Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה דמוקרטיה מצחיקה יש לנו - בהצבעה כל כך חשובה לציבור מגיעים כשליש מה"נבחרי ציבור" :?

יש לי הרגשה שכל 4 שנים אנחנו משתתפים בבחירת מריונטות תורניות שמופעלות ע"י ח"כ חרדים. אם הממשלה טרחה להביא להצבעה רק 36 ח"כ, היה סיכוי של ממש להעביר את ההחלטה בתנאי שקדימה+מפלגות ערביות+מרץ ואולי עוד שכחתי מישהו היו מתייצבים כולם. אבל לא, קדימה רוצים לנצח בבחירות הבאות ואז, איך לא, הם יצטרכו את תמיכת החרדים.

שיטת הממשל הדפוקה הזו, חייבת להשתנות לדעתי.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיטת ממשל פרלמנטרית יחסית היא שיטת בחירות דפוקה שדופקת את מעמד הביניים פעם אחר פעם. לכל מפלגה קטנה ושולית פה יש כוח עצום והם יכולים לסחוט את הממשלה בכל עניין שמתאים לעצמם ודופק את הרוב הגדול באוכלוסיה. צריך לעבור לממשל נשיאותי וככה יהיה הרבה יותר פשוט לטפל בנושאים החשובים.

הסטטוס קוו הוא מסמך בלתי פורמלי ואין לו שום מעמד משפטי, אני לא אומר שצריך לזרוק אותו לפח אבל אי אפשר לנהל מדינה לפיו.

תח"צ בשבת היא בעיה לאומית, היא יכולה לעזור לכל מי שאין לו רכב ולהוריד הרבה שיכורים מהכבישים.

פורסם

דמם של חלק מהרוגי התאונות בסופ"שים על חברי הכנסת שהצביעו נגד התח"צ בשבת.

אם "העולם הבא" קיים הם יתנו שם את הדין עבור הדם שהם שופכים בכל סוף שבוע.

איך אומרים אצלהם? השם יקום דמם?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

למען האמת , יש משהו נחמד באיסור נסיעה תח"צ בשבת.

אתה קם בשבת בבוקר, וישנו שקט שכזה .

הרחובות ריקים, אין רעש של משאיות זבל, אוטובוסים רועשים , צפצופים למינהם.

יחד עם זאת, אין לי שום בעיה עם תח"צ בין עירונית.

השאלה היא כמה היא נדרשת? רוב עם ישראל אוהב לנוח בשבת לא?

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מעניין שבברצלונה, מילאנו, לונדון, ניו יורק, בריסל, סנטיאגו, ריו דה ז'נרו ושאר בירות העולם - כולם מסתדרים עם הרעש של תחבורה ציבורית בכל ימי השבוע.

אבל ישראלים יודעים הכי טוב תמיד. היעדר הרעש בהחלט שווה את ההרוגים על הכביש בשישי בערב.

אשריך ישראל!

פורסם

נו באמת... רעש של אוטובוס פעם בשעה זה מה שיהרוג אתכם?

בתור תושב חיפה (שמפעילה אוטובוסים בשבת), זה ממש לא מפריע לי.

לא בהכרח מדובר פה בפעילות מלאה כמו בשאר ימי השבוע.

בניגוד לקוראי הפורום, יש גם אנשים חסרי רכב.

מה עם אלו שרוצים לקפוץ בשבת לים? לנסוע לחברים? סתם לטייל?

מה עם אלו שרוצים לצאת בשישי בערב ולחזור הבייתה בלי להוציא הרבה כסף על מונית או למנות "נהג תורן"?

אם לדתיים יש בעיה, ניתן לקבוע מסלול נסיעה לאוטובוסים שלא עובר בשכונות שלהם.

ברגע שזה נכפה על כל המדינה זה כבר לא סטטוס קוו אלא כפיה דתית במלוא המובן.

ולסיום, תודה רבה לנבחרינו שחיים מהמשכורת של כולנו אבל כשצריך לעבוד קצת (ממש קצת, כולה לשבת בדיון ולהצביע - ולא משנה לאיזה צד) זה כבר יותר מדי.

