Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ידוע ששומרי השבת האדוקים ביותר אחראיים להמצאות ההזויות ביותר, כמו מעלית שבת, פלטת שבת ושעון שבת.

אי לכך אני מציע את אוטובוס השבת, שינסע במסלול קבוע, ללא נהג, מונע חשמל, באמצעות מערכות בקרה אלקטרוניות שכבר קיימות. זו יכולה להיות גם רכבת קלה מבחינתי.

האם רעיון זה הוא חילול שבת, או שיש הבדל גדול בינו ובין מעלית שבת? ברמה התיאורטית באמת מעניין אותי לדעת אם זה עובר מבחינה דתית, או שאפשר למצוא לזה איסור בתורה.

לא צריך טכנולוגיית הייטק אוטומטית.

אפשר גם, עם קצת חשיבה יצירתית, להשתמש בטכנולוגיה הרבה יותר וותיקה - "גוי של שבת".

אפשר בקלות לגייס כמה עשרות נהגים ערבים מיפו שיעבדו בחברות האוטובוסים ורק הם ינהגו בשבת.

הרי ברור שאין צורך בכל הקווים, מספיק להפעיל מערך חלקי בתדירות מופחתת שממוקד בעיקר לאיזורי הבילוי.

רק שאף אחד לא חושב מחוץ לקופסה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משהו אחד חשוב:

אם ישלמו לי 250% על עבודה בשבת, גם אני אעבוד בסופ"שים כנהג אוטובוס, וכך גם הרבה צעירים שקורעים את התחת ולא מרוויחים מספיק.

זה שמישהו אחד מאמין שכולם צריכים לעשות משהו, כמו להימנע מנסיעות בשבת, לא אומר שכולם צריכים לכבד את הרצונות של אותו אדם.

אין לדתיים את הזכות לשלול לנו את הזכות לנסוע בשבת.

ואם חברי הכנסת היו מחוייבים להגיע למליאה כשמעבירים חוקים, החיים של כולנו היו יותר טובים.

פורסם
לא צריך טכנולוגיית הייטק אוטומטית.

אפשר גם, עם קצת חשיבה יצירתית, להשתמש בטכנולוגיה הרבה יותר וותיקה - "גוי של שבת".

אפשר בקלות לגייס כמה עשרות נהגים ערבים מיפו שיעבדו בחברות האוטובוסים ורק הם ינהגו בשבת.

הרי ברור שאין צורך בכל הקווים, מספיק להפעיל מערך חלקי בתדירות מופחתת שממוקד בעיקר לאיזורי הבילוי.

רק שאף אחד לא חושב מחוץ לקופסה.

לפי ההלכה, לגוי של שבת אסור לחלל שבת בגללך.

אלה אתה צריך שיהיה לו אינטרס עצמי בפעולה שהוא יעשה לטובתך.

משמע, מה שהצעת לא יהיה אקטואלי בגלל שהנהג בא בכוונת תחילה להסיע יהודים בשבת.

אבל קח סיטואציה שנגיד ואתה ביום שבת בניו יורק, הבית כנסת במרחק 14 קילומטר ובדיוק באמצע הדרך אתה רואה אוטובוס של גויים שנוסע לאותו מקום. אם תעצור את האוטובוס ותעלה איתם טרמפ עד מחוז חפצם זה חוקי לגמרי בשבת, כי הגוי לא עושה זאת למענך אלה העיקר שהוא עושה זה למענו.

יש מבין? :wink:

המטרונית החשמלית זה כבר משהו יותר ראוי מבחינת ההלכה,

אבל השאלה איך יתבצע הקטע התשלומי, הרי אסור להתעסק בכסף בשבת.

אולי תשלום חודשי שכלול בתשלום לעירייה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אלא אתה צריך שיהיה לו אינטרס עצמי בפעולה שהוא יעשה לטובתך.

