Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! עד היום הייתי משתמש סמוי בפורומים של קרספורום, זו הודעתי הראשונה!

ברשותי סיטרואן קסארה 99' 1.905 ידני טורבו דיזל . קיבלתי אותה מתנה ליום הולדת 18 מדוד שלי, רכב ראשון שלי. עושה ממנו בובה שומר עליו מטפח אותו ישן בו אוהב אותו.

היום בטיפשותי הרבה שכחתי את האורות דלוקים ונגמר המצבר, ישבתי באוטו עם מפתח בסוויץ חיכיתי לחבר שיבוא, ובינתיים ניסיתי להתניע, היה אור ממש חלש בלוח המחוונים , ומדי פעם בדקתי אם האורות עובדים. הפנס הפנימי עבד חלש, האיתות ממש בקטנה, אבל לאט לאט המצבר חזר לעצמו. פתאום הכל השתגע שם, המד מהירות והמד סלד הסתובבו כמו מצפן כאילו יש שם איזה מגנט משהו מטורף ורעשים כאלו קטנים מוזרים, השני מדים השתגעו שם בחיים לא ראיתי דבר כזה. אחרי כמה דקות חבר שלי הניע את האוטו ועשיתי איתו כמה סיבובים ברחובות קטנים למלא את המצבר בחזרה.

המד מהירות חזר לחיים ופחות או יותר בסדר, קצת מגמגם, אבל המד סלד פשוט מת. לא עולה, לא זז, נישאר מתחת ל0 משהו מפחיד. פשוט נדפק לא יודע איך להחזיר אותו, נסעתי איזה 30 קילומטר מאז שהתנעתי והוא עדיין דפוק. מה עושים ????

ועוד משהו שנהיה מציק זה הפלסטיקים. זה ידוע שהפלסטיקים בקסארה נוטים להישבר אבל זה כבר מעיק. שתי הדלתות הקדמיות לא תמיד נפתחות, הדלת מנותקת מהפלסטיק כמעט לחלוטין וצריך דחיפה מבפנים או משיכה ממש חזקה לדלת שקורעת את הלב.

גם בפנים הגלגל של המזגן שבוחרים את אופן הקירור שלו (לגובה העיניים, לרגלים, סיבובים) נשבר בפנים והוא תקוע, הפלסטיק של המושב ליד הנהג מתחת התפרק רואים את הספוג, ופתח פליטת האוויר של המזגן ליד הנהג שבור לגמרי בלי תריסים פשוט חור אוויר.

שווה תיקון??? והכי חשוב בינתיים מה עושים עם מד הסלד?? מה קרה לו ????

תודה רבה

פורסם

ברוך הבא לפורום.

עד שתקבל תשובות, בבקשה לקרוא את הכללים וההנחיות לכתיבה בפורום הטכני. קישור נמצא בחתימתי. תרד' מקור להנחיות נמצא בדביקים בפורום הטכני.

סך הכל מדובר על שיפור (להבא) של נושא התרד' הנפתח, ואיסור שימוש מרובה בסימני קריאה, שאלה, וכו.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום! עד היום הייתי משתמש סמוי בפורומים של קרספורום, זו הודעתי הראשונה!

ברשותי סיטרואן קסארה 99' 1.905 ידני טורבו דיזל . קיבלתי אותה מתנה ליום הולדת 18 מדוד שלי, רכב ראשון שלי. עושה ממנו בובה שומר עליו מטפח אותו ישן בו אוהב אותו.

היום בטיפשותי הרבה שכחתי את האורות דלוקים ונגמר המצבר, ישבתי באוטו עם מפתח בסוויץ חיכיתי לחבר שיבוא, ובינתיים ניסיתי להתניע, היה אור ממש חלש בלוח המחוונים , ומדי פעם בדקתי אם האורות עובדים. הפנס הפנימי עבד חלש, האיתות ממש בקטנה, אבל לאט לאט המצבר חזר לעצמו. פתאום הכל השתגע שם, המד מהירות והמד סלד הסתובבו כמו מצפן כאילו יש שם איזה מגנט משהו מטורף ורעשים כאלו קטנים מוזרים, השני מדים השתגעו שם בחיים לא ראיתי דבר כזה. אחרי כמה דקות חבר שלי הניע את האוטו ועשיתי איתו כמה סיבובים ברחובות קטנים למלא את המצבר בחזרה.