פורסם

אני לא מבין מה ההשוואה בין מדינת ישראל למדינות אחרות בעולם.

מדינת ישראל, היא מדינה יהודית, ששומרת על המסורת היהודית שלה ולא מפעילה תח"צ בימי שבת בגלל היותה מדינה יהודית.

מדינות אחרות בעולם, אינן מדינות יהודיות ולא איכפת להם כל כך להפעיל תח"צ במהלך כל ימי השבוע.

אז תפסיקו עם ההשוואה הזאתי של מדינת ישראל לשאר העולם, אולי בעניינים אחרים אפשר להשוות, אבל בנושאי הדת, זה שונה מאוד כי במדינות אחרות או שהרוב שם מוסלמים (במדינות ערב) או נוצרים.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אם זה ממש מפריע לך אתה מוזמן לעבור למדינה חילונית. פה זה "מדינת היהודים " ובמדינת היהודים משתדלים להתנהג כמו יהודים -(לא לנסוע בשבת). אז_תפסיק להתבכיין. לא טוב לך תלך :)

דניאל .

חי את הסיבוב :twisted:

פורסם

המסורת היהודית כוללת גם קרבן אדם או שניים בכל ערב שבת, לאלוהי התאונות?

דווקא בגלל שאנחנו מדינה יהודית, צריך תח"צ בשבת.

פיקוח נפש דוחה שבת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אפשר ועוד איך אפשר להפעיל תחבורה ציבורית בשבת, כמו שיש איסור כניסה לשכונות חרדיות עם מכונית בשבת כך גם אפשר להסיט את קווי האוטובוס משם.

אם אתם כל כך דואגים לשקט שלכם בשבת אז אולי כדאי שלא תחגגו בשישי, הרי זה גם עושה רעש לאנשים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
דווקא לקבל בשבת אוטובוסים עירוניים רועשים במרכז ת"א נשמע כמו משהו לא כיפי.

האמת, מספיק רעש האוטובוסים כל השבוע, באמת אין צורך בהם גם בשבת.

גם כך יעילותם אינה גבוהה, בלשון המעטה.

אני מעריך שעקב היקף הנוסעים הנמוך יותר שיהיה במהלך השבת, ייעשה שימוש במיניבוסים רועשים ומזהמים פחות, מה גם שהאוטובוסים המודרניים הם ממילא יחסית שקטים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
המסורת היהודית כוללת גם קרבן אדם או שניים בכל ערב שבת, לאלוהי התאונות?

דווקא בגלל שאנחנו מדינה יהודית, צריך תח"צ בשבת.

פיקוח נפש דוחה שבת.

אתה קצת מפספס את הנקודה.

יהודי ששומר שבת לא יוצא בשבת לא בתחבורה ציבורית ולא ברכב.

יהודי חילוני בוחר לצאת עם הרכב, אף אחד לא מכריח אותו לצאת לשום מקום ובכלל מומלץ לא לצאת ביום שבת מפאת הקדושה שיש ביום הזה :roll:

מבחינת המסורת והדת יום שישי הוא לא יום ליציאות...

אז להפעיל תחבורה ציבורית בשבת בישביל שאנשים יחללו שבת באוטובוס זה לא בא בחשבון,

אם הם רוצים שיחללו ברכב הפרטי שלהם ואת התוצאות שישאו על כפם.

לפי דתם ומסורתם הם בכלל לא צריכים לצאת ביום הזה אז שלא יתפלאו שיקרה להם דברים כאלה ואחרים.

"זָכוֹר אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ

שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבוֹד וְעָשִׂיתָ כָּל-מְלַאכְתֶּךָ

וְיוֹם הַשְּׁבִיעִי--שַׁבָּת לַיהוָה אֱלוֹהֶיךָ

לֹא-תַעֲשֶׂה כָל-מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ וּבְהֶמְתֶּךָ וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ

כִּי שֵׁשֶׁת-יָמִים עָשָׂה יְהוָה אֶת-הַשָּׁמַיִם וְאֶת-הָאָרֶץ

אֶת-הַיָּם וְאֶת-כָּל-אֲשֶׁר-בָּם

וַיָּנַח בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי

עַל-כֵּן בֵּרַךְ יְהוָה אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת--וַיְקַדְּשֵׁהוּ...

