השאלה היא עד כמה השינויים הללו יכולים להשפיע לטובה, ובנוסף מהן ההשלכות השליליות לטווח קצר ולטווח ארוך.

בשורה התחתונה מה שאני אומר הוא שאפשר לצעוק ולמחות, אבל בלי להסתכל על הדברים בראייה מערכתית תוך לקיחה בחשבון של כלל הנתונים (דבר שאף אחד מאיתנו לא מסוגל לבצע), אין שום דרך לבדוק האם יש אלטרנטיבה שהיא טובה יותר משמעותית.

פיתרון אפשרי הוא ליצור ועדה אקדמית כלכלית נייטרלית, שתהיה לה גישה מלאה לכל ההוצאות/הכנסות של המדינה (כולל ביצוע תחקירים מפורטים בכל משרד ומשרד של המדינה), והם ינתחו בצורה קרה ומעמיקה מה ניתן לעשות כדי לייעל את המצב לטובת האזרחים, תוך התחשבות בכל מגוון השיקולים הרלוונטים. הדו"ח הזה צריך להיות מפורסם לעיני כל בעיתונות. אם אזרחי המדינה היו חכמים זה מה שהם היו דורשים, ומחכים עם המחאות על יוקר המיסים עד לאחר פירסום תוצאות הדו"ח. בנתיים אפשר היה להתמקד בנושא דיור בר השגה, שפה לא צריך שום דו"ח כדי לדעת שנעשה מחדל שלטוני נוראי (ושום דבר מעבר לכך).

פורסם
תשמע - אם זה לא היה כל כך עצוב זה היה מצחיק.

המדינה הזאת אשכרה גונבת את האזרחים שלה, כן - גונבת! והאזרחים היו מרוצים וחשבו שככה צריך לחיות.

הייתה כאן התעוררות לאומית של רוב האזרחים ביחס למחייה בארץ ואתה בא ואומר: בולשיט.

הנימוקים שלך תפלים - בוא נחזור לתקופת האבן - נצוד ארנבות ונעשה מדורה!

ברור שרמת החיים עולה כאשר הזמן חולף, אני לא נביא אבל יכול להגיד לך שניני נינייך בשנת 3000

יחיו הרבה יותר טוב מאיך שאתה חי כעת. מבטיח לך. נכון שפעם היה יותר קשה אבל מה זה קשור לשיח הציבורי?

ההתקוממות הכלל אזרחית הזו מגיעה לרמות של רלטיביזם חברתי וקולות כמו שלך נשמעים לעיתים רחוקות,

ואני גם רואה שאתה עמל קשה (בפורום כאן) להתנגח עם השאר, שרובם חושבים אחרת.

'הישראלים עם בכיין' - בליל מילים יפות שעשויות להעלות על פני חיוך בערבי סלון אך לא בהקשר של הנושא החברתי

הנדון במדינה כבר כשבועיים. אם אינך מבין את המשמעויות, גש לטבלאות, ראה ערכי מחירים בהשוואה למדינות אחרות;

מדינות אירופה, ארה"ב, אוסטרליה ועוד מדינות "שפויות".

וכל פעם שנגמר לך מה להגיד אתה חוזר לשטות הזו שבארה"ב כל גולגולת משלמת 4000 ש"ח בחודש ביטוח בריאות.

קודם כל, זה לא תמיד נכון, המחירים הרבה פחות בומבסטיים מאיך שאתה מציג את זה (לא תמיד צריך לתת כדוגמא

חבילות פרימיום במנהטן), מלבד זאת, האמריקאי הממוצע מרוויח יותר מהישראלי הממוצע, המחייה בארה"ב זולה משמעותית

מהמחייה בישראל והיסבסוד של המדינה בתחומים רבים הוא עצום לעומת הסיבסוד של מדינת ישראל.

צודק גבר אתה צודק, מה אני יודע מהחיים שלי? כולה חייתי בגן העדן הזה שקוראים לו אמריקה 10 שנים. כולה הייתי משלם מיסים ומקבל את כל החובות והזכויות כמו כולם. רק שתזכור, לא עבדתי במובינג או בעגלות בקניונים ולא מכרתי תמונות מזוייפות או את שאר הקומבינות של העבדות עם התשלום מתחת לשולחן. אז יש הבדל כאשר מקבלים תלוש ומשלמים מיסים.

אם אתה מתכנן להיות בריא, רווק וצעיר להרבה זמן כדאי לך לעבור אחרת זה יעלה לך.

כנראה גם לא עזרה הדוגמה שהבאתי של ישראלי ששבר שני רגליים כי היה על סקייטבורד ובית החולים דרש ממנו 55 אלף דולר על אישופז וניתוחים. תגיד לי, אם שם מרוויחים יותר, ורמת החיים גבוהה יותר וכל הפנטזיות הללו, איך אתה מסביר שבמדינה כמו ניו גר'זי שהיא בגודל של ישראל כמעט הן מבחינת שטח והן מבחינת אוכלוסיה שם תמצא יותר הומלסים ואנשים מסכנים מאשר פה?

אבל עזוב. מה אני יודע מחיי.

שבוע טוב ובטוח על הכבישים לכולנו.

פורסם

אני רואה שמיסי בריאות זה issue בהשוואה בין ארהב לבין ישראל. יענו לי בבקשה בעלי הניסיון האם אדם עובד משלם מיסי בריאות כה גבוהים בארהב או שמא זה משולם דרך מקום העבודה?

דבר נוסף. מקובל לחשוב כי ישראל היא מדינת רווחה אך הרווחה בפועל מטופלת על ידי עמותות שאם לא היו קיימות, אז באמת היו הרבה יותר הומלסים ואנשים רעבים.

אני מזמן הבנתי שבארץ או שאתה עובד של המנגנון, ואם אתה לא יהודי ויוצא צבא אז המקום האפשרי מצטמצם משמעותית, או שאתה טייקון. האמצע הולך ונעלם.

למה אין פיקוח על תקציבי משרד הבטחון?

למה המדינה מאפשרת לבעלי ההון להגדיל הונם אך לא מעלה של שכר המינימום?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

סרברל, בנתיים היחיד שבוכה פה שוב ושוב ושוב על כמה שחרא היה לו בארה"ב הוא אתה.

אז לא הצלחת שם. ביג פאקן דיל. על כל אחד כמוך יש מאות ישראלים שהצליחו וחיים שם כמו מלכים.

כנראה שהקנאה מדברת מתוכך. אבל למה...למה למען השם אתה חייב להכניס לויכוח הזה בכל פעם

מחדש את ארה"ב ? עוד לא הבנת כמה פתטיים נראים הנסיונות שלך להסיט את הדיון ?

• תוכן חדש...