כאילו שלא אמרתי כלום מקודם על דתיים שאינם מכירים את שפת הספר המקודש להם. לכל הרוחות, אם לא לנו, תן לפחות כבוד לספר הספרים :brickwall:

אבל קח סיטואציה שנגיד ואתה ביום שבת בניו יורק, הבית כנסת במרחק 14 קילומטר ובדיוק באמצע הדרך אתה רואה אוטובוס של גויים שנוסע לאותו מקום. אם תעצור את האוטובוס ותעלה איתם טרמפ עד מחוז חפצם זה חוקי לגמרי בשבת, כי הגוי לא עושה זאת למענך אלה העיקר שהוא עושה זה למענו.

לא, אין מבין. איך בדיוק יתבצע התשלום?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלה אתה צריך שיהיה לו אינטרס עצמי בפעולה שהוא יעשה לטובתך.

משמע, מה שהצעת לא יהיה אקטואלי בגלל שהנהג בא בכוונת תחילה להסיע יהודים בשבת.

תגיד את זה לטבחית ולמנקה של דודה שלי (משפחה חרדית בחו"ל עם מספיק כסף לטבחית ומנקה).

אני לא חושב שהיא מבשלת בשבת בשביל עצמה.

אני לא חושב שהיא מדליקה אורות ומכבה אותם בשעות מסוימות בשביל עצמה.

וזה לא משהו חריג בדרום אמריקה.

אמנם רק יהודי יכול להדליק את האש (כי זה לא כשר אם גוי מדליק את האש), אבל גוי של שבת עושה הכל, גם אם זה לא "בשביל עצמו".

כמו שאמרו פה כבר, אם אתה הולך להתווכח עם אנשים על הלכה, תעשה שיעורי בית לפני כן.

ולגבי המטרונית, אל תגיד לי שזה כשר.

אני בעצמי עמדתי והתפוצצתי מצחוק מבפנים כשאצל דודה שלי בבית נפל לרצפה כרטיס טיסה והיה שם דיון של שעה (בין רבנים) האם אפשר להרים אותו מהרצפה או לא.

אם אי אפשר לגעת בכרטיס של משהו שלא שולם בשבת ולא ייעשה לו שימוש בשבת, אל תגיד לי שאפשר לקנות מראש כרטיס ולהשתמש בו בשבת.

פורסם
כאילו שלא אמרתי כלום מקודם על דתיים שאינם מכירים את שפת הספר המקודש להם. לכל הרוחות, אם לא לנו, תן לפחות כבוד לספר הספרים :brickwall:

לא, אין מבין. איך בדיוק יתבצע התשלום?

במקרה הספציפי דיברתי על אוטובוס "תיירים" שעושים לך טובה נגיד שעובר במקום ולא צריך לשלם לו.

בכל מקרה לא צריך לסמוך בשבתות בניו יורק על אוטובוסי תיירים שיעברו מן הסתם.

אגב, נורא קטנוני שבגלל אות אחת אתה מחפש אותי בנרות, אני לא עיוותתי משפט שלם מהתורה.

:roll:

ויוסי, לפני שאתה מטיף לי על ההלכה תעשה שיחה לדודים הנחמדים שלך ותשאל אותם מה ההלכה בדיוק.

אתה תופתע לגלות שכנראה יש להם סידור כלשהוא עם המנקה והטבחית בשבתות שזה מועיל גם לטובתן העצמית.

(הטבחית אוכלת איתם והמנקה מנקה לעצמה את החדר ועל הדרך את כל הבית לדוגמא).

ההלכה באה להקל על היהודי הממוצע לא להטביע אותו בערמה של שאלות ובעיות.

אז תבדוק אתה בהלכה לפני שאתה מטיף.

ולגבי התשלום, כל חודש יש תשלומים כאלה ואחרים שמשלמים לעירייה אז זה יכול להכלל, זה לא שולם בשבת אלה לפני שבת ולא צריך כרטיס כי כולם משלמים על זה אז כולם רשאים לעלות.

כמובן שזה רעיון טיפשי ליישום במדינת ישראל מדינת הקומבינה אז FORGET IT

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
אין צורך להפוך את זה לתחרות תרומה למדינה\אגו, סמיר.