(שמות כ' 7 - 10)"

(לכל המגיבים לעתיד, אם אתם אתאיסטים בסגנון של "הקוף הוא האלוהים שברא את כולנו" תחסכו ממני את התגובה שלכם, עמכם הסליחה והתודה :-)).

אגב אייל ,

שכחת בס"ד

:smile:

כתיבת 'בס"ד' איננה חובה הלכתית אלא מנהג לא מחייב. בספר "תולדות יצחק", מאת ר' יצחק קארו, דודו של מחבר השולחן ערוך רבי יוסף קארו, ניתן טעם למנהג לכתוב ב"ה בראש כל מכתב, ברוח הפסוק "בכל דרכיך דעהו, והוא יישר ארחותיך" (משלי ג,ו). לאמור: בכל מעשה אף פעוט או שייך לתחום החולין (=דרכיך), יש לזכור ולהזכיר את שם ה'.

רק שתדע icon_smile.gif

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
אתה קצת מפספס את הנקודה.

יהודי ששומר שבת לא יוצא בשבת לא בתחבורה ציבורית ולא ברכב.

יהודי חילוני בוחר לצאת עם הרכב, אף אחד לא מכריח אותו לצאת לשום מקום ובכלל מומלץ לא לצאת ביום שבת מפאת הקדושה שיש ביום הזה :roll:

מבחינת המסורת והדת יום שישי הוא לא יום ליציאות...

אז להפעיל תחבורה ציבורית בשבת בישביל שאנשים יחללו שבת באוטובוס זה לא בא בחשבון,

אם הם רוצים שיחללו ברכב הפרטי שלהם ואת התוצאות שישאו על כפם.

לפי דתם ומסורתם הם בכלל לא צריכים לצאת ביום הזה אז שלא יתפלאו שיקרה להם דברים כאלה ואחרים.

"זָכוֹר אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ

שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבוֹד וְעָשִׂיתָ כָּל-מְלַאכְתֶּךָ

וְיוֹם הַשְּׁבִיעִי--שַׁבָּת לַיהוָה אֱלוֹהֶיךָ

לֹא-תַעֲשֶׂה כָל-מְלָאכָה אַתָּה וּבִנְךָ וּבִתֶּךָ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ וּבְהֶמְתֶּךָ וְגֵרְךָ אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ

כִּי שֵׁשֶׁת-יָמִים עָשָׂה יְהוָה אֶת-הַשָּׁמַיִם וְאֶת-הָאָרֶץ

אֶת-הַיָּם וְאֶת-כָּל-אֲשֶׁר-בָּם

וַיָּנַח בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי

עַל-כֵּן בֵּרַךְ יְהוָה אֶת-יוֹם הַשַּׁבָּת--וַיְקַדְּשֵׁהוּ...

(שמות כ' 7 - 10)"

(לכל המגיבים לעתיד, אם אתם אתאיסטים בסגנון של "הקוף הוא האלוהים שברא את כולנו" תחסכו ממני את התגובה שלכם, עמכם הסליחה והתודה :-)).

אגב אייל ,

כתיבת 'בס"ד' איננה חובה הלכתית אלא מנהג לא מחייב. בספר "תולדות יצחק", מאת ר' יצחק קארו, דודו של מחבר השולחן ערוך רבי יוסף קארו, ניתן טעם למנהג לכתוב ב"ה בראש כל מכתב, ברוח הפסוק "בכל דרכיך דעהו, והוא יישר ארחותיך" (משלי ג,ו). לאמור: בכל מעשה אף פעוט או שייך לתחום החולין (=דרכיך), יש לזכור ולהזכיר את שם ה'.

רק שתדע icon_smile.gif

אתה יכול להמשיך לצטט מהספר המיותר, זה לא תורם לדיון.

