Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הבוקר אחותי נסעה ברכב ואיכשהו כאשר היא ירדה ממדרכה היא שיפשפה את החלק התחתון האחורי ברכב (מתחת לדלת האחורית) והתוצאה כאן לפניכם.

רציתי לדעת האם ניתן לתקן בפחחות את האזור הנ"ל?

מהו סדר גודל עלות התיקון? והאם יש לכם המלצה לפחח טוב באיזור ראשון לציון?

תודה רבה!

IMG_2122.jpg

IMG_2123.jpg

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

אני מעריך שתיקון יעלה בסביבות ה-1000 שקלים כולל מע"מ.

אני לא בטוח שכדאי לך לתקן את זה. אולי רק לצבוע בצבע לבן שלא יהיו סימני חלודה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

למה אתה חושב שלא כדאי לתקן את זה?

האם יכולות להיות השלכות, או קשיים בתיקון במקום הנ"ל?

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

החלק שנפגע נקרא פח סף וזה מורכב מפח כפול שאני מאפשר גישה האחור ולכן יש שיטות שונות ליישורו, כגון ע"י פטיש מחליק או ע"י ריתוך דיסקיות (שייבות) מיוחדות אל הפח שמאפשרות למשוך אותן עם הפח לכוון חוץ.

לאחר מכן מבצעים קצת החלקות והשלמות עם חומר פחחים (כעין שפכטל) ואז את עבודת הצבע.

אכן המחיר יהיה יותר לכוון כ 900-1000 ש"ח כולל מע"מ.

בברכה - רפי לין

פורסם

לי באוטו יש מעיכה די דומה (טעות במיקום הג'ק) ופחח ששאלתי אמר לי את המחיר ואת העובדה ש..לא כדאי לי לתקן.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מה זאת אומרת "טעות במיקום הג'ק"? הרכב נפל לך מהג'ק?

זאת לא הפעם הראשונה שאני נתקל בבעלי פאביות שמפילים את הרכב שלהם מהג'ק. פעם ראשונה החלפתי גלגל בפאביה לפני חודש בלי שהרכב ייפול לי מהג'ק ובלי שום נזקים, גם לצמיג עצמו לא קרה כלום (חוץ מתיקון החור שגרם הבורג שנתקע שם). יש שם איזו בעיה מיוחדת שאני צריך לדעת עליה?

פורסם
...את העובדה ש..לא כדאי לי לתקן.

לפי זה לא כדאי לתקן שום דבר כל עוד הרכב נוסע :roll:

רפי: אין אפשרות להחליף את החלק הזה אם מסובך כלכך לתקן אותו? וכמה זה יכול לעלות (סתם מסקרנות)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
מה זאת אומרת "טעות במיקום הג'ק"? הרכב נפל לך מהג'ק?

זאת לא הפעם הראשונה שאני נתקל בבעלי פאביות שמפילים את הרכב שלהם מהג'ק. פעם ראשונה החלפתי גלגל בפאביה לפני חודש בלי שהרכב ייפול לי מהג'ק ובלי שום נזקים, גם לצמיג עצמו לא קרה כלום (חוץ מתיקון החור שגרם הבורג שנתקע שם). יש שם איזו בעיה מיוחדת שאני צריך לדעת עליה?

סטיו,

הנחתי את הג'ק רחוק מדי (לא בפינה, איפה שהמדבקה הזאת) והקרקע היתה חולית מדי... בקיצור, האוטו החליק. מיותר לציין שאני לא מתלהב להודות ש... פישלתי בהחלפת גלגל (ולמעשה לא אני החלפתי) ויש לי מעיכה.

פתחתי על זה שרשור בזמנו.

מה שכן, את הפקק החזרתי עם RTV שחור (בטיפול במוסך).

SPIRE - עם הזמן למדתי להנמיך את העצבים כשהאוטו חוטף מכות, ויש לי שריטות חדשות. מדובר באוטו בן שנה, עם מספר מועט של קילומטרים. מה שכן, אני מתכנן לתקן דברים קטנים, למשל מתישהו לקנות קופסת צבע קטנה, לנסות לטשטש שריטות על האוטו. אני אומר לתחזק את האוטו כמו שצריך, ולתקן אם זה ממש צורם לך בעין.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא קרה כלום, מטעויות לומדים. לפי השרשור שפתחת בזמנו (ושרק עכשיו ראיתי) הרכב החליק מהג'ק כי לא מיקמת את הג'ק ישר (אלא עקום כלפי פנים) ולא בגלל מיקום שלא לפי המדבקה.

גם אני לא מיקמתי את הג'ק איפה שהמדבקה אלא איפה שהיה בא לי (קצת יותר רחוק) כדי שלא יפריע. מה שכן, עשיתי מס' ניסויים לפני שפירקתי את הגלגל, ואני זוכר שאיך שהתחלתי להרים את הרכב פתאום קלטתי שהג'ק עקום, אז הורדתי, יישרתי והרמתי שוב כולל להסתכל מה קורה מתחת לרכב. לקח כ- 20 דקות כל העסק (ועוד הייתי רחוק מהבית - על השוליים בעליה רצינית של כביש 705 בעליה לכרמל).

פורסם

החלק הזה (סף הדלת) מחובר בריתוכים וניתן להחליפו, אבל יש את עלות חלק חדש עם עבודת קידוח, חיתוך וניתוקו מהריתוכים

והתאמת וריתוך חלק חדש, החלקתו וצביעתו.

העלות תהיה יקרה בהרבה מאשר תיקונו וזה לא כדאי בכלל.

בברכה - רפי לין

פורסם

טוב שלום לכולם ותודה על עזרתכם.

היום הלכתי לפחח בראשון לציון וקיבלתי הצעת מחיר של 700 ש"ח, ושהאוטו יהיה מוכן תוך יום אחד.

נשמע מחיר סביר?

פורסם

טוב, אז חזרתי לעדכן שהוצאתי היום את הרכב מהפחח ועשו עבודה ממש יפה, תיקנו ושיחזרו את האזור כאילו ומעולם הוא לא נפגע.

המחיר 700 ש"ח במזומן.

אני אעלה תמונות בקרוב :-D

• תוכן חדש...