אני מתאפק שלא להגיב על צרות העין והסכלות שבקריאה "מי שלא מתאים לו - שילך מכאן". (בעצם לא התאפקתי)

אף אחד לא הופך את זה לשרשור אגו דימה.

אבל זה פשוט מרתיח ומקומם כשמגיע מישהו שלא מכיר אותך, ולא יודע עליך דבר וחצי, ואומר לא מתאים לך, לך, זאת מדינת היהודים.

אז לאותו מישהו, או אותה קבוצה של אנשים, אני אומר שיש פה אוכלוסיות שונות שגרות במדינה וזכאיות לחיות את החיים שלהן בלי שאף אחד ינסה לכפות עליהם דברים שהם לא רוצים לבצע, או דברים שיכולים לגרוע מאיכות החיים שלהם.

זה כל הסיפור.

שונא גזענים !.

פורסם

ויוסי, לפני שאתה מטיף לי על ההלכה תעשה שיחה לדודים הנחמדים שלך ותשאל אותם מה ההלכה בדיוק.

אתה תופתע לגלות שכנראה יש להם סידור כלשהוא עם המנקה והטבחית בשבתות שזה מועיל גם לטובתן העצמית.

(הטבחית אוכלת איתם והמנקה מנקה לעצמה את החדר ועל הדרך את כל הבית לדוגמא).

כמובן שזה רעיון טיפשי ליישום במדינת ישראל מדינת הקומבינה אז FORGET IT

הטבחית, המנקה והמטפלת של הילדים גרות איתם באותו בית, אוכלות וישנות שם.

אין להן שום עניין מעבר, כשהן הולכות לחדר של הילדים לכבות להם את האור בלילה כי הם לא יכולים לעשות את זה בעצמם.

שיהיה ברור שמדובר כאן במשפחה מחמירה מאוד מקהילה מחמירה מאוד. זה לא דתיים "לייט".

פורסם

אני חייב להכניס פה תיקון קטנטן ו "חסר חשיבות":

מדינת ישראל הוקמה בשביל הלאום היהודי, לא בשביל הדת היהודית.

זה מה שקושר אותנו פה, ממש לא הדת. אני לא יודע כמה מכם קראו את מגילת העצמאות, אבל בה נזכר פעמים רבות העם היהודי, לא הדת. מה שקושר אותנו יחד אלו סמלים ומנהגים, והיסטוריה. לא דת.

מתוך מגילת העצמאות:

מדינת ישראל תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה.

מדינת ישראל תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין.

מדינת ישראל תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות.

בפועל, זה לא ממש קורה, וקבוצה קטנה כופה את רצונותיה על כלל האזרחים. אין שוויות זכויות חברתי ומדיני לכל אזרח.

ולנושא הדיון- לנהגים אל תדאגו. במקומות בהם יש תחבורה ציבורית בשבת, יש אפילו תחרות על המשמרות הסופר רווחיות האלו, והכבישים לרוב לא פקוקים בשבתות. יום עבודה לא מתיש מדי, עם שכר גבוה מאוד.

הגיע הזמן להתקדם, תחבורה ציבורית בשישי בערב ובשבת תחסוך הרבה תאונות דרכים, תקל על מחוסרי רשיון ו/או אנשים שנוסעים לאנשהו לבד (כי לבד לא ממש משתלם לנסוע. אבל אין ברירה), תחסוך זיהום אוויר, תחסוך רעש (אני לא יודע מתי בדקתם לאחרונה, אבל אוטובוס עירוני מודרני שקט יותר מזרם של מכוניות. במיוחד אם הוא בא רק פעם בפרק זמן מסוים)

אני מתקשה למצוא חסרון להפעלת תחבורה ציבורית בשבת. כמו שאמרתי, לפחות הפתרונות שמונחי-קו קבוע (מסילות, מסלול סגור)

והתייחסות למי שאמר "ככה זה בישראל, אתה בוחר לחיות פה, לא טוב לך תעבור למקום אחר"-

בשמחה. סדר לי ויזה ועבודה יציבה במדינת היעד, כרטיס טיסה, מגורים לחצי שנה, מילון לתרגום ורשימה של דרכי התחבורה הציבורית, ואני עובר בשניה.

