Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע אני לא אכנס פה לוויכוחים עם אף אחד, אני רק מציג את הנקודה שלי.

אני לא מחפש פה בפורום את האמת כי את האמת שהיא בורא עולם מצאתי במקום יותר עוצמתי שהוא הלב.

אמונה זה רגש, אני שומר שבת כי אני מרגיש את בורא עולם לא כי איזה דתי פאנט בא והיפנט אותי.

אני חוזר בתשובה, כל חיי הייתי חילוני עד לשנה האחרונה שבה גיליתי אמת אחרת.

גם אני יצאתי בשבת (בעוונותי הרבים) והיה לי כזה כיף שלחזור לזה זה פיתוי מפוקפק.

אבל מצאתי אמת יותר עוצמתית מלצאת ביום שבת לאנשהוא, מצאתי את היופי שבשבת.

אז לנסות לשכנע אותי אחרת זה לא הנקודה, תציגו את הנקודה שלכם אבל לנסות לשכנע זה כבר לא יקרה :)

ואל תשכחו שהייתי חילוני בדיוק כמוכם ואהבתי את זה ובכנות יתרה אני אומר לכם שיש אמת קצת אחרת מ"אין בורא עולם".

חבל להתעלם ממשהו כ"כ ברור (כשמחפשים אותו בלב כמובן ולא כשמתעלמים או שמחפשים בעיניים, כי את בורא עולם לא רואים בעיניים אלה מרגישים בלב).

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
  • תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל אף אחד פה לא דיבר מילה על הוויכוח הדתי או יש או אין לפני שאתה נכנסת לדיון, אני לא רוצה לגרור בכלל את הדיון הזה למקומות כאלו.

השאלה היחידה היא על התחבורה הציבורית.

הפעלת תחבורה ציבורית בשבת, תוך התחשבות בשומרי השבת, צריכה להעשות בכל עיר שבה אין רוב השומר שבת ויש בה ביקוש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני מאמין בתורה ובבורא עולם שמנהל את העולם.

בגלל זה אתעלם מהודעתך כי לפיה, בחיים שלך לא ניסית להאמין או לחקור את את הנושא של "האם יש מישהו למעלה"

נראה כאילו אתה מדבר מתוך זלזול ורק כדי "להוכיח נקודה" מאשר להבין איך מדינת ישראל , מדינת היהודים עובדת.

רוב הציבור הוא שומר מסורת וזה שאתה חילוני זה עניין שלך ולא של אחרים.

זה שהרוב פה הוא מאמין ולא חושב שצריך לנסוע בשבת זה הרוב והרוב קובע.

אגב, לגבי איש איש באמונתו יחיה.

אולי כדאי שתכיר את המשפט המקורי וטיפה רקע מאחורי זה, בתור בן אדם עם דעות כאלה נחרצות אולי כדאי שתדע שאתה קצת מוציא שטויות מהמקלדת שלך.

נלקח מתוך מילון השפה העברית - עוד ביטויים מקוריים.

אבל בסדר, צדיק באמונתו יחיה :)

אנא סלח לי, גאון הדור, יודע כל, שכבר קבע מה ניסיתי ומה לא ניסיתי לחקור אודות הדת היהודית,

רוב הציבור שומר מסורת? ייתכן. שמירה על המסורת פירושה לאו דווקא לשמור את השבת, אלא לקיים

חגים וטכסים מסורתיים אחרים (כולל הדלקת נרות שבת). רוב הציבור הוא חילוני מהבחינה שאינו שומר

את השבת אלא יוצא מהבית ברכבים פרטיים או מוניות. קח לדוגמא מדגם קטן, ממש כאן בפורום הזה,

רוב התגובות בעד תחבורה ציבורית בשבת - אז איפה בידיוק ה"ציבור שומר המסורת"? שהוא רוב לטענתך.

ובקשר למקור הביטוי - לא ממש מעניין אותי מאיפה הוא הגיע, הוא ביטוי יפה המשקף פלורליזם וריבוי דעות,

ולכן השתמשתי בו. זה שאתה מנסה להחדיר בו גיץ של כפייה דתית, זה אני כבר יודע.

פורסם

חס וחלילה גאון הדור,

אני כסיל וטיפש ליד גאוני דור.

בכל מקרה לדעתי זה רעיון מצויין שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת, נקודה.

אם אתה כבר מצטט, תצטט את המקור ולא את העיוות.

אגב, רוב הציבור לא נמצא בפורום הזה אז הדוגמא שלך קצת הזויה אתה לא חושב?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
חס וחלילה גאון הדור,

אני כסיל וטיפש ליד גאוני דור.

בכל מקרה לדעתי זה רעיון מצויין שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת, נקודה.

אם אתה כבר מצטט, תצטט את המקור ולא את העיוות.

