Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

ברצוני לרכוש רכב שישמש אותי ל 3 השנים הקרובות. מהם הדגמים ומחירי הרכבים הכי זולים שאני יכול לקנות, כך שסך כל ההוצאות שלי עליו יהיה מינימלי? האם בתחום מחירים אלה יש בכלל חשיבות לדגם, או שרצוי ללכת על הגרוטאה השמורה ביותר?

סה"כ ההוצאות על הרכב יוגדרו כדלקמן:

מחיר הרכב

+ מחיר של כל החלקים שאני אחליף במשך 3 שנים

+ מחיר הזמן שאני אבלה במוסכים ושרותי גרירה

+ ביטוח

+ טסט

- סכום המכירה של הרכב.

שימו לב, שדלק לא כלול במחיר. אני לא הולך לנסוע עליו הרבה, ולכן אוטו חסכוני הוא לא בראש סדר העדיפויות.

כמו-כן, ברצוני לקנות אוטו אוטומט בלבד. אני לא הולך להזיז ידיות כאלה ואחרות במהלך הנסיעה.

כל פרמטר אחר - נוחות / רדיו / מראה חיצוני - מעניין לי את הביצה.

ברור לי שאם אני אקנה אוטו ב 5,000, אני אוציא הון על חלפים. אם אקנה אוטו חדש, לא אשלם אגורה על חלפים, אך מחיר הרכב יכסה לחלוטין כל שקל שאני ארוויח מזה. איפה נמצא שביל הזהב??

פורסם

שביל הזהב נמצא בתקציב שאתה מוכן להוציא על הרכב. הרכב שלא תצטרך לבלות איתו במוסך, זה מונית, ברכב הזה לא תצטרך להחליף חלקים או לדאוג לביטוח או טסט. השאלה כמה אתה מתכוון לנסוע בשנה.

רכב ב-5K, זה רכב שצריך לקוות שהוא עוד יהיה מסוגל לנסוע בכוחות עצמו.

מצד אחר, אם יש לך 60K, אתה יכול לקנות רכב מקטגורייה מיני חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סה"כ ההוצאות על הרכב יוגדרו כדלקמן:

מחיר הרכב

+ מחיר של כל החלקים שאני אחליף במשך 3 שנים

+ מחיר הזמן שאני אבלה במוסכים ושרותי גרירה

+ - סכום המכירה של הרכב.

למגדת עתידות פנה שמאלה בצומת הקרוב, וברמזור השני ימינה.

פורסם

כעיקרון - לך על הגרוטאה השמורה ביותר.

(אני עובד עכשיו על נוסחה, שבה תוכל להכניס את כל הפרמטרים עליהם כתבת בהודעה הראשונה. זה ייקח מעט זמן, עמך הסליחה)

alfa 156 2.5.

פורסם

שביל הזהב הוא על שפת התהום.

אני נוהג בסאני 93, עם 300K ק"מ, בלי ביטוח מקיף, בלי ירידת ערך, ועד כה, עם אמינות מופלאה.

א ב ל מחר בבוקר אני יכול למצוא את עצמי עם תקלה שעולה יותר משווי הרכב. ועדיין, בכמעט 6 שנים שהיא אצלי, חסכתי סכום ענקי ביחס למכונית חדשה או משומשת "צעירה" - גם אם מחר בבוקר אני מוכר אותה לחלקים, בשקל.

:turn-l:
פורסם

כמו שנאמר, זה משחק של הסתברויות. בהסתברויות מה שקובע זה לא רק התוחלת, אלא גם ערכי מקסימום וסבילותך כלפיהם. כלכלה הנדסית 101... לדוגמא, יכול להיות שתקנה רכב ב5000 ש"ח והכל יהיה בסדר, ואולי אפילו 90% מרכבי 5000 ש"ח יהיו בסדר; אבל אם תיפול על ה-10% שלא בסדר, תמצא את עצמך תוך 3 חודשים מהקנייה במצב שהאיזולירבנדים והאזיקונים שאיכשהו החזיקו בזמן הבדיקה התפרקו, ואתה מחליף מנוע, גיר וחצי מכונית ב-15,000 ש"ח או יותר פלוס שבועיים השבתה. ואולי הרכב כזה דפוק והמנועים שאפשר להשיג עבורו כאלה שחוטים, שתוך שנה ילך לך שוב פעם מנוע.

לכן כדי לצמצם את הסיכוי לנזק גדול מדי, כדי גם לשלם קצת יותר אפילו בידיעה שתוחלת העלות היא לא הנמוכה ביותר.