עד שאין לי את הדברים האלו, זו לא ממש "בחירה" שלי להיות פה, אני תקוע פה. נקודה. מעבר של מדינה זה דבר שלוקח הרבה מאוד משאבים שלא ניתנים לאף אחד עד שהוא צובר אותם בעצמו.

פורסם

תמיר, כול הכבוד שאתה שומר תורה ומצוות אבל מה זה קשור אלי???

אי אפשר מצד אחד לקרוא למדינה הזאת דמוקרטית וחופשית ומצד שני לאסור דבר כמו תחבורה ציבורית יום וחצי בשבוע!, זה פשוט לא הולך ביחד!

תתפלא לך, אבל מי שהקים פה מדינה יהודית ממש לא היה פינגווין שחור לבן, אלא יהודים חילוניים משכילים שנשבר להם ה*** שרודפים אותם בכול מקום בעולם. אם בן גוריון שקבע את הסטטוס קוו ונתן את הפטור לתלמדי הישיבות, היה יודע מה קורה פה בשנת 2011 הוא היה מתהפך בקברו!

אני מנסה שלא להכנס לפסים אישיים, אבל יש בהחלטה הזאת משהו דומה מאוד לדת שאתה מאמין בה, שניהם משרתים את האינטרסים שלך, ולשניהם אין שום הגיון ושום מחשבה מושכלת מאחוריהם.

ושוב, אני חוזר ואומר שזה בכלל לא קשור לסטטוס קוו. זה פשוט תירוץ עלוב.

הסיבה היחידה לחוק הזה זה בגלל שהוא מכניס הרבה כסף לממשלה, וזה יהיה רע מאוד לבטל אותו. זה הכול.

כול שאר התירוצים זה סתם סיפורי סבתא.

פורסם

מניעת תח"צ בשבת היא אינטרס דתי לא מפני שהיא מפריעה למישהו בהיבט הרעש וכד' אלא מבחינת הצביון שיש לשוות למדינה. לי כאדם דתי חשוב לחיות במדינה יהודית, ולא רק במדינת היהודים.

מדינת ישראל חיה כבר שנים בדילמה שבין אורח חיים פרטי חופשי לחלוטין, לעומת חיים ציבוריים בעלי צביון יהודי. ולדוגמה, אין לפוליטיקאים החרדים בעיה עם זה שרה"מ מעשן בשבת. תהיה להם בעיה עם זה שהוא יקיים טקס ציבורי בשבת. אני חושב שיש כאן פשרה סבירה למדי בכך שהתחבורה הציבורית שובתת בשבת, בעוד האזרח יסע היכן שירצה וכמה שירצה, אם ירצה. (אתם לא צריכים להודות לי על שאני מסכים שתסעו בשבת...) נכון בהחלט שזה גורם סבל לציבור מסויים, אבל זה מחיר הדמוקרטיה, ואם ניקח בחשבון את העובדה שרוב הציבור שאינו מחזיק רכב הינו חרדי/דתי (לא זוכר מספרים, ראו למ"ס) זה לא כ"כ נורא. אגב, אתם זוכרים שהציבור שמגדיר עצמו חילוני לגמרי הוא פחות מ- 30%?

בחיפה התח"צ פועלת בשבת עפ"י עקרון הסטטוס קוו, למרות שאחוז התושבים הדתיים בעיר היום גבוה בהרבה מזה שהיה בזמן בו נקבע המצב הזה. העיקרון הזה לדעתי חשוב מפני שהוא מונע (או לפחות מנסה) מאבקים תמידיים בין 2 הצדדים שמייצגים את הדילמה הנ"ל.