אגב, רוב הציבור לא נמצא בפורום הזה אז הדוגמא שלך קצת הזויה אתה לא חושב?

אני תמיד חושב. ואני חושב שזוהי דוגמא טובה לזריקת נתונים לא מדוייקים ומשפטים חסרי ביסוס מצידך.

אני חי בעידן המודרני, בו יש תחבורה מתקדמת, ונגזלת ממני האפשרות להשתמש בה ביום הכי פחות

עמוס שלי בשבוע, באותו אופן, אני הולך עם הקידמה ומצטט את המשפט השזור בפי העם כעת, ולא את

המשפט המקורי מלפני X שנים.

פורסם

רוב הציבור הוא שומר מסורת וזה שאתה חילוני זה עניין שלך ולא של אחרים.

ואללה? מאיפה הנתון הזה? גם זה מצוטט בתנ"ך? או שהרבי אמר לך?

פעם אחרונה שבדקתי, דוקא חלק גדול מאוד מהציבור נוסע ברכב בשבת וחוטא בשלל חטאים נוספים כמו לראות טלויזיה.

אני לא אומר רוב כי לא ידוע לי על שום סטיסטיקה רשמית בנושא.

חוץ מזה, יש רמות רבות למסורת ודת.

מבחינת מישהו, לחגוג חגים יהודיים ולערוך ארוחת שישי עם המשפחה זה מסורת.

מבחינת אחר, להתפלל יום שלם בבית כנסת וכמה דקות אחרי זה לזרוק אבנים על רכבים שנוסעים בשבת זה גם מסורת.

אם בא לי לחלל שבת ע"י נסיעה באוטובוס ובא לנהג (בין אם ערבי, אטאיסט או סתם יהודי שמבחינתו אין פסול בנהיגה בשבת) להסיע אותי וזאת ע"י התחשבות בך בכך שלא ניסע בשכונה שלך, אני ממש לא רואה בעיה בזה.

פורסם

כל מדינה מודרנית בעולם המערבי מפותחת מהבחינה של תחבורה ציבורית אם זה רכבות תחתיות בכל עיר מרכזית שפועלות

בצורה כמעט מושלמת.

כשאנחנו גרים במדינה שפרוייקט רכבת תחתית בתל אביב בתיכנון כבר עשרות שנים כשאין תחבורה ציבורית נוחה מהפירפריה

למרכז וכשרכבת ישראל מושבתת כל יומיים עקב תקלות וכו אנחנו פשוט מדינת עולם שלישית בכל הנושא הזה.

שלא נתחיל לדבר על הספורט המוטורי וכו.

בכל מקרה רוב הציבור בישראל אינו שומר שבת יוצא בערב שישי מבלה בים ביום שבת ומטייל בצפון ביום שבת תסלחו לי שאני

אומר את זה אבל לא נותר מה להציל מהבחינה הזאת ומה שקורה כרגע שציבור הרוב נתון לחסדיו של ציבור יותר קטן דתי שומר שבת. אפ זה אוכלוסיה של הלא יהודים בארץ שהיא חמישית מהמדינה והחילונים שדתם זה יותר מסורת של חגים ולא מעבר לזה.

איננו יותר טובים ממדינות כמו איראן שכופות את הדת על אוכלסית האזרחים אומנם בישראל זה יותר מתון ופחות קיצוני אבל אנחנו

לא בעמדה של להעביר ביקורת עליהם איננו מדינה דמוקרטית פתוחה כלל בכל העיניין של דת ואמונת האזרחים.

לא מבין למה חילונים בכל העולם באים בגישה יחסית פתוחה של כל אחד יעשה מה שבראש שלו ואילו דתיים מכל הדתות מנסים

תמיד לכפות ולהתריס נגד לא דתיים.

מה הבעיה כבן אדם מאמין לשמור על השבת ולשמור על כל המצוות ולראות אנשים אחרים לא הולכים בדרכך.

יש דרכים אחרות כדי להראות את יופיו של הדת ולא באמצעות כפייה.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

זה היה ברור שההצעה הזאת לא תעבור, הרי היא תפגע בקואליציה עם החרדים . אבל נשאיר את המשחק הפוליטי בצד

טובת הציבור היא שתחבורה ציבורית בשישי ובשבת תמנע תאונות דרכים רבות! ותוציא את עם ישראל מהבית גם בשבתות לבלות ולטייל שזה היום החופשי היחידי בשבוע!

פורסם

אין ספק שבשבת יש יופי. יום של חופש, יום של משפחה, יום שבו כל אחד מחליט מה לעשות עם הזמן שלו, בתקווה שתוך התחשבות באחר. אני בעד לקבל ובעד התחשבות, אבל זו פגיעה בזכות בסיסית. מי שלא רוצה - שלא ייסע.

