Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להביא שמן למוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זו תופעה נדירה להביא שמן למוסף? או שיש הרבה מוסכים שנותנים להביא שמן משלכם.

כל מי שנתקל בסירוב או בברכה שהביא שמן למוסך שירשום כאן.

האם התופעה פחות שכיחה במוסך מורשה?

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אני לא יודע לגבי מוסכים אחרים אבל מוסך שאני הייתי עושה אצלו החלפת שמנים נותן לי להביא שמן.

אבל אני מכיר אותו אז זו לא חכמה. לגבי מוסכים מורשים אף פעם לא ניסתי וגם לא מאמין שהם מסכימים לדבר כזה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

כל עוד הם מוכרים את השמן שלהם באיזור ה 200 שח (כמו ברוב המורשים) אני לא רואה סיבה שירשו לך להביא שמן משלך..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
האם זו תופעה נדירה להביא שמן למוסך? או שיש הרבה מוסכים שנותנים להביא שמן משלכם.

למה לעשות את זה ? בשביל לחסוך כמה ש"ח ? שמן טוב עולה כסף לכולם (גם אצל הפרסי ) , תכבד את המוסכניק שאתה הולך אליו לטיפול ותן לו להרויח את מה שמגיע לו , חלק מהרוח זה גם על השמן שהוא מוכר , (אם אתה סוגר איתו מראש אז זה בסדר ).

אם אתה מביא חלקים לבד ואח'כ תהיה בעיה עם המנוע ? מי יתן לך אחריות על הטיפול עם חלקים שאתה מביא ?

אם אתה רוצה להביא שמן משלך בגלל שהמוסך שם שמן ג'יפה אז כבר עדיף שתחפש מוסך אחר .

פורסם

אני כבר 5 שנים מביא את השמן (ELF) למוסך, ולא עשו לי בעיות.

כמובן שאני מביא ג'ריקן סגור מקורי.

אני לא עושה את זה כדי לחסוך 30 שקל (למרות שזכותי המלאה, אגב), אלא כי השמן הזה הוא סינטטי מלא ואיכותי מאוד, לעומת השמנים החצי-סינטטיים של פז שיש במוסכים של "קרסו", שהם כנראה עומדים בתקן הנדרש אבל בטח שלא באיכות של ה-ELF.

שמן יותר טוב, בפחות כסף - למה שאני לא אביא?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

המוסכניק שלי (בן אדם עם וותק של 30 שנה), פשוט בהתחלה לא ידע שמנוע של איביזה במפרט 502.00 יכול לקבל שמן סינטטי מלא, אפילו למשל 0W30! הוא היה בטוח שחייבים מקסימום שמן חצי סינטטי 10W40 ואני הייתי צריך לשכנע אותו והבאתי לו הוכחות מספרים, בסוף הוא השתכנע והבין =] בכל מקרה אם אני שם שמן משלי אז זה רק משהו יותר טוב מדרישות המינימום של היבואן, ואני משתמש בשמן מוביל1 5W40 או AGIP בצמיגות זהה.

כל עוד זהו שמן מתאים עם תו איכות, והוא עומד בקריטריונים של היבואן, אז אני חושב שהם מחוייבים לתת לך לבחור את השמן שלך, בדיוק כמו שאתה בוחר באיזה דלק לתדלק ובאיזו תחנה (95/98 או כל מיני תוספי דלק)

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

תלוי במערכת היחסים עם המכונאי אבל באופן כללי ברור שמדובר במעשה שאינו לעניין בין אם אתה כופה את זה על המכונאי או בין אם הוא בחוסר ברירה מסכים (בכדי לא לאבד אותך כלקוח).

רוב המכונאים לא יסכימו ובצדק, אין שום סיבה שהם יסכימו.

אני מכיר מכונאי שהגה רעיון מצוין, אתה רוצה להביא שמן משלך, סבבה, אבל אין שום סוג של אחריות על כל סוג של עבודה שהוא מבצע כי הוא לא מוכן לתת אחריות על השמן שלך (ושוב, בצדק), עכשיו אם אתה עושה טיפול גדול ב 2000 ש"ח ומבסוט שיצאת עם חסכון של 30 ש"ח אבל בלי אחריות, אז תהנה מהחיים.