אגב, בקשר לגוי/מעלית/אוטובוס שבת: אסור לעלות על רכב הנוסע בשבת גם כאשר הוא ננהג בידי גוי. זאת מפני שמשקל הרכב משפיע ישירות על הבעירה במנוע. אינני מתמצא כ"כ בתחום אבל לגבי חשמל הסיפור שונה. בסאבווי בחו"ל ייתכן שאין איסור תורה להשתמש, אך יש איסורי חז"ל כגון שימוש בכסף, מראית עין וכד'. איסור השימוש בגוי של שבת הוא גזירה של חז"ל, וזו הותרה לכתחילה במצבים מסויימים ובאופנים מסויימים שאינני חושב שזה המקום לדון בפרטיהם.

שבת שלום לכולנו.

פורסם
בתור ערבי כבר השלמתי מזמן שאני גר במדינה יהודית. אבל רבאק, למה לכפות עליי או על כל בן אדם חילוני אחר את הדת ?.

לפחות אני משלם מיסים. לא כמו כל אלה שמתנגדים לכל הצעת חוק שבה יש התייחסות ליום שבת.

סבבה, מקובל. אתה יכול לעשות טובה ולזרוק איזו מילה קטנה לכל החברה שמתפללים בבוקר בערבית אבל צריכים השכמה של המואזין? אתה מסכים איתי שישראל היא מדינה שבה אפשר עדיין לקנות שעון מעורר במסגרת החוק. אם החוק מרשה להחזיק כלב בבית למי שמעוניין קל וחומר שאפשר להחזיק שעון מעורר. באותה מידה שתכעס על איזה שכן אערס שמניע את המכונית הגרוטאה שלו עם האגזוז הרועש אני חושב שזה הגיוני שיפסיקו לקרוא לאנשים שמתפללים בדת הערבית בשעות מוקדמות בבוקר ובערב. צודק או לא?

תשמע אני לא אכנס פה לוויכוחים עם אף אחד, אני רק מציג את הנקודה שלי.

אני לא מחפש פה בפורום את האמת כי את האמת שהיא בורא עולם מצאתי במקום יותר עוצמתי שהוא הלב.

אמונה זה רגש, אני שומר שבת כי אני מרגיש את בורא עולם לא כי איזה דתי פאנט בא והיפנט אותי.

אני חוזר בתשובה, כל חיי הייתי חילוני עד לשנה האחרונה שבה גיליתי אמת אחרת.

גם אני יצאתי בשבת (בעוונותי הרבים) והיה לי כזה כיף שלחזור לזה זה פיתוי מפוקפק.

אבל מצאתי אמת יותר עוצמתית מלצאת ביום שבת לאנשהוא, מצאתי את היופי שבשבת.

אז לנסות לשכנע אותי אחרת זה לא הנקודה, תציגו את הנקודה שלכם אבל לנסות לשכנע זה כבר לא יקרה :)

ואל תשכחו שהייתי חילוני בדיוק כמוכם ואהבתי את זה ובכנות יתרה אני אומר לכם שיש אמת קצת אחרת מ"אין בורא עולם".

חבל להתעלם ממשהו כ"כ ברור (כשמחפשים אותו בלב כמובן ולא כשמתעלמים או שמחפשים בעיניים, כי את בורא עולם לא רואים בעיניים אלה מרגישים בלב).