תעמוד מאחורי הדברים שאתה כותב ואל תלפף בתוך סוגריים אמירות הזויות שלא מתקבלות בשום פורום פתוח.

מה שמרתיח אותי זה שהמפלגות הקטנות והמפוקפקות הללו מכתיבות לנו את אורח החיים כל פעם מחדש.

אני רוצה לנסוע באוטובוס בשבת ואני לא רוצה שאיזו קבוצה איזוטרית תמנע זאת ממני רק בגלל האמונה שלהם.

"איש איש באמונתו יחיה" ??? לא נראה לי...

הם מגבילים את חופש התנועה שלי בידיוק כפי שהייתי מגביל את חופש התנועה שלהם אם הייתי אוסר עליהם

ללכת לבית כנסת בשבת, אין שום הבדל.

תנו לי ללכת לים בשבת בזמן שאתם מתהלכים בבגדי הדת שלכם בבית הכנסת, זוהי גם מדינה דמוקרטית,

אמנם מדינת היהודים, אבל יש מי שלא מתחבר למסורת הזאת.

וכן, החילונים יהיו מוכנים להתפשר שהאוטובוסים יעשו עיקופים ולא יכנסו לשכונות החרדיות.

פורסם

אני מאמין בתורה ובבורא עולם שמנהל את העולם.

בגלל זה אתעלם מהודעתך כי לפיה, בחיים שלך לא ניסית להאמין או לחקור את את הנושא של "האם יש מישהו למעלה"

נראה כאילו אתה מדבר מתוך זלזול ורק כדי "להוכיח נקודה" מאשר להבין איך מדינת ישראל , מדינת היהודים עובדת.

רוב הציבור הוא שומר מסורת וזה שאתה חילוני זה עניין שלך ולא של אחרים.

זה שהרוב פה הוא מאמין ולא חושב שצריך לנסוע בשבת זה הרוב והרוב קובע.

אגב, לגבי איש איש באמונתו יחיה.

אולי כדאי שתכיר את המשפט המקורי וטיפה רקע מאחורי זה, בתור בן אדם עם דעות כאלה נחרצות אולי כדאי שתדע שאתה קצת מוציא שטויות מהמקלדת שלך.

ביטויים רבים שאנו משתמשים בהם יום־יום מבוססים על פסוקי התנ"ך. במיוחד זה כך בפוליטיקה הישראלית, שם כל צד מוצא אישור תנ"כי לדעותיו. הנה כמה מהביטויים הללו והפסוקים עליהם הם מתבססים.

איש באמונתו יחיה

הביטוי הזה הוא חידוש לשוני של השנים האחרונות, והוא נוצר על בסיס דברי הנביא חבקוק: הִנֵּה עֻפְּלָה, לֹא-יָשְׁרָה נַפְשׁוֹ בּוֹ; וְצַדִּיק, בֶּאֱמוּנָתוֹ יִחְיֶה (ב ד) – כלומר הנביא מבטיח לצדיק שצדקתו תצא לאור ושאמונתו הישרה באל תתן לו חיים. הביטוי בן ימינו מחליף את המילה צדיק במילה איש – והוא מבטא את רעיון הפלורליזם והסובלנות: זכותו של כל אדם להאמין במה שיבחר, כל עוד אינו פוגע מתוך אמונה זו באחרים.

נלקח מתוך מילון השפה העברית - עוד ביטויים מקוריים.

אבל בסדר, צדיק באמונתו יחיה :)

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אני מסכים עם טובלרון בעניין הזה, איש איש באמונתו יחיה, זה שאתה שומר את השבת לא אומר שלנו אסור לא לשמור,

בדיוק כמו שאני לא אסע בתוך שכונות חרדיות בשבת ואפריע למנוחה שלהם.

אפשר בקלות ברוב הערים (אני לא מדבר על ירושליים במקרה הזה) להכין יופי של קווים שיגיעו לאן שהם צריכים להגיע בלי לעבור בשכונות חרדיות ובלי לעבור ליד בתי כנסת.

זה פועל נהדר בחיפה ובקריות, קווי הלילה עוזרים במיוחד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...