הסייג היחיד שאני רואה להבאת שמן הוא אם מדובר במוסך כללי (לא מורשה היבואן) שאינו מחזיק במלאי את השמן הדרוש לרכב או את השמן שאתה דורש (אם יש לך פטיש לאיזה סוג ספציפי).

אני לא עושה את זה כדי לחסוך 30 שקל (למרות שזכותי המלאה, אגב),.....שמן יותר טוב, בפחות כסף - למה שאני לא אביא?

1. זאת ממש, אבל ממש לא זכותך. על בסיס איזה הגיון מעוות קבעת שזאת זכותך?

2. למה שלא תביא? כי מדובר בחוסר נימוס משווע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מההכרות שלי עם מוסכים מורשים,המוסכים של היבואן לא נותנים אבל מורשים יבואן בבעלות פרטית כן נותנים.

אני מכיר לפחות אחד,אבל הם לא נותנים כמובן אחריות על השמן ועל הנזק שיכול להיות עקב השימוש בו.

אגב אני לא מסכים עם הקביעה שאסור להביא שמן למוסך.

השמן שמספק המוסך המורשה לדוגמה הוא אכן עומד בתקנים שדורש היצרן,אבל אותי אישית הוא לא מספק.

באותו מחיר שאני קונה שמן [ישראלי] שמספק לי המוסך,אני יכול לרכוש שמן יותר איכותי ותוצרת גרמניה לדוגמה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אני מטפל ברכב במוסך מורשה(סובארו) ומביא את השמן תמיד איתי (AGIP).

פשוט כי אני לא מוכן לשלם 250 ש"ח של שמן פז, כאשר במחיר הזה אפשר להביא 2 גלונים של AGIP/MOBILE.

פורסם

אני בדעה של בגירה. לא מנומס ולא מקובל להביא שמן וחלפים למוסך. חלק מהתמחור שלו זה כמובן רווח

על דברים אלה. לא מרוצים מהתמחור? לכו למוסך אחר.

אם זה מקרה כמו שצויין כאן, שהמוסך לא מחזיק שמן לראות עיניכם, ואינו מוכן גם לספק זאת,

אז יש מקום להביא את השמן בעצמך.

זה דומה לזה שתלך למסעדה, ותביא את הסטייק איתך, כי המחיר שלהם לא נראה לך, או לחלופין

תביא את הפילה איתך, כי הם לא מגישים אותו שם, ותבקש שיכינו לך אותו.

פורסם
זה דומה לזה שתלך למסעדה, ותביא את הסטייק איתך, כי המחיר שלהם לא נראה לך, או לחלופין

תביא את הפילה איתך, כי הם לא מגישים אותו שם, ותבקש שיכינו לך אותו.

באותו עניין:

שני עורכי דין נכנסים למסעדה ושולפים - כל אחד מהתיק שלו - סנדוויץ שהביאו מהבית.

המלצרית ניגשת אליהם ואומרת להם שזה אסור לאכול במסעדה סנדוויץ שהביאו מהבית.

אין בעיה אומרים עורכי הדין - ומחליפים בינהם את הסנדוויצים...

פורסם

אני במורשה טויוטה מביא את השמן שאני רוצה במקום השמן המינרלי שהם שמים 10W 30 . אני קונה Royal Purpule סינטטי מלא 5W 30. אינני מנסה לחסוך עלויות ואם המוסך היה מספק סינטטי מלא הייתי משתמש בשמן שלהם. אין להם בעיה שאביא את השמן שלי.

פורסם

1. החוק מחייב את המוסכים לתמחר בנפרד את החלקים ואת העבודה בדיוק בגלל זה.

זכותך להביא חלקים ולשלם למוסך רק עבור העבודה, או להיפך - לקנות חלפים בלבד.

2. המוסך המרכזי של "קרסו" בראשל"צ מקבל בהבנה את השמן שאני מביא לו ולא מעלה שום טענות ומענות לגבי אחריות וכו'.