איזה יופי, גילית את הצד של "לחזור בתשובה". ובוא ואספר לך את הצד המגעיל שלה. גם אני הייתי בקטע של לחזור בתשובה מסיבות השמורות איתי. הפכתי לפנאט. חשבתי שאני יותר טוב ויותר צדיק מאנשים שלא מתפללים ושרואים את הדברים בדרך אחרת. התחלתי לשנוא את האחים שלי והאחיות שלי. חשבתי שאני יותר צדיק וטהור מהם בגלל שאני שומר שבת והם לא. הייתי פאנט, בירכתי על כל מסטיק ופיסטוק שאכלתי. זילזלתי בפאנטיות בחברי לעבודה רק בגלל שהם לא בירכו. קשה ופאנט עם עצמי שמא אני לא מספיק בסדר כל הזמן. הייתי הולך בשבת ורכב היה עובר הייתי מהר מסתכל הצידה וחושב על מיליון דברים שחס וחלילה לא יבוא לי החשק לנהוג בשבת. אין סקס בשבתות חס וחלילה שאני לא אהיה מספיק טהור ונקי בכדי לא לחלל את כבודו של בית הכנסת. רוצה לדעת ולשמוע עוד? אז בבקשה ממך. אל תטיף לנו עד כמה הדת היא דבר יפה כי אני יכול להביא לך מקרים על פאנטיות דתית שכואב הלב לשמוע עליהם. אחים שהפסיקו לדבר, ילדים שמסרבים לראות את ההורים שלהם כי אלה לא דתיים מספיק, בני זוג שפתאום אחד מהם ראה את "האור" וכופה את עולמו על האחר. זוגות שהתגרשו, משפחות שנהרסו, ילדים שנקרעים בין שני עולמות ועוד ועוד ועוד. דת יכולה להיות חרב פיפיות. צר לי לבשר לך חבר. אבל אתה נחשב לדתי סוג ב' בעולם הדתי. אני לא יודע מה הסטאטוס שלך אבל אתה תתפלא לדעת שישנם משפחות שמסרבות שהבן או הבת יתחתנו עם חוזר בתשובה. כי החוזר בתשובה הוא סוג ב' הוא לא דתי "אורגינל" ו "מקורי" אלא שעבר "הסבה". אהה, בל נשכח לרגע את משטתחי קברי הצידיקים האבודים. את אלה שעוזבים את הכל, את הבית, המשפחה ואת המחוייבות והאחריות שלהם בתור הורים ורצים להשתטח על קברי צדיקים בחו"ל. כסף להאכיל את הילדים אין אבל לקנות כרטיס לאומן אהה, זה כן. אז בבקשה ממך ידידי היקר אל תספר לאחרים או אל תספר לי עד כמה הדת יפה ומה אני מפסיד כי אני הייתי בחרא הזה. תודה לאל (נאמר בציניות ואירוניה) שהיה לי השכל לברוח מזה ולא לשקוע בקקה הזה מעל ומעבר. היום אני מתבייש לחשוב ואני משפיל ראש מבושה שאני נזכר ששנאתי את האחים והאחיות שלי בשר ודם שלי רק בגלל שהם לא היו דתיים מספיק. גועל נפש.

עוד דבר, ברוב המקרים חוזרים בתשובה הם יותר פאנטים מאנשים אחרים וזאת עובדה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בואו לא נתחיל את הקטע של "כן דת, לא דת", כי אי אפשר להתווכח על משהו כשהצד השני לא נותן לעובדות לבלבל אותו.

(אני חושב שרובכם יודע מה המחשבות שלי על דת, ואם לא, חפשו בפורום).

ולי יש במשפחה המון דוגמאות לאיך שהדת הרסה המון דברים.

יש לי דוד שגר בבית וגן בירושלים והיה צריך לעבור דירה כי שנה לפני כן ילדות מהרחוב שלו ראו טלוויזיה איזה יום, ואז לא רצו לקבל את הבת שלו לבית הספר כי כל הרחוב שלו מוקצה (סיפור אמיתי!)

וגם דודה שלי, שבעלה לא יכול להסתכל לאמא שלי בעיניים או בכלל, כי הוא דתי (אבל כשהוא מקבל פציינטיות הוא מוריד כיפה ואפילו נוגע בציצי או שניים כי הוא צריך לבדוק).

בקיצור, הצביעות שם חוגגת!

אבל אתם יודעים מה?

יש לי טענה יותר חזקה מכל טענה אחרת:

"חוסר תחבורה ציבורית בשבת הורסת לי את חיי המין!"

איך?

פשוט מאוד!