המד מהירות חזר לחיים ופחות או יותר בסדר, קצת מגמגם, אבל המד סלד פשוט מת. לא עולה, לא זז, נישאר מתחת ל0 משהו מפחיד. פשוט נדפק לא יודע איך להחזיר אותו, נסעתי איזה 30 קילומטר מאז שהתנעתי והוא עדיין דפוק. מה עושים ????

ועוד משהו שנהיה מציק זה הפלסטיקים. זה ידוע שהפלסטיקים בקסארה נוטים להישבר אבל זה כבר מעיק. שתי הדלתות הקדמיות לא תמיד נפתחות, הדלת מנותקת מהפלסטיק כמעט לחלוטין וצריך דחיפה מבפנים או משיכה ממש חזקה לדלת שקורעת את הלב.

גם בפנים הגלגל של המזגן שבוחרים את אופן הקירור שלו (לגובה העיניים, לרגלים, סיבובים) נשבר בפנים והוא תקוע, הפלסטיק של המושב ליד הנהג מתחת התפרק רואים את הספוג, ופתח פליטת האוויר של המזגן ליד הנהג שבור לגמרי בלי תריסים פשוט חור אוויר.

שווה תיקון??? והכי חשוב בינתיים מה עושים עם מד הסלד?? מה קרה לו ????

תודה רבה

למחוג במד הסל"ד שבקסארה יש מעצור בתחילת הסקלה. נסיון התנעה עם מצבר חלש, זה שהביא לחגיגת האורות והסיבובים שחווית, הביא את המחוג לאחר סיבוב מלא לצידו השני של המעצור שמשמש עכשיו כמחסום בפני "טיפוס" נורמלי.

פורסם

אם הפלסטיקים שווים תיקון או לא, עניין שלך.

בזמנו קניתי קסארה דיזל עם סט שלם של פלסטיקים שבורים, והדבר הראשון שעשיתי זה סיבוב פירוקיות ענקי עם רשימת הליקויים ביד, וקניתי את כולם.

אחרי שסיימתי את הסבב פירוקיות, ישבתי וניקיתי כל חלק וחלק - ואח"כ התקנתי אותם + וקס פנימי לדשבורד ולחלקים.

מיותר לציין שהרכב נראה כמו חדש וזה כיף גדול לנסוע ברכב שנראה טוב, לפחות מבפנים.

פורסם

אנחנו בטח לא יכולים לדעת מה שווה לך או לא, אבל בטוח שנעים יותר לנסוע ברכב שלם ולא מקרקש...

אם יש לך מקום חנייה פנוי, שווה לך למצוא תורמת איברים בסביבות ה1500 או 2000 ש"ח, אחרי תאונה או עם מנוע גמור, שאר החלקים ישמשו אותך בלי בעיה, רק שים לב שאתה קונה רכב דור ראשון ולא שני, הפלסטיקה של הקונסולה המרכזית שונים בין שני הדורות ואם תרכוש רכב מדור שני הפלסטיקה לא תתאים לך.

פורסם
למחוג במד הסל"ד שבקסארה יש מעצור בתחילת הסקלה. נסיון התנעה עם מצבר חלש, זה שהביא לחגיגת האורות והסיבובים שחווית, הביא את המחוג לאחר סיבוב מלא לצידו השני של המעצור שמשמש עכשיו כמחסום בפני "טיפוס" נורמלי.

אחלה, איך אני מחזיר את המחוג שיחזור לתפקד כמו בהתחלה??

תודה

פורסם

גם לי יש אותה בעיה עם הפלסטיקים בZX. אצלי מד המהירות ומד הדלק הפסיקו לתפקד. למזלי מד המהירות חזר לעצמו, הודות לאבא שלי (שגם שבר כמה פלסטיקים על הדרך) אבל מד הדלק עדיין תקוע על 0 ועד היום אני מחשב את הצריכה לפי הקילומטראז'.

:?

drive like a LADY, shift like a BOSS

פורסם

גם בעל הקסארה וגם ה zx, את כל בעיות לוח השעונים אפשר לתקן.

זו בעיה ידועה כשמתרוקן המצבר, השעונים בלוח קצת 'משתגעים'. לכן כשמחליפים מצבר ,יש לבצע גיבוי.

בברכה

סיגל

פורסם

החלפתי מצבר. עם שעון הדלק יש לי בעיה כבר 4 שנים ואיפה שלא הלכתי אמרו לי שיש סיכוי קלוש לתקן אותו, שלא לדבר על המחיר. אז זה לא שווה.

drive like a LADY, shift like a BOSS

• תוכן חדש...