קשה להצביע על הרכב המדויק, אבל כמה כללים שהייתי מציע:

א. אל תיגע ברכב מג'ייף (לא הגדרה מדעית אבל אתה מבין את הכוונה... רכב מסריח, מתפרק, גורר עצמו בקושי) גם אם ייתנו לך במתנה. אתה גם תסבול יום יום וגם לא תדע מאיפה המכה תבוא לך לארנק, אבל היא תבוא.

ב. צריך להתפשר איפשהו... תתפשר על ביצועים, צורה, אל תתפשר על סחירות כי אם תגלה שנפלת תרצה להפטר מהרכב כמה שיותר מהר. רכב פופולרי (נניח פונטו, יאריס, כאלה...) תצליח להעיף גם אם מצבו לא אידיאלי, כל עוד לא מתפרק ממש.

ג. חפש היסטוריית טפולים, זה חשוב יותר מכמה ידיים הוא עבר. תנסה לזהות "מחלות" - תקלות שחזרו ונשנו, חלקים יקרים שהוחלפו שוב ושוב לאורך חיי הרכב - ותזהר מהם.

אני נוטה לחשוב שבאזור ה-25,000 עד 30,000 ש"ח אפשר למצוא רכבים סבירים שיענו לצרכיך ולא יהיו עתיקים ומתפרקים מדי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
שביל הזהב נמצא בתקציב שאתה מוכן להוציא על הרכב.

למה? איך זה קשור לכמות השטרות שמבצבצים לי מהארנק? נניח שיש לי מיליון דולר במזומן - שדדתי את ארקדי גאידמק.

זה לא אומר שלקנות מרצדס שנת 2015 זה העסקה הכי משתלמת, למרות שאני אוציא בדיוק 0 גרוש על תיקונים.

למגדת עתידות פנה שמאלה בצומת הקרוב, וברמזור השני ימינה.

לא. אני לא יכול לנסוע למגדת עתידות. אין לי אוטו - שכחת?

וברצינות - ברור שאף אחד לא יכול להתחייב לי על סכומים. אני מדבר על ממוצעים ותוחלות שנובעות מנסיון - מה שאין לי, ובתקווה יש לכם.

כעיקרון - לך על הגרוטאה השמורה ביותר.

כן. זה היה כיוון החשיבה שלי פחות או יותר- השאלה היא מה זה "גרוטאה"? האם עדיף לקנות אוטו "זקן" יותר ב 5 שנים ולחסוך 20K

בשביל חלקי חילוף או לקנות אוטו כמה שיותר חדש, אך עם סכום הרבה יותר נמוך ששמור בצד?

שביל הזהב הוא על שפת התהום..

אהבתי את הביטוי... אני אוהב לחיות על הקצה.

סתם - לא באמת.

אני נוטה לחשוב שבאזור ה-25,000 עד 30,000 ש"ח אפשר למצוא רכבים סבירים שיענו לצרכיך ולא יהיו עתיקים ומתפרקים מדי.

כלומר מה שאתה אומר הוא, למעשה, שאם אני קונה רכב ב 15K - אז עלות התיקונים תהיה מעל 15K יותר יקרה מעלות התיקון של האוטו ב 30K? שוב, מבחינה הסתברותית בלבד...

נ.ב. - יש משהו בכל הגזענות שיש כלפי רכבים?

יפניות - אמינות; צרפתיות - מתפרקות; גרמניות - יקרות וכדומה?

או שכל זה למעשה חרטוט אחד גדול כמו "צ'מע - זה טלוויזיה SONY - זה חייב להיות טוב..."

פורסם

הדברים האלו היו נכונים לפני פרק זמן מסוים לגבי כל רכב, היום זה או רלוונטי פחות, או לא רלוונטי בכלל.

סתם לדוגמה, "צרפתיות מתפרקות", אני חושב שיש פה מספיק בעלי פיג'ו/סיטרואן שיכולים להעיד אחרת, ואני לא מדבר על רכבים בני יומיים, אלא בני 7-8.

"גרמניות יקרות", זה די נכון שהתחזוקה לרכב גרמני תהיה קצת יותר יקרה מרוב המקבילות, אבל לא מדובר פה על הוצאה כפולה או משהו קיצוני. זה גם תלוי ביחס למה אתה משווה.

כל עוד אתה מסתכל על רכבים שגילם פחות מ 10 שנים אני יכול להגיד לך ככה-

-הצרפתיות כבר לא ממש מתפרקות

-האיטלקיות כבר לא מתחממות ונתקעות בעליה

-זו לא משכנתא להחזיק רכב גרמני

-רכב יפני יהיה אמין, אבל אם תזניח, אתה תאכל קש גם איתו.