האוכלוסיה שנפגעת בעיקר מהעדר תחבורה ציבורית בשבת, הם חבר'ה נטולי רשיון. צעירים עד כתה י"א שתלויים בהורים שלהם כדי ללכת לכל מקום בשבת.

בחיפה יש ריכוזי אוכלוסיה דתית משמעותיים. לא יודע לעשות את ההשוואה לת"א, אבל אני חושב שת"א מסמלת פלורליזם, ססגוניות וקבלה (או לפחות, זו התפיסה המעוותת שלי) ולא הגיוני שכל איזור המרכז יהיה משותק בסופי השבוע.

אכן מכעיס, חוסר העניין בקרב נבחרינו.

מדינה יהודית זה טוב ויפה וחשוב עד מאוד, אבל זו מדינה יהודית-דמוקרטית. ועל זה אנחנו מתבססים.

הייתם מוכנים, במסגרת היותנו מדינה יהודית, לשמור על הצביון היהודי שלנו ולעמוד למשפט בהסתמך על דיני הלכה? אני לא.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כל אחד יעשה מה שבראש שלו וזה עניין שלו.

אבל אחרי הכל, ברוך השם שזה לא יצא לפועל.

בס"ד

פורסם

אתה רציני?

אתה יכול להביא לי נימוק אחד רציני למה לא להפעיל תחבורה ציבורית בשבת בגלל שחלק מהציבור לא רוצה להשתמש בה?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

איך זה הגיוני שחלק קטן מהציבור יכפה על כל שאר הציבור (כולל לא יהודים) את הרצונות שלו?

מהתגובות שלך הבנתי שחזרת בתשובה יחסית לא מזמן לכן אתה עדיין ב"שוונג" של הקב"ה.

אבל אני בכ"ז מצפה לתשובה הגיונית.

V5

פורסם
אתה רציני?

אתה יכול להביא לי נימוק אחד רציני למה לא להפעיל תחבורה ציבורית בשבת בגלל שחלק מהציבור לא רוצה להשתמש בה?

הסיבות ההגיוניות שלי הן מפאת הדת אליה אני משוייך, אז הסיבות שאני אביא לך יחשבו בישבילך כלא הגיוניות.

אז אני משלים עם העובדה שדחו את זה בשמחה וזהו :roll:

ול

Michael.R

אם ככה זה נקרא, "שוונג" לדעתך, זה השוונג הכי נעים, הכי מועיל והכי טוב שהיה לי בחיים.

כן יותר מכל הדברים שעשיתי בעודי חילוני, אלכוהול עשבים הוללות ושאר דברים שכל אחד היום כמעט עושה.

אבל אני לא רואה צורך לדבר על זה כבר סיכמתי את הודועתי בכך שאני פשוט שמח עם זה וזהו.

לא רציתי להכנס פה לוויכוחים וזאת תהיה ההודעה האחרונה שלי פה.

הסיבה? כי דת אי אפשר להסביר במילים.. סורי.

זה שיש אנשים שרואים את זה כ"כ בנאלי זה משהו אחר.

כאילו לדתיים משעמם בחיים וכולם כאלה "ריקנים" שהם מחפשים משהו שחס ושלום לא קיים בשמיים.

חוץ מזה שהם יפים :)

בס"ד

פורסם

ידוע ששומרי השבת האדוקים ביותר אחראיים להמצאות ההזויות ביותר, כמו מעלית שבת, פלטת שבת ושעון שבת.

אי לכך אני מציע את אוטובוס השבת, שינסע במסלול קבוע, ללא נהג, מונע חשמל, באמצעות מערכות בקרה אלקטרוניות שכבר קיימות. זו יכולה להיות גם רכבת קלה מבחינתי.

האם רעיון זה הוא חילול שבת, או שיש הבדל גדול בינו ובין מעלית שבת? ברמה התיאורטית באמת מעניין אותי לדעת אם זה עובר מבחינה דתית, או שאפשר למצוא לזה איסור בתורה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
הסיבות ההגיוניות שלי הן מפאת הדת אליה אני משוייך, אז הסיבות שאני אביא לך יחשבו בישבילך כלא הגיוניות.

אז אני משלים עם העובדה שדחו את זה בשמחה וזהו

בגלל הדת והאמונה שלך מגבילים אותי מלעשות דברים שאני רוצה.

לא הבנתי את ההגיון. :roll:

מי שרוצה לשמור שבת שישמור שבת, רק למה לכפות את גם על כל מי שלא רוצה?

אולי תדאגו שגם יאסרו עלינו לצאת לפארקים בשבת ולעשות על האש, הרי אסור להדליק אש, וזה פוגע ברגשותיו של הציבור הדתי.

V5

• תוכן חדש...