המוסכים (אלו שמנהליהם בעלי טיפה אייקיו) מבינים שלקוח עם רכב לא שגרתי שמביא ג'ריקן של שמן סינטטי מעולה (כמוני וכמו meir_gi) לא עושה את זה כדי לחסוך כמה שקלים אלא כי אכפת לו מהרכב.

יכול מאוד להיות שאם מישהו יבוא עם ג'ריקן של שמן מעפן מאוטו דיפו ב50 שקל, יתייחסו אחרת.

3. בפעם אחרת כשהבאתי מבחוץ חלפים למזגן (במוסך אחר - "מנור") הזהירו אותי וגם כתבו בחשבונית שאין אחריות.

אבל עשיתי זאת בידיעה מלאה, והתיקון עלה לי ~2400 שקל במקום 5000+ (!!!), פשוט מחירי חלק מהחלפים (מייבש מזגן ושסתום התפשטות) היו גבוהים אצלהם בערך פי 8 מאשר בחוץ. מדחס כן לקחתי מהם מקורי חדש כי המחיר היה הגיוני (אולי קצת יותר מאשר בחוץ אבל אין לי בעיה לשלם 20% יותר. יש לי בעיה לשלם 700% יותר.)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1. החוק מחייב את המוסכים לתמחר בנפרד את החלקים ואת העבודה בדיוק בגלל זה.

זכותך להביא חלקים ולשלם למוסך רק עבור העבודה, או להיפך - לקנות חלפים בלבד.

2. המוסך המרכזי של "קרסו" בראשל"צ מקבל בהבנה את השמן שאני מביא לו ולא מעלה שום טענות ומענות לגבי אחריות וכו'.

המוסכים (אלו שמנהליהם בעלי טיפה אייקיו) מבינים שלקוח עם רכב לא שגרתי שמביא ג'ריקן של שמן סינטטי מעולה (כמוני וכמו meir_gi) לא עושה את זה כדי לחסוך כמה שקלים אלא כי אכפת לו מהרכב.

יכול מאוד להיות שאם מישהו יבוא עם ג'ריקן של שמן מעפן מאוטו דיפו ב50 שקל, יתייחסו אחרת.

3. בפעם אחרת כשהבאתי מבחוץ חלפים למזגן (במוסך אחר - "מנור") הזהירו אותי וגם כתבו בחשבונית שאין אחריות.

אבל עשיתי זאת בידיעה מלאה, והתיקון עלה לי ~2400 שקל במקום 5000+ (!!!), פשוט מחירי חלק מהחלפים (מייבש מזגן ושסתום התפשטות) היו גבוהים אצלהם בערך פי 8 מאשר בחוץ. מדחס כן לקחתי מהם מקורי חדש כי המחיר היה הגיוני (אולי קצת יותר מאשר בחוץ אבל אין לי בעיה לשלם 20% יותר. יש לי בעיה לשלם 700% יותר.)

+100!

אני לא מבין את הקבעון של הלקוחות למוסכי יבואן בכלל, ובטח למוסכי יבואן שלא נותנים לך הלקוח שמשלם להם אלפי שקלים לטיפול להיות תמיד צודק.

כבעל הרכב אני רשאי לבחור איפה טוב לי לטפל בו, ואם הרכב עדיין נמצא תחת אחריות, ואני מביא חלקים/שמנים מקוריים/משופרים/בעלי אישור יצרן משל עצמי למוסך, אין שום בעיה להשתמש בהם, אדרבא, זה רק אמור להראות לבעל מוסך נורמלי שהבן אדם דואג לרכב שלו. מוסכניק שלא נותן לבעל הרכב להשתמש בחלפים/שמנים שהוא בוחר סתם ככה, בעצם שולל ממנו את חופש הבחירה, ואני אישית לא הייתי מטפל ברכב שלי בכזה מוסך, מקצועי וזול ככל שיהיה.

זה כמו שהקבלן שאני קונה ממנו את הדירה יגיד לי באיזה צבע לצבוע את הבית או איזה שיש לשים במטבח ואיזה צנרת לשים באמבטיה, ואם אני לא קונה את זה ממנו, הוא לא מוכן לטפל בי. הלקוח תמיד צודק, נקודה.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...