וכמובן, המצב של כל רכב יהיה בהתאם לאיך שתטפל בו, כל רכב יעשה בעיות אם תזניח או לא תטפל כראוי. אירופאיות נוטות להיות יותר רגישות לחלפים באיכות נמוכה, אז רצוי שלא להשתמש בכאלו בכלל.

פורסם

אני חושב שרצוי שתגדיר קודם כל תקציב לקנייה בלבד (שים כמה אלפים בצד, לביטוחים, יישור קו) ותציין אותו.

כ"כ - תגדיר מהם השימושים (בינעירוני/עירוני/חסכוני/כמה נוסעים).

בדר"כ - אנו נוטים להניח שרכב יותר חדיש, יעשה פחות בעיות ויהיה יותר אמין. אני כן חושב, שכדאי לחפש (וגם לקנות בסופו של דבר) רכב כמה שיותר חדיש (גם מבחינת אמינות, אם כי לא תמיד, אבל גם מבחינה בטיחותית - רכב יותר חדיש יהיה עפ"ר יותר בטוח מרכב ישן). תמיד יש יוצאי דופן (רכבים ישנים שטופלו באהבה אל מול רכבים יחסית חדישים אך מוזנחים) וצריך לקחת זאת בחשבון.

(נ.ב. - ניתן להגיע למגדת העתידות גם בתחבורה ציבורית :wink:. לפעמים זה עדיף על קניית טרנטה)

alfa 156 2.5.

פורסם

שכחת להכניס למשוואה את עלות הכסף ל 3 שנים

אם לדוגמא תקנה רכב ב 200K ולא יהיו לך הוצאות עליו, אבל תמכור אותו ב 150K אחרי פרק זמן, יש את ה 50K שירדו בערך הרכב אבל יש גם 200K ל 3 שנים שיכולת לקבל עליהם ריבית או לשלם ריבית

למשל יכלת לקנות רכב ב 60K בלבד חדש אז עלות הכסף היא קטנה יותר.....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

שביל הזהב הוא רכב קטן שנרכש מחברת השכרה לאחר שנתיים או שלוש שנים של שימוש.

אין יותר מדי לאן לרדת מבחינת ירידת ערך, רובם יימכרו במהירות מכיוון שמחירם נמוך לעומת השאר וכמובן, תמיד יהיה ביקוש לרכבים קטנים וחסכוניים.

העניין הוא שכלל לא הגדרת תקציב. ייתכן ויש לך 15 אלף ש"ח, ואז אתה נתון לחסדי מזל וחיפוש דקדקני אחר רכב טוב.

אם אתה מתקרב ל-50K, אתה כבר יכול למצוא לעצמך רכבים נהדרים.

פורסם

שביל הזהב?

לפי דעתי לקנות טרנטה שנת 90-91 עם טסט כמה שיותר גבוה בסביבות ה-3500 שקל, במצב הכי נורמלי לפי דעתך וזהו.

תשרוד בזמן הזה ותיסע נורמלי? טוב מאוד.

תעשה בעיות והגיר/מנוע יהרסו? קח לגריטה ושלום על ישראל, מקסימום הפסדת 500 שקל שבקנה מידה של רכבים, זה כלום כסף.

כמובן בהנחה שמינימום כסף זה הדבר היחיד שמעניין אותך ברכב.

פורסם
למה? איך זה קשור לכמות השטרות שמבצבצים לי מהארנק? נניח שיש לי מיליון דולר במזומן - שדדתי את ארקדי גאידמק.

זה לא אומר שלקנות מרצדס שנת 2015 זה העסקה הכי משתלמת, למרות שאני אוציא בדיוק 0 גרוש על תיקונים.

:roflmao:

בודאי. זה לא חשוב כמה כסף יש לך כאשר אתה הולך לקנות רכב. כולם צריכים לקנות מזדה 3 כסופה עם מנוע 1.6. :loco:

אם יש לך כסף ולא רוצה להוציא כסף על תיקונים, תשכיר נהג מונית שכל היום ימתין לך ותסע איתו לאן שבא לך. תשכיר אחד כזה שיש לו E350. או אם אתה מוכן לוותר על הנוחות, תשתמש בתחבורה ציבורית - הכי משתלם.

תבין שאין נוסחא שאם אתה קונה רכב ב-X כסף, תיקונים יהיו Y כסף. הכל זה עינין של מזל.

אם יש לך מספיק כסף כדי לקנות חדש ואתה מוכן לחיות עם ירידת ערך - קנה חדש. יהיה לך אחריות במשך כמה שנים. כאשר אחריות תגמר - תחליף לרכב חדש אחר. יש אנשים שעושים את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם יש לך תקציב מוגדר ודרישות מהרכב - פתח שרשור חדש וציין אותם.

אם לא -

לך לחפור בפורום אחר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...