יצאתי עם מישהי למשך תקופה, ואין לה אוטו.

היא גרה בקריות ואני בחיפה, אז בסופ"שים אני הייתי צריך לאסוף אותה (לפחות ממרכזית המפרץ) ואז להחזיר אותה הביתה.

מה שהחרדים והדתיים בעצם רוצים זה שאני לא אוכל להתאמן על מצוות פרו ורבו!

עם איזו זכות הם אומרים לי לא לקיים מצוות?

פורסם

אתה זה אתה חביבי, לי אין שמץ של מושג על איזו שנאת חינם אתה מדבר בדיוק.

אני אוהב את כולם בלי שום קשר למה שהם מאמינים בו, כי הייתי בצד שלהם ואני יודע כמה קשה לראות את בורא עולם.

אם חזרת בשאלה סימן שהלכת בדרך לא נכונה, מי שמגלה באמת את בורא עולם לא יכול להתעלם ממנו.

אם אתה היום מצליח להתעלם ממנו סימן שסתם הלכת אחרי עדר או חזרת בתשובה ע"י הרצאות כאלה ואחרות של אנשים או שטיפות מוח שנוהגים לעשות בדת.

סוג ב'? תבין אני לא משוייך לשום קהילה דתית או משהו כזה.

אני דתי בפני עצמי ולא משייך את עצמי לברסל"ב או חב"ד או שאר הזרמים.

לדעתי? אני יהודי שמחובר לבורא עולמו ולא יותר מזה.

אם יש לי הזדמנות לנסוע לקבר של צדיק זו אחלה הזדמנות, אני מניע את הרכב מדליק את המערכת (החדשה) ונהנה מהנסיעה.

הולך קורא תיקון הכללי משמע מזמורי תהילים, מאוד נהנה וחוזר לבית.

יש לי שלושה אחים, שניים מהם כבר חזרו בתשובה לפניי ויש אחד חילוני.

אני מסתדר מאוד טוב עם החילוני, מאוד מאוד אוהב אותו ולא אשפוט אותו לפי אמונתו בשום פנים ואופן.

ההורים שלי חילוניים ואני עדיין מאוד אוהב אותם. רוב חבריי הם חילוניים ואני עדיין!!! אוהב אותם.

הם יהודים וזו הסיבה הכי טובה לאהוב אותם מבחינתי.

אותך אני אוהב גם אם תהיה נוצרי, אתה בן אדם וזה הכי חשוב.

דרך ארץ קדמה לתורה.

אז לפני שאתה שופט את כל הדת אולי תסתכל על עצמך ועל הבית שגדלת בו, האם באמת הייתה אהבת אחים לפני זה שבגלל הדת התחלת לשנוא אותם?

אני לא רואה קשר כזה חבוב, חבל שלקחת את זה קשה מידי.

כי אם היית מגלה את בורא עולם באמת ומרגיש אותו בעצמות שלך ולא רק הולך אחרי איזה זרם שסחף אותך או "שוונג" של כמה רגעים בחיים אני בטוח שהיית מדבר אחרת היום והיית בסטטוס אחר היום.

זה שבחרת לחזור לחילוניות, זו הבעיה שלך, אל תשליך אותה על אחרים.

עריכה :

ליוסי, סחתיין על ההומור רק חבל ששוב אתה מתעלם מההלכה.

היא חברה שלך ולא אישתך.

מצוות פרו ורבו עושים עם האישה שנשואה אליך, כנ"ל מצוות עונה (משמע לקיים יחסי מין עם אשתך לשם הכיף והעינוג שלה [כמובן שאתה נהנה על הדרך])

אז מצידינו הדתיים, שיהרסו חיי המין שלך עד שתתחתן :roll:

אגב יש עניין בדת שלא עושים חטא בישביל לקיים מצווה, רק ככה שתדע.

שנגיד ואתה מפחד מהחושך ושחכת להדליק את האור בשבת, אסור לך להדליק אותו רק כי אתה נמושה ;)

בס"ד

• תוכן חדש...