Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אזרח חילוני שגר במדינת ישראל היהדות, חשוב לי שהמסורת תשמר.

הדבר מזכיר לי, כשהוזמנתי לארה"ב לחתונה של קרובי משפחה, הלכנו יום שישי לבית כנסת וחשבתי שאני בתיאטרון, מדליקים אורות ויש הופעה של להקה ממש כמו בכל יום רגיל, בתור חילוני חשבתי שאין בעיה אם זה מה שעושה להם טוב.

אחר כך בחתונה, במקום רבי היית רבנית, נראה לי קצת מוזר, אבל חשבתי שכנראה להם לא, ואם הם מרגישים סבבה עם רבנית אז מי אני חילוני מתורבת שכמוני שיעביר ביקורת.

ואז יום אחד, קראתי בעיתון שבחתונה של צ'לסי קלינטון הנוצריה שהתחתנה עם יהודי, היה גם רב וגם כומר! וזה, כבר לגמרי לא סבבה גם בשביל חילוני נאור כמוני. שרב יהיה בחתונה כזאת זה אישור להתבוללות!

זה הזכיר לי שמי ששוכח שהוא יהודי בסוף לא יהיה כזה. וכל מי שהגיע לפה ב60 השנה האחרונות הגיע לפה כי הוא יהודי. ומי שלא הגיע בגלל זה, עדיף שיקפל את המזוודה ויחזור למקום שהוא בא ממנו (ולא לארה"ב כמו שכל המתלוננים עושים, נראה אותם חוזרים לחורים שהמדינה הזאת הוציאה אותם משם)

אני מרגיש חופשי פה מאוד, חופשי מה לאכול, מה ללבוש, לאן ומתי לנסוע, ואפילו אם הייתי רוצה לעבוד בשבת הייתי יכול.

אבל בכל זאת, את המעט שנשאר פה מהאוירה ה"יהודית" צריך להשאיר. לא רע פעם בשבוע לראות איך כל המדינה נרגעת ולהיזכר שאנחנו זה לא כמו כולם. ושיהדות היא מה שמחבר את ה"תימני" ה"פולני" ה"מרוקאי" וה"רוסי".

לדעתי חובה לשמור על מעט שנשאר מהצביון היהודי של המדינה ואין בזה שום דבר רע.

פורסם
אמיל, תגיד לי בבקשה מבחינה פראקטית (לא תיאורטית), במה מפריע לך שכן ערבי.

תן דוגמאות אמיתיות לבעיה ולמה זה מפריע לך.

מפריע לי שהוא לא רוצה שכן יהודי.

ושבית המשפט קובע שערבי במושב יהודי זה מותר (פס"ד קעדן)

אבל יהודי בישוב ערבי זה אסור (פס"ד אביטן)

פורסם

יוסי ידידי, אמיל הגדיר את זה מצויין - אתה כנראה חי קצת בלה לה לנד. אתה חושב שאם ניתן שטחים יהיה שלום אמיתי, ואם תגור כדייר יהודי בבניין שרובו ערבי אז הכל יהיה כיף וטוב, ממש אוטופיה.

לגבי נישואין - לפי היהדות, הדת עוברת לפי האם. ולכן אם אתה תתחתן עם אישה לא יהודיה, ילדיה לא ייחשבו כיהודים, והשושלת היהודית (זו שהביאה אותך ואותי לארץ ישראל) ממך והלאה תמחק.

לגבי עבודה בשבת - אתה באמת צריך לנוח, זה טוב לגוף ולנפש. אז תרוויח קצת פחות בסוף החודש, אבל לפחות תחיה כמו בנאדם. ואם אתה מסתמך על יום שבת כמקור הכנסה, אז תבחר יום אחר. אבל שוב, כבר אלפי שנים יהודים שומרים את השבת, והשבת שומרת עליהם, והאווירה הזאת ביום שבת היא פשוט תענוג. יום אחד של רוגע ושלווה בתוך כל הבלגאן הזה שנקרא מדינת ישראל. זה המינימום שעלינו לשמור.

לגבי כפיה דתית - מי שטוען שיש כפיה דתית בישראל, מגזים. בתור חילוני אני לא מרגיש שאף אחד כופה עליי משהו. אני יכול לעבוד בשבת, ללכת לאכול גלידה בשבת, ללכת למשחק כדורגל ולקולנוע ואפילו לנסוע באוטובוס בשבת (אמנם במס' קווים מצומצם אבל זה קיים).

ובכללי לגבי הדת - תנסה לראות את הכל באור טיפה יותר חיובי, תנסה להכיר וללמוד את הדת שממנה באת ולהתחבר לשורשים שלו. והציטוט המפורסם של יגאל אלון רלוונטי פה יותר מתמיד - "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל".

172

פורסם
קודם כל Padush נתן תשובה יפה מאוד, מישהו דיבר על "גזענות"?

יפה שאני במדינה שלי, במדינת יהודים לא יכול לגור איפה שבא לי ולקנות שטח איפה שבא לי, איזה יופי.

אחלה בתי משפט יש לנו במדינה!

לא, זו לא תשובה.

ביקשתי שתיתן סיבה פראקטית למה אתה לא רוצה שכן ערבי.

פורסם
תח"צ בשבת: אנשים כבר נוסעים בשבת. מה ההבדל?

ההבדל הוא שמי שאין לו אוטו, כלוא בשבת בבית (במיוחד אם הוא גר בפריפריה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...